Dastanje 2016
- Лудак из луднице
Re: Dastanje 2016
Данас је у Србистану омиљено рећи за некога АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИК.
Иако не постоји ниједан доказ који указаје на то, ето Србенда више воли да некога оптужи да је амерички човек, нег леба да једе.
Ко оно у средњем веку кад оптужиш некога да је вештица.
Иако не постоји ниједан доказ који указаје на то, ето Србенда више воли да некога оптужи да је амерички човек, нег леба да једе.
Лудак из луднице wrote:Данас је у Србистану омиљено рећи за некога АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИК.
Ударио би ти ја лајк један ал нам олд скул форум...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...
Тачно је да Двери немају развијену политичку инфраструктуру јер никада нису били не на власти, већ и у Скупштини, али у овом случају чак ни то није проблем.
Очигледно људи нису пратили шта се дешавало у РИК-у. Да заборавимо све крађе на КиМ, где нико сем снс и делом спс, није могао да има посматраче, Двери би прешле цензус. Ево шта се десило: на сваким изборима имате нека бирачка места где су избори нерегуларни због лошег записника, нема контролног листића, вишак листића у односу на број уписаних у бирачки списак... Та се места анулирају, пише се 0, као да ничега на њима није било. Овога пута није било тако, него је РИК, поништио одређена бирачка места, углавном где су дсс и двери биле јаче, нпр. баш на Новом Београду једно место, а онда прихватали бирачка места са грубим грешкама типа више гласало од уписаних, без записника, отворени џакови са листићима, те прегласавањем у РИК-у, јер већину има снс, одређивали шта ће се прихватити а шта не без икаквог јасног критеријума. Требали сте то да гледате, типа каже, отворен џак без записника(то значи може неко од нас да однесе џак пред РИК и да га остави са листићима, на том је то нивоу), председник РИК-а, снс кадар, каже прихватај, они прегласају. Иначе је Управни суд раније донео одлуку да се то анулира.
Али ни ту није крај, захтев за поништење гласања на неком изборном месту(приговор) мора да се пошаље до уторка у 24 часа, тако нешто, што је тотално нерегуларно јер изборни материјал у џаковима још није био ни стигао, нарочито са КиМ, тек касније се пребројавањем и упоређивањем са записником нашла гомила покрадених места али је истекло време жалбе. Сам Вучић је говорио да нема више од два приговора(Јагодина и Врање) у уторак, а онда у среду или четвртак се појављује 60 приговора. Где се без икакве познате селекције поништавају бирачка места где су двери јаче, без икаквг образложења. Ето, то се дешавало.
Још нешто, на питање Обрадовића из Двери, зашто опозиција не може да контролише бројање листића са КиМ у Рашки и Врању, Ђурђевић, кадар снс, председник РИК-а, каже: мала је просторија.
Очигледно људи нису пратили шта се дешавало у РИК-у. Да заборавимо све крађе на КиМ, где нико сем снс и делом спс, није могао да има посматраче, Двери би прешле цензус. Ево шта се десило: на сваким изборима имате нека бирачка места где су избори нерегуларни због лошег записника, нема контролног листића, вишак листића у односу на број уписаних у бирачки списак... Та се места анулирају, пише се 0, као да ничега на њима није било. Овога пута није било тако, него је РИК, поништио одређена бирачка места, углавном где су дсс и двери биле јаче, нпр. баш на Новом Београду једно место, а онда прихватали бирачка места са грубим грешкама типа више гласало од уписаних, без записника, отворени џакови са листићима, те прегласавањем у РИК-у, јер већину има снс, одређивали шта ће се прихватити а шта не без икаквог јасног критеријума. Требали сте то да гледате, типа каже, отворен џак без записника(то значи може неко од нас да однесе џак пред РИК и да га остави са листићима, на том је то нивоу), председник РИК-а, снс кадар, каже прихватај, они прегласају. Иначе је Управни суд раније донео одлуку да се то анулира.
