Bande

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
User avatar
drugi_kolosek
Posts: 154
Joined: Sat Sep 21, 2019 12:34 pm
Location: Beograd

Re: Bande

Postby drugi_kolosek » Mon Jan 04, 2021 2:00 am

U Napulju, napad na dostavljaca hrane i otimanje skutera

Voz je stvorio čoveka, džip je stvorio govnara.
forza belgrado.

User avatar
жабац
Posts: 505
Joined: Mon Feb 01, 2016 12:02 am

Re: Bande

Postby жабац » Mon Jan 04, 2021 12:36 pm

Достава мотара, Глово.

Bunt
Posts: 622
Joined: Mon Nov 28, 2016 1:22 pm

Re: Bande

Postby Bunt » Mon Jan 04, 2021 6:50 pm

drugi_kolosek wrote:U Napulju, napad na dostavljaca hrane i otimanje skutera

Njih šestorica na jedan skuter od 500e. I to ga jedva oteše, da kurir nije imao kocku na leđima još bi dobili i batine.

NorthSide024
Posts: 84
Joined: Sun Feb 21, 2016 8:26 pm

Re: Bande

Postby NorthSide024 » Mon Jan 04, 2021 8:59 pm

Ne secam se da li je neko kacio ovog lika, lik se voza po hudovima i zabacenim mestima kroz celu Ameriku...

https://www.youtube.com/c/CharlieBo313/videos

User avatar
lost&found
Posts: 1008
Joined: Wed Feb 03, 2016 10:40 pm

Re: Bande

Postby lost&found » Mon Jan 04, 2021 9:02 pm

gledao ja neke njegove klipove, dosta dobar.. Ima i onaj StreetGangs , kacen je ovde

stubzajdi
Posts: 27
Joined: Sun Apr 17, 2016 2:25 pm

Re: Bande

Postby stubzajdi » Wed Jan 06, 2021 10:41 am

drugi_kolosek wrote:U Napulju, napad na dostavljaca hrane i otimanje skutera
User avatar
drugi_kolosek
Posts: 154
Joined: Sat Sep 21, 2019 12:34 pm
Location: Beograd

Re: Bande

Postby drugi_kolosek » Wed Jan 06, 2021 5:30 pm

Zanimljivo da je isto veče pokrenuta akcija stanovnika i prikupljeno je 10.000 eur ne bi li se tom liku kupio novi motor. Ima dosta organizacija koje dižu glas protiv kriminala u Napulju, neke su sigurno neiskrene neke verovatno iskrene, ali je poenta da se ponovo svakodnevno piše o mafiji, o Kamori... postoji strah da će Kamora iskoristiti ekonomsku krizu i ući u sektor ugostiteljstva na koji oni već imaju uticaj. Mnogo restorana usled virusa ima finansijskih problema, Kamora bi mogla da unese živ kapital i prljavi novac, isto je i sa preduzećima i drugim delatnostima.

U ''Gomori'' ima dosta živih dokumenata kako je to rađeno početkom 2000ih, zato i treba pročitati knjigu. Na primer ''Cirio'' i ''Parmalat'' firme koje pamtimo sa dresova fudbalskih klubova, oživljavale su svoju proizvodnju prljavim novcem mafije, a ima i primera kako se ubijala svaka moguća konkurencija u toj branši. Mnogo je tu ubistava, prljavštine i nepravde...

Napisaću još par prevedenih stvari o Skampiji odnosno o jedrima, o kojima je bilo reči, a veoma su interesantna sama po sebi. Okačeno je da je prošle godine pokrenut projekat ''restart Scampia'' i počelo je rušenje preostalih zgrada. Ono što nije rečeno, jeste da je to ''stoti'' put da se pokreće restart projekat i ljudi su skeptični da od toga može biti išta normalno. Jedra u Skampiji su bila sastavljena od 7 velikih zgrada... jedna zgrada je srušena 1997. druga 2000.godine, treća 2003 i ova poslednja je srušena 2020. Ostale su dakle još tri zgrade koje podsećaju na Kamoru, u planu su da se sruše još dve a jedna će ostati u znak sećanja na staro naselje i biće obnovljena.

