Aplicirali smo na Fifinom sajtu. Evo ti link:
http://www.fifa.com/worldcup/organisati ... index.htmlTu ideš na "apply for tickets". Do 28. novembra traje ova druga faza, koja se zove "first come first served", što u prevodu valjda znači da se karte ukoliko ih ima na stanju prodaju u realnom vremenu, odmah (ne čeka se rezultat žreba kao u prvoj fazi). Moraš da registruješ nalog na sajtu, ili da se uloguješ preko fejsa ako ga imaš. Kad uđeš imaš opciju "Buy tickets", pa da biraš da li ćeš 1)Individual match tickets (pojedinačne tekme); 2)Venue specific ticket series (sve tekme na jednom stadionu); 3) Team specific ticket series (karte za određenu ekipu.
Mi smo naravno uzeli to treće, a i tu imaš više varijanti - TST3, TST4,... TST7. Ovi brojevi znače za koliko tekmi uzimaš karte. TST3 su tri tekme grupne faze. Ako ti ekipa ispadne a ti uzmeš lupam TST7 (sve do finala) onda ti karte važe za mečeve pobednika tvoje grupe. Ako uzmeš TST4 i ispadnemo u 1/8 finala, važe ti karte za onog ko te izbacio, pa onda za onog ko je njega izbacio i tako sve do finala...
Te karte su opet podeljene u tri kategorije, u zavisnosti od mesta na stadionu. Mi smo uzeli najjeftiniju treću kategoriju (iza gola) i to košta pomenutih 347 dolara. Mislim da je druga kategorija oko 515-520 dolara, a treća najskuplja nešto preko 700.
Jebem li ga ne sećam se šta sve ostavljaš od podataka, ali u principu te neke opšte stvari (Ime, prezime, datum rođenja, broj pasoša, podatke o kreditnoj kartici). U ovoj fazi prodaje odmah ćeš videti da li ima tih karata koje tražiš, ako ih ima staviš ih u korpu, kupiš i pare ti skinu odmah sa kartice. Možeš naravno dinarskom karticom da platiš, meni je na Masteru kurs bio sasvim korektan (neki srednji u menjačnici otprilike). U onoj prvoj fazi je bilo drugačije, jer se čekao rezultat žreba pa si imao prostora da naknadno uplatiš kintu na karticu ako dobiješ karte (drugaru su kad su ga "izvukli" dali rok od 5 dana da obezbedi pare), ali mislim da sada moraš odmah da imaš lovu ili ti automatski odbiju zahtev. E, da... Tamo piše da kao moraš da apliciraš karticom koja je baš tvoja (da bude isto ime tog koji aplicira za karte i vlasnika kreditne), ali pošto je kumaru nešto jebavala kartica uplatili smo lovu na moju i platili njegovu kartu, prošlo bez problema. U prevodu slobodno plati nečijom ako nemaš svoju ili ako ti je tako lakše iz bilo kog razloga.
Dobiješ obaveštenje na mejl da si uspešno platio, a imaš tu gde apliciraš na sajtu odeljak "my requests" gde takođe možeš da vidiš status svog zahteva. Karte stižu poštom, kažu "nekoliko nedelja pre prvenstva".