Postby Nikodije » Sat Oct 28, 2017 8:55 am
Opet se prica vraca na oruzje i na kodekse i onda obavezno se u tu pricu ubace Rusi i Poljaci. Ajde da se manemo tih Rusa i Poljaka i njihove "scene" jer mi nikada necemo biti kao oni i iskren da budem drago mi je zbog toga! Livade,sume,ringovi,mma,fitnesi i ostala cuda sa navijackom kulturom imaju dodira kao i utoke i nozevi, jedina razlika je na zalost sto se od ovih drugih sranja gubi zivot! Navijacke grupe u Srbiji su najvise izgubile onda kada su na tribine masovno ulazili ljudi koji su se bavili kriminalom bilo koje vrste!
Budimo realni to je kod nas prisutno od pocetka, od onih nesrecnih 90tih koje se u vecoj meri i poklapaju sa godinama osnivanja navijackog pokreta u Srbiji. Nije retka situacija da ljudi koji su osnivali neke grupe i podgrupe i koji su stvarno pravi navijaci i kontaju navijacku pricu, zbog stanja u ovoj Srbiji, umesto da rade za 20 krvavih, izabrali da valjaju gudru ili da rade reket, da imaju dilove sa strankama koje ih koriste za prljave poslove itd...Da se razumemo to u Poljskoj i Rusiji nema! Ljudi iz ekipa u Rusiji i Poljskoj npr su dobri i imaju dodira sa nekim ljudima iz podzemlja ali niti tim likovima iz sveta podzemlja pada na pamet da idu na tekme niti ovima drugima koji znaju da su jaki na livadi ili znaju da smisle dobru pesmu da se petljaju sa gudrom ili sa reketom itd...
Opet to je stvar mentaliteta, kod nas je normalno da si taksista npr i da tripujes da si krimos jer prodas 20 paketa trave nedeljno,kod nas je normalno da klinci prodaju kilo granja mesecno medju sobom, uzmu za nase uslove ozbiljnu lovu i onda tripuju da su kartel! Kod nas mesari,obucari,elektricari,nizerazredni bokseri,mma borci svi su u mafija tripu, opijeni pricom Masana Lekica krenu da rade,uzima se lova i onda dodje neminovno do raspada ekipa,grupa, podela i naravno nosenja oruzja.
Dakle da ne duzim vise i ovako sam preterao sa ovim prvim postom, oruzja ce biti uvek,treba se samo potruditi da se svede na minimum i da se sa mladjih ljudi skine pritisak od poraza. I bice to mnogo bolje, jer kada ides ulicom a znas da je najgore sto moze da ti se desi dobre batine ili gubitak sala ili duksa, neces imati potrebu za nozem ili pistoljem!