Али ни ту није крај, захтев за поништење гласања на неком изборном месту(приговор) мора да се пошаље до уторка у 24 часа, тако нешто, што је тотално нерегуларно јер изборни материјал у џаковима још није био ни стигао, нарочито са КиМ, тек касније се пребројавањем и упоређивањем са записником нашла гомила покрадених места али је истекло време жалбе. Сам Вучић је говорио да нема више од два приговора(Јагодина и Врање) у уторак, а онда у среду или четвртак се појављује 60 приговора. Где се без икакве познате селекције поништавају бирачка места где су двери јаче, без икаквг образложења. Ето, то се дешавало.
Још нешто, на питање Обрадовића из Двери, зашто опозиција не може да контролише бројање листића са КиМ у Рашки и Врању, Ђурђевић, кадар снс, председник РИК-а, каже: мала је просторија.
-
Brate gledao sam sinoc sednicu rika. Svako mesto na kome je bilo viska glasova je ponisteno a ostala su verifikovana. Verovatno je to sto se priznaju glasovi bez zapisnika pogresno ali nije u redu da pricas da su priznavali mesta sa viskom glasova na kojima su dveri bile slabe. Druga je stvar kako je moguce da bude vise listica nego potpisanih i ko je za to kriv
Они јуче о тим местима нису ни причали, било је укупно 160 спорних места, са мањом и већом грешком. Јуче су радили за мислим 99 са грубом грешкоm,(што се анулира по одлуци Управног суда од раније јер је сувише проблематично за обраду, нема контролног листића, записника итд.), дан раније су за остала места. Али двери су највише оштећене на приговорима, јер су им оборана места за поновно гласање, то је ово 4. маја, а то је рађено у среду или четвртак.
Односно, дошло је до штеловања разултата како би се они оборили, у овом случају за 1 глас(тачниje и мање али не може човек баш да вреди 3/4 гласа), и понизили те продужила ова прича, што Вучић жели, јер је ово он најављивао и раније и зато је у изборној ноћи изашао са лажним резулататима.
Односно, дошло је до штеловања разултата како би се они оборили, у овом случају за 1 глас(тачниje и мање али не може човек баш да вреди 3/4 гласа), и понизили те продужила ова прича, што Вучић жели, јер је ово он најављивао и раније и зато је у изборној ноћи изашао са лажним резулататима.
-
10 od tih 99 su anulirani zbog viska glasova a jedno je cak mislim i proglaseno za nevazece listice. U pravu si to za mesta bez zapisnika. Sva su prihvacena
Иначе, по мени, ово Вучић свесно урадио да би дискредитовао људе из двери и још неких странака. То је моје лично мишљње, још од оних лажних података које је рекао у изборној ноћи се креће у том смеру, тако видим да раде и Вучићеви медији и они који раде за њега.
1958 wrote:Jel znate vi da su svi oni koji rade na birackom mestu iz neke stranke? Znaci ne moze biti 10 ljudi u komisiji a da su svi iz iste stranke. E sad druga stvar je ko se koliko cima itd.
Ja sam jednom radio na izborima, drugar me ubacio on je bio kod Velje u NS. Posao mi je bio da nadgledam one sto upisuju u spisak, dele listice itd. E sad mene generalno boli kurac i za izbore i za politiku pa su tako da su hteli mogli i da iznesu kutiju i vrate drugu ne bi se bunio. Unuk doveo babu od 120 godina, ne moze da hoda a ne da se potpise i sad unuk potpisuje, zaokruzuje ono tamo i skace neka karakondzula OVO JE IZBORNA KRADJA, NAMESTENI IZBORI, ZOVEM CENTRALU, ja tek tad izvalim da je svako u nekoj stranci, a ta karakondzula bila Tadiceva, tad su oni vodili kolo...
Imale su Dveri svoje ljude na izborima, to sto nemaju dovoljno ljudstva da isprati sve i da se iscima to je njihov problem. Na ovima sto jasu vlast je da kradu, a ovima sto oce da uzjasu je da ih sprece u kradji, i da ih skinu sa vlasti da bi oni uzjahali. To sto nisu bili sposobni ne znaci da sad treba da kukaju...
I ja sam radio pre par godina,jebiga 2 soma.
Svaka stranka u vecim mestima ima svoje kontrolore iliti cuvare kutija,u vecim mestima. U manjim ne. Zato u sustini i jeste najmanja kradja u velikim gradovima Beograd,NS itd...gde isplivavaju drugi nacini kradje,kupovina glasova,paketi,besplatni programi itd.