Image

Treba se vratiti u prošlost opširnije, jer ovde arhitektura igra jako bitnu ulogu. Skampijska Jedra ili ''Vele di Scampia'' građena su 1962-1975, zbog otvorenosti Napulja ka moru kao simbol gradnje uzimaju se jedra, dok zbog druželjubivosti stanovništva zgrade se zasnivaju na ''spoljašnjem životu''. Kada se prevedu tekstovi iz tog vremena, može se videti da u opisu stoji ideja - smanjiti životni prostor na minimum, a život i druženje preseliti u zajedničke prostorije zgrade. Ideja je da stanovi budu mali sa minijaturnim terasama, ali da hodnici budu dugački gde će komšije sretati jedne druge, a zgrade će biti pune zajedničkih prostorija za zajedničko gledanje televizije, zabavu i slično. Prema originalnom projektu, u okolini su planirane uređene zelene površine, ustanove kulture, crkva.... napravljen je dakle detaljan i utopistički projekat, koji će krenuti po zlu i postati sve sem centra za kulturu.

ImageZa početak, prilikom gradnje zgrada izostavljeni su mnogi važni elementi, te zajedničke prostorije su izgrađene polovično, a sadržaj van samih zgrada nije ni postojao. Početkom osamdesetih dogodio se zemljotres u Napulju, siromašno stanovništvo sa oboda grada koje je ostalo bez domova dobilo je priliku da se naseli u Skampiji i od tada počinju najveći problemi. Kamora je iskoristila priliku da u propali arhitektonski projekat uđe sa svojom logistikom, a stanovništvo na ivici bede je dobilo mogućnost da čuvajući drogu zaradi više nego bilo gde... U ''Gomori'' je tadašnji život opisan do detalja i kako su izgledali pokušaji organa reda da uđu u koštac sa tim problemom.

Image

Image

Image

Droga u svim oblicima ali i prostitucija, iskorišćavanje dece. Postoje primeri iz 90tih i proizvodnje garderobe u Napulju, celodnevnog rada za par lira i iste garderobe koja će završiti u izlozima milanskih butika. Normalnije stanovništvo koje je imalo priliku iselilo se iz ovog naselja, a u pojedine zgrade će se bukvalno useljavati beskućnici. Početkom 2000ih Skampija je u epicentru zbivanja, postoji podatak da negde od jeseni 2004-e do sredine 2005.godine se svakodnevno desilo jedno ubistvo. Tu je došlo do međusobnog rata u Kamori, nakon čega se situacija smiruje.Nakon serije ''Gomora'', naselje postaje magnet za turiste koji samo smetaju lokalnom siromašnom stanovništvu. Zato su se po zgradama i pojavljivali ''non e gomorra'' slogani, bilo je i okupljanja stanovništva. Deluje da su svi saglasni da im se životni prostor sredi ne i uništi, ali se sa velikom dozom obazrivosti gleda prema političarima i državi, koja je više puta obećavala i nije mnogo odmaklaIz Skampije je i Čiro Esposito, ubijeni navijač Napolija kome je napravljen trg u blizini ovih zgrada, takođe i Debora de Luka...

evo i rusenja jedne zgrade / 2020.god

Voz je stvorio čoveka, džip je stvorio govnara.
forza belgrado.

User avatar
drugi_kolosek
Posts: 154
Joined: Sat Sep 21, 2019 12:34 pm
Location: Beograd

Re: Bande

Postby drugi_kolosek » Wed Jan 06, 2021 6:24 pm

I da dodam intervju sa Davideom, čovekom koji je danas hroničar, fotograf i pisac...autor je mnogih dobrih fotografija iz Skampije i nagrađivan za dela. Bio je blizak Kamori, srećom po njega nebitan


Pozdrav Davide, kada si stigao u Skampiju?

Image

U Skampiju sam stigao sa šest godina, bio sam deveti od četrnaestoro dece. Pridružio sam se Kamori kad sam imao devet godina.
Nekada sam živeo u mestu Miano, na selu, moj otac je bio stočar i prodavao mleko i sir. Dolazak u beton Skampije doneo mi je nelagodu, a kada sam video da ako živim u jednoj ulici ne mogu da simpatišem ljude iz druge ulice, shvatio sam da moramo brzo da odrastemo.

Otac je moju porodicu brzo napustio i ostali smo sami sa majkom. Počeo sam da se divim Kamori, dolazili su u naše zgrade da traže radnike. Vodili me sa sobom, a već sa 10 godina imao sam prve zadatke. Deo moje braće saznao je za to i pokušao da me pošalje van Skampije, ubrzo je do mene stigla vest da mi je majka uhapšena zbog trgovine drogom. Moja majka je ostala bez novca i morala je da prodaje kokain, beli heroin i hašiš.

Image

Da li ste išli u školu?

Na početku sam išao i svidelo mi se ali mnogi su smatrali da je to izraz slabosti. Ubrzo sam prestao da idem. Govorili su mi da ako želim da uspem moram napustiti školovanje. Sa četrnaest godina sam dobio prvi pištolj i osećao se kao kralj sveta. Sa šesnaest godina sam prvi put uhapšen, u zatvoru sam bio tri dana i nakon toga tri meseca u kućnom pritvoru. U sedamnaest godina sam upucan prvi put zbog dilovanja.

Sa osamnaest godinama sam ponovo uhapšen i odveden u zatvor u Avelino, gde je već bilo mnogo onih koji su se divili Kamori. To je bila teretana za kriminal. Imao sam sreću da sam se plašio špriceva, inače bih sigurno koristio heroin, kao i skoro svi iz mog okruženja tada.

Image

Image


Kada ste promenili život?

U Kamori nisam imao nikakvu perspektivu, ali ni u sivim zgradama Skampije. Imao sam sreću što sam bio samo diler, nikada nisam nikoga ubio i time ostavio ožiljak Kamori. Kada ubijete nekoga, osveta je postojana, ja sam uspeo da se izvučem jer su moja braća i dalje ostala deo mafije. Odselio sam se daleko, u Modenu na severu zemlje i počeo da čitam. Kada sam majci saopštio da odustajem od lake zarade i brzog novca, nije htela da me podrži. Mafija je ušla u sve nas.


Kada ste počeli da fotografišete?

Sa početkom čitanja sam počeo i da fotografišem. Pokušao sam da ovekovečim sliku, da bi je bolje razumeo. Nisam imao priliku da budem dete, pa sam počeo da fotografišem decu i kroz njih susrećem vlastitu tugu, što nisam bio dete.

Želeo sam da napravim fotografije koje uznemiruju, čak i one nasilne, da probude osećaj i približe Jedra. Ja sam onaj nepismeni koji se vraća na mesto svedočenja.
Želim da pokažem da se čovek može promeniti, iako vam sistem nikada ne uliva nadu u to. U Jedrima uvek možete postati deo mafije, ukoliko to želite.
Voz je stvorio čoveka, džip je stvorio govnara.
forza belgrado.

Opie
Posts: 287
Joined: Sat Jul 16, 2016 11:43 am
Location: Nottingham

Re: Bande

Postby Opie » Sat Mar 06, 2021 2:18 pm

ex-Pop Djujic

МГП
Posts: 427
Joined: Thu Feb 04, 2016 12:28 pm

Re: Bande

Postby МГП » Fri Mar 12, 2021 6:15 pm


1914
Posts: 933
Joined: Sun May 07, 2017 3:23 pm

Re: Bande

Postby 1914 » Sat Apr 17, 2021 11:55 am

Nasao sam tekst(preveo ga) o tome kako funkcionise Nuestra Familija(najmilitantnija zatvorska banda u Kalifroniji)

Шта је Северни колектив?

Северни колектив је термин који користи Калифорнијско одељење за корекцију и рехабилитацију (ЦДЦР) како би три организације Нортено ставило под један формални банер. Такође позната као Северна структура или како их супарници називају пољопривредницима и северњацима. На челу колектива је Нуестра Фамилиjа, али унутар колектива имате Нуестра Раза, њихове уличне пукове и уличне банде Нортено. Иако ове организације потпадају под Нуестра Фамилиjа, свака има своје политике и уверења, тј. Веровања Нортена можда нису иста као брата у Нуестра Рази, а веровања Нуестра Разе нису иста као фамилианос у Нуестра Фамилији. Овде настаје пуно забуне и надам се да ће овај водич изгладити та питања.

Нортенос

Нортенос, шпански за северњаке. Они су лабаво повезане уличне банде Нуестра Фамилије. Разлог због којег сам лабаво нагласио је што не спадају све уличне банде Нортено под Нуестра Фамилиju, јер је део Нуестра Фамилије необавезан, али не увек најсигурнији избор. Објаснићу ово даље у неструктурираном одељку Нортенос. Нортеноси не постају аутоматски чланови Нуестра Разе или Нуестра Фамилиje, само су удружени у ове организације ради заштите у затвору или на улицама, Нортенос ће деловати у уличном пуку НР / НФ. Нортенос и северна структура у целини су горки ривали својим јужним хиспанским колегама познатим као Суренос, који представљају Мексичку Мафију (Ла еМе). На улицама Нортенос користе број '14', што је четрнаесто слово у абецеди, за слово Н, позивајући се на Нуестра Фамилиа и Нортх, јер је њихово место оснивања Салинас у северној Калифорнији. Уобичајено је да се број 14 записује као XIV или Х4, што је римски и арапски број за 14. Њихове боје су црвена и црна, а у својим заставама и тетоважама користе слике мексичко-америчког синдиката, па отуда и термин пољопривредници . Нортенос нису нужно Мексико-Американци, они су претежно Мексико-Американци, али унутар њихових редова међу њима постоје и белци, црнци и Азијати, овај етос записан је у статутима организације, све док верујете у вредности и уверења организације онда вас сматрају Нортеном. Друга заблуда је да Нортенос не говори шпански или користи хиспано / мексички сленг, што је апсолутно лажно, вредности и веровања целе организације засноване су на латинској култури, више у Нуестра Раза и Нуестра Фамилиа.

Image

Неструктурирани Нортенос

Неструктурирани Нортенос је термин који користе чланови Северног Колектива да одвоје Нортеносе од осталих Нортеноса који неприпадају организацији, збуњујуће, зар не? Па, дозволите ми да објасним. Израз има бројна значења, главни и најчешћи појам су нортеноси који немају никаву повезаност са Нуестра Фамилијом, али се у затворском систему и даље сматрају нортенима, једноставно због тога одакле су. Ово може бити ваш просечни криминалац који нема везе са бандама, али долази из северне Калифорније, па је зато смештен са северно-латиноамериканцима, не сматрају се пуноправним нортеносима док се не споје са Нуестра Раза на главној линији, ово је необавезно за неструктуриране Нортеноси који немају везе са бандом, они који не потпадају под Северни Колектив добијају статус „ходај сам“, што значи да од нортеноса не добијате никакву заштиту. Још један разлог због којег фамилијаноси користе овај израз је да се одвоје од одметунтих група Нуестра Фамилије, или SNY(осетљивих дворишта) банди, чланова банди који су се одметнули од Нуестра Фамилије, а то су Северни Рајдери и Ново цвеће.

Једна од главних група која се одвојила од Нуестра Фамилија била је Ф-14, тј. Фресно 14, које се данас широко сматра Фресно Булдозима. 60-их Ф-14 и Нуестра Фамилија одржавали су јаке међусобне односе све док није избио рат између две организације, који је у нортено фолклору познат као „Црвени талас“. Главна заблуда је 14 које је користио Фресно. То не значи да су били / јесу под Нуестра Фамилијом, 14 значи 14 банди у Фресну које се формирају под једном организацијом, то је био случај од 1960-их пре него што се Нуестра Фамилиа отцепила од Ла Мексикане (сада мексичке мафије)

Нуестра Раса

Овде неке ствари могу постати збуњујуће, јер мало људи зна за Нуестра Разу, али оне постоје и настављају да делују под Нуестра Фамилијом. У затворској документацији организација је позната као Северна структура (НС) Нуестра Раза (Наша раса), позната као НР, оно што чланови НФ називају помоћном снагом Нуестра Фамилије, зарађујете ‘кости’ у НР, пре него што постанете пуноправни члан НФ-а. НР регрутује директно од затвореника Нортено, људи често погрешно схватају да НФ врбују од затвореника Нортено, они то не раде, они врбују крем Нуестра Расе. Као што је горе речено, Нуестра Раза је проширени огранак Нуестра Фамилиа и они су подређени диктатима и уредбама „О“ (Организације).

У основи делују као савезничке снаге нижег нивоа које извршавају налоге Нуестра Фамилије. Аналогија би била слична да је НФ ваше политичко тело у Вашингтону, а НР војно особље на терену. НФ је створио НР да би скренуо пажњу са сопствених илегалних активности и ујединио Нортеносе, омогућавајући читавом покрету да функционише под организованим и строгим сетом смерница. НР се у основи састоји од елитних верника Нортена који су најтрајнији симпатизери Нуестра Фамилије. НФ је првобитно распоредио НР 80-их година да би наставио своје присуство и постојање на главним линијама, пошто је већина "Ц" (Карналес - термин који се користи за чланове НФ) затворне у СХУ(самнице у затвору) након притиска затворских служби 1976 године.Чланови НР такође су војници који су обезбеђивали линије фронта и били први који су ступили у контакт са опозицијом кад год би се развио сукоб. Они су то знали и прихватили као једну од својих основних темељних одговорности, и научени су да то увек прихвате као част насупрот жртви.

