Вести
-
Re: Вести
Bravo buraz, kao da sam ja pisao! Po meni se ovo sve vise dogadja iz straha nego da bi neko bio mangup. Dok svi ne prestanu da nose bilo kakvo oruzje, nije bitno da li je motka, baklja ili noz ovo sranje nece prestati a nosenje oruzja nece prestati dok ne prestane napadanje 5 na 1.
Da su pametnjakovići sekli pravim pristupom i mentalitetom i radili protiv zla na tribinama ni jedna se tragedija ne bi desila. I svi oni koji se prave pametni a kurcem nisu mrdnuli za navijanje a kamoli da to navijanje bude normalnije. Sada ste našli da kenjate po internetu i lupate neke frazetine odvratne, postavljate pitanja i iščuđavate se u šta se sve pretvorilo.
јесте један млади живот нажалост угашен, јједан србин мање... сви су за то да се у договору свих група донесу нека правила кодекси којих ће се сви придржавати. али не могу да сконтам пљување и омаловажавање појединих навијача партизана а до јуче су певали лонци поклопци шта већ кад су убили човека у нсу.. па су после убиства аце радовића певали убићемо цигана и на маракани.и сад такви овде држе предавања о моралу. није провокација, још једном саучешће подорици.
Zemunac, mogu da uticem na svoje drugare, to svako i treba da radi. Od nekih 60-70 ljudi sa tribine sa kojima sam u dobrim odnosima, niko nista ne nosi od oruzja (ne racunam motke). Od toga svako treba krenuti, od sebe i svojih drugara. Sta mislis pod tim kurcem nisu mrdnuli za navijanje? Ja frazu nisam izgovorio, niti se iscudjavam.
CZBG
Sjajno razmisljanje.
CZBG
Sjajno razmisljanje.
There's blood on the streets and the streets are ours.
-
Ti nemoj racunati motku kao oruzje, drugi nece noz a treci nece pistolj.
Licemerja koliko hoces...
Sa jedne strane Sever cuti a vodilac je borbe za fer tuce, stop nozevi, dokle vise da se ubijamo? i ostalog.
Sa druge strane grobari koji su davno izrekli "svaka vasa smrt je nasa pobeda" "polupani lonci" " Gde vam je Aca" "Mi smo nasem Cegiju obecanje dali, ubicemo cigana i na marakani" sad koriste trenutak da iznose neke moralne pridike i govore o nekoj toboze normalnosti.
Deluje da nikome u sustini nije bitan ugaseni mladi zivot i borba da se to vise ne desi, nego da se svaka stvar pa i ovakvi trenuci koriste za neku vrstu rata i licemerja sa obe strane.
Sa jedne strane Sever cuti a vodilac je borbe za fer tuce, stop nozevi, dokle vise da se ubijamo? i ostalog.
Sa druge strane grobari koji su davno izrekli "svaka vasa smrt je nasa pobeda" "polupani lonci" " Gde vam je Aca" "Mi smo nasem Cegiju obecanje dali, ubicemo cigana i na marakani" sad koriste trenutak da iznose neke moralne pridike i govore o nekoj toboze normalnosti.
Deluje da nikome u sustini nije bitan ugaseni mladi zivot i borba da se to vise ne desi, nego da se svaka stvar pa i ovakvi trenuci koriste za neku vrstu rata i licemerja sa obe strane.
- Ultra Sarma
Resenje je uagisiti i zvezdu i partizan. Resenje za najveci broj navijackih ubistava, resenje za oporavak ostalih klubova, resenje za manje namestanja, manje vacarenja pri prodajama, resenje za manje kriminala na stadionima, za razne malverzacije u sporu, za razne pogane njuske koje su prisutne po tim klubovima. Situacija je sve gora i gora i jos jednom gora i ne vidi se da ce se nesto promeniti ako se nastavi ovako...
Комунисти бандо без морала
ви убисте Дражу ђенерала
ви убисте Дражу ђенерала
Ti bi isto sada da mudruješ i gasiš nekoga? Jel si takav pametnjaković bio baš na ovom forumu i pre 12. godina u avgustu? Jel ideš po beogradskim svirkama pa da nam malo i o tome mudruješ? Jel znaš šta ti se dešava po gradu kada si tako pametan i znaš koga treba da se gasi?
Možete i vi pametnjakovići da uradite neki korak ka početku rešavanja zla i normalizaciji odnosa. Prestanite da kenjate, mudrujete, gasirate i sipate otrov od simpatizerskog nivoa do kvazi navijačkog. Od facebooka do foruma.
