Серије

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Bolesni^od^ljubavi

Re: Серије

Postby Bolesni^od^ljubavi » Wed Sep 28, 2016 9:56 pm

Meni su sinovi anarhije u top 5 serija koje sam gledao. Nisam ljubitelj motora i te price, ali mi je serija vrhunska.

Rođaci

Postby Rođaci » Wed Sep 28, 2016 10:10 pm

1. Homicide
2. Only Fools and Horses
3. The Wire
4. The Sopranos
5. Bolji život :mrgreen:

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Thu Sep 29, 2016 11:58 am

Lost na prvom mjestu pa šest mjesta praznih :)
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса

Чомбе

Postby Чомбе » Thu Sep 29, 2016 12:19 pm

Та је тек дебилана. Гора од брејкинг бед. Ту сам успео да издржим да одгледам пилот епизоду, мислим да је дупла. Тежак смор, треба да гледаш 5-6 сезона како њих нешто једе на неком острву и на крају нико не сазна шта их једе.

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Thu Sep 29, 2016 12:45 pm

Чомбе wrote:Та је тек дебилана. Гора од брејкинг бед. Ту сам успео да издржим да одгледам пилот епизоду, мислим да је дупла. Тежак смор, треба да гледаш 5-6 сезона како њих нешто једе на неком острву и на крају нико не сазна шта их једе.

3 puta! :) A đe bre, samo Džona Loka treba slušati!
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса

riper

Postby riper » Thu Sep 29, 2016 1:30 pm

Lost je tip serije kakve prezirem. Radnja samo krece da se uvrce, svaku epizodu i onda kraj. U jednoj epizodi resis sve moguce misterije. Bukvalno svaka epizoda ima klifhenger, ostavi te u nekoj kao neizvesnoti, a onda se nastavi i vidis da je glupost. To je jedina serija koju sam trazio od zene da mi kaze sta je bilo na kraju jer nisam imao nameru da je posle prve sezone gledam. Ovo je naravno subjektivno misljenje, znam da ima ljudi koji su odusevljeni, ali meni nije prijala.

Sa druge strane Breaking Bad je jedna od najboljih koja se vrtela u poslednjoj deceniji.Stavljam je u tesku artiljeriju sa Sopranosima, Wire, Homicide, Oz i meni jedna od omiljenih Shield ili kako su ovde preveli Prljava policijska znacka.

I moram da jos jednom pomenem Gomoru. Znam da su je ovde ljudi jos odavno preporucivali, ali sam je odgledao tek letos, ove dve sezone koje su snimljene. Bez reci sam ostao kako je serija dobra. Sto je jedan u komentarima rekao, da je na engleskom govornom podrucju, bila bi planetarni hit.

Uglavnom sve navedene serije, osim mozda Homicide, kao junake imaju antiheroje. Koliko je to bitno i koliko se ljudi zalepe za njih to je neverovatno. Od Tonija Soprana, Voltera Vajta, preko Vika Mekija, Adebisija i slicnih, izgleda da su antiheroji oni koje privlace paznju.

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Thu Sep 29, 2016 2:12 pm

И ја исто кренуо да гледам тај Брејкинг бед, и нисам успео да дочекам да ме заинтересује. Малкомов ћале кува гудру, неки клинац му помаже, и још три лика цирка има.. јбмлига. Додуше има тих општеобожаваних ствари с којима се комплет мимоилазим, нпр цео Стар ворс је у мојој глави канта која говори, неки чупави, и екипа која се лема шареним неонкама, Господаре прстенова сам гледао док нису негде кренули па никад да стигну, неки кепеци и ови с шиљатим ушима, јебеш то, док су се они попели до пола неког брда и сконтали да лете неке тице, Спок и екипа Звезданих стаза би префурали четири галаксије и три пута се пошибали с Клингонцима..
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

lost&found

Postby lost&found » Thu Sep 29, 2016 7:57 pm

Кудрави Гаучос wrote:И ја исто кренуо да гледам тај Брејкинг бед, и нисам успео да дочекам да ме заинтересује. Малкомов ћале кува гудру, неки клинац му помаже, и још три лика цирка има.. јбмлига. Додуше има тих општеобожаваних ствари с којима се комплет мимоилазим, нпр цео Стар ворс је у мојој глави канта која говори, неки чупави, и екипа која се лема шареним неонкама, Господаре прстенова сам гледао док нису негде кренули па никад да стигну, неки кепеци и ови с шиљатим ушима, јебеш то, док су се они попели до пола неког брда и сконтали да лете неке тице, Спок и екипа Звезданих стаза би префурали четири галаксије и три пута се пошибали с Клингонцима..

