Црна Гора: Када брат постане странац!

Патриотске теме, расправе, текстови, фотографије, филмови, књиге...
User avatar
Мићара
Posts: 1636
Joined: Tue Feb 09, 2016 8:07 pm
Location: Преко Дрине.

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby Мићара » Wed Feb 17, 2016 12:18 pm

miki pirs wrote:
da je CG 1878. bila medju 27 medjunarodno priznatih drzava u svijetu,120 god prije ustasa i sl.
da,zavisno smo,a koja to zemlja nije?hoces da kazes da je Srbija nezavisna zemlja?kako rece danas Vucic,NATO je veliki partner Srbije!?
ne stvarajte neprijatelje tamo gdje ih nemate!U vecinskom narodu Crne Gore ih sigurno nemate


Далеко од тога да покушавам да створим непријатеља од оног кога поштујем и волим, не знам стварно шта више писати, сваки нормалан човек се не замајава пуно са политичким фигурама и олошима а посебно пијунима попут Миле и Вучића, повлачим и извињавам ти се ако сам ти било какву увреду упутио, и захвалан сам Богу и добрим пријатељима које имам у ЦГ и са којима уживам уз котлић и пјесму, а за политику ову која се данас води тренутно је анти-српскоцрногорска и анти сваког народа који је на Балкану осим изузетака, помоћи нам више нема у то будите сигурни тонемо сваким даном све више и више докле не знам...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

User avatar
Hunter_S._Thompson
Posts: 104
Joined: Tue Feb 02, 2016 12:35 am
Location: месна заједница

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby Hunter_S._Thompson » Thu Feb 18, 2016 4:54 pm

Не треба да се звижди химни, то је заиста глупо.. треба бити мангуп па певати!
Раднички 1967

Huk
Posts: 13
Joined: Wed Feb 17, 2016 9:32 am
Location: Podgorica

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby Huk » Fri Feb 19, 2016 11:50 am

Kakvih je gluposti nalupetano na ovoj temi za samo dvije stranice. Vi koji ste ovako divno lupetali ste zapravo najbolji prozivodi promasenih politika koje su se vodile na ovim prostorima zadnjih 100 godina.

Zbog ovakvog bunkerisanja i ogradjivanja je i sve realnija ona jedna kruska. Nabij nogom u dupe muslimane koji su mogli biti Srbi,nabij nogom u dupe katolike koji su to mogli biti, sprdaj se sa Makedoncima, pljuni na Crnu Goru, pokidaj sve veze koje bi cak i u nekoj dalekoj buducnosti mogle koristiti, samo zarad neke svoje sujete i talibanizacije srpstva. U svoj toj pljuvacini koja se uvijek bastinila na ovom forumu, niko nikad valjao nije. Slovenci su bili austrijski konjusari, nacija za srpdnju i omalovazavanje. Je li se neko nekad zapitao, pa stani jebote, da vidimo dje je to Srbija i dje su to Srbi,koliko su dobili i izgubili, a dje su austrijski konjusari i koliko je njihova drzava zaista drzava a koliko nasa. Ne, svi su retardirani,izajnici, nesposobni,nize rase, jedino su Srbi iz Srbije od boga dani, prava arijevska rasa, koja nikad nije izdala niti nista izgubila,a ako jeste,obavezno je za to kriv neko drugi.

Obicno ne pisem niti pricam na ovaj nacin, jer imam srecu da poznajem divne ljude iz Srbije kojima su jasne uloge i mogucnosti nase dvije drzave danas, ako se uopste tako mogu i zvati. Medjutim, kad neko izbaci ovoliko bljuvotina na racun svog brata,bez stajanja ispred ogledala da vidi sta je zapravo on, onda moram reagovati.

Kao sto neko rece, Crna Gora je prije 138 godina postala zvanicno 27. priznata drzava svijeta, pa sve da je najgora, to zasluzuje malo vece postovanje od nakazne tvorevine kao sto je Kosovo, nesrecno sklepane Bosne ili domoljubne Hrvatske. Nit je prvi i jedini primjer da jedan narod zivi u dvije drzave, nit poslednji. Poredjenje sa Italijom i Njemackom je dobro,ali samo do momenta dok ne dodjemo do znacaja i moci te dvije drzave i nase, nikad sastavljene na zdravim temeljima. I Mojkovacka bitka se desila kad su Srbija i Crna Gora bile dvije drzave, sa dva kralja, pa joj niko ne umanjuje znacaj zbog toga.

O politici danasnje Crne Gore nemojte molim vas. Da mi neki Svajcarac sere o tome pa i da razumijem, ali brat iz Srbije koji je na vlast doveo Aleksandra Vucica koji je potpisao briselski sporazum i sad ovaj najnoviji o Nato-u, pa to je vec previse. Nama nabijati na nos Mila Djukanovica i Kosovo, pored zivog briselskog sporazuma (koji se jos i takav nakaradan ne primjenjuje) je licemjerno. Da nije slucajno srpski narod iz Srbije napravio bilo kakav protest ili pokusaj bune protiv ove sprdnje sa Nato-om? Pa da je taj sporazum potpisao zloglasni Milosevic,bio bi proglasen za najveceg izdajnika srpskog roda jos od Vuka Brankovica. O Tadicu tek da ne govorim. I kakva je reakcija? Nikakva, kao i kod nas, kao i u svakom balkansom protektoratu koji se od miloste zove drzava.

U pamet se braco dozovite. Kad shtimo da smo u istim govnima i ja i ti i onaj tamo i ovaj do mene, bojim se da ce biti kasno. Mozemo se ponekad zapitati, daj majku mu, mozda sam i ja nesto nekad zajebao, nije moguce da je uvijek kriv neko drugi. Ni Vucica ni Djukanovica nije postavo zapad, iako su im mentori, vec mi, ovako nakaradni i smeteni, da od truna u oku drugog ne vidimo cjepanicu u svom.