Možete i vi pametnjakovići da uradite neki korak ka početku rešavanja zla i normalizaciji odnosa. Prestanite da kenjate, mudrujete, gasirate i sipate otrov od simpatizerskog nivoa do kvazi navijačkog. Od facebooka do foruma.
Htehoh pre neki dan da postavim bas pitanje za tog momka da li se izvukao, ali rekoh, kada vec nije bilo losih vesti valjda jeste. Na zalost pogresio sam. Jos jedna stravicna tragedija. Svakako treba raditi na tome da navijacka scena dobije trunku normalnosti, ali mislim da je taj voz odavno prosao. Da se ne vracamo na neka srecnija vremena, njih skoro da nije i bilo. Kako sam razmisljao, jedini razlog sto u nekoj proslosti nije bilo ovoliko ubistava medju navijacima je taj sto se dobar deo sukoba odvijao spontano, uoci utakmice i na samom stadionu. Kako je pocela jaca represija policije i kako su sukobi prerasli u sacekuse i ugovorene okrsaje, tako je porastao i broj bodenja i upucavanja i svega.
Zasto nisam optimista da ce se stvari ikada poboljsati. Jednostavno, mislim da nije moguce iskontrolisati toliku masu ljudi. To tesko uspevaju i neke manje brojne grupe, a kamoli cigani i grobari. Jer dovoljan je samo jedan koji je poneo noz ili utoku na hiljade “normalnih” i tragedija je na vidiku.
Secam se pre ravno 17 godina, kada utoke ipak nisu bile deo naseg navijackog folklora (makar ne ovako masovno), da je tokom neke tuce sa murijom jedan klinac bez trunke mozga vadio pistolj, hteo je da puca. Jedva ga je njegova ekipa zadrzala. Mislim da kao navijac zapucas na muriju, pa pobili bi nas ko kerove na ulici. Klinac sin nekog lokalnog krimosa, nosio utoku vec neko vreme, u kraju krenuo sa ekipom na tekme. Zajebavali ga u busu na nekom gostovanju za to, umesto da ga skartiraju i ne povedu ni u zooloski vrt, oni se zajebavaju, odnosno prepricavaju kao kul navijacku anegdotu. Taj je posle jedno dve sezone sam prestao da ide, ali dosta slicnih je dolazilo posle njega. Dakle tu ne pricamo o nekom iole normalnom ljudskom bicu, vec o necemu sto dise, hoda, cini, a nema trunku zdravog razuma u sebi. Ko to moze da iskontrolise. Niko.
Inace, ne znam da li sam skoro poceo da obracam paznju, ili je oduvek zaista bilo ovako, koliki je broj ljudi koji ovde nose nozeve. Ovo sada nema veze sa navijackom pricom, nego o onim ostalim “normalnim” ljudima. Ono, svadja na parkingu, noz u srce, svadja u saobracaju, noz u ledja, tuca u kafani noz u stomak. I to nisu u pitanju sada samo nalozeni klinci, imas ubice i medju sredovecnim ljudima, medju mladima, starima. Ne govorim ni o situacijama gde postoji neki duzi sukob, vec o nekim trivijalnim stvarima zbog kojih su ljudi gubili zivote. Ono u Nisu, sta bese, burek ili pljeskavica, momak sto je dobio noz u grudi. Ovo zaista skoro na dnevnom nivou se desava, da mozes glavu da izgubis sto si se sa nekim posvadjao za neku glupost. Ko na jebenom divljem zapadu, samo umesto pistolja ljudi se setaju sa nozevima. Kao sto rekoh, mozda je uvek bilo tako, ali tek sada obracam paznju, ali me stvar prosto zapanjuje.
Zasto nisam optimista da ce se stvari ikada poboljsati. Jednostavno, mislim da nije moguce iskontrolisati toliku masu ljudi. To tesko uspevaju i neke manje brojne grupe, a kamoli cigani i grobari. Jer dovoljan je samo jedan koji je poneo noz ili utoku na hiljade “normalnih” i tragedija je na vidiku.
