Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Kockalone

Re: Вести

Postby Kockalone » Thu Apr 13, 2017 4:50 pm

Не знам по чему си закључио да улазак Србије у НАТО значи и ратовање са Русијом. Ја разумијем твоје ставове, јер се ти углавном водиш срцем и емоцијама, али једна држава која жели да опстане на проблематичном подручју то себи не може да дозволи. И ја сам протвник НАТОа, волио бих да је Русија јача, да има приближно савезника колико и Америка, да даје вјетар у леђа, али то нажалост није тако и због тога сматрам да је улазак у НАТО нужно зло. Србију неће дирати за сад, јер они све раде постепено и плански. Свјесни су да народ још увијек памти бомбардовање, Косово итд, али ако буду жељели лагано то завршавају без ако се не догоди нека промјена на глобалном нивоу за 180 степени.

Што се Риперовог писања тиче, само бих прокоментарисао ово. Заклео бих се да ти о стварима које су се десиле 1918. не знаш ништа, као и већина људи у Србији, али имаш неко своју причу коју гураш и не желиш ни да саслушаш друго мишљење. Препоручио бих ти да издвојиш неколико десетина минута свога живота и прочиташ мало о убиствима и другим стварима које су се десиле те године, а та прича како су нас Срби окупирали ти је мало глупа, јер су и зеленаши били Срби и они од тога нијесу бјежали,само што су остали вјерни своме краљу и заклетви.

Мићара

Postby Мићара » Thu Apr 13, 2017 6:29 pm

Kockalone wrote:Не знам по чему си закључио да улазак Србије у НАТО значи и ратовање са Русијом. И ја сам протвник НАТОа, волио бих да је Русија јача, да има приближно савезника колико и Америка.

ПРВО Русија Кина и Индија. Довољно савезника.
Нема између сине, ил си са нама или против нас.
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

lost&found

Postby lost&found » Thu Apr 13, 2017 9:24 pm

Мићара wrote:
Kockalone wrote:Не знам по чему си закључио да улазак Србије у НАТО значи и ратовање са Русијом. И ја сам протвник НАТОа, волио бих да је Русија јача, да има приближно савезника колико и Америка.

ПРВО Русија Кина и Индија. Довољно савезника.
Нема између сине, ил си са нама или против нас.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1250266

Comi, ne pali se. Sve su to interesi i igrarije velikih. Saveznici su dok god nekom ne pocne da odgovara ono sto ima ovaj drugi da ponudi. Da ne pricam sto kineska ekonomija direktno zavisi od americkog trzista.

death row

Postby death row » Fri Apr 14, 2017 10:03 am

Извињавам се ако сам промашио тему али ово је нешто што заслужује да се посети..јуче био у манастиру Рукумија и попричао са организатором..Отац Симеон је дао благослов..Ко може нека буде 23ег априла у Рукумији..
Image
По благослову и допуштењу оца Симеона, Духовника и Старешине манастира Рукумија, преносим вам његов позив да, у
ово време невремена, када се скрнави све Cвето па чак и "србски зид плача", својим присуством на помену који ће се одржати у овој Светињи, Васкрснемо сећање на мученике Другог косовског боја,

Драга наша Лозанка, мајка Владимира - Срећка, написала је:
„Време лечи сваку рану. Да, ако се та рана лечи мелемом. Ране родитеља чији су синови заувек остали на Косову и Метохији су све веће и болније јер уместо мелема чемером се заливају.“

Истина !

Због карактера окупљања, безбедност ће бити појачана на улазу и за време одржавања овог догађаја. За све додатне информације пишите у инбокс или позовите.

