Душевна болница
- ultrastito
Re: Душевна болница
bolje zasadi neku "zdravu" hranu. na to se sad svi loze.
heljda i ostalo...
heljda i ostalo...
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле
Definitivno se okrenuti selu, ako ne moze da se prihoduje makar da znas sta ti deca jedu.
Мићара wrote:Медијска срања, јесте да идем у крајност, али ово сада као IT послови и сва та срања за 10 година ће сви бити неки курац IT менаџери дрке рке, иако сам сам завршио курс за PHP i HTML i JAVA script. Све ће то да спласне, и биће већа понуда него потражња што доводи до смањења новца у обрту. Међутим тврдо размишљам последњих пар мјесеци, да се окренем селу, имам неких 150дунума-дулума или ти 1.5 хектар земље и да почнем да се бацам на сијање типа јагода, малина, или житарица, јер то све више и више изумире, а потражња за сељаком ће бити све већа и већа јер мићо мој Бг на води мора да живи од хране а не од кошаве са дунава. Барем ја тако мислим, послови типа дрвосјеча или тако неких баналних ствари ће бити дебело плаћени за десетак година сјетићете се шта сам написао надам се, јер данас су сви завршили нека права неке економије неке курце палце, а нико не зна да промјени гуму кад му пукне јебем их уста све редом...
A koliko ces se samo obradovati mico moj sad kad budes procitao da imas 15 hektara a ne 1.5?
Bolje za početak izbaci to MIĆO MOJ iz rečnika
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
- Занемарујем тактику
Bunt wrote:A koliko ces se samo obradovati mico moj sad kad budes procitao da imas 15 hektara a ne 1.5?
А колико ће се само обрадовати кад му накупци рокну неку мизерију од цене, или кад покуша да пласира своју робу, а увезена из Кине јефтинија од његове, или кад му дође порез, или ако је земља у неком планинском пределу кад остане завејан једно месец дана, а струја нестаје кад дуне јачи ветар, па кад му жена каже нећу да живим у овој припиздини итд итд.
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.
А сјајна прошлост је лаж.
- Bruno Sulak
Ja sam poslednjih dana bas ozbiljno razmisljao da pored posla imam i neki mali privatan biznis ali nikako da padne neka ideja. Gledam ovaj kupujemprodajem ima bas svakakvih jeftinih masina koje svako moze da kupi samo ako hoce da radi i treba skupiti muda i poceti.
Imam i ja nesto zemlje, nekako mi je mnogo rizicno, ustvari svaki biznis je rizican ali ovde je najgore sto se bas pomucis a na kraju te zavrnu. To cale radi sve ja malo pripomognem a kako je krenulo verovatno cu i ja ozbiljnije da se upustim u to, pa da se napravi neka proizvodnja, neke masine da se kupe. Gledam na kupujemprodajem neke manje masine i slicno pa ako naletim na nesto probao bih.
Micara imam ja druga koji je zasadio luk na nekoj smesnoj maloj parceli, onako zanimacija uz redovan posao, i kaze da je zaradio oko 40-50.000 cisto, sad da li laze nemam pojma, napominjem da je ovo bas mala parcela, lupam 10-15 ari.Prodavao je tako sto stavi gajbu ispred kuce i cena 25 din, nekad je isao na pijace ne bas redovno i zalepio je par letaka na tim oglasnim tablama. Kaze da je zadovoljan i da ove godine uzima jos jednu bastu u arendu.
Jeste da je Miroljub Petrovic malo blesav, ali za ovo sto se tice rada sa zemljom je u pravu nije to lose raditi i sve to, samo druga je prica sto on ne govori kako te drzava zajebe i tu cak nije ni problem u samoj ceni, vec u tim silnim porezima i glupostima.
