Српска навијачка сцена - дискусија

Todor

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby Todor » Fri Sep 30, 2016 8:38 am

ultrastito wrote:ај да покушам да поставим питање, а да не изазовем трећи светски рат.

дакле, без икаквих провокација или не знам чега већ, што нема на свим трибинама у србији ово "уефа супортс тероризм" него само код делија?

ако сам превидео неку групу која фура тај транс, ја се извињавам.

Та парола је свакако на месту, али не видим зашто би ту паролу фурале остале групе?! Пре свега јер пре те пароле свакако би требала да буде парола против наше владе и против наших власти које директно сваки дан више раде у интересу Шиптара него нека Уефа и остале организације! Зашто нема бунта против "Вође Вучка" и његове екипе која на очиглед свих нас признају Косово као државу и раде пуном паром на промени Устава и избацивању Космета из преамбуле?! Мање групе и отпевају песмицу нашем Вучку и отворено колико могу се боре против те куге која прождире све у нашој земљи! Ја нисам чуо да се са Севера стадиона Рајка чуло једно слово против те жгадије! Можда јер нема смисла да гризеш руку која те храни?! Али немој те онда да просипате причу како ето једино смо ми Срби а ви остали...Нећу да улазим даље у политику јер овај форум то свакако не заслужује и извињавам се админима ако сам политички некоректан. Ситуација на нашој навијачкој сцени је таква да смо реално пред гашење и тога су свесни сви навијачи који имају одређени стаж на трибинама! Није проблем пад бројке и слабо попуњени копови,није проблем чак ни лош квалитет фудбала и катастрофална инфраструктура, нити ФСС који је више него бедан и јадан! Него ДЕгенерације које долазе и које ће вероватно сахранити навијачки покрет у Србији!

djani versace

Postby djani versace » Fri Sep 30, 2016 12:05 pm

Modus Operandi wrote:Трагедија, питам се да ли ико међу овим фирмашима има имало србске свести, они поносно истичу плаву звезду вероватно да би циганима доскочили а уствари испадају глупи.
Када би имало имали свести као што је немају, знали би да петокрака звезда у свим њеним варијацијама и бојама означава пентаграм, дакле ђавољи симбол, сатане, палог анђела:

http://i37.photobucket.com/albums/e94/Sk8aholic/Baphomet666.jpg

Још један битна ствар, фк Војводина на свом грбу има плаву звезду иако нико не зна шта она тамо уопште тражи, чудо се нису досетили па да уместо тог пентаграма ставе 4 оцила са крстом?
Ајде разумем цигане и гробаре, они и да хоће да уклоне петокраке са грбова не могу јер бодре комунистичке клубове па им је таква судбина довека, али ове фирмаше стварно не разумем.

koliko ti imas godina kad si u stanju da napises ovo javno? :lol:

firmasi sire simbole ave satane,palog andjela,baba vange i vukodlaka sime,daj bezi, bilo mi je ovo smesno prvih 2 minuta,sad je vec zalosno postalo.svako normalan zna sta je to,i zna zasto oni koriste tu zvezdu,to im je simbol sa grba kluba!

Лудак из луднице wrote:Na stranu sve to, sve i da otpises sve te 'teorije zavere' , generalno je krajnje odvratno furati taj simbol i diciti se njime na taj nacin. pa ni sever ni jug nemaju barjake iskljucivo sa petokrakom, a ovi imaju . uzas

reci mi da li sam te shvatio dobro. odvratno je furati petokraku i dicite se njom na barjaku,ali nije odvratno na zastavama,tetovazama i majicama? zar cigani ne koriste crvenu petokraku na svemu sto sam naveo? zar se ne peva 90 minuta toj crvenoj petokraki,zar se ne dizu parole za crvene petokrake zvezde,to nije uzas?

ova dva posta su otprilike graficki prikaz dokle je stigla srpska navijacka scena u razmisljanju,jel mogao neko da zamisli ovakve postove na prvom tribina forumu,pa cak i na drugom? ne bi prosli bez zestokog ismevanja i kritike. glavni problem ovog a i proslog foruma je sto brdo mase koja pise,dolazi zbog samo opusteno teme,a u isto vreme prate i domaci fudbal malo i navijanje,ali im to nije prioritet u zivotu,a nekad je primarno bilo da se prate navijacke teme,dok je samo opustneo sluzilo da se ponekad medju navijacima prodiskutuje neka zanimljiva zivotna tema nevezana za tribinu,sad skroz obrnuto!!! TUGA!!!

