rakija_crew wrote:svuda.prisutan wrote:beerman! wrote:Pa je li osiguran auto? Valjda osiguranja rješavaju te štete, samo što će te registracija izaći mnogo više sledećih par godina.
Jeste, sve ide preko toga, s tim da nismo popunili evropski izvestaj, ali to cemo sutra, valjda ce hteti, zato sto ce pre tako da dobije sav kes za svoju stetu, nego da se vucemo po sudu, ne znam samo za njegove povrede da li ide preko osiguranja ili iz svog dzepa treba burazer da da. Auto se vodi na mene, znam da ce reg.biti znatno visa. Videcu i koliko, posto je udes bio oko 21;30h, a registracija istekla u 23h (sreca u nesreci).
Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
Evropski izvestaj popunjavas samo ako ne zoves policiju. Kolko sam te razumeo murija je bila tako da on od njih treba da trazi zapisnik o nezgodi i onda da se naplati od tvog osiguranja, tebi, tj.burazeru ostaje "samo" da skupi 50-60 soma da plati ovo sto su ti gore vec napisali. E sad ako je bio pijan onda gubi prava iz osiguranja, i onda ce bas morati da se naplaca.
Evropski izvestaj vazi samo ako nema povredjenih lica i lica koja su izazvala udes nisu u alkoholisanom stanju .
Napravio sam udes,spicio u slep sluzbu otpozadi,iako je debil koji vozi slep sluzbu stao u nepreglednoj krivini. Nisam drzao rastojanje i nisam prilagodio voznju uslovima puta,bez obzira sto je bio led. 1. januar je u pitanju 2016. E sad,dosla murija i savetuje me pandur da popunimo evropski izvestaj,prolazim bez kazne,bez poena,osiguranje pokriva stetu i svima super. Moj auto prso ko bas,ovaj slep nista..malo ona sapica sto pada da se natera auto se iskrivila,uze covek cekic ispravi i kaze nista...natovarim na isti taj slep auto i oteram do servisa . Sve super.. posle tri dana zove pandur i kaze...dodji do mupa da das izjavu,javio se malac sto je vozio slep da ima bolove u vratu. Jedno 6 sati posle udesa. Doktroka u izvestaju napisala da nema nista,da nema vidljivih tragova,ali posto se zali na bol,karakterise se kao laka telesna povreda....padnur daje moju izjavu,njegovu izjavu i izvestaj od lekara tuziocu ...ja odem kod tuzioca i ptam sta mogu da ocekujem,on mi kaze,dok ne dobije predmet ne zna,zvace me....zove me covek i kaze nema pomoci moras da platis 20 soma u humanitarne svrhe ili da te teram a ti dokazuj da nisi kriv,imas vetsake,ovo ono..dacu ti na rate najmanje je.20 soma.... e to je praksa isto taksista i to je opsta pojava,cim ga neko malo spici od pozadi,on uradi izvestaj,ali kasnije se javi kod lekara i zali se na bol,oni moraju da napisu laka povreda i od osiguranja naplate 30-40 soma....jos ako imaju vezu kod ortopeda ovaj im kao uvali onu kragnu da nose 15 dana obeute osiguranje em sto su kao spreceni za rad ,dnevnica kurac palac....napalte se samo tako....ovog mog su savetovali taksiti ..jbg....ne znam da li je naplatio,znam da ga je pandur jebo za izvestaj da je men zvao kao ja ne znam sta cu da radim......ja cu privatno da te gonim....i slicna sranja.....znam da sam hteo da ga bijem,ali me savetovali da se oladim,jer mogu da nadrljam ako krene u privatnu tuzbu protiv mene ....pa sam odustao,ali se nisam oladio..proslo je godinu dana,naklepetacu ga kad tad....