Argentinci, smiruju strasti kao svabovi, ne daju da ih ponesu emocije, spremaju se za finale
.
Htedoh da napise, kako citam ove nase informativne portale, toliko sam oguglao na glupost da mislim da vise nista ne moze da me iznenadi ili zgadi. A onda umre jos jedna glumacka legenda - Manda i ponovo mediji, novinari i urednici, uspeju jos vise da zarone u medijsku kanalizaciju.
Ajde da kazemo da je jedan broj medija sa ukusom i merom propratio smrt Mande, ali portali poput Kurira i Blica nisu imali osigurac. Ovde cu se ipak osvrnuti na Kurir, jer je on svojim bljuvotinam u ovom slucaju ostavio sve nekoliko kilometara iza. Dakle na dan smrti Mande, u roku od pola sata na portalu su imali najmanje 10 posebnih vesti o smrti glumca i reakcijama. Ono sto mi je posebno privuklo paznju su dva totalno debilna naslova, koja moram da arhiviram, da se uvek setim dokle ljudski um moze da padne.
Naslovi su u stvari slicni, sto implicira da ih je postavio isti novinar, urednik, baba sera koja ima pristup sajtu ili neko cetvrti u toj medijskoj kuci.
Prvi (mozda necu bas u rec tacno parafrazirati): Bog snima najbolji film (podsecajuci da je ove godine umrlo vise glumackih legendi poput Dragana Nikolica, Marinka Madzgalja, Bate, pa su hteli da budu kreativni).
Drugi: Bog ima najveci budzet, angazovao najbolje glumce za svoj film (opet, podsecajuci da su samo u ovoj godini umrle mnoge srpske glumacke legende).
Treci: Pa gde bas tu najskuplju! Manda ispracen uz pesmu "Nesanica" iz filma Ivkova slava. (Da li je za ovaj poremecaj mozga).
Naravno bilo je tu raznih drugih debilizama, ali cetvrti, na prvi pogled mozda ne toliko bljutav naslov, ali kada se malo dublje razmisli najsraminiji od svih "Mandu ubio kredit u svajcarcima". Dakle smrt glumca koristi se sada za spinovanje i nove apele da se resi problem zaduzenosti u svajcarskim francima.
Ovo je jedno zagadjenje mozga, pomracenje uma, ako se nesto i izdaje kao tabloid i zuta stampa, to ne znaci da su operisani od nekih osnovnih ljudskih nacela. Kao sto se svaki dan objavljuje po jedna neverovatna vest o smrti one pevacice koju je neko ubio, ne vodeci racuna da postoji jedno malo dete koje je ostalo bez majke. Objavljuju se takve insinuacije i vesti koje samo izopaceni umovi mogu da smisle. Kao sto rekoh, kada pomislim da sam na sve oguglao, uvek se pojavi jos nesto sto kaze a jos nismo videli najgore.