ultrastito wrote:ај да покушам да поставим питање, а да не изазовем трећи светски рат.
дакле, без икаквих провокација или не знам чега већ, што нема на свим трибинама у србији ово "уефа супортс тероризм" него само код делија?
ако сам превидео неку групу која фура тај транс, ја се извињавам.

ovo moze biti i odgovor na tvoje pitanje i na pitanje za dozivanje za rep. srpsku,posto vidim da se i mnogi oko toga cude.

desilo mi se vise puta na marakani da u kavezu cela tekma prodje,a da sam cuo sever mozda par puta u toku iste. nije to zato sto je kavez bio preglasan da je grmeo stadion,nego sama akustika gostujuceg sektora ti ne dozvoljava da dok ti pevas cujes najbolje ove od preko puta,osim ukoliko ih nema mnogostruko vise brojcano,a cigana je sad protiv vojvodine bilo mozda najmanje na severu u zadnjih 7-8 godina,tako da je skroz moguce da vas nisu culi.

a i sto se tice te uefa supp terr parole,generalno mislim da ljudi ne zele vise da se pecaju na ciganske price nikakve,jer su svesni sta se desilo onog trenutka kad su svi pristali na ono primirje iz 2011.,koje je bilo kao zbog neke zdrave price i ocuvanja scene a posle je posluzilo da bi se ciganske sekcije u bitnijim i kriticnijim tackama ojacale,i izasle iz primirja mnogo jace nego sto su u njega usle. mnogo je bolje,da ako se vec ima neki plan,da se sprovede akcija tog tipa,dal za kosovo,dal protiv uefe ili sta vec,da se nrp sazovu sve grupe,napravi sastanak i da neki zajednicki predlog koji bi svi podrzali i usaglasili,a ne da cigani smisle,izbace i ostali da slepo slusaju i prate,i cekaju za par meseci novu parolu,dal protiv toleta,uefe ili nekog treceg.. mada ako bude neka protiv vucica uskoro,to mislim da ce svi da podrze,jbg ceka se stub srpstva da reaguje na ovu nepravdu prema srpskom narodu,dosad su terali i slobu i tadica,ali su mi ovde nesto utihnuli malo :mrgreen:

kad vec pisem malo duzi tekst da odgovorim i Todoru.

nisu srpske tribine unistile nove DEgeneracije klinaca,tribine su unistile stare generacije koje su prodale svoju tribinu koju su pre toga dugo,i sa mnogo ljudi gradile! i onda su svi oni navijaci,vojnici koji su mislili da njihova tribina,drugarstvo i prica nema cenu,samo shvatili da to nije to vise,i digli ruke od svega! svaka veca i ozbiljnija tribina u srbiji prolazi sad kroz ovaj period,vidi se kako to ko podnosi,forsi i firma,identicne situacije,samo sto radovci nisu dali bas bilo kome da im nose zastave ko firmasi,grobari vec godinama unazad u teskom rasulu,a i vidi se da na severu ciganskom stvari ne stimaju bas kako treba.. scena se raspada,a te nove degeneracije o kojima pricas dolaze na tekme i ne uce se pravim navijackim vrednostima,nego sasvim nekim desetim glupostima,pa je tesko ocekivati od njih da naprave nesto ultra magicno i vrate scenu u zivot... pitanje je da li ce se scena ikad vratiti u zivot,i kada ce to biti.

