Kibiców wrote:Swallow wrote:Kibiców wrote:V
Prvo maline nikako ne pocinjite. Malina ima sve vise i vise i cena im je iz godine u godinu sve manja i manja.
Da li si ti, burazeru svestan jedne činjenice da sve što trenutno postoji zasada maline na teritoriji republike Srbije nije dovoljno samo za jednu Moskvu ?
Tako da to što pričaš je glupost na kvadrat, uticaj na cenu imaju totalno drugi odosno različiti faktori.Veliki je to postao biznis, velika lova se obrće na malinama i kao takva mora imati pozadinu odnosno nekoga ko će da pere lovu na milion i jedan način, mogu da kucam do sutra i da sažvaćem sve ali ništa sa tim nećemo postići znam samo da ću sebi pojesti ono malo preostalih živaca.A najprostije rečeno opet je tu kriv za sve glupi srpski narod, koji nema slogu i istrajnost, zato cena ove kulture svake godine varira u ogromnim razlikama jer opet sve to proizvođač ; čitaj narod dozvoljava.
Neko ko razmislja da krene tvoj drugi deo tesko da ce ga ubediti.
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Nisam želeo da budem drzak, pregrub termin sam upotrebio kada sam ti rekao da lupaš, tako da izvini što se toga tiče, ali hteo sam samo da kažem da to što si rekao zaista nije tako tj sve je, samo ne to.A što se tiče ulaženja u bilo kakav biznis, pa brate ako treba nekoga da ubeđuješ za nešto onda bolje da ga ne počinje ništa.Ja sam samo rekao suštinu i istinu o čemu se tu zapravo radi i zašto je cena tako nestabilna iz godine u godinu.Ali rećiću ti još jednu stvar pošto sam lično ušao u tu priču ne bih pričao ništa iz druge ruke, dok nisam posadio to, konsultovao sam se i sa kurtom i murtom, a ponajviše sa konkurentima u blizini i 95% odgovora je bilo "Maaaa nema ovde vajde, ovo ti je krvav dinar bla bla bla,
bolje ti idi beri kod drugoga za pare" e bukvalno ta rečenica je bila inicijalna kapisla gde sam rekao samom sebi pa koga bre jebete mamu vam seljačku jebem, možda nisam rastao na selu i ne znam puno u vezi rada na istom, ali vi razvukoste hektare i hektare a ja da idem da berem kod drugoga za 2 soma ?
I, evo ova godina mi je bila prva i pretrpeo sam strašan grad, odnosno uništio mi je roda 70%ak sigurno, ali kao takav sam skoro na nuli sa ulaganjima ( a pre toga nisam imao rukavice kamoli neku ozbiljnu mehanizaciju ) sve sam morao da kupim od igle do lokomotive i to računam u ulaganje takođe i eto kada sam podvukao crtu ostao sam kratak 3 glave otprilike, ali eto dolazi još malo naredna godina, gde su mladari puta 3 jači i gde će prinos biti bar 3x veći nego prošle godine, tako da me kurac zabole za cenu neka bude i kao ove, odoh ja na Tajland na 10 dana laganooo
P.S. Ne zajebavam se, sve ovo što sam uradio i što se cimam, cimam se isključivo da imam keš lovu kada mi padne na pamet da putujem negde i slične propratne zajebancije.I kada pogledam sa ove vremenske distance......Osetiš se lepo i ponosno! Uzdravlje!