Tribina Kuvar
Posted: Mon Jun 03, 2019 9:05 pm
Da li ćete da mi se smejete, ili ćete da me banujete ne znam, ali mislim da topik ima potencijala
Na temi Klopa pišemo o restoranima, kafanama, roštiljnicama, pekarama, a ovde možemo kao neke tetke da delimo svoje kuhinjske čarolije .
Imam dosta staža samostalnog života posle menze, što se odrazilo i na to da sam se dosta ispraksao u kuhinji. Vrhunskim dostignućem smatram to što umem od nekih ostataka da izmislim sasvim pristojno jelo i uglavnom trošim sve iz frižidera. A od profi kuvara, očekujem neke dobre savete. Ima vas sigurno.
Evo jedan recept što sam danas za ručak spremao.
Mladi krompir se opere i malo očisti. Ne seče se ništa. Samo se naulji malo, začini (so, biber, ako ima ruzmarin, bosiljak...) stavi u pleh (na papir za pečenje ako ima) i u rernu na nekih 35-40min (180-200°). Pred kraj po krompiru pobacati malo naseckane pršute ili slanine i zaliti sa mešavinom jogurta, pavlake i majoneza (ako ima beli luk ili paprika još bolje). Posle plafon 10 minuta, vaditi to i navaliti da se jede.
Aj pozz
Na temi Klopa pišemo o restoranima, kafanama, roštiljnicama, pekarama, a ovde možemo kao neke tetke da delimo svoje kuhinjske čarolije .
Imam dosta staža samostalnog života posle menze, što se odrazilo i na to da sam se dosta ispraksao u kuhinji. Vrhunskim dostignućem smatram to što umem od nekih ostataka da izmislim sasvim pristojno jelo i uglavnom trošim sve iz frižidera. A od profi kuvara, očekujem neke dobre savete. Ima vas sigurno.
Evo jedan recept što sam danas za ručak spremao.
Mladi krompir se opere i malo očisti. Ne seče se ništa. Samo se naulji malo, začini (so, biber, ako ima ruzmarin, bosiljak...) stavi u pleh (na papir za pečenje ako ima) i u rernu na nekih 35-40min (180-200°). Pred kraj po krompiru pobacati malo naseckane pršute ili slanine i zaliti sa mešavinom jogurta, pavlake i majoneza (ako ima beli luk ili paprika još bolje). Posle plafon 10 minuta, vaditi to i navaliti da se jede.
Aj pozz