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Fri Sep 30, 2016 12:35 pm

Todor wrote:Та парола је свакако на месту, али не видим зашто би ту паролу фурале остале групе?! Пре свега јер пре те пароле свакако би требала да буде парола против наше владе и против наших власти које директно сваки дан више раде у интересу Шиптара него нека Уефа и остале организације! Зашто нема бунта против "Вође Вучка" и његове екипе која на очиглед свих нас признају Косово као државу и раде пуном паром на промени Устава и избацивању Космета из преамбуле?! Мање групе и отпевају песмицу нашем Вучку и отворено колико могу се боре против те куге која прождире све у нашој земљи! Ја нисам чуо да се са Севера стадиона Рајка чуло једно слово против те жгадије! Можда јер нема смисла да гризеш руку која те храни?! Али немој те онда да просипате причу како ето једино смо ми Срби а ви остали...Нећу да улазим даље у политику јер овај форум то свакако не заслужује и извињавам се админима ако сам политички некоректан. Ситуација на нашој навијачкој сцени је таква да смо реално пред гашење и тога су свесни сви навијачи који имају одређени стаж на трибинама! Није проблем пад бројке и слабо попуњени копови,није проблем чак ни лош квалитет фудбала и катастрофална инфраструктура, нити ФСС који је више него бедан и јадан! Него ДЕгенерације које долазе и које ће вероватно сахранити навијачки покрет у Србији!

Ta parola uefa mafia utice na svest obicnog coveka u Srbiji. Treba obican covek da shvati da uefa nije nikakva organizacija za unapredjenje fudbala vec da je to jedna mafijaska organizacija kojoj je jedino profit bitan i kod koje sve moze samo ako se dobro plati. Treba covek da shvati da je liga sampiona kurac od takmicenja ciji cilj nije da se pronadje najbolji tim evrope vec da se okrene sto vise para. Ako nauce ljudi da kriticki razmisljaju o uefi i danasnjeem fudbalu mozda sutra nauce i o drugim stvarima kriticki da razmisljaju a ne da upijaju sve sto cuju na tv.

Sever je skandirao protiv Milosevica, sever je skandirao protiv Tadica i svaki put je na vlast dolazio neki gori govnar. Treba li sad da menjamo i vucica da bi dosao neki novi govnar? Mene iskreno boli kurac za to da na vlast dovodim neke nove govnare. I kurac me boli za politiku i za politicare zato sto su svi isti. I niko mi nije dao sendvic da ovo napisem

lider

Postby lider » Fri Sep 30, 2016 1:03 pm

Чудно да нико није похвалио бројност Фирме против Звезде :roll: Као да нису већ ко зна колико у кризи, изглед и све остало као у времену кад су били у зениту славе, стварно одлично издање. Јадна је наша сцена кад ето само Фирма може да напуни кавез.
За ово УЕФА терористи и мафијаши што се износе пароле ником се не скреће пажња а странце боли пенис да то испрате једино ако буду имали сличну ситуацију у својој земљи па да се посвете томе. Пароле и скандирање даје ефекат 0 бар по мени. Сузавац као сплићани па 5 година забране већ представља нешто друго. Али као што рече неко пре навијачи одавно нису независни, мање више ни једна група и онда се акције своде на пароле и скандирање јер тиме не правиш никакву већу штету. А очигледно је интерес клуба и ко зна кога изнад идеје српства, Косова и Метохије, части и образа. Зато се мало таласа и све иде по старом, не само на стадиону него и у свакодневном животу где нас хране говнима а као мало оштрије то осудимо куцајући поруке и одма сутра спремно чекамо нову порцију :mrgreen:

Још би похвалио јакузе и пироћанце који не знам да ли су икад били бројнији и одрађују сва гостовања.
ТРАЖИМО ПРАВДУ, АЛИ И ОСВЕТА ЋЕ БИТИ ДОВОЉНА !

друг члан

Postby друг члан » Fri Sep 30, 2016 2:04 pm

Jakuze nisu bile na Marakani protiv nas.Pitao sam ovde zasto,reče neko od njihovih da ih je ispalio prevoznik u zadnjem momentu
Choose Life

МГП

Postby МГП » Fri Sep 30, 2016 2:10 pm

Јакузе нису биле ни у купу против нас на ЈНА, никакво ниподаштавање само констатација.

vinjakboy

Postby vinjakboy » Fri Sep 30, 2016 2:47 pm

Мислим да је Лидер мислио на Пироћанце у претходној констатацији, али да, нисмо били и минус за нас, без обзира што је био радни дан. На жалост, у последње време имамо гомилу проблема са превозом, једноставно нико у Крушевцу и околини неће да нас вози, јебем ли га зашто, али као што рекох, није оправдање...

1958

Postby 1958 » Fri Sep 30, 2016 5:54 pm

Нормално да је квалитет форума опао кад момци који имају шта да напишу виде све ово (и моје уписе између осталог) и не буде им добро.

