Последња књига коју сам прочитао
Re: Последња књига коју сам прочитао
Та књига нема коме се није допала... Са разлогом...
Српско срце Јоханово,написао Веселин Џелатовић,иначе писац истоимене поеме по којој је књига настала.
Истинита прича о трговини људским органима,тј жутој кући
Књига се прочита за једно поподне,али мени није била ни мало лагана за читање иако сам знао доста о причи из књиге,
једноставно сузе крену на очи...
Лагано може филм да се направи и да се пласира у свет,да људи виде део истине.
Иначе ових дана књига излази и на руско тржиште са почетним тиражом од 100 000.
Истинита прича о трговини људским органима,тј жутој кући
Књига се прочита за једно поподне,али мени није била ни мало лагана за читање иако сам знао доста о причи из књиге,
једноставно сузе крену на очи...
Лагано може филм да се направи и да се пласира у свет,да људи виде део истине.
Иначе ових дана књига излази и на руско тржиште са почетним тиражом од 100 000.
kakav film brate, daj jesen samuraja da se gleda. dobro je neko rekao u nekoj emisiji kod onog idiota marića, dok mi verujemo u poštenu igru i mislimo da samo zato što je nešto istina, da će nam i drugi poverovati, šiptari lobiraju na sve strane i spinuju, relativizuju stvari da na kraju samo ispadnemo za sve strance samo ludaci sa balkana, i mi i oni, i sve stave u isti koš.
- Kit_Karson
Карел Чапек - "Фабрика апсолутног"
- Занемарујем тактику
Да ли неко има искуства са овим издањима Завода за уџбенике и наставна средства? Видим да су доста јефтина, па ме занима каквог су квалитета?
https://www.knjizare-vulkan.rs/knjige/tihi-don-i-do-iv-mihail-aleksandrovic-solohov-isbn-8600262035561
https://www.knjizare-vulkan.rs/knjige/proces-kafka-franc-isbn-8600262044723
https://www.knjizare-vulkan.rs/knjige/buka-i-bes-vilijam-fokner-isbn-9788617320704
https://www.knjizare-vulkan.rs/knjige/tihi-don-i-do-iv-mihail-aleksandrovic-solohov-isbn-8600262035561
https://www.knjizare-vulkan.rs/knjige/proces-kafka-franc-isbn-8600262044723
https://www.knjizare-vulkan.rs/knjige/buka-i-bes-vilijam-fokner-isbn-9788617320704
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.
Je li čitao ko "1999" od Pekića?
Čitao sam Besnilo i oduševio se. Pa ne znam, smijem li pitati, imaju li kakvih sličnosti?
Čitao sam Besnilo i oduševio se. Pa ne znam, smijem li pitati, imaju li kakvih sličnosti?
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса
Po mojoj proceni, solidan roman:
Много добра,као и Да Винчијев код од истог писца.
Moram da se pohvalim da sam pre dva meseca upoznao Bilanovica u Buenos Airesu,covek je inspiracija i izvor pozitivne energije.
Ismejao sam se kao idiot tih par sati koje smo proveli zajedno.
Inace zavrsena je i druga knjiga,sredjuje se i Boze zdravlja do leta je u knjizarama...
Ismejao sam se kao idiot tih par sati koje smo proveli zajedno.
Inace zavrsena je i druga knjiga,sredjuje se i Boze zdravlja do leta je u knjizarama...
Teske droge i lake zene!
-
@Kox О чему ће бити у другом делу књиге ако није тајна? Наставак пустоловина по јужној америци? И искрено јер се и даље гудра и да ли ће у том новом делу бити нафилованих чупри или чиста реалност... мало је смарао код марића ако си гледао са претеривањем па јеси га питао која је фора? Јел долази у србију икад?
poceo sam kosingas red zmaja, odlicna tema , srpska verzija gospodara prstenova, preporucujem ...
Прочитао сам од Тешића Косингас,то је трилогија,баш хоћу ових дана да купим остале две књиге.
Што ти кажеш одлична тема,баш ме у неким моментима подсетило на господаре...Врло је занимљиво описано како су људи живели по селима,у руралним пределима,какви су били обичаји,како се Црква борила протива паганизма,шта је прихватала а шта кажњавала.
Ускоро би требао да изађе наставаак Дуге ноћи црне заставе од Стојиљковића,и један и други писац имају одличне описе са елементима мистике и митова.Према њиховим књигама лако би се филм могао направити.
Што ти кажеш одлична тема,баш ме у неким моментима подсетило на господаре...Врло је занимљиво описано како су људи живели по селима,у руралним пределима,какви су били обичаји,како се Црква борила протива паганизма,шта је прихватала а шта кажњавала.
Ускоро би требао да изађе наставаак Дуге ноћи црне заставе од Стојиљковића,и један и други писац имају одличне описе са елементима мистике и митова.Према њиховим књигама лако би се филм могао направити.
Ja počeh jutros.
-
Жоржо ти си баш фен кад си дао толико лову за књигу.
A nešto gledah da li da uzmem jedan džemperčić ili nju, pa viđeh da je on 30e, onda u inat se odlučih za Dereka za 12e.
Kusur sam pojeo.
Kusur sam pojeo.
- Занемарујем тактику
Дај да вадиммо тему из мртвих, оде на другу страну. Прочитао сам доста од последњег писања на овој теми, па ћу о свакој књизи нешто укратко.
-Травничка хроника, Андрић
Човек који је најбоље познавао Босну, њене карактеристике, њене људе и њохове нарави и обичаје осликава све њене врлине и мане.
-Црвено и црно, Стендал
Очекивао сам више од књиге, неубедљиви дијалози, много изопачених ликова који јуре само моћ, славу и богатство, а најнегативнији међу њима је свакако главни јунак Жилијен Сорел.
-Мртве душе, Гогољ
Луди брат Гогољ осликава сву изопаченост кметства.
-Изабрана дела Меше Селимовића, Дервиш и смрт, Тврђава, Магла и мјесечина, Тишина, Острво.
Вреди прочитати сваку страницу коју је овај велики човек написао.
-Процес, Кафка
Кафка на себи својствен начин, у неком полу имагинарном свету преиспитује правду, људско схватање правде, немогућност обичног човека да се одбрани од друштва, од процеса који се воде против њега.
-Бука и Бес, Фокнер
Врло тешка књига за читање. Прати пропаст једне америчке јужњачке породице уз угла четири различита приповедача од којих су тројица чланови породице, а четврти приповедач је кућна помоћница.
-Тихи Дон, Шолохов
Капитално дело руске и светске књижевности. У ужем смислу радња прати једну козачку породицу од 1912. до 1921. а шира слика прати област Дона и козаштво у тим преломним годинама руске историје. Поред историјских догађаја из романа се може научити много о Козацима, њиховим обичајима, начину живљења, размишљањима.
Почетком године сам добио сабрана дела Достојевског, тако да се следећи пут јављам кад то завршим.
-Травничка хроника, Андрић
Човек који је најбоље познавао Босну, њене карактеристике, њене људе и њохове нарави и обичаје осликава све њене врлине и мане.
-Црвено и црно, Стендал
Очекивао сам више од књиге, неубедљиви дијалози, много изопачених ликова који јуре само моћ, славу и богатство, а најнегативнији међу њима је свакако главни јунак Жилијен Сорел.
-Мртве душе, Гогољ
Луди брат Гогољ осликава сву изопаченост кметства.
-Изабрана дела Меше Селимовића, Дервиш и смрт, Тврђава, Магла и мјесечина, Тишина, Острво.
Вреди прочитати сваку страницу коју је овај велики човек написао.
-Процес, Кафка
Кафка на себи својствен начин, у неком полу имагинарном свету преиспитује правду, људско схватање правде, немогућност обичног човека да се одбрани од друштва, од процеса који се воде против њега.
-Бука и Бес, Фокнер
Врло тешка књига за читање. Прати пропаст једне америчке јужњачке породице уз угла четири различита приповедача од којих су тројица чланови породице, а четврти приповедач је кућна помоћница.
-Тихи Дон, Шолохов
Капитално дело руске и светске књижевности. У ужем смислу радња прати једну козачку породицу од 1912. до 1921. а шира слика прати област Дона и козаштво у тим преломним годинама руске историје. Поред историјских догађаја из романа се може научити много о Козацима, њиховим обичајима, начину живљења, размишљањима.
Почетком године сам добио сабрана дела Достојевског, тако да се следећи пут јављам кад то завршим.
...Гладан и крвав је народ мој.
Jel procitao neko ovu knjigu ISTORIJA REPUBLIKE SRPSKE?
Ako jeste,utisci kakvi su?
Ako jeste,utisci kakvi su?
-
Bullyjeva psihologija mase sto je okacio odlicna.
Krvavu zetvu od Desijela Hemeta preporucujem. Onako na brzinu se cita.
Krvavu zetvu od Desijela Hemeta preporucujem. Onako na brzinu se cita.