User avatar
pustinjska lisica
Posts: 434
Joined: Sun Jan 31, 2016 9:16 pm
Location: Пјонгјанг

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby pustinjska lisica » Fri Feb 19, 2016 8:00 pm

И поента ове твоје километарске тираде је?
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.

марамица маркизет, мене воли цео свет
марамица маркизет, мене воли цео свет

Etaoin
Posts: 333
Joined: Sun Jan 31, 2016 10:14 pm

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby Etaoin » Fri Feb 19, 2016 8:20 pm

Црна Гора је била друга српска држава и то свакако стоји, а ово данас је мало другачије од оне од пре 150 година. Нису само признавање Косова и гласање у Унеску највећи проблеми. Проблем је стварање новог језика чији су редактори муслиман и Хрват, избацивање српског језика из званичне употребе, избацивање српских песника и писаца из лектира, стварање непријатеља од Срба због 1918. године не обазирући се на историјске чињенице и још много тога.

Мени као Србину из Херцеговине никада неће бити јасно како се десио процес стварање нове нације од некада "највећих" Срба међу нама, а толико се отишло далеко у том процесу да су за неке Срби постали највећи непријатељи. А бојим се да је за неке тај процес неповратан.

riper
Posts: 1175
Joined: Mon Feb 01, 2016 8:22 am

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby riper » Sat Feb 20, 2016 11:23 pm

Izvinite 27. priznata drzavo sto smo vas uvredili. Ovde je samo jedna stvar neverovatna, vi posledicom opravdavate uzrok. Vucica koristite kao alibi za ono sto je Milo uradio ranije u pokusaju da dokazete da smo isti. I Briselski sporazum i mnoga druga sranja nastupila su daleko nakon sto je CG priznala Kosmet. Pratite jebeni tajmlajn nekih dogadjaja.

I nemojte se pozivati na onu CG od starih dana, lozu Petrovica i slicno,jer jesmo bili dve drzave koje su bile bratske. Ovo danas nema veze sa tim. Milova CG, osim sto geografski zauzima isti prostor, nije Crna Gora 19. veka kada je vladala srpska loza Petrovica.

Od svih nasih nesrecnih vladara, od MIlosevica, preko Kostunice, DJindjica, TAdica, sada Vucica, svakog smo se stideli. Nijedan nije branio srpske interese kako bismo zeleli. Svi su bili pasivni i pokorni prema zapadu. Ali nijedan od njih nije ucinio nijedan neprijateljski gest prema CG. Za razliku od jednog jedinog kojeg vi poznajete poslednjih 20 godina, koji je kao stakor rovario kada god je mogao i kenjao po Srbiji.

I da se zna, nemojte vi ovde da pozivate i prozivate Srbiju zbog protesta. Ako je postojao neki narod koji je u poslednjih 25 godina protestovao, to je srpski, a malo je evropskih gradova gde je proliveno vise krvi nego u Beogradu, za razne povode. Koliko god da su bile govnjive, vlast u Srbiji se nekako i menjala. I ovoj ce doci kraj. Kod vas svi se gadite Mila, a covek mirno vlada od izbora do izbora.

Milo je uvek savrsen izgovor za sve. Ostajem pri tome da me od CG interesuju samo Srbi koji zive dole i koji trpe to sto moraju. Verujem da ce ih te nedace ojacati, da cemo iz CG imati jos jakih zdravih ljudi koji ce doprineti nasoj naciji. Za ostalo me zabole kurac.

User avatar
1958
Posts: 1157
Joined: Sun Feb 07, 2016 2:41 pm

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby 1958 » Mon Feb 29, 2016 7:39 pm

Mislim da ova tema ni ne treba da postoji. Dovoljno su oni rekli i ko su i sta su. Odose rusi dolaze siptari pa da vidimo dal ce se terati bmw na plin.
Често одем до на село

User avatar
Kockalone
Posts: 286
Joined: Sun Jan 31, 2016 8:54 pm

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby Kockalone » Tue Mar 01, 2016 11:05 pm

Ако не буду шиптари давали паре ка руси ето нас горе у још већем броју, још ови што су ође до сад остали то су ти све хардкор брђани, има да ти се усеру до краја у Београд. Муке васколике мој пудеру :(

User avatar
1958
Posts: 1157
Joined: Sun Feb 07, 2016 2:41 pm

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby 1958 » Thu Mar 03, 2016 11:25 am

Kompleksi su neizleciva bolest.
Често одем до на село

User avatar
Мићара
Posts: 1636
Joined: Tue Feb 09, 2016 8:07 pm
Location: Преко Дрине.

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby Мићара » Mon Mar 21, 2016 11:43 pm

Видим ја има овде и доста људи које на основу политичких потеза закучују ствари. Али пре свега ова тема треб да се избрише... Јер Црна Гора није постала странац.
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

User avatar
njasvi
Posts: 920
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:40 pm

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby njasvi » Tue Mar 22, 2016 9:29 pm

ja isto mislim da nije, ali postace vremenom... ovakvim tempom svakim danom je sve manje onih koji razmisljaju pravilno i dalje ih ima ne mali broj al godine ce prolaziti, lazi ce postati istine... jbg
04 X 1945

User avatar
Мићара
Posts: 1636
Joined: Tue Feb 09, 2016 8:07 pm
Location: Преко Дрине.

Re: Црна Гора: Када брат постане странац!

Postby Мићара » Tue Nov 01, 2016 7:55 pm

Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...


Return to “Српство изнад свега”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest