Postby B.Centrale » Mon Jan 22, 2018 1:25 pm
Na zapadu ima takvih pekara da se useres. Ta fama kako smo mi najbolji s hranom je ziv kurac i nema veze s vezom.
Jedino sto je kod nas bolje/drukcije jeste npr. burek i eventualno rostilj, a i to je jer smo jednostavno naviknuti na nesto na sta zapadnjaci nisu, a ne zato jer ne bi mogli da isprate taj kvalitet. Burek je suvise mastan za njihov ukus a rostilj vole da filuju s gomilom zacina kojima se kod nas farba previse soje, plastike i sl. Takodje, valja napomenuti da npr. regulative EU jasno odredjuju procenat soli koji sme da se koristi kada je u pitanju slobodna prodaja, sto kod nas jos uvek ne postoji.
Da se vratim ponovo na pekaru i peciva, to sto sam jeo po Francusloj, Italiji je za 75 klasa bolje nego kod nas. Ko tvrdi drukcije, nema pojma sta govori. Mi smo jednostavno previse nafurani da jedemo najukusnije, jebemo najlepse i sl. Takav smo narod i cao. Pre neki dan sam slusao neke busne glave koje kazu da se ovakvo jagnje kao u Srbiji ne jede nigde na svetu. A brate mili, Australija, Novi Zeland, Juzna Afrika, sve odraslo na tome, i jede 99 odsto ljudi, a ne kao kod nas sto pickama smrdi. A da ne pricamo o tome kakvi su majstori i na koje nacine sve spremaju jagnjad. Nije samo pecenje dobitna kombinacija, mada kod nas de fakto i druga termicka obrada i ne postoji.
bologna centrale