Војска и војне теме

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
kopriva
Posts: 155
Joined: Sun Feb 21, 2016 2:28 am

Re: Војска и војне теме

Postby kopriva » Tue Jan 12, 2021 5:27 pm

Далтон wrote:Nakon što se situacija smirila i potpisano primirje Jermeni su poduvali jedan veliki poraz. Video od ruskih žurnalista koje sam s mukom odgledao.
https://youtu.be/s8JArJzgN04

Kompilacija dronova koji su rešili ovaj konflikt i razbucali Jermene u svakom smislu.

https://youtu.be/W5lX21Adzzk

Elem, ne razumem ih ni malo. Svesno znaju da Azeri imaju barjaktare i izraelske dronove. Oni guraju ljudsvo u masivan pogib kao što je bila situacija u Siriji. Bez ikakve odbrane od istih ginu ko pilići i gube pola teritorije Nagorno-Karabaha.
Uzdaju se u jebene ruse kojih boli ona stvar da se mešaju i prave sebi problem. S druge strane, Ruje izvoze veliki deo naoružanja Azerima i uvaljuju Jermenima tuki do grla.

Ispratite kanal od lika. Mnogo dobrih snimaka sa svih strana sveta i trenutnim konfliktima.



Ne znam zasto se stalno potencira ovo? Situacija je potpuno suprotna gde se trenutna vlada potpuno distancirala od Rusije. Kako si to zakljucio da se uzdaju u Ruse? Drugo, Rusi prodaju oruzje i jednima i drugima odvajkada. Da nije tako ne bi imali nikakav uticaj na Azere, i danas bi ceo N-Karabah bio pod Azerima.

lukabrasi
Posts: 252
Joined: Sun Dec 13, 2020 3:54 pm

Re: Војска и војне теме

Postby lukabrasi » Tue Jan 12, 2021 10:10 pm

Ne znam zasto ljudi misle da Rusi imaju obavezu da ginu za druge??? U Jermeni je pre par godina bila.obojena revolucija, bili su veliki protesti sa zahtevima da Rusi isele svoju bazu, nazivali ih okupatorima itd...
Uzdali su se u Francusku i EU i prosli su kako su prosli. Da nisu uleteli Rusi na kraju pao bi im ceo Nagorno Karabah.
I mala ispravka, turski dron se zove Bajraktar, to je inace prezime jednog od vlasnika firme koji je uzgred ozenio Erdoganovu cerku.

ElPadrino
Posts: 508
Joined: Thu Feb 21, 2019 12:18 am

Re: Војска и војне теме

Postby ElPadrino » Wed Jan 13, 2021 10:30 am

Pa valjda zato što većina pravoslavnih naroda koje je imalo veze sa Rusima ( i Sovjetima) na Rusiju gleda kao na drugu majku. Počevši od nas pa do Armena, ne znam ti ni ja, Bjelorusa Ukrajinaca (nekada) itd. Jednostavno Rusija je jedina pravoslavna anti američka sila i bliska je tim državama, tako da je sasvim logično da ti mali narodi kao svog zaštitnika (što bi i trebala biti i interesno i što se tiče drugih aspekata) vide Ruse i Rusiju. Pa kod nas je i dalje Putin idealizovan u društvu kao što je nekada bio Staljin.

Zbog čega ovi iz Azerbejdžana vide obavezu da Turska gine za njih ??

Pri tome, kad bi ušli u sve geopolitičke odnose (položaj armenije, prijetnja Turske ka Rusiji itd) bilo bi još razloga da Rusija učestvuje u sukobu.

Nekako, kroz istoriju, Rusi se jako malo zalažu za narode i države koje u njima vide saveznike i uvale ti kobaju pri skoro svakoj prilici. Ukrajina, kod nas 99, evo sad i Armenija (a nisam nešto stručan niti sam se potrudio razmišljati dalje u prošlost).. Gotovo uvijek su Rusi druge narode ostavili na cjedilu, bilo je i pozitivnih primjera, ali nekako uglavnom se čini da kada stvarno treba tada se Ruje ućute.

Prije početka ovog sranja između Armenije i Azerbejdžana pričao sam sa jednim čovjekom, inače nekad je bio vojno lice, odmah mi je rekao da će ih razbucati Azerbejdžan, zbog daleko boljeg naoružanja i podrške Turske.

Ipak, na kraju svega ovoga, čini se kao da je ovo bio rat za 'mazanje očiju' od ekonomskih i svih ostalih problema u oba društva.
Političari zakuvaju, budale ginu.