U manjim mestima nema svaka stranka svog kontrolora,ali ajde to sad nije bitno.
Uglavnom i sam znas kad su glasovi bili prebrojani posto kazes radio si tamo,predsednik komisije koji je uglavnom iz vece stranke,kod mene je tad bio iz DS-a,naglas cita rezultate. Ti ga tad iskontrolises i posle toga ukoliko ima nekih prigovora,prigovaras. Ukoliko nema onda svi potpisujemo zapisnik,dakle bukvalno svi. Posle toga se razilazimo,a prvih dvoje ili troje ne secam se kontrolora odnose dzak sa glasovima i zapisnik u opstinu ili rik. Koje dvoje ili troje ponavljam ne secam se tacno broja nosi te dzakove zavisi od rezultata na izborima,dakle obicno to nose predstavnici prve 3 stranke sa najvise glasova na tom mestu i predsednik komisije.
E sad sta se desilo na ovim izborima
1. Kad su potpisani zapisnici od strane svih,zapisnici su volsebno menjani i pojavljuju se kao potpisnici samo par ljudi,a velika vecina nije potpisala,uz razlog tipa eto zapisnik je bio lose sastavljen pa su oni ispravljali pa posto su svi otisli kucama,zato nisu svi potpisali i to je prolazilo iako ne sme da prodje.
2. Nadjeno je puno zapisnika koje je falsifikovano,odnosno vidi se da je jedan covek potpisao preostalih 10,15 ljudi iz komisije.
3. Nadjeno je puno zapisnika gde su rezultati na smesan stvarno nacin prepravljani,recimo npr stoji Sns 203 glasa,a onda to preskrabano pa pise Sns 250 glasova.
Sto se tice kradje na izborima to je uvek bilo ono da je bitno ko broji listice,ali moze to sve mnogo bolje,ne ovako seljacki i jadno.
-
Gledam nesto dokaze koji kruze po netu kako su ovi koji su dobili lovu za glasanje morali da uslikaju licnu kartu telefonom, i priloze SNS ljudima itd.
Ne znam kako u matici, al u RS, bar na 3 poslednja izbora (od lokalnih do republickih) sam prisustvovao u svojstvu i glasaca, posmatraca a jednom prilikom i u birackom odboru. Znam da je najstroze zabranjeno bilo slikati telefonom, tj morao si na ulazu ostaviti svoj telefon, cak je bilo i prepipavanja ako si sumnjiv, te ostavljas licna dokumenta koja kupis kad zavrsis sa glasanjem. Ovdje na izborima u Srbiji vidim da su masovno radili telefoni, mada nije ih nikakav problem ni unjeti...
Ne znam kako u matici, al u RS, bar na 3 poslednja izbora (od lokalnih do republickih) sam prisustvovao u svojstvu i glasaca, posmatraca a jednom prilikom i u birackom odboru. Znam da je najstroze zabranjeno bilo slikati telefonom, tj morao si na ulazu ostaviti svoj telefon, cak je bilo i prepipavanja ako si sumnjiv, te ostavljas licna dokumenta koja kupis kad zavrsis sa glasanjem. Ovdje na izborima u Srbiji vidim da su masovno radili telefoni, mada nije ih nikakav problem ni unjeti...
ОД МАЊАЧЕ ДО МАРИБОРА СВАКИ СРБИН У ЧЕТНИКЕ МОРА!
ex клемпави
ex клемпави
Република Српска wrote:Gledam nesto dokaze koji kruze po netu kako su ovi koji su dobili lovu za glasanje morali da uslikaju licnu kartu telefonom, i priloze SNS ljudima itd.
Ne znam kako u matici, al u RS, bar na 3 poslednja izbora (od lokalnih do republickih) sam prisustvovao u svojstvu i glasaca, posmatraca a jednom prilikom i u birackom odboru. Znam da je najstroze zabranjeno bilo slikati telefonom, tj morao si na ulazu ostaviti svoj telefon, cak je bilo i prepipavanja ako si sumnjiv, te ostavljas licna dokumenta koja kupis kad zavrsis sa glasanjem. Ovdje na iyborima u Srbiji vidim da su masovno radili telefoni, mada nije ih nikakav problem ni unjeti...
