Bunt wrote:Bruno Sulak wrote:I jos nesto, naravno da je bolje laditi jaja za 200e nego crnciti za 300e. Imam takvih primera puno, ti tu razliku od sto evra nadoknadis vrlo lako. Na primer kolega spava u trecoj smeni ode kuci odmoran, radi na njivi, radi malo privatno, onda opet dodje na posao malo dremne i on je lagano presao tu razliku od 100e i jos se ne zivcira. A ima i primera u mojoj firmi gde ljudi toliko malo rade da jedno odelo i cipele nose godinama i ako se dobijaju svake godine i onda ovo sto mu ostane proda preko kupujemprodajem. Ima jos gomila tako nekih sitnica, muljanje sa godisnjim, izlasci ranije, kradja/iznosenje iz firme...
Kolega ti radi tri posla, svoj, na njivi i privatno, plus krade i mulja da bi preziveo do prvog i do jaja mu je?
Snasao se tako sto preproda uniformu koju mu daju? Zelim mu ceo radni vek da provede tu kako neki dobar momak I radnik ne bi zavrsio na njegovom mestu.
Sent from my D6503 using Tapatalk
Evo da ti objasnim bas detaljno.
Sto je najjace ima solidnu platu za srpske uslove oko 45-50000, 30 dana godisnjeg, mozes da izadjes ranije, na poslu vise provede na internetu i pod klimom nego sto radi, spava i ode kuci odmoran, nekad upadne posla nije da nije, ali nista strasno. To sto on radi privatno to je njegova stvar, ja hocu da kazem da on ima slobodnog vremena koliko hoce pa moze i da radi privatno, da radi negde drugde ne bi mu palo na pamet da radi privatno jer bi mu gazda iskrivio kicmu i cim bi dosao kuci legao bi da spava, fazon kuca-poso. Ovo za odela i cipele sam ti naveo cisto onako kao mali plus tog posla kao i to da mozes da izneses nesto iz firme a ima jos gomila takvih sitnica. Da ne spominjem da cak i ako nesto sjebes u najgorem slucaju cete opomenuti dok bi ti drugi skinuo platu odmah.
I veruj mi, njegovo radno mesto je san mnogih i sto je najjace ima takvih u firmi koliko hoces.
Ljudi pobogu, vi niste svesni da neki poslodavci ne daju da idete na dobrovoljno davanje krvi i dobijate dva placena dana i sa tim muljaju, u firmi pored imas sirenu i onda 20min na dorucak i kasnije sirena 10min za kafu, rade po 12 sati na nogama, radno vreme ne znas ni dokle traje. Zbog cega? Zbog 50evra vise koji ti na kraju i presednu.
Kod mene pored u pogonu je dosao covek iz jedne firme kaze primao je oko 50-60000, ja ga pitam sto si onda dosao ovde da radis za 30.000, kaze ma brate dosta mi je ne mogu vise, nikad nisam kuci, decu ni ne vidjam, gazda mi jebe mamu svaki dan.