pa dobro, u ovom cinicnom kontekstu mozes svaku seriju da izvrnes ruglu, osim ako nije nesto sto je po stvarnom dogadjaju i opisano je bas onako kako se desavalo, mada je i to retkost, zacinjava se dosta radi dramatizacije ;)

Elem, odgledao sam Lost dva puta, al ga nikako ne bih svrstao u najbolje serije ikad i tako to. Imao potencijal, gotivni likovi, drzi paznju ako si bas ljubitelj sci-fi tripa iako je u pitanju ozbiljno proseravanje (sto ja na srecu ili zalost jesam).

brucelee

Postby brucelee » Thu Sep 29, 2016 10:35 pm

breaking bad dojajna serija,zaista. Drzi paznju iako prica moze da izgleda glupa ako se odluce da posmatraju sam scenario kao kudravi,profa umire pocinje da ljava i pravi met...ali, em drzi paznju,em je zanimljiva em ima tih sijaset skrivenih poruka i po nekima je jedna od najgenijalnijih serija po tom pitanju. Pre 3 godine supruga i ja smo se bukvalno drogirali tom serijom.

lost,prison break i slicne stvari pa mozda i dosije x su serije koje u startu zaista imaju finu pricu,radnju ali su na ustrb novca i para sjebali sve praveci od gotove serije veresiju ili pak produzavajuci price u nedogled samo da bi bila na ekranima i tu izgubili sve zivo. Evo npr Prison Break prva sezona sjajna,serija vozi,a onda odlucuju da posto je popularna naprave i drugu i trecu i cetvrtu ne znam ni koliko sezona ima i seriju upropascavaju i unistavaju glupostima,glupom pricom,nelogicnostima itd.

Lost takodje,serija jako dobro vozi prve i donekle druge sezone,kasnije je upropascavaju da bi imala koliko vec sezona i naprave ruglo i glupost.

Dosije X meni je bio prezanimljiv dok su u pocetku obradjivali te neke stvari koje su odlike i legende nekih naroda,pa el cupakabra ovo ono...a onda su napravili 10 sezona o vanzemaljcima,oteo je nije oteo i upropastili.

Serije koje bi jos preporucio pored Brejking beda su i The Wire,Sopranosi,koji su vrh vrhova, zao mi je samo sto necu verovatno imati toliko vremena u zivotu da ih sve odjednom ponovo ispocetka odgledam, Mucke mislim to je glupo preporucivati,to je serija koju mogu da gledam sad,a onda za 10 minuta odgledam opet istu epizodu i opet isto se lepo i grohotom ismejem iako sam je gledao pre 10 minuta a i pre toga jedno 150 puta.

Narcos serija o Pablo Eskobaru, vrhcina... odgledao sam drugu sezonu posto je cini mi se izasla odjednom u 24 sata.

I isto serija koja verovatno nije za svakoga dosta je mracna,opora ali meni je drzala paznju bar prva sezona to je drama Bloodline o poljuljanim porodicnim odnosima...izasla je i druga sezona ali ne stizem da je odgledam. Prva je bila odlicna,ali ponavljam verovatno se nece svakom dopasti,na kraju krajeva u pitanju je drama.

Vejvard pajns,hm serija je odlicna do nekog dela,drugu sezonu nisam gledao,ali prva je do nekog dela sjajna,ali onda opada kvalitet i jbga,moze se gledati ali sjajnoca se pretvara u bledocu u nekom trenutku.

ultrastito

Postby ultrastito » Thu Sep 29, 2016 10:43 pm

најјаче је кад се наложе ликови на брејкинг бед, па као фурају форе из хемије, а оно не знају да разликују кисеоник од молибдена :mrgreen:

нисам гледао, тако да не могу да судим о истој, ал ме цело то ложење неких паћеника из околине на то...онако, одвуче интересовање на другу страну. иста прича са лостом, са гејм оф тронс и слично...

за мене:
1. мућке
2. одељење за убиства
3. сопранови

има ту још доста добрих серија, ал ове три су се онако издвојиле баш. превише су животне, па ти није толико страна та цела прича, тј. није тешко замислива.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

Чомбе

Postby Чомбе » Thu Sep 29, 2016 11:25 pm

brucelee леба ти шта ти у првих 5-6 епизода брејкинг бед-а држи пажњу?

Пери

Postby Пери » Thu Sep 29, 2016 11:25 pm

Jes vala, baltimorski geto je preslikan resnik

Чомбе wrote:brucelee леба ти шта ти у првих 5-6 епизода брејкинг бед-а држи пажњу?

Pa realno drzi paznju da li ce imati muda da ga roknu,i ko ce ga ubiti, pa kako se on tu drkao oko njega, a posle ubijao po 20 ljudi odjednom. A i tu je ona fora sto on preuzima ''osobine'' ljudi koje ubije, pa tako posle jede sendvic bez kore kao krazy 8, sto posle ima brdo simbolike...

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Sep 29, 2016 11:33 pm

Gejmotron u životu nisam gledao

od LOTR sam gledao drugi deo i zaspao u bioskopu tačno pre neke velike bitke
ostale delove nisam ni pustio

samo Baltimor!

postoji i mini serija The Corner koju treba gledati pre The Wire
6 epizoda, stil snimanja kao dokumentarac, pojavljuju se neki ljudi koji su bili u The Wire... izuzetno teška serija, gotovo negledljiva, ali sjajna

naravno, priča o narkomanima iz geta

Пери

Postby Пери » Thu Sep 29, 2016 11:38 pm

Nije zvaka za seljaka :mrgreen:

Чомбе

Postby Чомбе » Thu Sep 29, 2016 11:39 pm

Пери wrote:Jes vala, baltimorski geto je preslikan resnik

Чомбе wrote:brucelee леба ти шта ти у првих 5-6 епизода брејкинг бед-а држи пажњу?

Pa realno drzi paznju da li ce imati muda da ga roknu,i ko ce ga ubiti, pa kako se on tu drkao oko njega, a posle ubijao po 20 ljudi odjednom. A i tu je ona fora sto on preuzima ''osobine'' ljudi koje ubije, pa tako posle jede sendvic bez kore kao krazy 8, sto posle ima brdo simbolike...

Тежак смор, а ја нисам ваљда довољно мазохиста, мучио сам себе до шесте епизоде даље нисам могао. :)

Ова Гамора је добра, не знам ко је препоручио.

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Sep 29, 2016 11:45 pm

epska fantastika vazda bila smeće
isto važi i za svemir

igrajVoso

Postby igrajVoso » Fri Sep 30, 2016 12:53 am

Jel gledao neko Peaky blinderse ? Ortak mi preporucio, kaze najbolja serija koju je gledao...
A od mene the night of, skroz korektna serija, samo smor sto ima samo 8 epizoda, doduse po sat vremena..

Edit: prelistah za blinderse, videh da je nahvalise...
ФК Војводина

Raoul Duke

Postby Raoul Duke » Fri Sep 30, 2016 7:31 am

Sons of Anarchy najjaca serija svih vremena. Malo podseca i na navijacki svet iako nema veze.

Vinz

Postby Vinz » Fri Sep 30, 2016 10:46 am

je l gledao neko tog Mr. Robot ili kako već? vredi li to čemu

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Fri Sep 30, 2016 12:13 pm

Гледао сам прву сезону, онако, може да се погледа, није лоше. Ал' ево има сад друга, не вуче ме нешто посебно, јбмлига.

Рик енд Морти, сјајна, стварно добра сај фај зајебанција, а које Рик има пријаве, то је лудница. "За мене су свадбе само сахране са тортом", хахах, потписујем :lol:

Ту већ једва чекам наредни серијал :)
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

Return to “Само опуштено”