Задњи филм који сам погледао

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
riper

Re: Задњи филм који сам погледао

Postby riper » Wed Oct 12, 2016 11:39 am

O novom srpskom filmu vise ne znam ni sta da mislim. Da nismo u stanju da snimimo bilo sta sto bi bilo gledljivo, to je strasno. Svaki film mora da nosi neku poruku, mora da ima neku metafiziku, apstrakciju, svi bi zeleli da su Kusturice. Za najveci broj filmova vise ne mozes ni da uhvatis koji je zanr. Svaki je u svojoj osnvoni socijalna drama sa posebnim osvrtom na strasne 90te, ismevanje bilo kakvog nacionalizma. Nismo u stanju vise najobicniju komediju da smislimo i to komediju koja bi jedini cilj imala da nekog nasmeje. I to mora da nosi neke poruke, kritike drustva,rezima, sistema vrednosti i slicnih sranja.

Pa pre neki dan sam se zagledao u film „Hajde da se volimo“, sa Brenom, koji je smece. Ali taj film nikada nije ni imao neke prezenzije da bude bilo sta osim neke lagane komedije i ljudi su ga masovno gledali. Pa i to smece je bolje od mnogih sranja koja se danas snimaju. Ne mogu da verujem da je Tesna koza, snimljena pre skoro 30 godina i dalje remek delo komedije (koja u sebi ima i taj kriticki deo) za vecinu sranja koja su snimljena od 90ih do danas.

Mozda sam bas ovde na temi pisao, pre nekoliko meseci sam gledao neki film koji mi se ucinio zanimljivim, glumi onaj feget sto je glumio navijaca Rada u jednom od filmova. Ne znam ni kako se zove film, necu otkriti ni radnju, samo znam da mi je delovalo zanimljivo. Onda dodje scena gde se ovaj valjda vozi u taksiju, taksista udari nekog lika na ulici, ovaj se dize krvav i zaprepascen i kraj. Gledam ide odjavna spica, reko da nije serija posto film valjda treba da ima neki smisleni kraj, ovo se mozda nastavlja. Ne, to je bio bas kraj, totalni besmisao.

I posle takvih filmova dodju filmski stvaraoci i zale se na krizu u filmu, kako su prazne bioskopske sale ,kultura u kurcu, Vucicu pedere i slicno. Pa nije ni cudo sto je srpski film u krizi kada se snimaju vecinom sranja. Nijedan ne moze sebe da isplati na blagajnama, jer ga nakon otvaranja vise niko i ne gleda. Onda dodju Sotra i Bjelogrlic, naprave Zonu Zamfirovu i Montevideo, poberu sav kes na limunadicama, jer u sustini nas narod i dalje voli domaci film, ali ne da mu serviras pomije i da predstavis kao umetnicko delo.

Trudim se da ne pljujem neki film pre nego sto ga pogledam, ali kako da gledam malog Buda ili ovu Jesen samuraja. Kako da gledam film u kojem Glogovac ponosno glumi tranvestita a nosi naziv Ustav republike hrvatske. Kako da gledam onu debelu svinju Hristinu POpovic kako je u svakom filmu uz Nikolu Koja, koji je ispade upao u sablonske uloge, pa vise nista van toga ne snima. Nekad je mozda i boje gledati Farmu,Parove i Maldive.

Kit_Karson

Postby Kit_Karson » Wed Oct 12, 2016 11:21 pm

Срање је нови српски филм, крај приче. Нећу ни ја да пљујем неког без разлога, али имао сам прилику прошле године да гледам Панаму неког млађег редитеља, глуми исто неки фегет који глуми и у овом новом филму Поред мене. А редитељ тог филма је направио глупости као што су Шејтанов ратник или Шишање. Не знам шта су хтели том Панамом да постигну, да се млади не воле и не крешу? На ту фору је одрађен и Клип, који мирне душе може да се одгледа на икс ен икс икс...

А што се тиче оног Милогорца Стругара, ту па тек да пљујеш. Дечко је исфолирана дебилчина.

А што се тиче Филмских сусрета, то је па тек плач мајке Божје. Нишки глумци су спали на то да воде програм, јер су друга лига у односу на глумце из Београда. Једино вредно помена је Лаушева појава и аплауз који је трајао, брат брату, 15 минута сигурно после Смрдљиве бајке. Програм сваке године све гори, глумци дођу да се наждеру и напију, ови млађани смрадови (Биковић и слични шљамови) да напињу волонтерке за пичку итд. итд...

alkohol

Postby alkohol » Fri Oct 14, 2016 7:21 am

http://www.imdb.com/title/tt3062096/ Inferno

Pogledao ga sinoc, ko voli prethodne filmove po knjigama Den Brauna volece i ovaj, mada nije toliko interesantan kao prethodni delovi, mnogo vise akcije, a manje 'mozganja'...

Космет је Србија

Postby Космет је Србија » Fri Oct 14, 2016 8:21 pm

Kit_Karson wrote:ови млађани смрадови (Биковић и слични шљамови) да напињу волонтерке за пичку итд. итд...

