Политика, избори и вести о политици

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Istok

Re: Политика, избори и вести о политици

Postby Istok » Mon Apr 03, 2017 11:08 pm

Na buducim protestima ce sve vise biti normalnih ali nezadovoljnih ljudi, a ponajmanje ovih kako ih nazvaste hipstera. Radice sluzbe sve i svasta.

Kibiców

Re: RE: Re: Политика, избори и вести о политици

Postby Kibiców » Mon Apr 03, 2017 11:17 pm

Ok ok ljudi hvala, shvatio sam.

Bunt

Postby Bunt » Mon Apr 03, 2017 11:27 pm

Image

hipster?

Svako sa ove fotografije, ukratko.

Bunt

Postby Bunt » Mon Apr 03, 2017 11:57 pm

Bunt wrote:Kladim se u 500e da će Lično vučić da plati nove transparente i time napuši ova govna sa snimka

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić osudio je večeras rušenje "srpskog zida plača" ispred parlamenta i najavio krivičnu prijavu protiv počinilaca.
On je rekao da je dobio informaciju da su ispred Skupštine Srbije, gde je postavljen "srpski zid plača", neki huligani pocepali fotografije kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca koje su ubili OVK i NATO i srušili konstrukciju na kojoj je stajao ceo "zid plača".
To je, kaže, neshvatljivo i za svaku osudu, a porodice žrtava su dotučene time što se desilo za "zidom plača".
Spasić je najavio da će Udruženje porodica već u utorak podneti krivičnu prijavu protiv organizatora "teškog krivičnog dela" i zatražiti obeštećenje. Udruženje će, dodaje, od policije zahtevati i da im otkrije organizatore tog huliganskog čina.
Spasić je izrazio nadu da će uz pomoć države ponovo postaviti "zid plača" na istom mestu, jer je to, prema njegovim rečima, važno u borbi da Unesko ne primi lažnu državu kosovo, ali i zbog toga što traže od države spomenik srpskim žrtvama.
- Da smo dobili lokaciju za spomenik srpskim žrtvama, eto šta bi se desilo sa njim. I to u sred Beograda, a ne u Prištini i Tirani - zaključio je Spasić.

I tako...

Umesto da to traži od organizatora obraća se svevišnjem. Očekujem reakciju najkasnije sutra ujutru do 10h.

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Apr 04, 2017 12:21 am

ja prošetao malopre da vidim šta se dešava
nema nikoga, osim 6-7 ljudi koji su popravljali te transparente

čompika

Postby čompika » Tue Apr 04, 2017 12:24 am

Влада Паликућа wrote:ово као оно у Америци кад је Трамп победио па либерали изашли.

Само нек протествују деца урбана у карираним кошуљама, полиција им ионако неће ништа, ретарди из савамале их гађају тоалет папиром, урлају им у фаце они као телад блену..Као љубитељ уличног насиља навијам за нека дешавања по граду, ал немају ови нажалост снаге за било шта озбиљније, све што се покреће са фејса је труло. Мада свашта је могуће са овим пивом из ужегле пластичне дволитарке помешане са примордијалним нагонима руље http://informer.rs/data/images/2017-04-03/138723_protest1_iff.jpg?1491245260
Ово са плакатима је Вучићево масло гарант.

Има један добар текст са Презупча, о разликама између протеста деснице и левице.