Secam se pre ravno 17 godina, kada utoke ipak nisu bile deo naseg navijackog folklora (makar ne ovako masovno), da je tokom neke tuce sa murijom jedan klinac bez trunke mozga vadio pistolj, hteo je da puca. Jedva ga je njegova ekipa zadrzala. Mislim da kao navijac zapucas na muriju, pa pobili bi nas ko kerove na ulici. Klinac sin nekog lokalnog krimosa, nosio utoku vec neko vreme, u kraju krenuo sa ekipom na tekme. Zajebavali ga u busu na nekom gostovanju za to, umesto da ga skartiraju i ne povedu ni u zooloski vrt, oni se zajebavaju, odnosno prepricavaju kao kul navijacku anegdotu. Taj je posle jedno dve sezone sam prestao da ide, ali dosta slicnih je dolazilo posle njega. Dakle tu ne pricamo o nekom iole normalnom ljudskom bicu, vec o necemu sto dise, hoda, cini, a nema trunku zdravog razuma u sebi. Ko to moze da iskontrolise. Niko.
Inace, ne znam da li sam skoro poceo da obracam paznju, ili je oduvek zaista bilo ovako, koliki je broj ljudi koji ovde nose nozeve. Ovo sada nema veze sa navijackom pricom, nego o onim ostalim “normalnim” ljudima. Ono, svadja na parkingu, noz u srce, svadja u saobracaju, noz u ledja, tuca u kafani noz u stomak. I to nisu u pitanju sada samo nalozeni klinci, imas ubice i medju sredovecnim ljudima, medju mladima, starima. Ne govorim ni o situacijama gde postoji neki duzi sukob, vec o nekim trivijalnim stvarima zbog kojih su ljudi gubili zivote. Ono u Nisu, sta bese, burek ili pljeskavica, momak sto je dobio noz u grudi. Ovo zaista skoro na dnevnom nivou se desava, da mozes glavu da izgubis sto si se sa nekim posvadjao za neku glupost. Ko na jebenom divljem zapadu, samo umesto pistolja ljudi se setaju sa nozevima. Kao sto rekoh, mozda je uvek bilo tako, ali tek sada obracam paznju, ali me stvar prosto zapanjuje.
-
Земунац wrote:Ti bi isto sada da mudruješ i gasiš nekoga? Jel si takav pametnjaković bio baš na ovom forumu i pre 12. godina u avgustu? Jel ideš po beogradskim svirkama pa da nam malo i o tome mudruješ? Jel znaš šta ti se dešava po gradu kada si tako pametan i znaš koga treba da se gasi?
A sta si ti smekeru uradio na svojoj tribini po tom pitanju, pa sada mozes da se pravis pametan ovoliko? Svi se pravite ludi, a istina je jako jednostavna navijaci se ne pitaju nista ni na jednoj tribini, pitaju se kriminalci na tim tribinama, kome ovo nije jasno odavno taj ili se pravi lud ili zivi u nekom izmisljenom svetu...
-
P R O S T A K wrote:Земунац wrote:Ti bi isto sada da mudruješ i gasiš nekoga? Jel si takav pametnjaković bio baš na ovom forumu i pre 12. godina u avgustu? Jel ideš po beogradskim svirkama pa da nam malo i o tome mudruješ? Jel znaš šta ti se dešava po gradu kada si tako pametan i znaš koga treba da se gasi?
A sta si ti smekeru uradio na svojoj tribini po tom pitanju, pa sada mozes da se pravis pametan ovoliko? Svi se pravite ludi, a istina je jako jednostavna navijaci se ne pitaju nista ni na jednoj tribini, pitaju se kriminalci na tim tribinama, kome ovo nije jasno odavno taj ili se pravi lud ili zivi u nekom izmisljenom svetu...
To mozda na tvojoj tribini, ako uopste imas tribinu
- Занемарујем тактику
SAO_Zeljin wrote:To mozda na tvojoj tribini, ako uopste imas tribinu
Док имаш овакве испране мозгове који ће своје ''вође'' бранити по сваку цену, чак и на форумима, имаћемо трибине пуне зомби навијача без свог мишљења и става.
А иначе криминалаца има и на твојој трибини, само што се зову угледни бизнисмени, градитељи наше лепе земље.
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.
P R O S T A K wrote:Земунац wrote:Ti bi isto sada da mudruješ i gasiš nekoga? Jel si takav pametnjaković bio baš na ovom forumu i pre 12. godina u avgustu? Jel ideš po beogradskim svirkama pa da nam malo i o tome mudruješ? Jel znaš šta ti se dešava po gradu kada si tako pametan i znaš koga treba da se gasi?
Kada napišeš da se navijači ne pitaju ništa ni na jednoj tribini a ja u glavi imam svoju, već samo kriminalci, time mi kažeš da veze sa navijanjem i navijačkim životom nemaš, i da nisi dostojan bilo kakvog odgovora, a pogotovo toga šta sam ja i koliko uradio za svoju tribinu. Mani se navijanja i navijača, neće se preko tvojih ledja ništa lomiti, niti ćeš se ti nositi sa navijačkim zlom. Za vas će biti dovoljno da ne lajete, pravite se pametni i ne bacate otrovne strelice preko interneta, i vi ste dovoljno uradili za ozdravljenje navijanja u Srbiji.
- Blackadder
http://rs.n1info.com/a292715/Svet/Region/Zaev-Nije-bilo-kontraobavestajnih-aktivnosti-protiv-Srbije.html
Jel neko skapirao o cemu se ovde radi?
Занемарујем тактику wrote:SAO_Zeljin wrote:To mozda na tvojoj tribini, ako uopste imas tribinu
Док имаш овакве испране мозгове који ће своје ''вође'' бранити по сваку цену, чак и на форумима, имаћемо трибине пуне зомби навијача без свог мишљења и става.
А иначе криминалаца има и на твојој трибини, само што се зову угледни бизнисмени, градитељи наше лепе земље.
Baš zato što na nekim tribinama imaš klince koji misle svojom glavom i imaju svoj stav, dešava se da se neki izvodjači radova odnosno biznismeni dobiju uput za bolovanje. Ali ti to ne znaš zato što nisi navijač, i ne treba da znaš, ali treba da znaš da onda ne mudruješ po internetu. A nije uopšte sramota u današnjem zlu u Srbiji, ako si možda nekada bio navijač pa sada više nisi, nije sramota ne biti navijač, sramota je misliti da jesi i mudrovati tako po internetu, a ne boriti se tamo gde treba da navijanje bude zdravije.
Blackadder wrote:http://rs.n1info.com/a292715/Svet/Region/Zaev-Nije-bilo-kontraobavestajnih-aktivnosti-protiv-Srbije.html
- B.Centrale
A kakve veze ima kenjanje po netu indijanaca i umisljenih likova koji tribinu nisu videli, sa upucavanjem, bodenjem i otvaranjem glava? Mislim, gde je spona izmedju dve teme? Jel ce se "nedela" smanjiti ako o njima ne govore indijanci, ili je pitanje loseg publiciteta, zandari/mediji/hajka i zamene teza?
bologna centrale
- Занемарујем тактику
Земунац wrote:Baš zato što na nekim tribinama imaš klince koji misle svojom glavom i imaju svoj stav, dešava se da se neki izvodjači radova odnosno biznismeni dobiju uput za bolovanje. Ali ti to ne znaš zato što nisi navijač, i ne treba da znaš, ali treba da znaš da onda ne mudruješ po internetu. A nije uopšte sramota u današnjem zlu u Srbiji, ako si možda nekada bio navijač pa sada više nisi, nije sramota ne biti navijač, sramota je misliti da jesi i mudrovati tako po internetu, a ne boriti se tamo gde treba da navijanje bude zdravije.
Ја сам сигуран да сам возом прегазио више километра због свог клуба него пола овог форума заједно. Више сезонских и обичних карата имам него пола оних који су се пењали на шипку на југу. Али рођени ћале ме не може натерати да акцијам уторком или четвртком, да отварам људима главе због шала, или да их бодем због неких шврљотина по зидовима. И баш напротив, зато што нема клинаца који мисле својом главом дешавају нам се бизнисмени на шипкама, развијање послова под плаштом ултра покрета, обртање огромних пара преко леђа тих истих празноглавих клинаца. Ало бре, да уђеш сад на југ и да покажеш слику Моце Вукотића препознало би га 5-10% људи, и онда се ми упоређујемо са земљама где је фудбал култура, где су такви играчи добијали титулу сер! Што рекоше требињски Гробари ''КЕЊА МИ СЕ ОД РИЈЕЧИ УЛТРА''!
А Б. Ћентрале је у праву. Од кењања на форуму ствари се неће поправити, за неколико месеци опет ће лицемири на форумима писати РИП брате, почивај у миру, небески копе престани да јачаш, лажни другари са трибине који су у смрт гурнули још једног клинца ће му посвећивати песме и цртати графите, нови клинци ће носити утоке и ножеве да би се доказали и попели у хијерархији, јер можда и они једног дана седну у онај кул џип којим је вођа дошао на текму.
https://www.youtube.com/watch?v=ZbsI72gebz0
Сваки овај ''индијанац'' је појам навијача за све набилдоване Пољаке, Русе, искомплексиране Балканце са помагалима итд...
...Гладан и крвав је народ мој.