------------------------------------------------------------------------------------
Моле се сви они који ће на овај или онај начин да покушају да искористе ово окупљање за постизање било каквих политичких и партијашких циљева и погодности, представљајући се као иницијатори и организатори овог догађаја, да то и не помишљају да ураде (препознаће се сами ко су, не би им то био први пут). Заставе и остала обележја политичких организација и покрета неће бити толерисана и биће спречен сваки покушај политизације овог догађаја. — у Крст на Ртњу.
Smederevo igraj hrabro i nista ne brini...

weekend offender

Postby weekend offender » Fri Apr 14, 2017 6:11 pm

:!:
Azimov je zatražio popis sveg naoružanja koje je stiglo preko Rusije do Hrvatske od 1992. do 1997. godine.
Kako se navodi, Azimov je rekao da je "Rusija razočarana ponašanjem Hrvatske" i da bi ih trebalo podsetiti ko ih je u vreme embarga "naoružavao i spasavao".
"Očigledno je da Rusija zna šta je tih godina isporučivala zaraćenoj Hrvatskoj, ali im je trebala i dodatna potvrda. U popisu, koji je u posedu Večernjeg lista, navode se velike količine naoružanja, a na popisu je i poznati raketni sistem S-300 PMU, koji je delom bio isporučen Republici Hrvatskoj uoči Oluje i i koji je potom bio poslužio kao psihološka kočnica vazdušnim snagama SRJ da ih odvrati od intervencije tokom Oluje", navodi se.
Sistem S-300, prema tvrdnjama Zubaka, nikada nije otplaćen, pa se još od 2001. godine vodi sudski proces kojim se traže isplata, povrat ili nagodba.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1250428

Blackadder

Postby Blackadder » Fri Apr 14, 2017 7:22 pm

weekend offender wrote::!:
Azimov je zatražio popis sveg naoružanja koje je stiglo preko Rusije do Hrvatske od 1992. do 1997. godine.
Kako se navodi, Azimov je rekao da je "Rusija razočarana ponašanjem Hrvatske" i da bi ih trebalo podsetiti ko ih je u vreme embarga "naoružavao i spasavao".
"Očigledno je da Rusija zna šta je tih godina isporučivala zaraćenoj Hrvatskoj, ali im je trebala i dodatna potvrda. U popisu, koji je u posedu Večernjeg lista, navode se velike količine naoružanja, a na popisu je i poznati raketni sistem S-300 PMU, koji je delom bio isporučen Republici Hrvatskoj uoči Oluje i i koji je potom bio poslužio kao psihološka kočnica vazdušnim snagama SRJ da ih odvrati od intervencije tokom Oluje", navodi se.
Sistem S-300, prema tvrdnjama Zubaka, nikada nije otplaćen, pa se još od 2001. godine vodi sudski proces kojim se traže isplata, povrat ili nagodba.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1250428

Nije to nista specijalno i neverovatno, evo pogledaj ovaj video...

Nexon

Postby Nexon » Fri Apr 14, 2017 9:16 pm

Колико знам тај некоплетни систем с-300 је купљен у Украјини.

МОСКВА: Нисмо испоручивали С-300 Хрватској

18:16 14.04.2017.
Москва демантује информације у хрватским медијима о томе да је Русија почетком деведесетих, наводно, заобилазећи ембарго Уједињених нација, испоручила наоружање Хрватској, укључујући системе С-300, саопштио је представник Министарства иностраних послова Русије Артем Кожин.

„Русија се доследно придржавала својих међународно-правних обавеза, укључујући оне које се тичу испоруке наоружања сукобљеним странама током југословенске кризе 1991-1995.“, рекао је дипломата.

„Сматрамо да су овакве објаве провокација и грубо извртање чињеница, а да је њихов циљ да се оцрни политика Руске Федерације на Балкану. Тим пре је неприхватљиво у контексту свих ових измишљотина то што се спомињу контакти амбасадора Русије у Загребу. Сва одговорност је на ауторима оваквих измишљотина“, додао је он.

