Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Futurama

Re: Вести

Postby Futurama » Mon Aug 22, 2016 9:27 am

Колико год да не волимо комунисте и социјалисте не може се оспорити чињеница да су Немци у Другом светском рату били окупатори у Србији.
Најсликовитије је то објаснио генерал и војвода Петар Бојовић када га је посетио Нојхаузен и позвао га да се стави у службу Немаца .
Војвода Бојовић му је тада рекао „ Господине, ви знате да сам ја по професији војник, да ценим сваку војску, па и вашу војску. Ваша војска у овом тренутку је окупатор моје земље и ја ни у каквом облику, све док окупација траје, са том војском не могу сарађивати. Молим вас да ми учините услугу и обезбедите да док окупација траје праг моје куће не пређе немачки војник, а ја се обавезујем да за то време нећу из куће изаћи."

Међутим " ослободиоци " после рата упадају у кућу војводе Бојовића где врше преметачину и уз малтретирање га хапсе да би наставили да га малтетритарају у затвору. Пуштен је када му је здравствено стање толико нарушено да би умро у својој кући.

lider

Postby lider » Mon Aug 22, 2016 12:22 pm

suburban rebel wrote:PAMETNOM DOSTA.

И шта је поента твог текста да смо због тих речи и претњи које бога питај дал су и истините али да кажемо да јесу ми СРБИ смо требали свом "силом" да ударимо на Немце и да нестанемо са лица земље пре него ли би нас они по овом твом тексту десектовали. Колико су само реализовали тај свој паклени план па је само у Београду током целог рата убијен један или два немца ако се не варам? Нас су највише убијале усташе које везе немају са нацизмом писао је изнад Лудак, патолошка мржња, верски фанатизам и крај приче. Нико не мисли да смо ми требали да се изљубимо са Хитлером и Химлером по три пута да их зовемо на славу и сво људство им ставимо на располагање али требали смо да се водимо нашим интересима а не јудео масонска говна из енглеске преко нас самих да остварују своје интетересе а ми себе да самоуништавамо. Хитлер никад не би реализовао своје идеје јер је напао Русију и заустављен је још у европском делу (погледај мапу ссср и где је Волгоград или Стаљинград) а остатак ссср је бар 20 пута већи и далеко непроходнији...
Све у свему то су игре великих а ми мали и јадни треба да стојимо по страни и гледамо како да преживимо. Имали смо прилику да мало палимо и жаримо по локалу и да правимо нешто своје али опет смо радили против себе и у интересу југословенства и ко нас јебе. Кад сами себи нисмо битно, нема шта ни да се жалимо на однос других према нама.
ТРАЖИМО ПРАВДУ, АЛИ И ОСВЕТА ЋЕ БИТИ ДОВОЉНА !

друг члан

Postby друг члан » Mon Aug 22, 2016 12:25 pm

Лудак из луднице wrote:
Rođaci wrote:i onda vidiš Srbe sa gvozdenim krstovima, 14/88, kukačama i sličnim gadostima...

A sve to su radile ustase koje veze nikakve nemaju ni sa tim, niti sa bilo kojom drugom ideologijom. Da su im komunisti usli tada bez problema bi stavili petokraku i bili uz njih. Jedina njihova ideja je sovinizam , mrznja i srbofobija.

Koren stradanja traziti u 1941 i u martovskom pucu. Hteli su rat sa bezbroj puta jacim neprijateljem ? Hteli su . Druze , sta ocekujes? Danas je ista situacija , okupator je u nasoj zemlji pa nesto ne vidim oruzane pobune? Dal ste svesni da se svi mi zapravo vodimo Nedicevom logikom - a to je da nije vreme ni mesto, i treba cekati povoljan momenat.

Koliki licemar moras biti da podrzavas ravnogorsku i partizansku borbu a danas bezbrizno posmatras okupaciju kosova, krajine i svih ostalih krajeva? Ako su ti peko dapcevic i draza heroji, izvoli momcino pusku u ruke pa sledi njihovu logiku sta je problem ?