Та генерација од дотичног па свих оних из војне академије јелисавета, перић, нина јанковић, драгичевић је толико естрадна да немају појма шта је к од културе. Новије генерације ће бити још горе јер ће због шаке евра прихватати као што и ови сад прихватају скоро све. И пре је било естрадизације тако да ми је можда она генерација са јездићем и небојшом миловановићем последња која личи на нешто а они су сад у неким средњим четрдесетим годинама. Нажалост и они прихватају готове све исто због зикре али опет имају неки ниво макар код приватног живота и самог представљања у медијима. Гага и бата су нешто за шта ћу цео живот туговати и још више ме погађа кад видим ко их је заменио. Последњи домаћи филм који сам гледао су муње а видим да је и што се тиче серија све отишло дођавола. Треш смо као народ па и не треба да имамо некакву нормалну кинематографију.

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Mon Oct 17, 2016 10:49 pm

Dajte neki o pokušajima mijenjanja prošlosti i budućnosti...tipa Time crimes, Triangle, Time lapse...
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса

МГП

Postby МГП » Mon Oct 17, 2016 11:11 pm

Druidid

Postby Druidid » Mon Oct 17, 2016 11:15 pm

Кум Жоржо wrote:Dajte neki o pokušajima mijenjanja prošlosti i budućnosti...tipa Time crimes, Triangle, Time lapse...

http://www.imdb.com/title/tt1631867/?ref_=nm_flmg_act_8

undertaker.ca

Postby undertaker.ca » Tue Oct 18, 2016 10:13 am

Кум Жоржо wrote:Dajte neki o pokušajima mijenjanja prošlosti i budućnosti...tipa Time crimes, Triangle, Time lapse...

Predestination (2014)

http://www.imdb.com/title/tt2397535/?ref_=tt_rec_tt

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Tue Oct 18, 2016 11:59 am

Gledao sam sve sebet ovoga sa Tomom Kruzom Panterom.
Ajmo još, ne moraju oni putovat nešto puno kroz vrijeme, može tu do dan, dva :)

undertaker.ca

Postby undertaker.ca » Tue Oct 18, 2016 4:48 pm

Кум Жоржо wrote:Gledao sam sve sebet ovoga sa Tomom Kruzom Panterom.
Ajmo još, ne moraju oni putovat nešto puno kroz vrijeme, može tu do dan, dva :)

Ова комедија није лоша

Frequently Asked Questions About Time Travel

http://www.imdb.com/title/tt0910554/

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Tue Oct 18, 2016 4:54 pm

E na ovu foru! Ovaj je baš opuštajuće, prosto, dobro urađeno.

МГП

Postby МГП » Wed Oct 19, 2016 5:59 pm

Može se pogledati.

Orphan

http://www.imdb.com/title/tt1148204/

njasvi

Postby njasvi » Wed Oct 19, 2016 6:20 pm

kad je pinki karo lidiju ? jel ima toga u filmu
04 X 1945

lost&found

Postby lost&found » Wed Oct 19, 2016 7:03 pm

Шогун wrote:Može se pogledati.

Orphan

http://www.imdb.com/title/tt1148204/

meni i vise nego dobar.

Очајник

Postby Очајник » Wed Oct 19, 2016 8:20 pm

Piše da je horor. Jel ok ili je baš baš strašan?

МГП

Postby МГП » Wed Oct 19, 2016 9:39 pm

Више је ок, страшан само на моменте.

vinjakboy

Postby vinjakboy » Wed Oct 19, 2016 10:43 pm

Дајте људи, не зезајте човека, свако има своја интересовања, па у складу са њима и бира филмове. Ја, на пример, нисам гледао ништа што има везе са "Господаром прстенова", а ни "Игру престола", нити једну епизоду 8-) . Некако не волим кад сви редом причају о нечему. А и овде има различитих генерација. На пример, моја девојка је шест година млађа од мене, а ја у појединим тренуцима не могу да верујем шта није гледала, све ствари које су за мене легендарне...

Очајник

Postby Очајник » Wed Oct 19, 2016 11:35 pm

У животу сам 3 или 4 хорора успео да одгледам и то је то. Просто не смем.

МГП

Postby МГП » Thu Oct 20, 2016 12:20 am

vinjakboy wrote:Дајте људи, не зезајте човека, свако има своја интересовања, па у складу са њима и бира филмове. Ја, на пример, нисам гледао ништа што има везе са "Господаром прстенова", а ни "Игру престола", нити једну епизоду 8-) . Некако не волим кад сви редом причају о нечему. А и овде има различитих генерација. На пример, моја девојка је шест година млађа од мене, а ја у појединим тренуцима не могу да верујем шта није гледала, све ствари које су за мене легендарне...

Не знам што је испало да зезам, стварно сам мислио што сам написао. Нема разлога да га зезам. За остало си у праву.

Grandad

Postby Grandad » Thu Oct 20, 2016 1:40 am

Na "starom" forumu sam postavio Tyrannosaur, sa Peter Mullan-om, a ovo bih izdvojio iz njegove kinematografije.

My Name Is Joe
Ordinary Decent Criminal
The Magdalene Sisters
On a Clear Day
Boy A
Stone of Destiny
Tyrannosaur
Neds
War Horse

Obavezno pogledajte ovaj sa pokojnim Pete Postlethwaite... ljudi poput njega se vise ne radjaju.

http://www.imdb.com/title/tt0115744/

Brendan Gleeson je trenutno najbolji filmski glumac na Ostrvu.

Return to “Само опуштено”