Далтон
Posts: 1205
Joined: Tue Feb 02, 2016 7:43 pm
Location: Koјекуде
Contact:

Re: Војска и војне теме

Postby Далтон » Wed Jan 13, 2021 12:23 pm

@koprova @lukabrasi
Spomenuo sam to jer su nakon što su izgubili N.Karabah bili masovni protesti u Jerevanu i širom Jermenije.
Dosta stranih medija i reportaža ima po netu, čak i kada je narod ušao u parlament i ruinirao ga.
Iz tih priloga se može čuti dosta o tome. Što od običnog naroda - što od većih glava u državi.
Mislim da je DojčVele najbolje napravio reportažu o tome al' ne drži me za reč.
(Street Force / Curva Orientale)

kopriva
Posts: 155
Joined: Sun Feb 21, 2016 2:28 am

Re: Војска и војне теме

Postby kopriva » Wed Jan 13, 2021 2:29 pm

@eElPadrino
Ne ide to bas tako druze. Jesmo mi bratske zemlje, ali nazalost dokle god nas kontrolisu strane sluzbe, zaista ne znam kako ocekujete da Rusi nama pomognu, gde je pitanje dana kada ce ovakva postava na vlasti za saku dolara potpisati bilo sta (u slucaju nekog sukoba). Takvo je trenutno stanje i sa Jermenijom. Sta hocu da kazem, mi prvo moramo dovesti zemlju u neki red, i tek tada mozemo ocekivati pravu pomoc drugih.
Druga stvar, koliko god mi mislili da je Rusija jaka, oni su u konstantnoj defanzivi. Nece oni tek tako lako uci u sukob, osim ako otvoreno i zvanicno dobiju poziv, kao sto je bio slucaj u Siriji.
Turci ne ginu za Azere, samo ih obucavaju u koriscenju dronova, i salju "borce za demokratiju" iz Idliba. I naravno trude se da prosire svoj uticaj, al videcemo kako ce se to zavrsiti. Jermenima se nudilo pre pocetka sukoba vise nego sto su danas "dobili". Nisu imali sluha za to, nisu nista uradili po pitanju statusa N-Karabaha, pa samim tim se napravila vakum zona, gde Rusi ne mogu vojno intervenisati, sve i da su hteli. Nisu nista uradili po pitanju jacanja odbrane, samo su se ukopali i mislili da je to dovoljno. Potpuno neozbiljno. I sada Rusi treba da im pomognu, a pritom ih ovi oterali od sebe "obojenom revolucijom".

@Dalton
Jeste bilo protesta, ali pre svega zbog potpisivanja sporazuma, sto je po meni potpuno suludo jer su nazalost Azeri demonstrirali potpunu vojnu dominaciju. Malo je kasno za to, i pritom nisu uspeli protestima nista da postignu.

Zalgiris
Posts: 72
Joined: Thu Feb 07, 2019 1:17 pm

Re: Војска и војне теме

Postby Zalgiris » Wed Jan 13, 2021 2:30 pm

Razumem rusofile, razumem da se volimo kao narodi, razumem pravoslavlje i sve to, ali da odrastao covek misli da ce drzava rusija da podmece ledja i ratuje zbog nas....svasta. Proslost nas je naucila da se to ne desava. Rusa ima 30x vise nego srba i zabole ih kara i za sopstveni narod, a ne da brinu o saci jada na balkanskom poluostrvu.

riper
Posts: 1175
Joined: Mon Feb 01, 2016 8:22 am

Re: Војска и војне теме

Postby riper » Wed Jan 13, 2021 3:04 pm

Ne znam kako ne vidite, ali Rusija je dobila mozda vise od svih od ovog sukoba Jermena i Azera. Odigrali bas onako mudro politicki. Oni ostali prijatelji sa Azerima i Turcima, a pored svih kritika jedina su garancija da Jermnenima ostane ono parce Nagorno/Karabaha. Sto je jos vaznije, nikakav OEBS, plavi slemovi ili neka zapadna organizacija niti medjunarodna vojna koalicija nije dosla u ovaj osetljiv region.