Pretpostavili smo, dakle, da se u obe ove „pobune“/“protesta“, radi o jednom, pre svega, idejnom stanovištu koje se realizuje u ritualu pobune, odnosno, da su neposredni akteri angažovani na strani „istine“ na način na koji ih ta „istina“ obavezuje s obzirom na njihove realne životne uslove. Drugim rečima, pretpostavili smo sledeće: spremnost na militantnost desnice jeste upravo u tome što desnica dominantno pripada onom društvenom sloju (najnižem) u čijem svetu je nasilje, kolektivizam, trening i „opstanak putem tela“ podrazumevani horizont postojanja, pa, prema tome, spremnost da se upravo kroz telo angažuju za svoju ideju, jeste svojstvo onih koji jedino svoje telo i imaju i na svoje telu su svodivi kao bića. Reč je o onim pojedincima koji su pretežno zaposleni u sektoru uslužnih delatnosti – ako su zaposleni uopšte – i koji kako je Žižek primetio – od svojine na koju bi računali u preživljavanju, imaju samo svoje telo. Upravo ti subjekti, nikada na svojim protestnim skupovima, koji su preciznije pojmovno određeni kao demonstracije, nikada se ne oslanjaju na fotoaparate i njima omogućene video zapise, kao alatke kojima prete i ukazuju na mogućnost nastavka „borbe“ naknadno, posredno, drugim, „pravnim“ sredstvima, protiv „ne-pravnog“ poretka protiv kog su ustali, kao što to čine subjekti građanske“ pobune, jer oni ne računaju na pravo, upravo jer „instinktivno znaju“ da je „pravni“ poredak, poredak koji postoji u interesu privilegovanih.

http://prezupc.net/o-desnicarskom-i-gra ... nu-pobune/

enbidzi1

Postby enbidzi1 » Tue Apr 04, 2017 12:37 am

Jedni krezubi sendvičari, drugi hipsteri i liberali (sve tačno), a moćni navijači prekaljeni bljuju preko foruma eh kako je u nase vreme bilo..

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Tue Apr 04, 2017 12:38 am

Sad naleteh na slike protesta na netu, krv ti jebem kakve glave.

lost&found

Postby lost&found » Tue Apr 04, 2017 1:02 am

Nexon wrote:Колико сам видео нису само хипстери или тако нека екипа, има разних омладинаца.
За сада не видим да је неко злоупотребио протест али треба бити у том правцу јако опрезан
Треба изаћи да се покаже да је доста са крађом у земљи.
Колико видех скуп испред Скупштине у 18 часова.

Ti brate ili imas neki poremecaj licnosti, ili menjas misljenje kako vetar duva.
Hajde mi reci kako se ovo razlikuje od onih patkarskih protesta? ovako na prvi pogled sa videa, rekao bih da nema preterane razlike.
Uostalom, kao sto je neko pitao : koja je poenta protesta ? razvalio je Vucic, nije morao ni dva glasa da ukrade. Pomiri se s tim, pomiri se da je Bosko puko i u svom gradu (meni je on ok lik, ali stanje na terenu je jednostavno takvo)
Da ne pricam ovo za ogradu, posle toga da jos pozivas nekog da izadje na te proteste...

Protestujte protiv vasih drugara koji nisu glasali

Улични ратник!

Postby Улични ратник! » Tue Apr 04, 2017 1:16 am

Ja iskreno mislim da od nereda neće biti ništa jer pogledajte samo tu masu što protestuje...pa to su likovi koji su u fazonu "gimnazijalski huligani" njima se u incidente računa to što su bacali jaja i plastične flaše :D Nema šanse da se ponove neredi iz 2008(kosovo i karadzić) onda 2010(pederbal) pa mogu da se računaju i oni 2011(mladić) mislim protesti su drugačije prirode i naravno da je masa različita.

kajzersoze

Postby kajzersoze » Tue Apr 04, 2017 1:32 am

Brdja wrote:Ne bi me čudilo da je vođa ubacio svoje ljude da to urade kako bi protesti izazvali gnev u narodu. Imali smo u prošlosti takve primere... Npr kad spektor u civilu na protestu za Kosovo razbija izlog i posle njega kreću svi da luduju

Ludak iz Ludnice napisa na FB da su on i jos par njih branili transparente i da su defitivno u pitanju ucesnici protesta, nije bas lako pomesati njih i spektore.
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist

навијај

Postby навијај » Tue Apr 04, 2017 1:42 am

Све са протеста тог побити треба

suburban rebel

Postby suburban rebel » Tue Apr 04, 2017 2:06 am

Улични ратник! wrote:Ja iskreno mislim da od nereda neće biti ništa jer pogledajte samo tu masu što protestuje...pa to su likovi koji su u fazonu "gimnazijalski huligani" njima se u incidente računa to što su bacali jaja i plastične flaše :D Nema šanse da se ponove neredi iz 2008(kosovo i karadzić) onda 2010(pederbal) pa mogu da se računaju i oni 2011(mladić) mislim protesti su drugačije prirode i naravno da je masa različita.