Па погледајте само ових пар страна. Еј, дискутује се о неким пентаграмима, сатанама на трибини, где је ту здрав разум!? Да ли би ико нормалан (под тим мислим да су навијачи здравог разума) махао неким сатанама или још јаче био у заблуди па из незнања величао демоне, дајте не просеравајте се комплет. Уместо навијањем, кореографијом, заставама, паролама, тучом, дружењем, циркањем, ма било чиме, људи долазе на трибину са политиком и идеологијама и покушавају без икаквог навијачког покрића да их натакну свима на нос.

Друга ствар око тог Уефа тероризма. Наравно да нико не подржава, сетите се само калчополија који је трајао док цигани нису кренули у офанзиву на трофеје. Подржала их је Фирма колико се сећам, да испадну ултра. О примирју је већ написано и слажем се потпуно.

@SAO_Zeljin Не требају мени цигани да ме уче о томе ко је добар, ко није, кога треба подржати, а против кога се борити. То се учи у кући, на улици, на својој трибини. Нису сви подгузне муве па да им цигани говоре шта треба, а шта не. А и не би себе доводио у ситуацију да се бламирам и стојим иза заставе коју су неки други направили и продали причу. И између осталог већ су се показали са ''заједничким акцијама''.

@Djani Versace Прозивао си групу којој ја припадам, а овде видим да пишеш о циганима, гробарима и сланинарима у трећем лицу. За кога навијаш ти, ред је да се изјасниш пошто је ово навијачки форум.
Често одем до на село

Gomorrah

Postby Gomorrah » Fri Sep 30, 2016 6:29 pm

Barem se evo ovih dana konacno malo vise piskara. Slazem se da svako nekim navijackim konkretnim upisima doprinosi podizanju kvaliteta forum. Ove gluposti oko teorija zavere, petokraka, pentagrama i ostalih gluposti jednostavno receno nije mi jasno sto moderatori ne brisu, a ovi koji odgovaraju na to su jos gori... Trosite svoje vreme na nekog trola koji je sav ispunjen kad mu neko odgovori...
Isto bih pohvalio Pirgose, bas sam se iznenadio kad sam video da im je brojka na nekom gostovanju bila priblizna brojci kod kuce...

djani versace

Postby djani versace » Fri Sep 30, 2016 7:18 pm

Gomorrah wrote:. Ove gluposti oko teorija zavere, petokraka, pentagrama i ostalih gluposti jednostavno receno nije mi jasno sto moderatori ne brisu, a ovi koji odgovaraju na to su jos gori...

ne preteruj,od onog sto je ovaj napisao,ne moze biti gori moj odgovor :D
jednostavno mi zdrav razum nije dozvoljavao da precutim onakvu glupost.

МГП

Postby МГП » Fri Sep 30, 2016 7:32 pm

Ја бих похвалио и све оне који су и даље ту на својим трибинама (ма којој групи да припадају) и цимају се и поред свих недаћа и проблема што су уопште задесили сцену. Бројност је опала многим групама ( небитно из којих разлога) али су људи и даље ту, вољни да се цимају за утакмицу, кореографију, организацију одласка на гостовање, писање и истицање парола... Фирмина бројност на Рајку и бројка Пиргоса и Јакуза враћа вјеру и наду у боље дане за комплетну сцену. И слике Вукова или како се већ зову навијачи Дубочице из Лесковца је лијепо и пријатно видити као уопште свих група из нижих лига ( Телад су по мом мишљењу одавно превазишла у сваком смислу ранг такмичења у којем игра њихов клуб).

Чомбе

Postby Чомбе » Sat Oct 01, 2016 12:34 pm

lider wrote:Чудно да нико није похвалио бројност Фирме против Звезде :roll: Као да нису већ ко зна колико у кризи, изглед и све остало као у времену кад су били у зениту славе, стварно одлично издање. Јадна је наша сцена кад ето само Фирма може да напуни кавез.

Фирма је увек била најбројнија на гостовањима на Маракани. Сад да ли је то за похвалу не знам али смео би да се кладим да ће их већ на некој наредној код куће бити мање. Мени то изгледа као излет у главни град за 300 динара. Можда грешим, видећемо.