Према писању данашњег издања „Вечерњег листа“, амбасадор Русије у Загребу Анвар Азимов позвао је ових дана на разговор у амбасаду хрватског бизнисмена Звонка Зубака који се бави трговином оружја да би га питао где су нестале ракете из система С-300 који је Русија наводно у првој половини деведесетих година испоручила Хрватској.

https://rs.sputniknews.com/rusija/20170 ... a-demanti/

Али је тачно да је било илеглане продаје оружја на црном тржишту. Што није ни чудно јер су у то време илегално неки Руси и корумпирани официри продавали оружје Чеченима који су се борили против Руса и Русије.

Прича из Вечерњег, није први пут, је део нато пропаганде у региону. Али за то су криви сами Руси који овде подржавају корумпиране олош на власти. То исто ради и ЕУ/САД, али ме за то није брига.

Nexon

Postby Nexon » Fri Apr 14, 2017 9:27 pm

Vikiliks: Zagreb dao Sjedinjenim Državama Ruski sistem “S-300

ZAGREB - Prema dokumentima iz 2003. godine, koje je objavio "Vikiliks", SAD su godinama bile zaintersovane da im Hrvatska omogući transfer ruskog raketnog sistema "S-300", što se kasnije i dogodilo.

Nabavljen 1995. godine, ovaj sistem nikada nije bio operativan. Četiri kontejnera sa projektilima prvi put su bili prikazani na vojnoj paradi u Zagrebu, nekoliko mjeseci prije akcije "Oluja", u toku koje je protjerano srpsko stanovništvo.

U dokumentu koji je u novembru 2003. sastavio tadašnji američki ambasador u Hrvatskoj Ralf Frank za ministra obrane Donalda Rumsfelda vidi se da su SAD bile veoma zainteresoavne da im hrvatsko Ministarstvo obrane prebaci taj sistem.

Godinama u hrvatsjoj javnosti spekulisalo se šta se zapravo dogodilo s tim oružanim sistemom, a dio tajne bilješke koja je dospjela na "Vikiliks" prvi je pisani trag o jakoj američkoj želji da se, preko Hrvatske, dokopa vrijedne ruske raketne tehnologije.

SAD tvrde da su čak dva bivša hrvatska ministra obrane obećala transfer nekompletnog sistema Vladi u Vašingtonu. Ambasador je sa žaljenjem konstatovao da niko od njih "nije isporučio, nekompletni, ali ipak vrlo poželjni raketni sistem".

Tadašnji ministar odbrane Željka Antunović, tvrdi Frank, vrlo je usko sarađivala sa američkim vojnim izaslanikom u Zagrebu - da bi Vašington dobio ruski sistem, ali je ostala bez političke podrške za takav ustupak.

Američki ambasador otkriva i zašto su Sjedinjene Države tako zainteresovane za "S-300": "Dijelovi tog sistema namijenjeni su ratnoj avijaciji SAD za testiranje i ocjenjivanje nove generacije borbenih aviona".

Ministar Donald Ramsfeld obaviješten je da je sistem "zarobljen" u sudskoj parnici između Vlade Hrvastke i trgovca oružjem Zvonka Zubaka. Na kraju dokumenta stoji da je osoblje Stejt departmenta, kancelarije ministra odbrane i ratne avijacije SAD aktivno uključeno u pribavljanje ruskog sistema iz Hrvatske.

To se se, prema tvrdnjama Zvonka Zubaka, koji od Hrvatske za taj sistem još traži 200 miliona dolara, dogodilo 2004. godine. On je na Opštinskom sudu pod zakletvom izjavio da je dio ili cijeli sistem izvezen iz Hrvatske 2004. godine.

To je 2008. godine potvrdilo i Ministarstvo obrane. Portparol Ministartva tada je rekao da je "S-300" u vlasništvu Hrvatske, ali ne može odgovoriti da li je u Hrvatskoj ili inostranstvu.

Ruski sitem je, prema neslužbenim informacijama, 2004. godine utovaren na brod u Rijeci i odvezen u SAD, a sve u organizaciji tadašnjeg šefa Vojno-bezbjednosne agencije generala Gordana Čačića.

