херц wrote:Ај га питај колико посета има дневно ако није тајна, и колико се може приходовати од једног таквог сајта. На ово може и етаоин одговорити за онај његов еко... (заборавио сам како се зове) сајт што је качио на старом форуму .
Ја сам једно време на Еконверзацији имао и преко 10 хиљада посета дневно, али то је онда када смо имали рекламу на Фејсбуку. Зависи на који начин желиш да монетизујеш посете, да ли је преко Гугла, плаћених банера или нешто сасвим треће. Гугл Ад сенсе је некада доносио много веће приходе, сада већ нисам упућен толико јер то може бити мач са две оштрице јер људи не воље да виде ту врсту огласа на сајту. Банери су сјајан извор зараде али за то они који плаћају те банере, хоће и велику посету. Ми смо имали, тј. имамо и даље, једну причу са Еконверзацијом где смо требали за један од највећих наших дневних листова да издајемо двонедељни додатак и било смо буквално на милиметар од потписивања од уговора, али много људи је хтело ту да се угура и преузме заслуге што ја нисам дозволио. Паре дођу и прођу, принципи остају.
Са Маркетаријом имам потпуно другачији циљ, ових дана смо били на пар разговора са потенцијалним инвеститорима, аплицирали смо и за неке средства из различитих фондова, сигуран сам да ће нешто од тога проћи
То су моја искуства, Милошијин сајт је далеко посећенији, да не причам о Фејсбук страни, и сами сте видели какав су бум направили.