Da li postoji bilo kakav podatak, da je Nedic pored toga sto je uvideo kakav vid borbe(cekanja povoljne prilike, ne guranja mečki prsta u oko) bi trebalo primenjivati, protiv okupatora, se lično dičio i kitio fašističkim i naci simbolima?
Choose Life

suburban rebel

Postby suburban rebel » Mon Aug 22, 2016 4:09 pm

lider wrote:

И шта је поента твог текста да смо због тих речи и претњи које бога питај дал су и истините али да кажемо да јесу ми СРБИ смо требали свом "силом" да ударимо на Немце и да нестанемо са лица земље пре него ли би нас они по овом твом тексту десектовали. Колико су само реализовали тај свој паклени план па је само у Београду током целог рата убијен један или два немца ако се не варам? Нас су највише убијале усташе које везе немају са нацизмом писао је изнад Лудак, патолошка мржња, верски фанатизам и крај приче. Нико не мисли да смо ми требали да се изљубимо са Хитлером и Химлером по три пута да их зовемо на славу и сво људство им ставимо на располагање али требали смо да се водимо нашим интересима а не јудео масонска говна из енглеске преко нас самих да остварују своје интетересе а ми себе да самоуништавамо. Хитлер никад не би реализовао своје идеје јер је напао Русију и заустављен је још у европском делу (погледај мапу ссср и где је Волгоград или Стаљинград) а остатак ссср је бар 20 пута већи и далеко непроходнији...
Све у свему то су игре великих а ми мали и јадни треба да стојимо по страни и гледамо како да преживимо. Имали смо прилику да мало палимо и жаримо по локалу и да правимо нешто своје али опет смо радили против себе и у интересу југословенства и ко нас јебе. Кад сами себи нисмо битно, нема шта ни да се жалимо на однос других према нама.

Poenta je odnos i stav nacista o Slovenima. Svi navodi su tacni i naravno proverljivi, nije ovo sa stormfont sa njihovim nebulozama, izmisljotinama, poluinformacijama, teorijama zavere i amaterizmom, gde se verovatno obrazujes. Imaju veze tako sto ih spaja antisemitizam, populizam, , miltarizam, iracionalizam, idealizovanje proslosti i tradicije, pod njihovim uticajem razvijaju i rasizam i eugeniku. Mada i nacizam se moze svesti na patolosku mrznju, jer je najobicnija ideoloska konfuzija i polusistem polusveta. Kako niko ne misli da smo trebali da se izljubimo sa njima kada ima onih koji slave Hitlera and co. , pisu 18, 88.. Hitler nije DO KRAJA realizovao svoje ideje, ali su itekako sprovodjene po Ukrajini, Poljskoj, Belorusiji..

Godinama pre napada su finansirani folksdojceri i ustase, obucavani u kampovima sirom Italije i Nemacke, nemackim saveznicima su obecani delovi Jugoslavije... Naravno, 27. mata ne bi ni bilo da u narodu nije vladao antinemacki sentiment ( posto je proslo samo 20 godina od prethodnog rata sa njima). Cak je i Nikolaj Velimirovic pripadao toj struji. A i ne postoje konkretni dokazi o bitanskoj umesanosti. I ono sto je najvaznije, 27. mart je bio puc, pomena vlasti, pakt nije raskinut, Simovic je slao diplomatska pisma Rajhu gde ih obavestava da sve ostaje po starom. Stvar je da je Nemacka odavno spremala napad na Jugoslaviju, sto se vidi i iz depesa ambasade u Beogradu, ratnih planova iz 1940., samog napada u aprilu...

lider

Postby lider » Mon Aug 22, 2016 7:00 pm

suburban rebel wrote:Poenta je odnos i stav nacista o Slovenima.

Значи због тог става смо сви требали да изгинемо у борби са њима иако су нам шансе биле равне нули?

Stvar je da je Nemacka odavno spemala napad na Jugoslaviju, sto se vidi i iz depesa ambasade u Beogradu, ratnih planova iz 1940., samog napada u aprilu...

Чекај сад на њиховој смо страни а нападају нас? Има ли ту неке логике, а наравно да су разрађивали планове за свакакве сценарије а ми волине смо изабрали најгори сценарио за нас.
ТРАЖИМО ПРАВДУ, АЛИ И ОСВЕТА ЋЕ БИТИ ДОВОЉНА !

suburban rebel

Postby suburban rebel » Mon Aug 22, 2016 8:13 pm

To je bilo apropo price o Srbima koji se loze na nacizam, mada nijedno zdravo bice ne moze to da bude bilo koje da je nacije.

