Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
1937

Re: Вести

Postby 1937 » Thu Aug 14, 2025 2:47 am

No al calcio moderno wrote:Oni su spremni na sve da bi sačuvali svoj kartel i pokradene pare, spremni su čak i da ubijaju svoj narod.
Najveći šljam su ovi kriminalci koji rade za njih i murijaši.

Nikako mi ne ide u glavu kako neki navijac, ili ovi neki kriminalci i likovi koji su tek izasli iz zatvora,uopsteno ljudi sa one strane zakona, kako mogu sebi da dozvole da stoje sa zandarima, da ih zandari stite i da saradjuju sa istima... klasicni dousnici i saradnici, olos i sljam
"Војводина је на једној страни, сви остали на другој!" Вујадин Бошков

хајка

Postby хајка » Thu Aug 14, 2025 5:29 am

1937 wrote:
No al calcio moderno wrote:Oni su spremni na sve da bi sačuvali svoj kartel i pokradene pare, spremni su čak i da ubijaju svoj narod.
Najveći šljam su ovi kriminalci koji rade za njih i murijaši.

Nikako mi ne ide u glavu kako neki navijac, ili ovi neki kriminalci i likovi koji su tek izasli iz zatvora,uopsteno ljudi sa one strane zakona, kako mogu sebi da dozvole da stoje sa zandarima, da ih zandari stite i da saradjuju sa istima... klasicni dousnici i saradnici, olos i sljam

A mislis da oni imaju bilo kakav moral, obraz, cast? Pa da im to bude problem.

To su najgori od najgorih, najveci sljam i olos koji nas rod ima. Tu je radjena negativna selekcija godinama i ostao je sam talog.

Inace na sve to jos su i teske picketine. Imaju muriju, oruzije, ekipu..i opet su celo vece bezali.

Pitanje je momenta kad ce krenuti da se puca, zvalavi hoce mrtve ljude, koliko je bolestan mislim da bi mu vise odgovarao jedan mrtav caci, i da radi na tome.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Thu Aug 14, 2025 7:45 am

Poturice iz Bosne više razumem nego ove skotove uz vlast što su trenutno! Oni su prodali veru za večeru u nekoj nedaći i teškoj gladi i siromaštvu a ovi govnari u miru su prodali veru za večeru i još napadaju sopstveni narod! Nema većih poturica od ovih danas, završio sam sa svima koji su mi pre bili prijatelji a ostali su na onoj strani u sred ovog stanja. Otići će ovi govnari uskoro a vi se zapitajte šta ćete posle ako vas ima ovde a da ste bili u onim grupama sa kuvanim motkama koji su išli da mlate narod a brane sektu.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Thu Aug 14, 2025 1:43 pm

Medju batinasima mi deluje da nije bilo 5% navijaca. Tacno se vidi da se slabo snalaze u ulicni tucama, vitlaju bakljama smesno i razbeze se.
Misle da ako su stavili kackete i neke fantomke da izgledaju jako zajebano, ono sa slemovima i pancirima za.airsoft je tek komedija.

хајка

Postby хајка » Thu Aug 14, 2025 5:31 pm

Kaze zvala da izvedem kobre i da ih razbacamo sve za 6-7 sekundi.

Kobre juce cupali jedne druge za majice da se sakriju.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Thu Aug 14, 2025 7:15 pm

Luka brate, bilo je navijača na obe strane.
Hajka, kobre prodjose kao u borbi protiv mungosa.
Za to vreme naši čuvari života i imovine, reda i zakona su tukli žene i iživljavali se nad uhapsenima.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Fri Aug 15, 2025 2:32 pm

Ono sinoć u Valjevu je da im se nikad ne oprosti.
Ne znam zašto su baš u Valjevu onakav teror izvrsili, ali ono je strasno.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Fri Aug 15, 2025 4:06 pm

Jebeno je to kada se desi u manjem mestu gde se jos svi poznaju.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Sat Aug 16, 2025 8:53 am

Sećam se jednog teksta iz Navijačkih informativnih novina koje su izlazile nakon sto je prestao da postoji časopis Navijač dok nam je scena bila jaka i prava priča. Tekst pod nazivom Oni i mi. Ne sećam se sada svih detalja teksta, ali se sećam da je odlično opisana naša policija. Sećam se rečenice u kojoj se kaže da je to skupina jako poslusnih, glupih, veoma plasljivih ljudi.

