SickItAll,ma tako je bre matori.To mi se cini kao zanimljiva taktika u borbi protiv komunista "najvecih grobara" vaskolikog Srbstva.Znaci,ovde imamo forumase kao sto su Riper,Dalton,onaj iz Novog Sada...kako se zove sad mi stao mozak,koji su javno rekli da bi voleli da cuju i drugu stranu,da forum srpska tribina dobije svoj smisao zdrave diskusije,i onaj drugi deo forumasa koji odbija da se suoci sa istinom,malo vredja,malo pljuje,a boga mi i kad-kad pripreti i hoce da bije jebote!!!!Ali ja nemam problem sa tim jer kako kaze nas narod:
"Istina je kao voda,ona uvek nadje svoj put!"
Tako da sam ja sasvim zadovoljan sto ste mi bar to omogucili,da iznesem istorijske cinjenice i da ukazem argumentovano na neke stvari.Ko hoce da procita (najcesce ovi anonimni) procitace...pojedini registrovani clanovi ce preskociti i svi zadovoljni.U suprotnom,vidite da je srpska tribina kao dfustvena mreza uginula.Niko nista ne pise,pogotovo na navijackim temama...a mnogi od vas znaju da su 80% navijackih tekstova (Italija,Engleska,Spanija,Juzna Amerika...). sa svih portala mojih ruku,tj. deset prstiju delo.
To me sad podseti kad sam onomad kao nesto hteo da pisem na delije.net jedno vreme,i krenem da kacim tekstove i ljudi zaprate stvarno.A onda dodje matori lik Fabrizio i kaze:
"Ej bre dosta vise sa tim,ajde pisi o navijacima desnicarima"...
Na to se nadovezuje legendarni Generalstab:
" Nemam nista protiv tebe,ali ti vrlo dobro znas koja je ideologija severa"...
Posle se registroavase i par Radovaca,za koje ne znam koji ce bre kurac na ciganskom forumu sa sve psovkama i ultimatumima:
"Banujte djubre komunisticko"...
A poruka price je jednostavna...
Ja niti trpim pritiske,niti radim pod tim uslovima,niti cu da pisem o desnicarskim navijackim grupama,niti o Cetnickom pokretu jer mi niko nije bio u Cetnicima,niti o CRVENOJ ZVEZDI kao reakciji i cetnickom klubu,jer to veze sa vezom nema..pa vi ako ne mozete da nadjete nekog ko je iole pismen da vam pise navijacke tekstove i pamflete to je bre vas problem.Ja necu,niti mogu da obmanjujem ljude!Cale mi je bio deo SD Crvena Zvezda,druzio se sa SKOJ-evcima koji su osnovali Fiskulturno Drustvo Crvena Zvezda,brat mi je 70-ih isao na utakmice (pisao sam vec ovde skolski drugovi '65 godiste Milorad Ulemek Legija i ta druzina sa Novog Beograda),OS Zarko Zrenjanin..JA SAM CRVENA ZVEZDA! I boli me patka ko sta misli...
Pisu neki ljudi,znamo te mi...super...ima neki problem?!..Blok 11 Zvezdin kraj Novi Beograd,bejase nekad Bitange, posle Belgrade Boys...znamo se svi...Dosta mrstenja,pogleda ispod oka.Da me bijete,da pucate u mene...ajde vazi...bas sam za takve prilike uglavio Glok u sapajiz negde izmedju tegle sa ajvarom I kiselim krastavcicima,druga polica gore.Jer to je deo naseg srpskog folklora,gde ces da drzis oruzje ako ne medju zimnicom u spajzu.Juuu kud ovo rekoh...samo da ne cita Rija,padoh zbog dugackog jezika ...
Salu na stranu...da se vratimo ozbiljnim temama...
Јесте, 60-их је водио мировну политику већу него сад што води пичкоусти и одатле је срање и почело. Они се масовно досељавали, повећавали наталитет а наши људи за деценију и по постали мањина у свом месту па је онда полако почело и насилно протеривање...
Ovo uopste nije tacno,kao neko ko je poreklom sa Kosova i Metohije,tacnije iz Peci...mogu da ti kazem da su problemi visevekovni.Postojao je jedan period i pre Drgog Svetskog rata kada su Srbi i Albanci bili u korektnim odnosima,ali i posle.Problem je taj sto se nije dovoljno radilo na integraciji albanske zajednice...Recimo imas osnovnu skolu i dva ulaza?! Albanci slusaju predavanja na albanskom,Srbi na srpskom...zatim izlasci u grad...centar grada podeljen na dva dela,korzo za Albance i korzo za Srbe...pa gde je tu integracija?! Ako su partizanski odredi bili sastavljeni od Srba i Albanaca ako su ginuli rame uz rame,ako su nase pravoslavne svetinje godinama cuvale ALBANSKE porodice...kako je doslo do toga dozvolimo da se govnjivi sovinizam i u jednom i u drugom narodu povampiri i preovlada?Nismo ce obracunali do kraja,svako sa svojima,oprastali smo grehe i to je to.Cak je i dosta Siptara (namerno kazem Siptara jer koliko ih ja poznajem cestiti Albanac se nece vredjati na to) lojalnih republici Srbiji pobijeno od OVK! A sto nista o njima nikada pisali,o Siptarima koji su glavu izgubili od svojih jer su gledali Republiku Srbiju kao svoju...? Sto nikada nista pisali o "Matici Albanaca" koja danas zivi u ostatku Srbije i koja je listom saglasna da je Kosovo deo Srbije.Predsednik je Demo Berisa ima ih oko 3000 zaposljavaju Srbe u svojima firnama.A sta je bilo?!
I na kraju,posto vidim da vam je to glavni argument oko zabrane povratka Srbima na Kosovo nakon '45 od strane komunista,pa malo-malo nacionalisti izvuku to kao neki "dokaz" necega valjda da su komunisti zatirali srpstvo..koji bre kurcevi dokaz...Sad cu da vam kazem o cemu se radi ...
Rec je o privremenoj zabrani vracanja kolonista na njihova predjasnja mesta zivljenja poznata kao i Odluka br.153.Doneta 6.Marta 1945 godine.A ima veze isto tako sa Zakonom o agrarnoj reformi i kolonizaciji iz 1948...Vidite ovako,dosta Srba je za vreme Drugog Svetskog Rata prognano od nacista i balista,a posle oslobodjenja KOMUNISTI SU IM DODELILI ZEMLJU U VOJVODINI I CENTRALNOJ SRBIJI gde su bili smesteni,odnosno gde su se zatekli...Mnoga od tih imanja su imanja kolaboracionista,mislim da je Riper pisao kako se njegov deda partizan uselio na imanje Folksdojcera u Vojvodini...tako da on zna o cemu pdicam ...Riperu potvrdi...
E sad ja vas pitam...zasto bi bilo kome,bila vracena zemlja i kuca na Kosovu,ako mu je isto to dodeljeno na onoj teritoriji na koju je izbegao?! Znaci komunisti ti dodele,zemljui kucu...a ti bi jos plus onu zemlju i kucu sa Kosova ,iako si pobegao ili proteran (nije toliko ni bitno)...ahaaaa pa ti hoces da imas DVE KUCE I DVA ZEMLJISNA POSEDA.E dobices kurac! To je isto kao sada sa ovim nasim pojedinim Srbima dole koji su defakto priznali takozvane Kosovske - NATO institucije,primaju dve plate,i onu na takozvanom Kosovu i ovde u Srbiji,imaju i nekretninu i na tzv. Kosovu i u Srbiji?! E pa nece moci...!!!!
To za mene nisu Srbi patriote i to vam govori neko cija porodica nije bezala sa Kosova ni posle Drugog Svetskog Rata,ni sada...nakon ovog...1999.Da ne ulazim sad dublje u pricu.
Uglavnom,da zakljucim...ti bi Rodjaci pravnice prvi trebao da znas za ovo...a ne kao svaki liberal i gradjanska opcija,da nit smrdis not mirises...pa po potrebi napadas nacionalisticko guslanje Delija u fazonu:
"To Fedayn neka si im zavuko mamu im cigansku"...
A onda posle dve nedelje postavljas neke transkripte sa sudjenja Drazi Mihailovicu kao:
"Evo kako su komunisti krsili ljudska prava Cica Drazi"... jaoooo ma zakuni se...
Odlicno poznajem ja tu srednjeklasnu liberalno gradjansku felu iz BG-a slicnu tebi koja je bila kod Grobara,mada ih ima i kod nas.Kad god se pravila neka akcija protiv desnice,uvek sam govorio ljudima :
" Stegni pesnice u udaraj desnicara,jebi mu mrtvu majku...ali pazi na ovog liberala,ima letvom da te klepi sa ledja,ne voli taj komuniste".