Занимљиве слике и клипови
Re: Занимљиве слике и клипови
Sva sreća pa se većina nas slabije razume u umetnost nego u partizane, četnike i nemce, inače bi ovde nastao veći rat nego na Ideološkim prepucavanjima
Ne znam, ja iskreno sem samog umeća kao u zanatu što umetnost svakako delom i jeste, nisam mogao da nađem nikada vrednost ni u slikarima renesanse, impresionizma, realizma, kubizma, ma kog hoćeš -izma. Dosta pravaca odnosno perioda umetnosti je bilo vezano sa svoje vreme i kontekst, pa tako i ne čudi da ovo vreme u kojem živimo ima umetnost kakva mu i priliči.
Tako ste na primer imali Dadaizam, pravac nastao nakon do tada nepamćene nesreće - Prvog svetskog rata. Veliki haos, apsurd i totalno odsustvo smisla čovekovog postojanja u toku i nakon velikog rata se oslikao i na njihova dela koja su odbacivala sva pravila, norme dotadašnjeg sveta koji ga je i prouzrokovao. Takva su bila i njihova dela kao i vreme - apsurdna, besmislena, bez pravila. Reč za pokret Dada je i po legendi izabrana zabadanjem noža na nasumičnu stranu francusko-nemačkog rečnika. Sve u svemu, umetnost se sigurno neće vratiti realizmu ili renesansi, nikada više neće neko gledati neku novu skulpturu kao što gledamo Mikelandjelovog Davida, ma koliko lik sa klipa želeo da umetnička dela danas imaju iste estetske norme kao što su imali "veliki majstori".
Ne znam, ja iskreno sem samog umeća kao u zanatu što umetnost svakako delom i jeste, nisam mogao da nađem nikada vrednost ni u slikarima renesanse, impresionizma, realizma, kubizma, ma kog hoćeš -izma. Dosta pravaca odnosno perioda umetnosti je bilo vezano sa svoje vreme i kontekst, pa tako i ne čudi da ovo vreme u kojem živimo ima umetnost kakva mu i priliči.
Tako ste na primer imali Dadaizam, pravac nastao nakon do tada nepamćene nesreće - Prvog svetskog rata. Veliki haos, apsurd i totalno odsustvo smisla čovekovog postojanja u toku i nakon velikog rata se oslikao i na njihova dela koja su odbacivala sva pravila, norme dotadašnjeg sveta koji ga je i prouzrokovao. Takva su bila i njihova dela kao i vreme - apsurdna, besmislena, bez pravila. Reč za pokret Dada je i po legendi izabrana zabadanjem noža na nasumičnu stranu francusko-nemačkog rečnika. Sve u svemu, umetnost se sigurno neće vratiti realizmu ili renesansi, nikada više neće neko gledati neku novu skulpturu kao što gledamo Mikelandjelovog Davida, ma koliko lik sa klipa želeo da umetnička dela danas imaju iste estetske norme kao što su imali "veliki majstori".
Чепркао нешто по старим стварима и нађем НИН од пре 10 година А делује ми као да је било пре 2-3 године..
ФК Војводина
ПМЦ хахахахахахахаах тада је ''звезда гранда'' доминирао на теми
(Street Force / Curva Orientale)
Rođaci wrote:http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2017&mm=01&dd=30&nav_id=1225629
do jaja!
Choose Life
dok slušamo fank lagano praznimo šank
- ultrastito
какав је ово геније!
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле
-
ultrastito wrote:
какав је ово геније!
[youtube]https://www.youtube.com/v/UMYinyqPgLA?autoplay=1&start=495&end=500&controls=1&version=3[/youtube]
- Кудрави Гаучос
Сад ће одма масовни протести због харасмента, рејп културе, полне дискриминације, објектификације жена, терања жена да се деплиријау, менструалних тегоба, за право на абортус, за право на одабир пола, за једнакост свих двадесетшест регистрованих полова, за трансполне транџендер хетеросексуалне међугениталне измењене освешћене феминисткиње с три курца, Мадона и Скарлет Јохансон ће се демонстративно упишавати изнад слике Трампа у гаће да докажу да су жене и да имају моћ.... Ако мислите да је Србија у курцу с мозгом и са том псеудо левицом која шета паткицу, треба да испратите на шта све то личи у земљи предводници "слободног света."
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=02&dd=02&nav_category=78&nav_id=1226424
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=02&dd=02&nav_category=78&nav_id=1226424
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
pravo na abortus i treba da postoji
ostalo je levičarsko ludilo
I menstrualne tegobe su realnost. Kudravi zaboravio si raznorazne Jokice.
- Кудрави Гаучос
Rođaci wrote:pravo na abortus i treba da postoji
То је зајебано питање, рецимо да се и слажем, само што као и сва остала благе везе нема с темом... Они су тамо направили хистерију око снимка на коме наранџасти пријављује неком другару (у приватном разговору) како неке женске дају да их уватиш за пичку, направили демонстације на којима се противе ватању за здупи, нећеш моћи Трамп Доналде, и објавили како њихове пизде имају зубе, чак су качили малим девојчицама транспаренте са тим текстом, то су људи тотално одјебали с мозгом.
Eво кад смо већ код рибље чорбе:
http://dailycaller.com/2015/07/22/ucla-paper-apologizes-for-saying-women-menstruate/
Авероватно какве фрактуре мозга, а реч је још о научним круговима у овом случају.
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
ma bolesnici
mene zabole i za Trampa i za Amere, najviše me raduje nerviranje domaćeg ološa koji se loži na američku demokratiju
mene zabole i za Trampa i za Amere, najviše me raduje nerviranje domaćeg ološa koji se loži na američku demokratiju
"Jedan čovek je spustio naočare na pod u muzeju i otišao par koraka dalje. Posetioci su mislili da je to umetnost i fotografisali su njegove naočare a on je fotografisao njih."
umetnici
Choose Life
- lost&found
sto volim kad se neko ovako ispisa po debilima.