Protivvazdušni sistem "S-300 PMU" spada u strateško naoružanje koje služi za obranu od krstarećih raketa, balističkih projektila i aviona na velikim visinama. Za Hrvatsku je to naoružanje praktički neupotrebljivo, ali je 1995. poslužilo u propagadnom ratu protiv Srba.

Prema tvrdnjama tadašnjeg ministra vanjskih poslova Mate Granića, sistem je stigao iz Ukrajine.

Nakon prve isporuke Hrvatska je trebalo da plati 200 milijuna dolara za sistem. Iako novac nije uplaćen, do kraja 1997. godine isporučeno je 80 odsto vrijednosti sistema, a ostatak je trebao biti isporučen nakon uplate ukupnog iznosa.

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... -300/73206

Nexon

Postby Nexon » Fri Apr 14, 2017 9:33 pm

А тако некомплетан и није могао оперативно да ради јесте служио да Слобa не дигне авијацију и спржи усташе. Али то он није смео и због Нато. Ми нисмо могли у тим ратовима да користимо моћан вид војске, авијацију, због Нато забране лета иако нам је авијација била далеко испред свих осталих зараћених страна.
Last edited by Nexon on Fri Apr 14, 2017 9:35 pm, edited 1 time in total.

Мићара

Postby Мићара » Fri Apr 14, 2017 9:33 pm

bilipiton

Postby bilipiton » Mon Apr 17, 2017 12:26 pm

http://www.politika.rs/scc/clanak/37837 ... anje-novca

Када је после изласка из затвора отишао у седиште експозитуре Рајфајзен банке уследило је ново изненађење.

– Мој рачун био је угашен, а Рајфајзен банка је скинула сав новац од 23,8 милиона динара и пребацила га фирми “Беоимпера” за коју сам први пут чуо. Речено ми је да је мој рачун блокиран, а када сам затражио објашњење по ком основу је новац пребачен непознатој фирми, речено ми је да је банка само извршила налог Вишег тужилаштва у Београду

Nexon

Postby Nexon » Wed Apr 19, 2017 1:31 pm

Dok je tukao Srbina uzvikivao “Alahu akbar”
18.04.2017 11:40
M. D.

U incidentu koji se dogodio sinoć u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice napadač koji je tukao Srbina uzvikivao je “Alahu akbar”.

Bojana Staletovića (31) fizički su napali petorica maskiranih napadača koji su kod sebe imali palice, ali i pištolj.

“Bilo je to kasno sinoć, nakon što su se dogodili ranije incidenti u Mitrovici za koje nisam ni znao. Vraćao sam se kući pošto živim u Bošnjačkoj mahali i napala me grupa od pet mladića, po glasovima bih rekao da su imali oko dvadesetak godina”, rekao je Staletović.

Нови напад на Србе у Косовској Митровици, рањен мушкарац
среда, 19. апр 2017, 09:47 -> 10:23

Двојица мушкараца са фантомкама напали су ножем Србина Б. К. (41) и његову невенчану супругу Б. Г., јавља дописник РТС-а. Мушкарац је задобио повреде ноге и главе. Незванично сазнајемо да су нападачи вређали оштећене на албанском језику.

Двојица мушкараца са фантомкама напали су ножем Србина Б. К. (41) и његову невенчану супругу Б. Г., јавља дописник РТС-а. Мушкарац је задобио повреде ноге и главе. Незванично сазнајемо да су нападачи вређали оштећене на албанском језику.

Никога више није брига.

На данашњи дан 2013. потписан Бриселски споразум између Србије и "Косова"

Једни бране Вучића јер су се продали, други више воле америчког говно но српску питу а сви имају исти став по српском питању-продати и заборавити. Видећемо како ће се то све завршити.