Opisana je tadasnja policija i njeno ponasanje, opisan je i period pre toga. Već par decenija unazad to je praktično narodni neprijatelj broj jedan, uvek protiv naroda. Sećam se protesta raznih na kojima sam i sam bio, njihovog ponasanja, njihovog premlaćivanja ljudi, njihovog izivljavanja, hapšenja i ponašanja prilikom istog, sećam se sa utakmica njihove bahatosti, situacija kada dobiješ pendrek jer sta ti imas tu da stojis, sta ti imas nesto da pitas.

Situacija sada je ista kao i pre, možda čak i gora, samo što je razlika u tome što je sada policija na istoj strani sa nekim polukriminalcima, laznim navijačima itd, nastupaju zajedno. Da mi je neko u tom periodu rekao da će pojedini navijači da nastupaju nekad zajedno sa policijom pomislio bih da je lud, ali eto dočekasmo.

Dočekasmo i to da ih neki ljudi kojima oni ne smeju nista bukvalno postrojavaju, ponizavaju,a oni onda iskaljuju bes na deci Valjeva npr, na klincima, na devojkama, na zenama, nad svakim nad kim smeju i mogu. Iz susreta s njima oči u oči shvatiš da su to jako plašljivi ljudi, zentaju od mase, znaju da ako im pukne kordon, najebali su, čim osete tvrdo zentaju. Evo imamo i primer od nedavno kada ispred marakane beže jedan preko drugog u povlačenju jer jebi ga, nisu vam to studenti.

Situacija iz Valjeva je bilo koliko hoćeš, koliko samo onakvih izivljavanja nije zabeleženo kamerom, njihovih napada kao hijene kada kidisu na čoveka na zemlji koji je zaostao iz mase, sramnog izivljavanja itd...

U svakom slučaju što reče Marlon Brutal "i dalje prvi dušman nam je murija"

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Sat Aug 16, 2025 7:28 pm

Kad si pomenuo Marlona, sećam se kada je Boris Tadić došao kod nas u arenu na basket a mi mu na razglas pustili ovu pesmu:

Čini mi se nedugo posle toga je uhapšen Radovan Karadžić i tada smo se mi grobari sve ekipe skupljali u parku u blizini protesta i delili međusobno pirotehniku i ostala pomagala, gde je jedan od govornika bio baš ovaj žvalavi šupak. Na istom mestu su se skupljali sa nama i Radovci i jedan deo cigana. Tada je ubijen Ranko Panić i mi smo posle toga svi zajedno jurnuli na muriju, čini mi se da su se forsi tada prvu zaleteli sa hirurškim maskama a svi smo pre toga sa obližnjeg gradilišta uzeli letve, cigle i šta smo još našli.

To kada je krenulo da pršti, pandurima su bile pune gaće, mlatili smo se po čitavom delu grada, sećam se kući kada sam se vratio srce mi je bilo puno. Tada je takođe pandurska brutalnost bila katastrofa. I oni su nas gađali isto kamenjem i ciglama a koga uhvate ubiju boga i njemu. Danas možemo sanjati o takvoj međusobnoj koordinaciji navijača, imamo apsurd da jedan deo navijača ide zajedno sa murijom na narod i na drugi deo navijača. To tada da mi je neko rekao da ću doživeti za 15 godina, ja bih mu rekao da je bolestan, ali eto, crna vremena došla...

Baklja

Postby Baklja » Sun Aug 17, 2025 9:43 am

E, jbga, sad sam pokušao da pronađem taj post gde je neko pisao kako hoće da nas podele i kako će u tome uspeti, ali ne mogu da ga nađem među poslednjim postovima. Nema veze, u suštini, od te priče nema ništa. Ali pre nego što zaboravim, važno je napomenuti nešto za one koji ne znaju: pandurski štit je praktično nemoguće polomiti. Stariji to znaju, mlađi možda i ne, ali to je bitna informacija.

Prvo i osnovno – generacije koje su došle apsolutno ne mare za bilo kakve podele, bilo da je neko Hrvat, Musliman, kengur ili Marsovac. Na to niko ne može uticati, i to nije nešto što su protesti iznedrili, već je to prirodno došlo zbog okolnosti u kojima žive i mogućnosti koje imaju. Osim toga, ta priča o podelama ni kod nas starijih odavno ne prolazi. A znate zašto? Zato što nas već tri decenije voze na istu foru, kao što je nekad Prošinečki vozio sve kao majmune na jednu fintu. Spoljni neprijatelji, Vojvodina i Sandžak hoće da se otcepe, a u poslednjih 20-ak godina Hrvati valjda samo što nisu bacili atomsku bombu na centar Beograda, a kao šlag na torti – asfalt.