Imam i ja nesto zemlje, nekako mi je mnogo rizicno, ustvari svaki biznis je rizican ali ovde je najgore sto se bas pomucis a na kraju te zavrnu. To cale radi sve ja malo pripomognem a kako je krenulo verovatno cu i ja ozbiljnije da se upustim u to, pa da se napravi neka proizvodnja, neke masine da se kupe. Gledam na kupujemprodajem neke manje masine i slicno pa ako naletim na nesto probao bih.
Micara imam ja druga koji je zasadio luk na nekoj smesnoj maloj parceli, onako zanimacija uz redovan posao, i kaze da je zaradio oko 40-50.000 cisto, sad da li laze nemam pojma, napominjem da je ovo bas mala parcela, lupam 10-15 ari.Prodavao je tako sto stavi gajbu ispred kuce i cena 25 din, nekad je isao na pijace ne bas redovno i zalepio je par letaka na tim oglasnim tablama. Kaze da je zadovoljan i da ove godine uzima jos jednu bastu u arendu.
Jeste da je Miroljub Petrovic malo blesav, ali za ovo sto se tice rada sa zemljom je u pravu nije to lose raditi i sve to, samo druga je prica sto on ne govori kako te drzava zajebe i tu cak nije ni problem u samoj ceni, vec u tim silnim porezima i glupostima.
Bruno Sulak wrote:
Slagao te sigurno nije, odnosno možda te je slagao tako što ti nije rekao koliko je zapravo uzeo u smislu koliko puta više, ali uglavnom valjao je ne brini.Ni jedan posao nije lak, još manje nije siguran tako da ta priča država ovo, država ono dođe mu otprilike na isto kao kada kažeš ja neću ništa da radim jer eto nema posla, a ustvari ima a nećeš, ništa nije sjajno jer živimo gde živimo ali iz ličnog iskustva ću ti reći da privatan biznis koje god vrste bio, pogotovu ako ovde pričamo o poljoprivredi ne možeš da omaneš, a najbolji parametar za to, i to ti ja ovde lično i odgovorno tvrdim da proveriš je da zapališ u neko nn selo i da kreneš od kuće od kuće po domaćinstvima i da pitaš seljake tipa isplati li se posaditi maline, luk, borovnice, držati pčele, e sad ako ti jedan jedini kaže da se isplati, evo ja te zovem i vodim te na klopu i piće do granica useravanja To ti je najbolji parametar, jer smo mi govna od naroda, koji bi pre crkli nego pomogli nekome mladom, neiskusnom a pritom perspektivnom i spremnom za neku akciju, mogao bih do sutra da ti pričam kakav sam ja pakao sve prošao i šta sam sve platio što nisam morao baš zbog takvih elebaka po kojima se ništa ne isplati raditi, gde ništa ne može, od čega nigde leba nema, ali zato svaka kuća na selu ima 3 automobila u proseku od par hiljada evra, a ti se voziš busem, oni slave slavu za 100 gostiju, a ti je jedva pomeneš.I da ne idem dalje već sam se previše iznervirao.
Swallow wrote:
Slagao te sigurno nije, odnosno možda te je slagao tako što ti nije rekao koliko je zapravo uzeo u smislu koliko puta više, ali uglavnom valjao je ne brini.Ni jedan posao nije lak, još manje nije siguran tako da ta priča država ovo, država ono dođe mu otprilike na isto kao kada kažeš ja neću ništa da radim jer eto nema posla, a ustvari ima a nećeš, ništa nije sjajno jer živimo gde živimo ali iz ličnog iskustva ću ti reći da privatan biznis koje god vrste bio, pogotovu ako ovde pričamo o poljoprivredi ne možeš da omaneš, a najbolji parametar za to, i to ti ja ovde lično i odgovorno tvrdim da proveriš je da zapališ u neko nn selo i da kreneš od kuće od kuće po domaćinstvima i da pitaš seljake tipa isplati li se posaditi maline, luk, borovnice, držati pčele, e sad ako ti jedan jedini kaže da se isplati, evo ja te zovem i vodim te na klopu i piće do granica useravanja To ti je najbolji parametar, jer smo mi govna od naroda, koji bi pre crkli nego pomogli nekome mladom, neiskusnom a pritom perspektivnom i spremnom za neku akciju, mogao bih do sutra da ti pričam kakav sam ja pakao sve prošao i šta sam sve platio što nisam morao baš zbog takvih elebaka po kojima se ništa ne isplati raditi, gde ništa ne može, od čega nigde leba nema, ali zato svaka kuća na selu ima 3 automobila u proseku od par hiljada evra, a ti se voziš busem, oni slave slavu za 100 gostiju, a ti je jedva pomeneš.I da ne idem dalje već sam se previše iznervirao.