Drugo pitanje ne razumem, preformulisi ga. :mrgreen:

Chips

Postby Chips » Tue Aug 23, 2016 1:49 am

lider wrote:

Нас су највише убијале усташе које везе немају са нацизмом писао је изнад Лудак, патолошка мржња, верски фанатизам и крај приче. Нико не мисли да смо ми требали да се изљубимо са Хитлером и Химлером по три пута да их зовемо на славу и сво људство им ставимо на располагање али требали смо да се водимо нашим интересима а не јудео масонска говна из енглеске преко нас самих да остварују своје интетересе а ми себе да самоуништавамо. Хитлер никад не би реализовао своје идеје јер је напао Русију и заустављен је још у европском делу (погледај мапу ссср и где је Волгоград или Стаљинград) а остатак ссср је бар 20 пута већи и далеко непроходнији...

Лидеру кажеш да су нас Србе највише убијале усташе. Ко је усташама дао Независну државу Хрватску која се распростирала преко српских крајева и територија? Ко је био њихов покровитељ и чија је НДХ била папет земља? Шта мислиш ко је искористио патолошку мржну усташа према Србима, и верски фанатизам да им да независну државу? Шта мислиш где су потврђене границе НДХ, поготово она до Земуна? У Берлину, Лидеру. То им је омогућила нацистичка Немачка на челу са Хитлером. Дала им оквир за геноцид који ће направити над Србима. Као што је био случај и са злочинима над Србима на Косову и Метохији. Нацистички систем се примењивао на локалне услове у Хрватској. Утицај нацистичке Немачке се појачао 1943.г. након капитулације Италије.

Хитлер је био у процесу реализовања својих идеја, али је заустављен. То што је заустављен „још“ у европском делу Русије нема везе јер је последња одбрана Русије и истока све до Индије и Кине био Стаљинград који је баш у том европском делу. Да је Стаљинград пао тада, Немци би отишли до Индије и спојили се са савезником Јапаном. Узели би цео Исток Русије што им је и био план, а пре тога би узели богата руска нафтна поља на југу и кавкаски регион Русије. Стаљинград је био тачка код које се све преломило, и где је заустављено нацистичко зло, Хитлер, и где су уништене најјаче немачке војне снаге. Највреднија и најзначајнија битка другог светског рата, и битка у 20. веку је Стаљинград. ;)

Нацисти су напали СССР, опустошили, побили, попалили, истребили 15 милиона цивила, плус још убили десетак милиона оних Руса у униформи. Када своју земљу видиш тако побијену, уништену и попаљену од стране окупатора нациста, није ни чудо што су Руси и совјети са таквим фанатизмом јуришали на Немце и на крају их јурили до Берлина, и тамо им закуцали своју заставу.

Увек смо били мали. И за време Турака, и у време првог светског рата. И последњи рат је игра великих а крвопролиће малих. С друге стране нико нема право да нападне и окупира моју земљу, и да убија моје сународнике. :!: Ја некако и могу да разумем мишљење да смо се требали држати по страни, иако се не слажем са тим, али не могу да прихватим да су неки Срби стали уз окупатора и убијали друге Србе само зато што су ови били комунисти, партизани, левичари, јевреји, цигани или неки други. И то стали уз окупатора који је усташама дао НДХ а ова вршила геноцид над Србима, и дао Косово и Метохију Великој Албанији, и омогућио убијање и протеривање Срба и на том простору. И још много тога. Јел то та Недићева логика коју спомиње Лудак из Луднице?

"Више од две године часно и без резерве служим Трећем рајху и његовом бесмртном вођи Адолфу Хитлеру". Милан Недић
Pips, Chips, i snuff videoclips

Nexon

Postby Nexon » Tue Aug 23, 2016 3:33 am

Rođaci wrote:Ne opravdavam ni četnike, ni partizane, iako su se moji preci borili i u jednim i u drugim jedinicama, ali sam apsolutno siguran da su ideje nacizma i fašizma nešto najgore što je sve ikada video i nikako ne razumem kako je moguće da se Srbi, Rusi i drugi narodi Istočne Evrope koji su stradali u Drugom svetskom ratu lože na 14/88, gvozdeni krst i ostale gadosti.

Ти, Рођаче, не би препознао фашизам(нацизам у германској варијанти је нешто друго) ни да ти га нацртају. САД имају многе фашистичке облике, а нарочито је то било изражено до негде осамдестих 20. века. Јапан и Ј. Кореја су крипто-фашистичке државе. Данашња Кина, која се прокламује за комунистичку, је много више фашистичка.