Blackadder

Postby Blackadder » Wed Apr 19, 2017 7:35 pm

Мићара

Postby Мићара » Thu Apr 20, 2017 9:38 am

Nexon

Postby Nexon » Fri Apr 21, 2017 12:52 am

Jонуз Муслију: Србија треба да буде захвална што Албанци траже уједињење само Албаније, Косова и Прешевске долине - без Ниша
Председник Општине Бујановац Јонуз Муслију изјавио је данас да званична Тирана има пуну подршку за "уједињење Албаније и Косова", ако изостане њихова европска перспектива, али не без Прешева.

Да ударимо још један аутопут.

Nexon

Postby Nexon » Fri Apr 21, 2017 1:08 am

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Majka i sin (16) poginuli od udara struje u selu kod Aleksinca

Ranko Filipović iz susednog sela Lužane koji poznaje pomenutu porodicu, kaže da se radi o siromašnim ljudima kojima je struja isključena pre mesec dana.

- Strašna tragedija. Struja im je isključena pre mesec dana kada je bez struje ostalo i 30 porodica iz našeg sela. Verovatno su hteli da se ugreju malo jer je bilo hladno pa su priključili struju sami. Ali, žica je pala i dete je uhvatilo a majka je nastradala u pokušaju da ga spasi - kaže Filipović. On navodi da se radi o petočlanoj porodici slabog imovinskog stanja.

- To je petočlana porodica, ostali su otac i dve ćerke. Sirotinja kao i mi ovde u selu koji smo ostali bez struje. Okupićemo se sutra u 9 ispred EPS u Aleksincu da odamo počast nastradalima i skrenemo pažnju na ponašanje. Isključena je struja i ljudima koji su bolesni i stari a ima i jedna trudnica. Neljudski je da nas tako maltretiraju - kaže Filipović.

Image

tizlabor

Postby tizlabor » Sun Apr 23, 2017 12:21 pm

Mogu li Francuzi da zakucaju ekser u sanduk EU?

bilipiton

Postby bilipiton » Sun Apr 23, 2017 1:16 pm

Ако победи Марин Ле Пен или Меланшон.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299 ... ezavisnost

Blackadder

Postby Blackadder » Sun Apr 23, 2017 8:24 pm

Nexon

Postby Nexon » Sun Apr 23, 2017 9:46 pm

Приличан успех за Ле Пен када се зна шта је све прошла.
Макарон, француски Динкић, буквално, је био фаворозован од стране медија, Брисела, власти у Фрнцуској...Са друге стране Ле Пен је нападана измишљеним оптужбама, блокадом медија, све могуће смицалица су употребљене против ње и Национланог фронт па чак и комунисти, како би одвукли део радничких гласова од ње(оно што Вучић ради у Србији користећи разне да ослаби конкуреницју од које стварно цвика). Иначе, данашња левица је голо говно која служи интересима крупног капитала, али то је посебна прича. Некада ниеј било тако. Данас комунисти не предствљају никакву опасност за корумпирани систем.

Макарон је већ добио подршку тзв,. левичара и десничара против Ле Пен у другом кругу. Сви се уједињују против ње. То као тшо Вучић има хиљаду странкаа иза себе од наводне левице(Вулин) од деснице(Вук Драшковић) са својим сателитима-Шешељ, Заветници, Чанак, Чеда...е тако и франуцски Динкара-Макарон.
Национални фронт је постао најјача странка у Француској. То је први пут после 1945 да међу прве две странке нису социјалисти и и Деголисти. Чак да Ле Пен изгуби направила је велики залог за будућност.

Иначе све странке које су сличног усмерења у Евопие као НФ у Француској су пдо великим притиском корумпираних елтиа-Алтернативна за Немачку, Слободарци у Аустрији, Вилдерс у Холандији...сви се уједињују против њих од комуниста и анархиста до десних либерала.

Иначе, Вучићев пријатељ из тзв. Европског народњачког блока(све су само не народни), где Вучић тако очајнички жели да буде, Фијон је издувао

Return to “Само опуштено”