Potpisujem, sam sam se uverio u ovo.
Нисам на планини не бринем због струје брђо у плодној Семберији је земљиште, а што се жене тиче то си у праву, већ сам јој пар пута рекао за идеју типа "зашто не одемо лепо на село мало радимо 2-3 године уштедимо неки пара и купимо ко људи стан у БГ а не живим ко подстанар итд." ма ни да чује, одма прича не желим да живим на селу још што је она из Новог Сада итд. А ја контам и за децу је боље да живе на селу, а она одма контру да ми деца причају сељачки нема шансеее. Нема шансе да се убједи, па сада контам јеби га не морам можда бити ту нон стоп ако посијем пшеницу или кукуруз, узореш, потањираш, подрљаш, посијеш, можда неких 15 дана радних ИМТ 549.
Што се тиче државе, нису ту неки велики порези ма да не знам распитаћу се са ћалетом о томе.
Јбг а уз то могу са програмирањем лагано. Па полако као што каже бруно, само треба кренути.
Кад сам дошао са факултета, тамо смо клали пилиће на економији сваки дан, конто сам фарму да направим на селу колико сам био добар касапин у вађењу изнутрица, 2 сјеку главе, 1 ставља у котлић кљуале воде, 1 ставља у машину за перутање, 3 раде завршни посао око перутања, 1 касапи изнутрице вади (то сам био ја), 2 пребирају изнутрице одвајају џигеру и остало, и 2 завршну обраду. Ја мислим да смо рокали око 300до400 пилића дневно једно 10 дана...
Што се тиче државе, нису ту неки велики порези ма да не знам распитаћу се са ћалетом о томе.
Јбг а уз то могу са програмирањем лагано. Па полако као што каже бруно, само треба кренути.
Кад сам дошао са факултета, тамо смо клали пилиће на економији сваки дан, конто сам фарму да направим на селу колико сам био добар касапин у вађењу изнутрица, 2 сјеку главе, 1 ставља у котлић кљуале воде, 1 ставља у машину за перутање, 3 раде завршни посао око перутања, 1 касапи изнутрице вади (то сам био ја), 2 пребирају изнутрице одвајају џигеру и остало, и 2 завршну обраду. Ја мислим да смо рокали око 300до400 пилића дневно једно 10 дана...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...
Nije drzava problem, dobiju se i subvencije od nje, samo ako hoces da krenes. Ono sto je mnogo veci problem je kad ljudi bez mnogo razmisljanja utrce u neki posao samo zato sto misle da ce bez mnogo cimanja uzeti lovu. Mene je dugo vremena drzala ideja uzgajanja jedne biljke na kojoj bi se uzele preozbiljne, ali preozbiljne pare, biljka regularna naravno. I tako sam ja svirao k..cu dugo, srecan sto to niko ne radi u Srbiji, barem ne da sam ja saznao i imao sve zaokruzeno u glavi... dok nisam usao u materiju...
Buraz... Ne daj boze da sam se zaleteo, koji bi to autonokaut bio, ne bi mi se unuci oporavili.
