ПЦ Клиника
- UltrasDoras
Re: ПЦ Клиника
nije klinika ali uzimao bih novi komp a poprilično zaostajem za ovim novim komponentama i konfiguracijama tako da blago rečeno nemam pojma
uglavnom neki gejming računar bih uzimao
ako može neko ko se razumije i prati to da pogleda ovdje ima li šta vrijedno svoje cijene
http://www.olx.ba/pretraga?kategorija=38&id=5&stanje=1&vrstapregleda=tabela&sort_order=desc&do=900
ne mora nužno ni sa pika bože moj
uglavnom neki gejming računar bih uzimao
ako može neko ko se razumije i prati to da pogleda ovdje ima li šta vrijedno svoje cijene
http://www.olx.ba/pretraga?kategorija=38&id=5&stanje=1&vrstapregleda=tabela&sort_order=desc&do=900
ne mora nužno ni sa pika bože moj
"Gde god da sam to nosim u sebi, živim za njega, on živi u meni..."
VIVA LAS DORAS
VIVA LAS DORAS
До колико пара се пожеш протегнути, које игре хоћеш да играш? По мени је боља варијанта да сам склопиш конфигурацију јер не мораш све у једној радњи узимати па тако можеш наћи јефтиније компоненте у некој другој радњи.
Гугл хром ми не приказује јутјуб линкове на форуму, тј. показује али као црну слику, како да га 'оправим?
А да ли ти пуштају други браузери? Ако пуштају онда реинсталирај хром.
- Bruno Sulak
Чомбе wrote:Гугл хром ми не приказује јутјуб линкове на форуму, тј. показује али као црну слику, како да га 'оправим?
Isti slucaj sa mnom.
Херц тек сам га инсталирао јер ми је мозила ужасно спора и убија ЦПУ. Кад уђем на јутјуб све ради ок али на форуму уопште не видим постављене клипове, само црну слику.
Исто и са опером и експлорером
I to samo na ovom forumu isto i meni.
Можда је проблем до форума, нека се админи јаве, мада мени ради нормално.
ni na drugim forumima ne radi embed
- UltrasDoras
херц wrote:До колико пара се пожеш протегнути, које игре хоћеш да играш? По мени је боља варијанта да сам склопиш конфигурацију јер не мораш све у једној радњи узимати па тако можеш наћи јефтиније компоненте у некој другој радњи.
Pa stavio sam tu na linku filter do 800 km = 400 eur, kontam da se moze solidan komp zavrsiti za te pare... Ma ovo standardno nba 2k pes fifa gta...
Tu su mi opciju predlozili i u ovim radnjama sto sam obisao, slabo imaju gotovih racunara ali mogu da sklapaju komponente po zelji.. E sad ko sto rekoh nisam nesto vjest u poznavanju svih tih stvari i nisam upoznat ni sa cijenama. Mozes da mi predlozis bar neke od komponenti za solidan gejming komp, na pp...?
VIVA LAS DORAS
VIVA LAS DORAS
ljudi aj pomozite
kad upalim komp tj kad stisnem kuciste ono se pali, bar cujem da nesto tandrce ali monitor iskulira, znaci stisnem i monitor, gori koji trenutak ona plava lampica al se ugasi postane narandzasta, ne vidim da se podize vindovs, ne vidim uopste ekran, bude kao da je na spavanju kao da nisam sedeo pola sata sa kompom (powe seving mod i nista)... znaci monitor iskulira panjenje kompa tj kucista, mozda se vindovs i dize i sve to al ja to ne vidim na ekranu, ekran je crn ko na spavanju da je...
ko pomogne ima 2x2L piva od mene, dosta je na ovu sirotinju
kad upalim komp tj kad stisnem kuciste ono se pali, bar cujem da nesto tandrce ali monitor iskulira, znaci stisnem i monitor, gori koji trenutak ona plava lampica al se ugasi postane narandzasta, ne vidim da se podize vindovs, ne vidim uopste ekran, bude kao da je na spavanju kao da nisam sedeo pola sata sa kompom (powe seving mod i nista)... znaci monitor iskulira panjenje kompa tj kucista, mozda se vindovs i dize i sve to al ja to ne vidim na ekranu, ekran je crn ko na spavanju da je...
Last edited by njasvi on Fri Aug 12, 2016 2:34 pm, edited 1 time in total.
04 X 1945
UltrasDoras wrote:херц wrote:До колико пара се пожеш протегнути, које игре хоћеш да играш? По мени је боља варијанта да сам склопиш конфигурацију јер не мораш све у једној радњи узимати па тако можеш наћи јефтиније компоненте у некој другој радњи.
Pa stavio sam tu na linku filter do 800 km = 400 eur, kontam da se moze solidan komp zavrsiti za te pare... Ma ovo standardno nba 2k pes fifa gta...
Tu su mi opciju predlozili i u ovim radnjama sto sam obisao, slabo imaju gotovih racunara ali mogu da sklapaju komponente po zelji.. E sad ko sto rekoh nisam nesto vjest u poznavanju svih tih stvari i nisam upoznat ni sa cijenama. Mozes da mi predlozis bar neke od komponenti za solidan gejming komp, na pp...?