Kad sam bio klinac, Vojvodina je samo što se nije otcepila, lol. Ima ovde dosta klinaca koji ne znaju jer nisu bili rođeni, ali sećam se da sam još 80-ih slušao na radiju priče o otcepljenju. Keve mi, kao što kaže Pinki u Ranama – jedem, na radiju idu vesti i priča otprilike: „Sve više se radi i govori o otcepljenju Vojvodine, bla bla bla.“ Dakle, na meniju imamo: spoljni neprijatelji, otcepljenje i asfalt. Tri čarobna sastojka za magičnu formulu osvajanja vlasti, ali ne i menjanja sistema koji je ne samo truo, nego se ubudjao, usmrdio i počeo da se raspada.
Priče o otcepljenju i slične gluposti mogu da popuše samo oni sa nultim IQ-om i zadrti prsotinci kojima su motanje duvana, tiket iz kladionice i „srbovanje“ maksimum u životu. Zato, manite se gluposti i ne dajte da vam ispiraju mozak dok oni rade u talu i enormno se bogate preko vaše grbače.

Svaka čast Novom Sadu na jurnjavi plaćenog olosa. Tako se brani svoj grad, svoji najbliži, komšije i prijatelji. Onaj snimak sa sunjanjem uz zid i masovnim uletanjem je epski i ostaće za vek i vekova. Boli me tuki za Kobre i detalje. Zna se ko su one i čemu služe, a svakako im nije mesto na ulici. Da li su tamo bile svojom voljom ili su zloupotrebljene, neka to oni raščivijavaju, jer im protokol sigurno nije dozvoljavao da budu tamo. Iskreno se nadam da je većina „Slanine“ bila na ulici, ali na pravoj strani.

Zanima me sledeće, i molim vas bez fore „nije sve za internet“ – ta fraza je toliko izlizana, a onda čovek dva puta klikne na drugo mesto i sve sazna. Koliko je otprilike bilo SNS plaćenika, od milja zvan volovske glavudže? Ima onih par snimaka sa otimanjem motki i gaženjem, ali kako su generalno prošle volovske glave, osim što se nisu vratili kući svojim kolima? Da li su ona razlupana kola još u NS-u ili su ih odšlepali? Preko snimaka nisam mogao da procenim koliko ih je otprilike bilo, a baš me zanima.

Fora je što su volovi, za sve ove godine, toliko razbahatili da im je opcija da im neko može vratiti bila potpuna nepoznanica do pre neki dan. Uzmeš par stotina evra, pregledaš nozdrve dobrim koksom i otvaraš lobanje Novosadjanima koji ti ne mogu ništa jer te čuva murja. Koliko treba biti glup pa da misliš da će sve biti laganica? Likovi koji to rade – tu nema ničega u njihovim glavama, upitno je da li uopšte postoji tečnost, a kamoli moždana masa.

Da mi neko dođe i postavi ultimatum – milion evra u kešu i idi jednu noć da napadaš narod, ili moraš da napadneš kordon – ne bi završio rečenicu, a ja bih već bio na kordonu, ne bih trepnuo. Vaspitanje, moral i zdrava pamet mi ne dozvoljavaju da tako nešto uopšte pomislim. Osim toga, da idem da akcijam iza murje?! Pa to mi je do pre neki dan bilo nezamislivo – da radiš zajedno sa murjom, i to protiv svog naroda, u potpuno kriminalizovanoj državi. To moj mozak ne može da procesuira.

Uostalom, sve će se saznati, kao što se već mnogo toga zna. Kao što je neko napisao pre neki dan: u jednom trenutku nosiš fantomku i biješ ljude, a u sledećem desetine hiljada ljudi već zna ko si, šta si, odakle si, koje boje su ti gaće koje si nosio tog dana i stanje na tvom vodomeru. To ti je moć interneta. Kao što reče Mihajlo Divac: „He, smešni su, majke mi.“ Najslađe mi je što misle da će sve biti zaboravljeno i da neće u nekom trenutku snositi posledice. OK, neće svi, mnogi će se izvući, ali mnogi će da nejebete.

Najslađe od svega je što ovo nisu 90-e, ovo je 21. vek i sve ostaje zapisano... trajno... i dođe jednom na naplatu. Nemojte biti retardi koji za malo belog i bednu lovu akciju za one koji su uzeli milione i milijarde preko vaše grbače. Olupaće vam se o glavu kad-tad, bilo zakonski ili na neki drugi način, ali će vam se olupati.

