kocka wrote:andro saner wrote:kocka wrote:емисије са јутјуба су озбиљна наука !
Kocka јеси ли ти историчар по занимању и њоме се професионално бавиш?
јок, нисам историчар.
Него ми је смешно да после Нексоновог уписа где наводи неког историчара, вади цитате из књига итд, ти се позиваш на јутјуб канал, као одгледао си на десетине емисија и ето сад знаш све.
Благо теби, шта друго да ти кажем. Да ниси одгледао јутјуб емисију, не би ни знао да си аутохтон на хелму .
Ако ниси историчар онда си исто оно што и ја, лаик који прати историју, према томе не видим смисао неког омаловажавања!
Не постоји никаква разлика између читања неке књиге познатог историчара и гледања предавања неког историчара или рецимо археолога као што је Ђорђе Јанковић (ако уопште знаш ко је то)! За разлику и од мене и тебе и Нексона, један стари форумаш, Џиле, који је завршио историју и њом се бавио, ми је препоручио кога да гледам! Дакле ништа митоманија, само наука!
Ево баш синоћ одгледах једну немачку емисију на тему Словена између Одре и Елбе! Испаде да су се они тамо појавили 150 година пошто су Срби дошли на Балкан! И долазили су у етапама! Село по село! Само на Балкан су дошли одједном и то у неком ненормалном броју!