Примарна сврха и циљеви њиховог покрета методички су изложени; Они раде на бољитку народа Нортено, труде се да постигну узајамно поштовање, социјални статус једнакости за све Нортеносе и раде заједно на заштити и одбрани свих Нортеноса од било каквих претњи или спољне опозиције. Већина чланова НР називала је НР узроком, борбом, покретом и елитним кругом. Они се међусобно називају Брос, Херманос, браћа или Вољени.
ЦДЦР је заправо почео да класификује овај покрет као „Северну структуру“ (НС) у сврхе валидације и идентификације, али НФ је усвојио наслов „Нуестра Раза“ око почетка 1993. године, после низа ревизија потакнутих оптужницама из 1992. године.

Основан под окриљем НФ,НР је такође делио исту основну филозофију и идеологију као НФ. Када су се обавезали за НР, сви чланови су схватили да је Нуестра Фамилиа врховна власт и да су сви чланови НР постали аутоматски подређени било којим циљевима фамилије. Међутим, такође им је саветовано да су сада изнад ранга свих структурираних, неструктурираних или неповезаних Нортеноса. Кад год члан НР уђе у затворски систем, његове обавезе су обавезујуће до смрти, али такође им се каже да даље обавезивање на улице није обавезно.
Међутим, ово је лаж и потпуна фарса. У теорији, могућност члана НР-а да функционира на улици препуштена је сваком појединачном члану и то је оно у шта се наводи да они верују. Али ово једноставно није тачно. Ако члан НР-а на улици од члана НФ-а добије упутство да учествује или испуни одређену дужност, тај члан НР-а је дужан да изврши ту директиву или ће то имати негативан утицај на његов статус. Без обзира на то, они чланови НР који су поседовали лидерски потенцијал и интелектуални стас били су изложени интензивнијем тренингу НФ-а и изабрани су да обављају руководеће позиције. НФ је желео да додели одређену меру независности овом покрету и омогући им да успостављају сопствене провере и равнотеже тако што ће структурирати лидере да раде заједно у малом систему саветовања. НР је званично представљен 22. јануара 1984, који је постао њихов почетак.

Улични пукови

Улични пукови су групе припадника НР и НФ које делују на улицама и које више нису гангбангери, већ делују искључиво за Нуестра Фамилију и примају директна наређења НФ генерала.Уличне пукове углавном воде цланови који су стекли образовање и који могу да се лакше прилагоде нормалном животу. Етос Нуестра Разе је да образује Нортеноса за побољшање њихове организације на улицама Калифорније.

Најпознатији улични пукови су:
Салинас, Сан Францисцо, Стоцктон, Бакерсфиелд, Санта Цлара и Сан Јосе.

Neki nortenos(malo je tesko razumeti taj njegov slang) prica o podeli NF na dve frakcije(federalni i drzavni zatvor) i borbi za prevlast.Bivsi visoko rangirani NF clan o podeli.


1914
Posts: 933
Joined: Sun May 07, 2017 3:23 pm

Re: Bande

Postby 1914 » Sat Apr 24, 2021 12:39 pm

Dobar kanal o zatovrenicima(clanovi bandi) iz Kalifornije,koji su prebegli iz GP u SNY deo zatvora.

[youtube]https://www.youtube.com/channel/UCAK0Nbyfywebbdmox3jDmww/videos[/youtube]'

Posebno intersantne su price od Powdera koji je bio visoko rangirani clan Pen1.Banda koja je uz Nazi Low Riders(valjda su opet dobri sa AB,ali im se brojka smanjila zbog represije i izbacivnja clanova koji su sebe zvali Fuck the Brand) tako reci kontrolisala belu populaciju u ime AB.Sada postoje price da nijedna ni druga nemaju kontrolu,jer su im oduzeli AB.Inace silne bele bande(https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_peckerwood_gangs) u Kaliforniji ratuju protiv par njih sto su stale protiv AB,a to su United Society of Aryan Skinheads,Wolfpack, Golden State Skins i American Front.

https://www.youtube.com/watch?v=DQ4QjTpMl7A&list=PLtdERbuydkfoaH_uaPZGf5q2z5If5wklL

Stari segmenti o Pen1

Inace lik sto je dao intervju je ubijen od strane svoje brace iz bande

Jedan od vodja AB Ronald Yandell je toliko popizdeo na tog Powdera da je sam poceo da izbacuje klipove o saradnji bivsih clanova bandi sa zavorskim cuvarima.Pogotovo ga je razljutilo to sto je Powder rekao da su mu naredili da ubije legendu AB lika po imenu Tod Asher koji je bukvalno svetac u zatvoru zato sto je predvodio uspesnu zalbu protiv zatvora da moraju da se vodje bandi puste iz samnica.Return to “Само опуштено”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 53 guests