Узгред, Мусолини се гадио немачких решења по расном питању. Сматрао је Хитлера ноторном будалетином због тога. Такође, има разних појава фашизма, ми смо код усташошона имали верски фашизам, слично као Франко у Шпанији, није ни чудо што се гомила усташа сакрила код њега. Али неким чудом Франка САД нису дирале. Други ћу ти пут објаснити како су САД подржаавла апартхејд у Јужној Африци и још неке ствари по Африци.

Сада су одједном постали љубитељи црних и људских слобода.

pertla

Postby pertla » Tue Aug 23, 2016 9:41 am

Srecom nasi djedovi nisu morali da ih prepoznaju,dosli su sa puskama i sami se predstavili
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Aug 23, 2016 10:22 am

Nexon wrote:
Rođaci wrote:Ne opravdavam ni četnike, ni partizane, iako su se moji preci borili i u jednim i u drugim jedinicama, ali sam apsolutno siguran da su ideje nacizma i fašizma nešto najgore što je sve ikada video i nikako ne razumem kako je moguće da se Srbi, Rusi i drugi narodi Istočne Evrope koji su stradali u Drugom svetskom ratu lože na 14/88, gvozdeni krst i ostale gadosti.

Ти, Рођаче, не би препознао фашизам(нацизам у германској варијанти је нешто друго) ни да ти га нацртају. САД имају многе фашистичке облике, а нарочито је то било изражено до негде осамдестих 20. века. Јапан и Ј. Кореја су крипто-фашистичке државе. Данашња Кина, која се прокламује за комунистичку, је много више фашистичка.

Узгред, Мусолини се гадио немачких решења по расном питању. Сматрао је Хитлера ноторном будалетином због тога. Такође, има разних појава фашизма, ми смо код усташошона имали верски фашизам, слично као Франко у Шпанији, није ни чудо што се гомила усташа сакрила код њега. Али неким чудом Франка САД нису дирале. Други ћу ти пут објаснити како су САД подржаавла апартхејд у Јужној Африци и још неке ствари по Африци.

Сада су одједном постали љубитељи црних и људских слобода.

a ja sam ljubitelj SAD, šta?

opet si jeo neke pečurke

Futurama

Postby Futurama » Tue Aug 23, 2016 10:30 am

Нотарна је ствар је да је у Немачкој одувек владало јако антисловенско и антиправославно расположење, које се додатно појачала према нама након њиховог пораза у Првом светском рату. То је било видљиво и у тамошњој пропаганди која је позивала на освету за пораз у Првом светском рату. Мађари су рецимо 1941. са својом војском ишли све до Ваљева због ових комплекса. Немци су између два рата имали велики број шпијуна под фирмом разних стручњака који су бележили све од путне до друге инфраструктуре како би што боље припремили кретање немачких трупа.

Са друге стране и у Србији је одувек владало антигерманско расположење, партизани су то умели да искористе и гурну у смрт хиљаде младих људи који нису имали појма шта је то комунизам, коминтерна, желели су само да ратују против Немаца и да их истерају из земље.
Чак је Бранко Ћопић писао партизанске прогласе 1941. год. где се позивао на Гаврила Принципа.

Ја лично не сумњам да је и код Недића и код Љотића постојала жеља да се народ заштити и да се покуша што више тога спасити и да су се због тога ставили на страну Немаца али једноставно у том времену није било лако се снаћи . Свака сила је гледала своје интересе који су се ломили преко леђа нашег народа а искреног савезника није било, држава која је била изједана корупцијом и неуспелим интегралним југословенством се распала сама од себе а народ је препуштен сам себи.

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Tue Aug 23, 2016 11:10 am

1941. године, од "Великог рата" је прошло 23 године. У том рату- који је трајао четири године (против Немаца) Срби су изгубили сваког трећег мушкарца и претрпели огромно материјално разарање државе. С друге стране, данас, 2016. године, од НАТО бомбардовања је прошло 17 година, а бомбардовање је трајало 88 дана и имали смо неколико хиљада жртава и огромну материјалну штету. Волео бих да ми неко од зиг хајл екипе и Недићобранитеља објасни зашто данас не подржавају улазак Србије у НАТО, јер је Србија данас у окружењу НАТО држава, и у врло незавидном положају. Зар није данас, на пример она курветина Милићка или како се већ зове, "реалиста" попут трагичног и предоброг лика Недића? Да ли уопште можете да појмите какви су то људи међу Србима 1941. могли да буду на страни Немаца?
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

Nexon

Postby Nexon » Tue Aug 23, 2016 11:14 am

pertla wrote:Srecom nasi djedovi nisu morali da ih prepoznaju,dosli su sa puskama i sami se predstavili

Да Италијани нису дошли на усташку обалу и узели је, много више Срба би страдало. Са друге стране, мађарски фашисти су били сличан олош као усташе. Није тако једноставна прича.

Rođaci wrote:a ja sam ljubitelj SAD, šta?

opet si jeo neke pečurke

То више волиш смоговце из Лондона али то није битно за ову причу осим што више ценим тебе јер више волиш оригинал од колонијалне копије(узгред, Британија је била фашистичка вековима, развили су се економски преко фашистичких облика економије плус су имали расне законе, Атлантску тријангуларну трговину-робови у 18. веку итд.). Битно за ову причу је да ти немаш појма о фашистичким појавним облицима.
Када бих ти рекао да је самоуправљање, које је владало у комунистичкој Југославији, фашистичка идеја, која је далеко боље функционисало под Мусолинијем у Италији(због разлика у схватању државе, рада и света), ти би се нашао зачуђен.

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Aug 23, 2016 11:27 am

treba da pišeš govore kancelaru
priča se o nečemu, onda ti uletiš sa skroz drugom pričom i optužuješ ljude da ne znaju ništa o nečemu o čemu se nije ni pričalo
rođen si za PR neke stranke

Nexon

Postby Nexon » Tue Aug 23, 2016 12:13 pm

Нијe ми била намера да те изнервирам на Кригер-Прле причи али јесам одговарао на оно што си написао, друга јe ствар што се теби то не допада. Замисли да проширим причу на Други Бурски рат и узоре Хитлеру за радне и конц логоре?!

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Tue Aug 23, 2016 12:17 pm

pertla wrote:Srecom nasi djedovi nisu morali da ih prepoznaju,dosli su sa puskama i sami se predstavili

Као и монархисти пре тога(Аустро-угари, или Османлије), као и комунисти 1945. као и демократе 1944 или 1999.

Свако се ухвати за неку ''чињеницу'' и схвата је и представља на свој начин и са свог становиштва. Ретки су они који ствари погледају из 2 или више углова, па је тако свако од вас помало у праву помало није.
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

pertla

Postby pertla » Tue Aug 23, 2016 12:30 pm

Занемарујем тактику wrote:

Као и монархисти пре тога(Аустро-угари, или Османлије), као и комунисти 1945. као и демократе 1944 или 1999.

upravo tako,neprijatelj je tokom godina i vekova imao puno razlicitih imena i "pojavnih oblika"(na zalost), ali mu je jedno zajednicko-on je neprijatelj.

mi smo sigurno kroz istoriju mnogo puta mogli da budemo pametniji,ali nismo,i malo je glupo sa ove vremenske distance na taj nacin komentarisati desavanja iz II svetskog rata, da ne idem dalje u istoriju.

uostalom, znate kakav je mentalitet srpskog naroda,pogotovo naroda na selu(kog je tada bilo najvise).ja nesto nisam siguran da bi srpski seljak prihvatio da druguje sa svabom,madjarom,bugarom...imajuci ne tako davno "neprijatna iskustva" sa istima
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Aug 23, 2016 12:37 pm

Nexon wrote:Нијe ми била намера да те изнервирам на Кригер-Прле причи али јесам одговарао на оно што си написао, друга јe ствар што се теби то не допада. Замисли да проширим причу на Други Бурски рат и узоре Хитлеру за радне и конц логоре?!

zamisli

dok

Postby dok » Tue Aug 23, 2016 1:30 pm

interesuje me jedna stvar,a to je da li ovi levicari koji pisu na forumu uopste idu na utakmice i da li smeju da sire na svojim tribinama ovakve ideje?

gradski_boem

Postby gradski_boem » Tue Aug 23, 2016 2:02 pm

@dok Ti da ideš na utakmice znao bi da u Srbiji u najmanje pet navijačkih grupa ima levičara,koji su otvoreno kačili zastave shodno svom opredeljenju.Nismo većina,ali na tvoju žalost postojimo.

Return to “Само опуштено”