Ovde je vise razigran drugi sistem...sad vidim neke stranke to nazivaju bugarski voz,medjutim to Sns niti Aleksandar Vucic nisu smislili,to je bilo godinama unazad i za to licno znam jos od pre 10 godina da se radi.
Udje clan neke stranke u 7h na pocetku glasanja i ne glasa vec iznese svoje prazne listice,ti listici se odnesu van birackog mesta i onda se prosiri prica da ta i ta stranka daju 2000rsd za glasanje za njih,zainteresovan covek za 2000 dinara ode tamo dobije onaj isti izneti ovaj put popunjeni listic koji ubacuje u glasacku kutiju,a sopstveni prazan listic iznesu i odnesu i dobiju pare. Naravno tu imaju na birackom mestu svog coveka koji za svaki slucaj motri na ovakvo "glasanje" da ih ne bi neko izigrao.
- Modus Operandi
Тешко ће Двери и Дсс намакнути ових 960 гласова колико им је потребно на ових 15 места где се понављају избори, покрашће их поново, једноставно Двери неће ући у парламент докле год не буду имали бар 10% на изборима јер ту је велика цифра у питању и не могу покрасти толики број гласова.
Моје лично мишљење је да им је ово са ДСС одмогло и да их је Санда Рашковић покопала, да не спомињем Глишића,Паровића, Совјетнике (заветнике) који су им бар откинили 1%.
Моје лично мишљење је да им је ово са ДСС одмогло и да их је Санда Рашковић покопала, да не спомињем Глишића,Паровића, Совјетнике (заветнике) који су им бар откинили 1%.
Треба им 5%+1 глас, не 5.01% или 5.1%, него 5% +1 глас од укупно изашлих на та места. То може да буде 930 а може и 400, зависно од излазности. Што се мене тиче, ја не бих излазио на те изборе да знам да је правосуђе независно јер би се ове одлуке обориле на Управном суду. Али како нема гаранације за то, пошто Вучић контролише правосуђе, једна од опција је и понован излазак.
Занимљива ствар, Двери су на тих поновљених 13 места, додатих касније на оригинална 2, узели у просеку 6%, што би значило, да би сада били у Скупштини и поред свих могућих махинација са пребројавањем, гласањем у РИК-у, само да нису поништили тих 13 места накнадно.
Занимљива ствар, Двери су на тих поновљених 13 места, додатих касније на оригинална 2, узели у просеку 6%, што би значило, да би сада били у Скупштини и поред свих могућих махинација са пребројавањем, гласањем у РИК-у, само да нису поништили тих 13 места накнадно.
Na mom glasackom mestu su imali 6,5 %,i tu se izbori ponavljaju.
Ova situacija sa Dverima je identicna onoj kad gubiš 2-0 i u 93 minuti das go za 2-1 pa napadaš, pa ti krive sudije, loš dan ovo ono.. Da si imao pravu kampanju i pravu podrsku ne bi dosao do toga da padas zbog jednog glasa (il da te pokrade što se sigurno dešavalo na raznim biralištima) kad predjes na 10 % sto gore neko napisa onda si siguran pa nek te srozaju i na 5% ostvario si cilj da udjes u parlament.. očigledno i da je to bio jedini cilj ove političke opcije. al sve se bojim da nema rezultata u nadoknadi..ostalo je jos manje od minut...eto srece pa da zabiju iz prekida Bar da vidimo kako će ta priča izgledati u parlamentu.
- pustinjska lisica
Брате, како не схваташ да су имали бар проценат више од границе за цензус, али да су их, а не само њих, покрали. Е сад што снису нагурали 10 и више %. Па јеби га, није ни то лако, поготово кад си ванпарламентарна странка у условима невиђене медијске блокаде. Још кад на то додаш дебиле које мрзи да изађу да гласају и ове фантоме попут Глишића и Заветника који су ту били да им одвлаче гласове, добро су и ово нагурали. Али ту онда ступа на сцену Вучко... и његова РИК.
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.
марамица маркизет, мене воли цео свет
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.
- dennycrane
Serbon AB wrote:..i u 93 minuti ...
93. minutu valjda?
pravlno je i minutu i minuti
meni mnogo drago što će se opozicija masovno ujediniti, ako ništa drugo onda zbog budućih dešavanja. svi su oni funjare i govna tu nema spora, ali će derpe za nijansu teže ostvarivati zamišljeno.
meni mnogo drago što će se opozicija masovno ujediniti, ako ništa drugo onda zbog budućih dešavanja. svi su oni funjare i govna tu nema spora, ali će derpe za nijansu teže ostvarivati zamišljeno.
svaka moja slabost je sigurno prolazna
...a ako ostanem, moraću dalje...
...a ako ostanem, moraću dalje...
Serbon AB wrote:Ova situacija sa Dverima je identicna onoj kad gubiš 2-0 i u 93 minuti das go za 2-1 pa napadaš, pa ti krive sudije, loš dan ovo ono.. Da si imao pravu kampanju i pravu podrsku ne bi dosao do toga da padas zbog jednog glasa (il da te pokrade što se sigurno dešavalo na raznim biralištima) kad predjes na 10 % sto gore neko napisa onda si siguran pa nek te srozaju i na 5% ostvario si cilj da udjes u parlament.. očigledno i da je to bio jedini cilj ove političke opcije. al sve se bojim da nema rezultata u nadoknadi..ostalo je jos manje od minut...eto srece pa da zabiju iz prekida Bar da vidimo kako će ta priča izgledati u parlamentu.
Једно од реалнијих мишљења на форуму !
Него, опозиција је најавила формирање заједничког правног тима, па ме занима уколико је негде објављен податак, колико је овај правни тим поднео приговора и колико од тих приговора је усвојено а колико не. И такође, по чијим приговорима се понавља гласање на бирачким местима на којима се поново гласа ?
Pustinjska lisice@ vjerujem brate da su imali procenat, i dva više.. al opet to ne mijenja cinjenicu da nisu ostvarili zapažen rezultat i što su kampanju vodili pogrešno. A da su pokradeni jesu.Isto tako svi ljudi iz ostalih stranaka vrše razne malverzacije za dobrobit svoje stranke.Misliš da na nekim mjestima neki spsovac nije ukrao koji glas vučiću? i obrnuto.. Uglavnom narod je sjeban ovdje izbori ne mogu promijeniti ništa.
od čitave poruke ovaj zapeo na gramatiku. Da ima grešaka obrati pažnju Bar sam napisao velikim slovom.. možda i zarezi nisu na pravom mjestu.. možda ni ti? evo ovdje imaš sličnih http://www.vokabular.org/forum/
dennycrane wrote:Serbon AB wrote:..i u 93 minuti ...
93. minutu valjda?
od čitave poruke ovaj zapeo na gramatiku. Da ima grešaka obrati pažnju Bar sam napisao velikim slovom.. možda i zarezi nisu na pravom mjestu.. možda ni ti? evo ovdje imaš sličnih http://www.vokabular.org/forum/
- dennycrane
sustina je da mi je pun kurac jeftine filozofije koje je koliko hoces ovde u prici o izborima.
gubis 2-0, ko ti je kriv? kriv je sudija lopov - eto ko je kriv ako je kradja, a jeste kradja!
"na vlasti je da krade" je otprilike bilo isto negde ovde napisano - pretpostavljam da je onda na kerovima da biju, pa se ne bunite kada sledeci put povade pendreke...
kradja je kradja i ne postoji opravdanje. ako vecina glasa za demokratsku stranku vojvodjanskih madjara ili kako se vec zovu, ima oni da budu na vlasti.
gubis 2-0, ko ti je kriv? kriv je sudija lopov - eto ko je kriv ako je kradja, a jeste kradja!
"na vlasti je da krade" je otprilike bilo isto negde ovde napisano - pretpostavljam da je onda na kerovima da biju, pa se ne bunite kada sledeci put povade pendreke...
kradja je kradja i ne postoji opravdanje. ako vecina glasa za demokratsku stranku vojvodjanskih madjara ili kako se vec zovu, ima oni da budu na vlasti.