Postby riper » Wed Jun 07, 2017 12:49 pm
Zavrsena je serija “The Leftovers”, 3 sezone ukupno 28 epizoda. Ostajem pri tome da je serija najcudnija koju sam ikada gldao. Rekao sam i da cu nakon poslednje episode valjda znati da li da je preporicim nekome ili ne. I kraj je bio kao i citava serija, bizaran, poluocekivan ali ne los.
Na kraju, da li bih ovu seriju preporucio ljudima, definitivno, ali mislim da ne bi svako uzivao u njoj. Mislim da bi nakon druge, najdalje trece sezone, ljudi ili bili navuceni, ili bi odustalii.
Samo da podsetim, serija krece tako sto oko 2 odsto svetskke populacije jednostavno ispari. Ljudi su isparili nasumicno, staro mlado, dosta je izgubilo nekog, neko nije nikog, dakle totalno slucajno. Radnja krece od tog trenutka. Iako se cini da je u pitanju SF serija, kako su sami tvorci rekli, “nestalo je 2 odsto svetske populacije, tako da je serija samo 2 odsto u SF fazonu”. To je tacno, serija se dalje bavi odnosima medju ljudima koji nastaju.
Serija ima neke vrhunske dramske momente ikada vidjene na televiziji. Na trenutke je prilicno uznemirujuca. Bavi se bukvalno svim onim egzistencijalnim temama, religijom, bolom, depresijom, dubokim nekim osecanjima. Nikada tako nesto inace ne bih gledao da slucajno nisam odgledao prvu epizodu i onda cekao svaku sledecu jer me je interesovalo sta ce dalje da se dogodi.
Onaj lik koji krese Dzenifer Aniston, Dzastin Teru, izuo je kako je odglumio glavnu ulogu. Svi ostali, koji su deo glavne ekipe i sporedni, svi su bili na vrhunskom nivou.
Ako zelite da gledate nesto sto nikada ranije niste gledali, onda je “The Leftovers” definitivno serija za vas. Bukvalno ne postoji serija sa kojom bih je uporedio. Neki su pominjali “Lost”, ali to je daleko od bilo kakvog uparivanja. “The Leftovers” su mnogo dublja i ozbiljnija serija. Cekam da prodje neko vreme, pa cu ponovo da je odgledam, jer verujem da sam neke mnoge stvari propustio gledajuci jednom nedeljno.