Modus Operandi wrote:Трагедија, питам се да ли ико међу овим фирмашима има имало србске свести, они поносно истичу плаву звезду вероватно да би циганима доскочили а уствари испадају глупи.
Када би имало имали свести као што је немају, знали би да петокрака звезда у свим њеним варијацијама и бојама означава пентаграм, дакле ђавољи симбол, сатане, палог анђела:
http://i37.photobucket.com/albums/e94/Sk8aholic/Baphomet666.jpgЈош један битна ствар, фк Војводина на свом грбу има плаву звезду иако нико не зна шта она тамо уопште тражи, чудо се нису досетили па да уместо тог пентаграма ставе 4 оцила са крстом?
Ајде разумем цигане и гробаре, они и да хоће да уклоне петокраке са грбова не могу јер бодре комунистичке клубове па им је таква судбина довека, али ове фирмаше стварно не разумем.
koliko ti imas godina kad si u stanju da napises ovo javno?
firmasi sire simbole ave satane,palog andjela,baba vange i vukodlaka sime,daj bezi, bilo mi je ovo smesno prvih 2 minuta,sad je vec zalosno postalo.svako normalan zna sta je to,i zna zasto oni koriste tu zvezdu,to im je simbol sa grba kluba!
Лудак из луднице wrote:Na stranu sve to, sve i da otpises sve te 'teorije zavere' , generalno je krajnje odvratno furati taj simbol i diciti se njime na taj nacin. pa ni sever ni jug nemaju barjake iskljucivo sa petokrakom, a ovi imaju . uzas
reci mi da li sam te shvatio dobro. odvratno je furati petokraku i dicite se njom na barjaku,ali nije odvratno na zastavama,tetovazama i majicama? zar cigani ne koriste crvenu petokraku na svemu sto sam naveo? zar se ne peva 90 minuta toj crvenoj petokraki,zar se ne dizu parole za crvene petokrake zvezde,to nije uzas?
ova dva posta su otprilike graficki prikaz dokle je stigla srpska navijacka scena u razmisljanju,jel mogao neko da zamisli ovakve postove na prvom tribina forumu,pa cak i na drugom? ne bi prosli bez zestokog ismevanja i kritike. glavni problem ovog a i proslog foruma je sto brdo mase koja pise,dolazi zbog samo opusteno teme,a u isto vreme prate i domaci fudbal malo i navijanje,ali im to nije prioritet u zivotu,a nekad je primarno bilo da se prate navijacke teme,dok je samo opustneo sluzilo da se ponekad medju navijacima prodiskutuje neka zanimljiva zivotna tema nevezana za tribinu,sad skroz obrnuto!!! TUGA!!!
ultrastito wrote:ај да покушам да поставим питање, а да не изазовем трећи светски рат.
дакле, без икаквих провокација или не знам чега већ, што нема на свим трибинама у србији ово "уефа супортс тероризм" него само код делија?
ако сам превидео неку групу која фура тај транс, ја се извињавам.
ovo moze biti i odgovor na tvoje pitanje i na pitanje za dozivanje za rep. srpsku,posto vidim da se i mnogi oko toga cude.
desilo mi se vise puta na marakani da u kavezu cela tekma prodje,a da sam cuo sever mozda par puta u toku iste. nije to zato sto je kavez bio preglasan da je grmeo stadion,nego sama akustika gostujuceg sektora ti ne dozvoljava da dok ti pevas cujes najbolje ove od preko puta,osim ukoliko ih nema mnogostruko vise brojcano,a cigana je sad protiv vojvodine bilo mozda najmanje na severu u zadnjih 7-8 godina,tako da je skroz moguce da vas nisu culi.
a i sto se tice te uefa supp terr parole,generalno mislim da ljudi ne zele vise da se pecaju na ciganske price nikakve,jer su svesni sta se desilo onog trenutka kad su svi pristali na ono primirje iz 2011.,koje je bilo kao zbog neke zdrave price i ocuvanja scene a posle je posluzilo da bi se ciganske sekcije u bitnijim i kriticnijim tackama ojacale,i izasle iz primirja mnogo jace nego sto su u njega usle. mnogo je bolje,da ako se vec ima neki plan,da se sprovede akcija tog tipa,dal za kosovo,dal protiv uefe ili sta vec,da se nrp sazovu sve grupe,napravi sastanak i da neki zajednicki predlog koji bi svi podrzali i usaglasili,a ne da cigani smisle,izbace i ostali da slepo slusaju i prate,i cekaju za par meseci novu parolu,dal protiv toleta,uefe ili nekog treceg.. mada ako bude neka protiv vucica uskoro,to mislim da ce svi da podrze,jbg ceka se stub srpstva da reaguje na ovu nepravdu prema srpskom narodu,dosad su terali i slobu i tadica,ali su mi ovde nesto utihnuli malo
kad vec pisem malo duzi tekst da odgovorim i Todoru.
nisu srpske tribine unistile nove DEgeneracije klinaca,tribine su unistile stare generacije koje su prodale svoju tribinu koju su pre toga dugo,i sa mnogo ljudi gradile! i onda su svi oni navijaci,vojnici koji su mislili da njihova tribina,drugarstvo i prica nema cenu,samo shvatili da to nije to vise,i digli ruke od svega! svaka veca i ozbiljnija tribina u srbiji prolazi sad kroz ovaj period,vidi se kako to ko podnosi,forsi i firma,identicne situacije,samo sto radovci nisu dali bas bilo kome da im nose zastave ko firmasi,grobari vec godinama unazad u teskom rasulu,a i vidi se da na severu ciganskom stvari ne stimaju bas kako treba.. scena se raspada,a te nove degeneracije o kojima pricas dolaze na tekme i ne uce se pravim navijackim vrednostima,nego sasvim nekim desetim glupostima,pa je tesko ocekivati od njih da naprave nesto ultra magicno i vrate scenu u zivot... pitanje je da li ce se scena ikad vratiti u zivot,i kada ce to biti.