Aj pa tako, pozdravite „kotkuce“, ACAB, i nemojte dozvoliti da nas olos, talog i mulj ovog društva, koji je isplivao na površinu u poslednjih deset i više godina, sve podavi, jer mi u ovoj zemlji treba da živimo i u budućnosti.

rodney

Postby rodney » Sun Aug 17, 2025 10:34 am

Baklja wrote:Najslađe od svega je što ovo nisu 90-e, ovo je 21. vek i sve ostaje zapisano... trajno... i dođe jednom na naplatu. Nemojte biti retardi koji za malo belog i bednu lovu akciju za one koji su uzeli milione i milijarde preko vaše grbače. Olupaće vam se o glavu kad-tad, bilo zakonski ili na neki drugi način, ali će vam se olupati.

Svaka cast za upis, slazem se apsolutno sa svakom reci. Ovaj deo mi je najzanimljiviji jer polako se razuveravaju razoblicavaju i oni neutralni kojima su ovi na vlasti uspeli da zamazu oci nekim budalastinama pa su pricali tipa "bilo je i gore" , " videli smo to nista nece da se promeni". Ovo da se nista nece promeniti sam cuo samo od njima bliskijih ljudi samo, s druge strane stariji ljudi koji su imali dovoljno godina da ucestvuju u 5. oktobru su mi pricali da nikad nije bilo ovako i da su tenzije mnogo vece. Pa eto ako moze neko od vas starijih da uporedi situaciju sa ondasnjom jer sam tad imao 9 godina.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sun Aug 17, 2025 11:36 am

Drugacije su okolnosti, narod je isto drugaciji tj promenio se, ipak je proslo cetvrt veka...
A sto se tice laznih hoolsa koji akcijaju blokadere :), video sam par nekih snimaka, bilo ih je max 100-150 i to nisu bili svi na istom mestu. Ima jedan snimak gde se zalecu sa bakljama, cim su ih pobacali i dosli do raskrsnice, krenuo je rikvverc i tu su ljudi navatali nekog debelog sa kacketom, poceli da ga peglaju, ali tada ulece murija i rasteruje ih inace je debeli mogao da nastrada.

Baklja

Postby Baklja » Sun Aug 17, 2025 3:27 pm

rodney wrote:Svaka cast za upis, slazem se apsolutno sa svakom reci. Ovaj deo mi je najzanimljiviji jer polako se razuveravaju razoblicavaju i oni neutralni kojima su ovi na vlasti uspeli da zamazu oci nekim budalastinama pa su pricali tipa "bilo je i gore" , " videli smo to nista nece da se promeni". Ovo da se nista nece promeniti sam cuo samo od njima bliskijih ljudi samo, s druge strane stariji ljudi koji su imali dovoljno godina da ucestvuju u 5. oktobru su mi pricali da nikad nije bilo ovako i da su tenzije mnogo vece. Pa eto ako moze neko od vas starijih da uporedi situaciju sa ondasnjom jer sam tad imao 9 godina.

Novo doba, nove okolnosti, drugaciji ljudi.

U ljudima se skupljao bes citavu deceniju koji nisu imali gde da iskale. Rat, sankcije, zatvoreni kao u kutiji. Dok su moji vrsnjaci po svetu putovali, jurili picke, sljakali ja sam slusao jebenog Slobu, gledao rat, valjao pljuge i molio boga da ne sretnem zandare da me ne bi iskrivili od batina tek tako, jer im se moze. Tenzije su danas mnogo vece jer ti za cas saznas sta se desava oko tebe, u drugom gradu, selu itd a i sama vlast ti svojim potezima bode oci i pravi te budalom. Na kraju saznas da neko moze da te rokne i da bude - nista. Eto.

Sad imas mnogo vise rezimskih medija pa je ispiranje mozga jos gore. Ovde je uvek olos isplivavao na povrsinu ali ovo sto je u ogromnim kolicinama isplivalo u poslednjoj deceniji, to je gore od olosa. To se ne moze recima opisati. Ovi su sekta, ako se ovo nastavi ovako, nastace Equilibrium (film sa Kristijanom Bejlom, obavezno ko nije gledao). Sistem je iskrivljen i devijantan do srzi.