Casual 1989

Postby Casual 1989 » Sat Oct 01, 2016 12:49 pm

Стварно треба да те је срамота какве глупости пишеш. Због ове последње твоје реченице убрајам те у топ 5 индијанаца на форуму, а знам их стварно много.

Двадесет дана су се момци трудили и цимали сваког по граду, развијали огромну заставу преко целе зграде, писали пароле а све да би привукли људе на ову уткамицу и ти то називаш излетом? Каква ће бројка бити против Металца то нико не зна, али се зна да људи са запада и истока који су били сада у кавезу, враћају се на те 2 трибине сад овај викенд.

Вратиле су се се неке старије главе, ради се са клинцима, на шипци на битнијим утакмицама је стари вођа итд, ствари су кренуле са мртве тачке.

После другог полувремена играча Воше на Рајку где смо заборавили да играмо фудбал одједном а Звезда створила 8 стопостотних прилика и осмеха Лалатовића на крају конференције за новинаре, многи су се разочарали и ретко ко верује у титулу сада.

Чомбе

Postby Чомбе » Sat Oct 01, 2016 12:54 pm

Ево стидим се. :) Ти си вероватно један од топ 5 ултраса па треба да се потресем што си ме уврстио међу топ 5 индијанаца? И јел то неки менталита ултра фазон, намештају се утакмице па смо се сморили и идемо само на гостовања циганима и гробарима?

Casual 1989

Postby Casual 1989 » Sat Oct 01, 2016 1:44 pm

Наравно да нисам, али бар размишљам као навијач, док се за тебе не би могло рећи то, јер коначно нека група напуни кавез а ти то назовеш излетом.

Не мислим на језгро групе наравно, него на ове што су коначно отишли на гостовање и јако су се сморили, имали су шта да виде.
Наравно да није био пун кавез ултраса, ако ме разумеш.

Чомбе

Postby Чомбе » Sat Oct 01, 2016 6:36 pm

Могао би да издаш неку брошуру како размишља навијач кад већ паламудиш другима да су индијанци.

него на ове што су коначно отишли на гостовање

Шта је ово него ''личи на излет'' само другим речима? Лепо рекох, Фирма је увек поприлично пунила кавез Маракане, проблем је што ти из кавеза нестану већ на следећим утакмицама кући.

У сваком случају не видим шта је ту за осуду што неко неће да похвали групу јер је остварила одређену бројност на једном гостовању (евентуално два ако узмеш у обзир и Јна) а већ на првим наредним утакмицама код куће та бројка је далеко мања. Ваљда треба да се задржи та бројност да би нешто било за похвалу.

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Sat Oct 01, 2016 8:26 pm

Pa tu brojnost nije ostvario niko osim grobara u poslednjih 5 godina a i pre toga se to dosta retko desavalo tako da ovo njihovo izdanje jeste za pohvalu. Mislim da ih nikada i nije bilo vise kod nas ne racunajuci kup

Mislim da su najbolje izdanje u kavezu imali djavoli pre nekoliko godina kada su bukvalno jedva stali svi u kavez

MentalitaBelgrado

Postby MentalitaBelgrado » Sat Oct 01, 2016 9:02 pm

ili forsi
...нису твоји вуци мртви само вребају...

друг члан

Postby друг члан » Sat Oct 01, 2016 9:19 pm

што се чудите бројци фирме? Оно нас капирају као највећаг ривала, сигуран сам у сваком смислу,спортском и навијачком.Годинама их је против нас више него против било којег другог тима.На Карађорђу или Маракани небитно.И раније су пунили кавез,не увек али било је утакмица.Свака им част да су успели и сад кад им иначе бројке нису импресивне.

Кежуал-пре 10 дана си плако овде што вучић одведе лалата у чуку,сад га пљујеш.Каква шизофренија.Иначе добро сте и прошли,без блама сте могли добити 6-7 комада
Choose Life

mungos

Postby mungos » Sat Oct 01, 2016 11:43 pm

Nego, to fak refjudzi? Kako se osecaju ljudi sa tribina gde se to nosi koje je zivot natero da budu refjudzizi?

Samo jos cekam da se pojavi "difend jurop" i da se obesim o strik.

Return to “Србија”