Искрено да ти кажем то је мало пара за неку полу гејминф конфигурацију ал скрпићеш се. Ево ти оквирно колико компоненте коштају.
CPU: i5 4460 oko 160-170 евра
MB: oko 60-70 евра
GPU: amd rx 460 oko 130 евра
То је већ 370 евра а треба још да купиш РАМ меморију, хард диск, напајање, кућиште. Зато сам рекао да је то мало пара. Евентуално можеш ићи на i3 CPU али то је 2 генерације матор процесор тако да се спуштати испод i5 је бесмислено. Тако да друже не знам шта да ти кажем, можеш купити комп али никако гејмерски . Те игре које си набројао можеш играти и са слабијим рачунаром али кад купујеш већ ново ред је да уживаш бар 2 године. Са овог линка што си ми дао једино ми ово занимљиво http://www.olx.ba/artikal/20664942/intel-core-i5-6500-3-20-3-60ghz-skylake-ddr4-r7-240/ а'л бих ја ту ставио AMD rx 460 графичку која би дигла цену за неких 40 евра. Када би узимао компоненте из Угарске значајно би те све јефтиније изашло. Ето, то су ти неке смернице па се ти уклапај.
Last edited by херц on Fri Aug 12, 2016 2:42 pm, edited 2 times in total.
njasvi wrote:ljudi aj pomozite
Погледај дал ти је РАМ меморија добро убодена мало је продрмај јер зна да зајебава. Погледај графичку дал је добро убодена и провери каблове. Ако то не помаже онда ти је проблем на плочи. И послушај дал чујеш звук виндоуза кад га упалиш, ако чујеш онда ти је до монитора.
ja cujem kuciste da se pali, e sad dal se dize vindovs i dal se on stvarno pali jbm li ga, uglavnom upalim kuciste i ono se (valjda pali) al kad sitisnem monitor tuki, upalim bude plava lampica koji sekund krene ono na ekranu power saving mode i nista, lampica postane narandzasta a monitor ko da je na spavanju...
nekad ga drzim tako i posle nekih 5 - 10 min, krene i monitor da radi normalno, znaci upali se plava lampica i vidim da se dize sistem i vindovs da se "ucitava", znaci imam sliku na ekranu i sve ok, radi normalno a nekad moram da ga palim i gasim po 10 puta dok ne dobije "prijem" na monitoru...
nekad ga drzim tako i posle nekih 5 - 10 min, krene i monitor da radi normalno, znaci upali se plava lampica i vidim da se dize sistem i vindovs da se "ucitava", znaci imam sliku na ekranu i sve ok, radi normalno a nekad moram da ga palim i gasim po 10 puta dok ne dobije "prijem" na monitoru...
04 X 1945
- ciganstura
види иза да ли је затенуто све, а можеш и у кућишту онај широки тракасти кабал мало да чачнеш, ја сам пре пар година имао сличан проблем и ту је било решење
Сви ми дугујемо себе некој деци, будимо потомци, да би били преци!
Онда је или РАМ или монитор. Преконтролиши то. Пробај моинтор на неком другом компу.
Meni se to desavalo kad je crkla graficka.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
- UltrasDoras
херц wrote:Искрено да ти кажем то је мало пара за неку полу гејминф конфигурацију ал скрпићеш се. Ево ти оквирно колико компоненте коштају.
CPU: i5 4460 oko 160-170 евра
MB: oko 60-70 евра
GPU: amd rx 460 oko 130 евра
То је већ 370 евра а треба још да купиш РАМ меморију, хард диск, напајање, кућиште. Зато сам рекао да је то мало пара. Евентуално можеш ићи на i3 CPU али то је 2 генерације матор процесор тако да се спуштати испод i5 је бесмислено. Тако да друже не знам шта да ти кажем, можеш купити комп али никако гејмерски . Те игре које си набројао можеш играти и са слабијим рачунаром али кад купујеш већ ново ред је да уживаш бар 2 године. Са овог линка што си ми дао једино ми ово занимљиво http://www.olx.ba/artikal/20664942/intel-core-i5-6500-3-20-3-60ghz-skylake-ddr4-r7-240/ а'л бих ја ту ставио AMD rx 460 графичку која би дигла цену за неких 40 евра. Када би узимао компоненте из Угарске значајно би те све јефтиније изашло. Ето, то су ти неке смернице па се ти уклапај.
hvala tebra... ništa onda povećaću plafon cijenu za komp (jebe me što moram uzimati i onaj kurac 3 u 1 fotokopir printer skener)
ja sam iz rs-a, i kod nas je dosta jeftinije, čak i za te što si naveo, našao sam jeftinije da me izađe za nekih 50 eura
a i što se tiče komponenti sam išao u drugom pravcu, procesor bih amd (što je isto još jeftinije), grafičku geforce...
hvala opet, javim ti se u pp, ako zapnem negdje
VIVA LAS DORAS
VIVA LAS DORAS
ja imam i3-4160, terao sam GTA V bez problema na vrlo visokim podešavanjima bez ikakvih problema
PES 2016 radi na maksimalnim podešavanjima,
ostatak - GTX-950, 12gb RAM
PES 2016 radi na maksimalnim podešavanjima,
ostatak - GTX-950, 12gb RAM