Nema sanse da se ponove neredi zato sto ih je organizovao onaj sto je imao 55% juce.

UltrasDoras

Postby UltrasDoras » Tue Apr 04, 2017 2:13 am

Image

Image
    "Gde god da sam to nosim u sebi, živim za njega, on živi u meni..."
    VIVA LAS DORAS

Земунац

Postby Земунац » Tue Apr 04, 2017 3:06 am

Image

niko

Postby niko » Tue Apr 04, 2017 8:44 am

AV nije razbio, pokrao je izbore, mozda nije krao glasove, ali je nabudzio broj glasaca za makar milionce i tako dosao do svojih 55%.

Brdja

Re: RE: Re: Политика, избори и вести о политици

Postby Brdja » Tue Apr 04, 2017 9:14 am

kajzersoze wrote:
    Brdja wrote:Ne bi me čudilo da je vođa ubacio svoje ljude da to urade kako bi protesti izazvali gnev u narodu. Imali smo u prošlosti takve primere... Npr kad spektor u civilu na protestu za Kosovo razbija izlog i posle njega kreću svi da luduju

Ludak iz Ludnice napisa na FB da su on i jos par njih branili transparente i da su defitivno u pitanju ucesnici protesta, nije bas lako pomesati njih i spektore.

Ne moraju da budu spektori, ovi klošari se još lakše kupuju. Ne kažem da je bilo 100 posto tako ali meni smrdi na to. Nekako mi nema logike da neko pokida transparente te vrste, pa makar bile i žene u crnom. Mada, odavno ovde nema logike za mnoge stvari.
    Spustili su tenzije,
    izdali su prezime,
    izdali ste pretke,
    eto sto vas narod prezire.

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Apr 04, 2017 10:21 am

lost&found wrote:Uostalom, kao sto je neko pitao : koja je poenta protesta ? razvalio je Vucic, nije morao ni dva glasa da ukrade. Pomiri se s tim, pomiri se da je Bosko puko i u svom gradu (meni je on ok lik, ali stanje na terenu je jednostavno takvo)
    Da ne pricam ovo za ogradu, posle toga da jos pozivas nekog da izadje na te proteste...

Protestujte protiv vasih drugara koji nisu glasali

e jebi ga sad
    kampanja od mesec dana koju je lik vodio sa mesta premijera, nijedan TV duel, gomila igrokaza, nemogućnost opozicije da se pojavi u medijima osim u minimalnoj meri propisanoj zakonom, najodvratniji tekstovi o protivkandidatima, pritisak po javnim preduzećima i privatnim firmama bliskim vlasti, sumanut birački spisak...

razloga za protest i te kako ima

Batke

Postby Batke » Tue Apr 04, 2017 10:21 am

Што се тиче зида плача све је враћено на своје место. Платно је још раније исцепано мислим чак у Фебруару Новости су писале о томе. Платно је дигнуто да би људи прошли а било је приврзно неким трулим даскама али је опет понављам све враћено на своје место. Ово да је нормална држава тих 2500 мученика би добило споменик..
    Raspad sistema PFC Ex Mali Batica.

савабјан

Postby савабјан » Tue Apr 04, 2017 10:32 am

niko wrote:AV nije razbio, pokrao je izbore, mozda nije krao glasove, ali je nabudzio broj glasaca za makar milionce i tako dosao do svojih 55%.

:lol: :lol: :lol:

Return to “Само опуштено”