Mi smo narod koji je ujedinjen i pruza otpor kada imamo problem sa spoljnim silama ali u unutrasnjem planu sami prema sebi smo najveca govna koja postoje.
Najzesce komunjare u SFRJ su upravo bili srbi, srbi drukali i namestali jedne druge samo da bi napredovali u partiji, na poslu, zbog licnog interesa, danas se to zove SNS, samo umesto komunizma lazno srbuju (sto me najvise boli, nanose ogromnu stetu patriotizmu), sutra ce to biti ko zna sta, za 100 godina ce verovatno se prikloniti kinezima i nazivace decu Ching Ming i drukace komsije koje slave Sv. Jovana. Pa o cemu da pricamo dalje kada je jedan deo naseg naroda promenio veru za veceru i dan danas su ostali u islamu, to su nasi ljudi, nasa krv, kakvi danas takvi smo bili i pre 100, 300 ili 500 godina. Pisanje Arcibalda Rajsa to potvrdjuje.
Koliko vas glava boli kada treba da radite posao sa nasim ljudima, bilo koji biznis? Koliko je retko naci postene i odgovorne ljude? Koliko se iznenadite kada nadjete npr majstora koji je posten? To je nas mentalitet, zajebi svakoga samo da tebi bude dobro, samo da ja imam, da ja trpam u dzepove. I uopste nema osecaja sramote zbog toga, nego jbg "snasao se", "sposoban je". Pa znas da predsednik kucnog saveta trpa pare od skupljenih para za nove sijalice sebi u dzep a ne nesto drugo.
Do pre 5 i vise godina su studentske organizacije sluzile da prave zurke u Budvi i slicno i da ti organizatori ukradu pare od kolega studenata preko toga, a danas se stvari vec menjaju. Danasnji klinci i studenti dele hranu jedni sa drugima, ciste ulice, spavaju u ucionicama, pomazu jedni drugima, vade jedne druge iz murije..I to save rade za dzabe
Razne micare i baje iz crnogorskih kafana to ne mogu da pojme za 3 zivota.
Mentalitet naroda se nije skroz promenio ali postoje naznake da moze da se menja sa novijim generacijama.