Bilo je mnogo represije, mnogi ljudi su najebao isto kao sto se desava i danas tj poslednjih 15-ak godina samo mnogo toga ostane ispod tepiha, ljudi ne znaju. U danasnje vreme je drugacije - ljudi besni pa se iznapusavaju online i mitinguju u svoja 4 zida pa ih prodje i tako u krug duze od decenije. Ono sto je Sloba zapoceo (kriminal, drzani kriminal, korupciju itd) zuti su samo nastavili da bi ovi danas doveli do neslucenih visina. Ono sto je specificno za sve tri faze: ISTI JEBENI LJUDI su u vlasti.

Pisem zbrda zdola jer je nemoguce u par recenica uporediti danasnje vreme sa 90-im niti ih nekom docarati pa pisem kako mi sta padne na pamet.

Nije normalno, nikako nije normalno vreme. Ovo nije bajka nego jedna ogromna, ogromna laz od drzave.

Vidi ti sad ovu situaciju: Lukabrasi kaze: Sto se tice laznih hoolsa, koji akcijaju blokadere. "Blokaderi" - izraz koji su plasirali rezimski mediji. Evo sta radi propaganda, klasican primer. Spominje ih kao neku izolovanu grupaciju, valjda kao mecke sa vasara. Alo zemljace, ti BLOKADERI su narod sa kojim zivis, tvoji ortaci, zene, devojke, ocevi, komsije... Nisu oni pali sa Marsa i hoce da isprave krivu Drinu. Nisu se BLOKADERI tj nije se pobunio NAROD jer nema sta pametnije da radi u zivotu nego zasto sto ljudi ginu i niko ne odgovara. Zato sto se krade i niko ne odgovara. Zato sto ljudi ginu jer se krade i zbog cega niko ne odgovara.

Ja sam sedeo ispod nadstresnice u isto vreme kada je pala ali tacno 24h ranije. Kad god idem u NS, prespavam i vracam se vozom u 12h. Dodjem do stanice oko 15 do 12h, sednem ispred da izblejim i u 5 do 12 krenem na peron. Tako sam uradio i tog dana, samo 24h pre nego sto je pala nadstresnica i ubila gomilu ljudi i zbog cega jos uvek niko ne guli tesku robiju niti kenja u cucavac nego se setaju na slobodi ili sede kuci sa nanogicom.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Sun Aug 17, 2025 5:17 pm

Mogla je bar neka navijačka grupa da napiše parolu "stop policijskoj brutalnosti"
Inače, sve pohvale za Teladiju i Čete Čačak.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sun Aug 17, 2025 5:27 pm

Blokaderi sam napisao namerno, cak se i studenti sada samonazivaju blokaderima. Znam ja dobro ko je na kojoj strani.

svuda.prisutan

Postby svuda.prisutan » Mon Aug 18, 2025 10:50 am

No al calcio moderno wrote:Mogla je bar neka navijačka grupa da napiše parolu "stop policijskoj brutalnosti"
Inače, sve pohvale za Teladiju i Čete Čačak.

Npr napišu sve navijačke grupe tu parolu, i? Šta onda? To izjašanjavanje, pisanje na društvenim mrežama, ko je uz koga i slično, je teška glupost.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Mon Aug 18, 2025 1:04 pm

Tako je, kakva kurac parola, samo ulica. Parola ima smisla samo ako se pozovu svi ljudi na ulice i ti izađeš sa njima. Baklja je pomenuo film ekvilibrijum a meni je sve više u glavi da mi trenutno živimo rekvijem za snove. Ispiranje mozga penzionerima televizijom i lekovima a ostalima sa speedom i kokom.

zmijuga

Postby zmijuga » Tue Aug 19, 2025 8:42 pm

Bolesni^od^ljubavi wrote:Kad si pomenuo Marlona, sećam se kada je Boris Tadić došao kod nas u arenu na basket a mi mu na razglas pustili ovu pesmu:

https://www.youtube.com/watch?v=OV2V2EprSLE

Čini mi se nedugo posle toga je uhapšen Radovan Karadžić

Mala ispravka, pjesma je objavljena par mjeseci nakon hapšenja Mladića 2011. godine

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Tue Aug 19, 2025 8:51 pm

Hvala na ispravci. Nešto me ta pesma podsetila na događaje koje sam opisao, kada smo pevali Borhanu u areni da spasi Srbiju i ubije se i na proteste protiv žutih, ali sam im pomešao redosled, nije baš skoro bilo, ne zamerite.

Return to “Само опуштено”