Nije Rusija imala bilo kakve potrebe da uleti u sukob bez obzira na koju stranu on krenuo. Taman da su Azeri do kraja satrli Jermene iz Nagorno Karabaha ili da su Jermeni jos prosirili svoju teritoriju. Da su uleteli na bilo ciju stranu odmah bi za protivnike imali ove druge. Ovako dosli kao mirotvorci, imaju svoju vojsku tamo, osigurali da preko tih teritorija mogu i dalje da idu gasovodi. Da su usli u neki direktan konflikt ili manje direktan omogucavajuci neku pomoc Jermenima, imali bi protiv sebe Azere i Turke i to na delu prostora gde im je potrebna otvorena teritorija zbog energenata.

Znaci na kraju Azeri imaju poverenja u Ruse, Turci imaju poverenja u Ruse, Jermeni nemaju u koga drugog da se uzdaju nego u Ruse, ispade dole svi vole rusku cizmu.

Далтон
Posts: 1205
Joined: Tue Feb 02, 2016 7:43 pm
Location: Koјекуде
Contact:

Re: Војска и војне теме

Postby Далтон » Mon Apr 05, 2021 11:07 pm

Опет се закувава у Украјни. Беларуси довукли оклопњаке на граници са Укр а Нато преко Румуније и Молдавије конвој Абрамса.
Такође из правца Португала авион са наоружањем а други преко Немачке и Пољске.
(Street Force / Curva Orientale)

User avatar
Мићара
Posts: 1636
Joined: Tue Feb 09, 2016 8:07 pm
Location: Преко Дрине.

Re: Војска и војне теме

Postby Мићара » Mon Apr 05, 2021 11:21 pm

Биће рата!
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

User avatar
st.vuki
Posts: 389
Joined: Wed Feb 03, 2016 2:33 pm

Re: Војска и војне теме

Postby st.vuki » Wed Apr 14, 2021 6:03 pm

Svaki dan se pominju sukobi u donbasu,a nema ni jednog snimka,jel neko video nesto?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

ElPadrino
Posts: 508
Joined: Thu Feb 21, 2019 12:18 am

Re: Војска и војне теме

Postby ElPadrino » Tue May 11, 2021 10:50 pm

Šta je ovo nešto oko Palestine i Izraela opet.. Je l ima neko da prati, kakva je situacija ? (A da nije nuklearni :mrgreen: )

lukabrasi
Posts: 252
Joined: Sun Dec 13, 2020 3:54 pm

Re: Војска и војне теме

Postby lukabrasi » Tue May 11, 2021 10:59 pm

Pa klasika, Hamas ih zasipa raketama, ovi uglavnom presretbu 95% tih raketa i onda za odmazdu ubiju par desetina Palestinaca.

Etaoin
Posts: 333
Joined: Sun Jan 31, 2016 10:14 pm

Re: Војска и војне теме

Postby Etaoin » Wed May 12, 2021 12:29 am

Кренуло око Ал Аксе, натезање између полиције и Палестинаца, па се претворило у нереде, што је даље ескалирало. Чуо сам се мало пре са другом из Тел Авива, каже да је потпуни хаос, поготово што су успели да докаче Тел Авив на пар места, што је ретко због Гвоздене куполе. Наравно, Израелци узвраћају, највеће жртве на обе стране су цивили.

ElPadrino
Posts: 508
Joined: Thu Feb 21, 2019 12:18 am

Re: Војска и војне теме

Postby ElPadrino » Wed May 12, 2021 9:14 am

Pa to onako na prvu izgleda čudno, to da je Izrael u nekakvoj defanzivnoj formaciji, kao njih bombarduje Palestina i oni su žrtve(ili samo ja nisam dovoljno upućen).

https://twitter.com/IDF/status/1392150284248440837 Evo gledam ovaj smrdljivi tviter, kad su društvene mreže postale izvor nekakvih informacija.. I pazi ovaj video, kao da je neka reklama ili neki trejler za film ?! Meni iskreno baš nešto smrdi u čitavoj ovoj priči, kao Izrael moli da se prestane sa ovim ? Ono, bez namjere da branim muslimane, ali kolješ ubijaš bombarduješ itd. a sad kad se kara više ne diže, sad da se bavimo poštenjem..

@Etaoin slobodno razvuci priču, jer to je što bi se reklo iz prve ruke. Naravno bez namjere da se ulazi u nekakvu privatnost i slično, više ovako neki širi utisak.

