Ја сам имао прилику упознати људе из маркетинга ВИП-а, једна реч може већину њих да опише : туга. Није им ово први пут да плагирају нешто, цео њихов визуелни идентитет се своди на исто, небитно у којој су земљи. Уколико сте приметили на њиховим рекламама се невероватно много промовишу жута, наранџаста и светло браон боја. То су њихове званичне боје, али то толико вештачки изгледа да је страшно. Такви су и људи који се појављују у тим рекламама, а такав тип људи чини свега пар процената становишта у Србији, слично је и са Теленором. Мени је била лудило њихова реклама где се клинац сели од родитеља, никакве додирне тачке са данашњом Србија нема, али то је кул, јер тако је у Шведској. Телеком Србија је дуго година имао неку своју препознатљиву поруку преко реклама, али су и они кренули у неки пре модерни фазон са рекламама за Бокс. И када питаш људе које стоји иза тих кампања : Коме се ви обраћате ?, наравно да не знају одговор.
Амазон је од пре пар месеци кренуо са рекламом за Фајер стик, а главна улога : Џереми Кларксон. Како избаце рекламу, тако она постане вирална у року од пар сати. Врло једноставно а ефектно :
http://www.marketarija.rs/dzeremi-klarkson-u-novoj-reklami-za-amazon-majstor-se-vratio/