Postby Baklja » Sun Aug 17, 2025 9:43 am
E, jbga, sad sam pokušao da pronađem taj post gde je neko pisao kako hoće da nas podele i kako će u tome uspeti, ali ne mogu da ga nađem među poslednjim postovima. Nema veze, u suštini, od te priče nema ništa. Ali pre nego što zaboravim, važno je napomenuti nešto za one koji ne znaju: pandurski štit je praktično nemoguće polomiti. Stariji to znaju, mlađi možda i ne, ali to je bitna informacija.
Prvo i osnovno – generacije koje su došle apsolutno ne mare za bilo kakve podele, bilo da je neko Hrvat, Musliman, kengur ili Marsovac. Na to niko ne može uticati, i to nije nešto što su protesti iznedrili, već je to prirodno došlo zbog okolnosti u kojima žive i mogućnosti koje imaju. Osim toga, ta priča o podelama ni kod nas starijih odavno ne prolazi. A znate zašto? Zato što nas već tri decenije voze na istu foru, kao što je nekad Prošinečki vozio sve kao majmune na jednu fintu. Spoljni neprijatelji, Vojvodina i Sandžak hoće da se otcepe, a u poslednjih 20-ak godina Hrvati valjda samo što nisu bacili atomsku bombu na centar Beograda, a kao šlag na torti – asfalt.
Kad sam bio klinac, Vojvodina je samo što se nije otcepila, lol. Ima ovde dosta klinaca koji ne znaju jer nisu bili rođeni, ali sećam se da sam još 80-ih slušao na radiju priče o otcepljenju. Keve mi, kao što kaže Pinki u Ranama – jedem, na radiju idu vesti i priča otprilike: „Sve više se radi i govori o otcepljenju Vojvodine, bla bla bla.“ Dakle, na meniju imamo: spoljni neprijatelji, otcepljenje i asfalt. Tri čarobna sastojka za magičnu formulu osvajanja vlasti, ali ne i menjanja sistema koji je ne samo truo, nego se ubudjao, usmrdio i počeo da se raspada.
Priče o otcepljenju i slične gluposti mogu da popuše samo oni sa nultim IQ-om i zadrti prsotinci kojima su motanje duvana, tiket iz kladionice i „srbovanje“ maksimum u životu. Zato, manite se gluposti i ne dajte da vam ispiraju mozak dok oni rade u talu i enormno se bogate preko vaše grbače.
Svaka čast Novom Sadu na jurnjavi plaćenog olosa. Tako se brani svoj grad, svoji najbliži, komšije i prijatelji. Onaj snimak sa sunjanjem uz zid i masovnim uletanjem je epski i ostaće za vek i vekova. Boli me tuki za Kobre i detalje. Zna se ko su one i čemu služe, a svakako im nije mesto na ulici. Da li su tamo bile svojom voljom ili su zloupotrebljene, neka to oni raščivijavaju, jer im protokol sigurno nije dozvoljavao da budu tamo. Iskreno se nadam da je većina „Slanine“ bila na ulici, ali na pravoj strani.
Zanima me sledeće, i molim vas bez fore „nije sve za internet“ – ta fraza je toliko izlizana, a onda čovek dva puta klikne na drugo mesto i sve sazna. Koliko je otprilike bilo SNS plaćenika, od milja zvan volovske glavudže? Ima onih par snimaka sa otimanjem motki i gaženjem, ali kako su generalno prošle volovske glave, osim što se nisu vratili kući svojim kolima? Da li su ona razlupana kola još u NS-u ili su ih odšlepali? Preko snimaka nisam mogao da procenim koliko ih je otprilike bilo, a baš me zanima.
Fora je što su volovi, za sve ove godine, toliko razbahatili da im je opcija da im neko može vratiti bila potpuna nepoznanica do pre neki dan. Uzmeš par stotina evra, pregledaš nozdrve dobrim koksom i otvaraš lobanje Novosadjanima koji ti ne mogu ništa jer te čuva murja. Koliko treba biti glup pa da misliš da će sve biti laganica? Likovi koji to rade – tu nema ničega u njihovim glavama, upitno je da li uopšte postoji tečnost, a kamoli moždana masa.
Da mi neko dođe i postavi ultimatum – milion evra u kešu i idi jednu noć da napadaš narod, ili moraš da napadneš kordon – ne bi završio rečenicu, a ja bih već bio na kordonu, ne bih trepnuo. Vaspitanje, moral i zdrava pamet mi ne dozvoljavaju da tako nešto uopšte pomislim. Osim toga, da idem da akcijam iza murje?! Pa to mi je do pre neki dan bilo nezamislivo – da radiš zajedno sa murjom, i to protiv svog naroda, u potpuno kriminalizovanoj državi. To moj mozak ne može da procesuira.
Uostalom, sve će se saznati, kao što se već mnogo toga zna. Kao što je neko napisao pre neki dan: u jednom trenutku nosiš fantomku i biješ ljude, a u sledećem desetine hiljada ljudi već zna ko si, šta si, odakle si, koje boje su ti gaće koje si nosio tog dana i stanje na tvom vodomeru. To ti je moć interneta. Kao što reče Mihajlo Divac: „He, smešni su, majke mi.“ Najslađe mi je što misle da će sve biti zaboravljeno i da neće u nekom trenutku snositi posledice. OK, neće svi, mnogi će se izvući, ali mnogi će da nejebete.
Najslađe od svega je što ovo nisu 90-e, ovo je 21. vek i sve ostaje zapisano... trajno... i dođe jednom na naplatu. Nemojte biti retardi koji za malo belog i bednu lovu akciju za one koji su uzeli milione i milijarde preko vaše grbače. Olupaće vam se o glavu kad-tad, bilo zakonski ili na neki drugi način, ali će vam se olupati.
Aj pa tako, pozdravite „kotkuce“, ACAB, i nemojte dozvoliti da nas olos, talog i mulj ovog društva, koji je isplivao na površinu u poslednjih deset i više godina, sve podavi, jer mi u ovoj zemlji treba da živimo i u budućnosti.