Drzale su me i ideje o jagodama, aroniji, pilicima, proizvodnji rakije, opet neke biljke koje sam prvi hteo da uvezem u Srbiju, kao na primer slonova trava, za nju sam cuo prvi put pre desetak godina, neki sajam preduzetnika u Austriji je bio, a tek ove godine pisu neke novine ovde o njoj. Ne mogu vise ni da se setim svega, ali bilo je toga koliko hoces.
Zato sta god da odlucis, citaj, pitaj, pitaj i citaj.
Buraz... Ne daj boze da sam se zaleteo, koji bi to autonokaut bio, ne bi mi se unuci oporavili.
Drzale su me i ideje o jagodama, aroniji, pilicima, proizvodnji rakije, opet neke biljke koje sam prvi hteo da uvezem u Srbiju, kao na primer slonova trava, za nju sam cuo prvi put pre desetak godina, neki sajam preduzetnika u Austriji je bio, a tek ove godine pisu neke novine ovde o njoj. Ne mogu vise ni da se setim svega, ali bilo je toga koliko hoces.
Zato sta god da odlucis, citaj, pitaj, pitaj i citaj.
Мићара wrote:Нисам на планини не бринем због струје брђо у плодној Семберији је земљиште, а што се жене тиче то си у праву, већ сам јој пар пута рекао за идеју типа "зашто не одемо лепо на село мало радимо 2-3 године уштедимо неки пара и купимо ко људи стан у БГ а не живим ко подстанар итд." ма ни да чује, одма прича не желим да живим на селу још што је она из Новог Сада итд. А ја контам и за децу је боље да живе на селу, а она одма контру да ми деца причају сељачки нема шансеее. Нема шансе да се убједи, па сада контам јеби га не морам можда бити ту нон стоп ако посијем пшеницу или кукуруз, узореш, потањираш, подрљаш, посијеш, можда неких 15 дана радних ИМТ 549.
Мићара уз дужно поштовање да ме не схватиш погрешно. Али ти жена има неки преозбиљан комплекс. Еј.. да ти деца причају сељачки. Па већи ''сељачки'' ће причати у Бг-у него негде на селу. Сваки део Србије има свој аутентичан акценат и начин изговарања речи. Југ,исток,запад,север..
С моје стране то је озбиљан проблем.
Мислим реално, и да ништа не радиш на селу, да имаш само кућу, викедницу. Шта је лепше него отићи у ту средину па макар на 10 дана. У тишину и чист ваздух испразнити главу од глупости, стреса, буке и загађеног ваздуха из града. Па стави само себе у дететову кожу колико би био срећан да трчиш по некој пољани где нема живе душе. Блејиш на ливади, пењеш се на дрво, једеш вишње, јабуке.. шта год. Наводим као пример.
(Street Force / Curva Orientale)
- Desnoruki levak
Problemi sa kućom na selu, čak i ako se koristi samo kao vikendica su brojni i često zanemareni od strane nekoga ko je ceo život proveo u gradu. Od vrlo često nedostatka takvih luksuznih tekovina kao što su tekuća voda, kanalizacija, struja, internet preko loših ili nepostojećih puteva, pakosnih i lopovski orijentisanih komšija(pogotovo ako ti krene to nešto što si naumio da gajiš), potpuno odsustvo apoteka, banaka, domova zdravlja, bilo kakvih mogućnosti za društveni život...što neko reče, ne daj bože da krene neko iole jače nevreme, sve i da imaš struju možeš bez nje da ostaneš danima. Po mnogim parametrima, ako odeš na selo sa namerom da živiš stalno, kao da si odlučio da se izoluješ na neko ostrvo.
То што ти кажеш далтоне, ништа лепше нема јбг, ја сам баш тако и имао дјетинство иако сам живио у граду и дан данас живим. Село је било обавезно викендом, и славу славим у селу а не у граду. То моје село није ни превише одаљено од града неких 12-13 км а ипак је онако разбацано није оно аустроугарско кућа до куће, него је на неком мањем узвишењу. Ја лично мислим да ми не би био никакав проблем живети ту. Па чак иако би имао посао на пример и преко гране типа у БГ и у НС ако је нешто добро не би ми било мрско ни путовати тамо овамо, јер од Бијељине до НС или до БГ треба не пуних 1сат и 40 минута. Али већ сам у Београду 3-4 мјесеца и почињем да се гушим од њега...
i beograd se gusi od tebe i tebi slicnih
pametan je bio staljin
dozvola za zivot u gradu,nema prodas 2-3 satora u sibiru i eto te u sankt petesburgu,grade ja dos`o
pametan je bio staljin
dozvola za zivot u gradu,nema prodas 2-3 satora u sibiru i eto te u sankt petesburgu,grade ja dos`o
фикрета wrote:i beograd se gusi od tebe i tebi slicnih
Pocrkali dabogda.
- Влада Паликућа
мој Београд си дошао да гушиш
Mićo moj, ja kad sam bio klinac nisam mogao da smislim kad me moji vode mesec dana na selo za letnji raspust, umesto da se zajebavam sa drugarima, igram fudbal, idem na štrand i slično. I šta treba svi kada idu sa sela u grad da ja vodim dete na selo. S kim će da se druži? Da putuje svaki dan 45 minuta u školu, da mu zadnji bus za selo ide u pola 12 pa ne može ni da izbleji napolju. Jebiga, ima tu mnogo stvari kojih ćeš lišiti dete.
Ta opcija da imaš zemlju a živiš u gradu je neki kompromis na koji sam spreman, ali što ti pišu gore, uleti ti nakupac sa dve noge klizeći, ispadne ti bolje da si radio u trafici. A ne boj se ti od čega će BG na vodi da živi, pogledaj supermarkete i njihove delove za voće i povrće. Nađi tri proizvoda koja su iz Srbije ako možeš. Dođe mu paradajz iz Grčke, i on ga prodaje jeftinije nego na pijaci. Pa za koliko ga dobija kada ga sa sve transportom izađe jeftinije nego da ga ovde uzima.
Ta opcija da imaš zemlju a živiš u gradu je neki kompromis na koji sam spreman, ali što ti pišu gore, uleti ti nakupac sa dve noge klizeći, ispadne ti bolje da si radio u trafici. A ne boj se ti od čega će BG na vodi da živi, pogledaj supermarkete i njihove delove za voće i povrće. Nađi tri proizvoda koja su iz Srbije ako možeš. Dođe mu paradajz iz Grčke, i on ga prodaje jeftinije nego na pijaci. Pa za koliko ga dobija kada ga sa sve transportom izađe jeftinije nego da ga ovde uzima.
uzori nešto oko Mirijeva, boli te kurac
Никада мени неће бити циљ живјети у БГ, жена студира неки умјетнички факс и то завршава ове године због тога сам ту. Не брини се ти нећу ти ја гушити БГ, играо сам и ја фудбал, окупљао се по улици, звонио по интерфонима, бацао петарде у двориште луде бабе, плус крао лубенице ти ниси, плус крао печењке ти ниси. Гдје ти печеш ракију? а да ти пијеш џек и чивас? Гдје ти печеш печеницу на 5 спрату? а да у рерни купио у идеи супер цјене, гдје ти пуцаш из пушке на лисицу јер се задесила на твојој територији да, вјероватно у ташмајдану помјешо је са неком пудлицом која се зове шврћко. Дабогда ја никада не гушио твој бг... Говорим о предностима великим као душевним а и материјалним.
Upravo htedoh ovo da napišem. Samo falite vi sa vašim planinsko brdskim ponašanjem u Beogradu. I 2 padeža. O kulturi ponašanja da ne pričam. Što kaže Čvarkov, došli divlji, oterali pitome.фикрета wrote:i beograd se gusi od tebe i tebi slicnih
pametan je bio staljin
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,