SAO_Zeljin
Posts: 712
Joined: Sun Feb 07, 2016 10:57 pm

Re: Војска и војне теме

Postby SAO_Zeljin » Wed May 12, 2021 11:51 am

Meni deluje da ce Izrael da okupira Gazu

Etaoin
Posts: 333
Joined: Sun Jan 31, 2016 10:14 pm

Re: Војска и војне теме

Postby Etaoin » Wed May 12, 2021 6:33 pm

ElPadrino wrote:Pa to onako na prvu izgleda čudno, to da je Izrael u nekakvoj defanzivnoj formaciji, kao njih bombarduje Palestina i oni su žrtve(ili samo ja nisam dovoljno upućen).

https://twitter.com/IDF/status/1392150284248440837 Evo gledam ovaj smrdljivi tviter, kad su društvene mreže postale izvor nekakvih informacija.. I pazi ovaj video, kao da je neka reklama ili neki trejler za film ?! Meni iskreno baš nešto smrdi u čitavoj ovoj priči, kao Izrael moli da se prestane sa ovim ? Ono, bez namjere da branim muslimane, ali kolješ ubijaš bombarduješ itd. a sad kad se kara više ne diže, sad da se bavimo poštenjem..

@Etaoin slobodno razvuci priču, jer to je što bi se reklo iz prve ruke. Naravno bez namjere da se ulazi u nekakvu privatnost i slično, više ovako neki širi utisak.


Неће бити ту мира док једни друге не потамане. Народи који су јако слични, када их видиш, сем Ашкеназа, тешко би рекао ко је Јевреј а ко Арапин, јако слични обичаји, али док је Ал Аксе или Храмове горе, њихова трвења ће се наставити док не буде или једно, или друго. То је само врх леденог брега, јер ни једни ни други не желе да се помере милиметар ка неком компромису, јер тренутно су у питању и интереси других сила, Амера код Израела, а других исламских земаља код Палестине, Турска и Иран првенствено.

На крају крајева, обични људи најебу, што у Гази, што у Тел Авиву. И тим обичним људима је доста ратовања али опет, већина њих сматра да је њихова држава у праву и подржавају интервенције. Докле, то ћемо да видимо.

ElPadrino
Posts: 508
Joined: Thu Feb 21, 2019 12:18 am

Re: Војска и војне теме

Postby ElPadrino » Fri May 14, 2021 12:01 am

Standard.. Slušao sam jednog bajića iz komšijske lijepe njihove, i baš je dobro opisao sve te stvari oko ratova i sve to.. Riječ je o jednom oronolum zidu u Sarajevu koji je uočio na kojem je lošom farbom ispisan grafit - Jebem ja narodu mater.. I stvarno je u toj rečenici sažeta svaka poenta besmislenih i užasnih ratova.

Elem, neki baja koji je valjda Srbin koji živi u Izraelu dugi niz godina, a kojem su u međuvremenu mobilisali ćerku izvještava preko Twitter naloga kakva je situacija tamo, pa ko hoće može da pogleda. Čini se dosta ozbiljno, maltene na ivici opštog rata.

https://mobile.twitter.com/kibucnik?s=09&fbclid=IwAR3qTyTXSHMHnTFCeRucC3l6BO3Gj7bRSUue_v0Qw5JnfKYY52J-q3cgi80

Al smo glupani jebo nas pas, ne zaslužujemo ni 1% svih ovih prirodnih bogatstava koja su nam nesebično poklonjene.

Etaoin
Posts: 333
Joined: Sun Jan 31, 2016 10:14 pm

Re: Војска и војне теме

Postby Etaoin » Fri May 14, 2021 1:06 am

https://youtu.be/5FSQ_yLSD5U

Брат који штити телом млађег брата, Јевреји

https://youtu.be/tP2LTS1Gdls

Клинац од 11 година, јури ка челу сахране, да види погинулог оца последњи пут, Палестинци

Пошто сам и брат и син, и пошто сам оца изгубио на сличан начин, оба снимка те натерају да се запиташ чему оволико зла и насиља.

Као што рекох, најгоре је што тамо скоро мира бити неће.

савабјан
Posts: 349
Joined: Wed Apr 06, 2016 12:31 pm

Re: Војска и војне теме

Postby савабјан » Fri May 14, 2021 10:22 am

Glupaci.

Opie
Posts: 341
Joined: Sat Jul 16, 2016 11:43 am
Location: Nottingham

Re: Војска и војне теме

Postby Opie » Wed May 26, 2021 7:50 am

Koga ne mrzi , neka pogleda reklamu za USA vojsku koja se zove EMMA/ THE CALLING pa posle neka pogleda reklamu za Rusku vojsku .
ex-Pop Djujic


Return to “Само опуштено”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests