Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Синдикат

Re: Вести

Postby Синдикат » Mon May 11, 2020 4:11 pm

И ово ме занима, данима питам људе, нико не зна одговор. Зашто је у свету опште прихваћем тај термин антифашизам? Победа нам фашизмом?
Ми конкретни, ми смо победили нацизам, Немци су били нацисти, а не фашисти. Мада ја лично не гледам као победу нам фашизмом или нацизмом, јер су то политичке идеологије. Гледам као победу нам Немцима, Италијанима и свим њиховим савезницима. Зашто се данас фашистим назива неко ко црта кукасти крст, зар он није нациста?

ultrastito

Postby ultrastito » Mon May 11, 2020 5:20 pm

Verovatno se mesa zbog dosta slicnosti koje dele te dve ideologije, pa se verovatno zbog toga ustalio izraz fasizam za sve ideologije koje naginju na tu stranu. Nisam politikolog, pa ne bih da lupam koje su razlike izmedju nacizma i fasizma. Ima na guglu naravno, al sad...koji je pravi izvor, koja je prava definicija jednog i drugog, zaista ne bih mogao da zalazim.

Generalno se slazem sa tvojom ocenom i ja sam cesto puta ispravljam ljude oko sebe da su Italijani bili fasisti, a Nemci nacisti...al eto kao sto vidis, desava se i da u brzini i ja spojim te dve ideologije u jedno. Kad god sam ispravio nekog dobio sam odgovor "a dobro nemoj me jebati sad i ti, to je sve isto".

Svaceg neceg je bilo na ovim prostorima, pa izmedju ostalog i nacista, a i fasista...tako da je pobeda bila i nad jednima i drugima, moze tako?

Prema novom, post-SFRJ tumacenju istorije, mi smo onda imali dva anti-fasisticka pokreta u 2 svetskom ratu, pa bih se vratio na ono pitanje koje postavih gore:
"Zasto ako je neko anti-fasista u nekom poretku, odmah mora da bude komunista, liberal, autosovinsta, peder, transeksualac i zena u crnom zajedno?"
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

njasvi

Postby njasvi » Mon May 11, 2020 6:19 pm

ultrastito wrote:Kontam ja da tu smeta srp i cekic, al sta je tu je, oni su prvi stigli da zabodu zastavu...

to je to, bas to smeta, mislim meni licno ne smeta, nemam iluzije o nikakvoj ideologiji svestan sam da veliki upravljaju malim tako je bilo tako ce i biti, ni ovi sa zapada ni ovi sa istoka nisu jurisali na berlin samo da bi pocupali adolfu brkove nego da bi i sto vise svojih potrcko drzava prisvojili, cak sta vise ovi sa istoka su prvo i krenuli zajedno sa hitlerom da dele evropu pa kad im je brkati zabio noz u ledja setili su se antifasizma (da ne pricam o monstruoznim zlocinima koji su usledili posle drugog svetskog rata od strane raznih rezima pa i u nasoj zemlji samo da bi se ucvrstila vlast)... o svemu tome moze da se prica 3 dana i opet nista da se ne kaze, ljudi danas to idealizuju, formirali su neku sliku na osnovu filmova i serija i ko zna kakvih prica, ja licno mislim da je antifasizam stvar zdravog razuma i nema tu sta mnogo da se prica normalan covek ne moze biti fasista, nazalost ako govorimo kod nas cela ta drugosrbijanska lgbt nvo pescanik go*na su "prisvojili" taj antifasizam kao da samo oni imaju pravo na njega, naravno to im sluzi samo kao plast kao stit da cim im neko uputi neku kritiku i neslaganje mogu odmah da ga proglase za fasistu (jel zasto bi neko napadao antifasiste ?!) i onda ti ogade celu tu pricu i ako naravno ne bi trebalo tako da bude, iskreno i sam cim cujem price o antifasizmu ili ljudskim pravima odmah dobijem proliv jer vec znam sta se krije iza te price, ponavljam ne bi trebalo tako ali jbg

mislim da se forsira to antifasizam a ne nacizam da se ne bi zamerali nemcima koji su lokomotiva evrope (mislim oni su se odrekli toga ali opet sto se kaze da im se ne nabija na nos) cak se ne retko ponavlja samo da je to dan evrope uz minimalno podsecanje na drugi svetski rat i doprinos rusije

Синдикат wrote:А јел може неко да објасни разлику између ових на власти и другосрбијанаца? Једни су отворено аутошовинисти, а други су као шатро патриоте које раде исте ствари које би радили и другосрбијанци. Ко финансира ове на власти? Најсмешнија ми је та прича кад ови са власти прозивају некога из опозиције да их финансира запад, Америка или ко већ, а Вучић се хвалио како је био паметан па уплатио 2 милиона за кампању Хилари Клинтон. Ангажовао Тони Блера као саветника. Одлазак у Сребреницу да плаче са замотаним сармама. На годишњицу бомбардовања Београда, 6. априла боје Немачке заставе у граду. И још милион таквих испада. А патриотизам се заснива на причама о највећем економском расту у историји човечанства, државним ударима, најјефтинијем хлебу на свету и слично. Да не причамо о томе што му пола странке чине прелетачи из ДС и Г17(те странке ваљда испуњавају критеријуме другосрбијанства), што Млађа Динкић и даље ведри и облачи економијом, што имају подршку највећих другосрбијанаца у политици, Чеда и Чанак.
Све је то исти курац, исте тате са запада имају и једни и други и трећи. Сви до једног су деца дб-оваца и истакнутих другова чланова

mislim da to niko ne spori, u pitanju su ista go*na
04 X 1945

ultrastito

Postby ultrastito » Mon May 11, 2020 6:58 pm

njasvi wrote:
ultrastito wrote:Kontam ja da tu smeta srp i cekic, al sta je tu je, oni su prvi stigli da zabodu zastavu...

to je to, bas to smeta, mislim meni licno ne smeta, nemam iluzije o nikakvoj ideologiji svestan sam da veliki upravljaju malim tako je bilo tako ce i biti, ni ovi sa zapada ni ovi sa istoka nisu jurisali na berlin samo da bi pocupali adolfu brkove nego da bi i sto vise svojih potrcko drzava prisvojili, cak sta vise ovi sa istoka su prvo i krenuli zajedno sa hitlerom da dele evropu pa kad im je brkati zabio noz u ledja setili su se antifasizma (da ne pricam o monstruoznim zlocinima koji su usledili posle drugog svetskog rata od strane raznih rezima pa i u nasoj zemlji samo da bi se ucvrstila vlast)... o svemu tome moze da se prica 3 dana i opet nista da se ne kaze, ljudi danas to idealizuju, formirali su neku sliku na osnovu filmova i serija i ko zna kakvih prica, ja licno mislim da je antifasizam stvar zdravog razuma i nema tu sta mnogo da se prica normalan covek ne moze biti fasista, nazalost ako govorimo kod nas cela ta drugosrbijanska lgbt nvo pescanik go*na su "prisvojili" taj antifasizam kao da samo oni imaju pravo na njega, naravno to im sluzi samo kao plast kao stit da cim im neko uputi neku kritiku i neslaganje mogu odmah da ga proglase za fasistu (jel zasto bi neko napadao antifasiste ?!) i onda ti ogade celu tu pricu i ako naravno ne bi trebalo tako da bude, iskreno i sam cim cujem price o antifasizmu ili ljudskim pravima odmah dobijem proliv jer vec znam sta se krije iza te price, ponavljam ne bi trebalo tako ali jbg

mislim da se forsira to antifasizam a ne nacizam da se ne bi zamerali nemcima koji su lokomotiva evrope (mislim oni su se odrekli toga ali opet sto se kaze da im se ne nabija na nos) cak se ne retko ponavlja samo da je to dan evrope uz minimalno podsecanje na drugi svetski rat i doprinos rusije

To je to, od reci do reci.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

Nexon

Postby Nexon » Mon May 11, 2020 10:32 pm

Ови са истока нису прво делили Европу са Хитлером већ је то радио запад(Британија и Француска) у Минхену 1938 када су терали Хилтера на исток па су му дали Чехословачку. Једине две земље које су се тада побуниле против тога су биле Краљевина Југославија и СССР. Чешке јајаре су нам то лепо вратили деведесетих, а без нас ни 1918 не би добили државу. Иначе они кукавци пољаци су те 1938 улетели пре Немаца да узму део Чешке. Наравно после су врискали када им је Хитлер улетео 1939 иако су му дали оправдање својим деловањем. У вашем праћењу пропагандног смећа са запада се не може очекивати превелико знање по том питању.
Иначе је СССР направио договор са Хитлером јер је у време терања Хитлера на исток од стране Британаца и Француза, СССР био у рату са Јапаном на Далеком истоку па су хтели да избегну рат на два фронта. Москву су у зиму 1941/42 спасиле јединице из сибира са Жуковим, који су били током тридесетих у рату са Јапаном, око Манџурије и Монголије.
СССР је узео 1939 оно што је било до тзв. Курзонове линије која је испреговарана још раних 1920их између Пољске и СССР али се Пољаци тога нису држали због рата са СССР, да вас не оптерећујем са тиме ионако вам је превише инстрагам.

Вама да се нацрта сада овде фашистички поредак не би га препознали као ни 99% свих оних који сваки дан вичу-фашизам! Уосталом њега је јако тешко и дефинисати а можда најлакше иде преко економије где САД и Кина итекако испуњавају доста услова да би се звале фашистичким.

А једна од већих фашистичких држава након 1945 је била Јужна Кореја генерала Парка.

савабјан

Postby савабјан » Tue May 12, 2020 1:16 am

Nisu nam Česi ništa vratili, vratili smo sami sebi. Pola Evrope je bilo porobljeno, kolonizovano, mi smo jedni od retkih koji smo imali svoju državu, kakvu takvu samostalnost, ali smo sami sve sjebali. I evo postali gora kolonija nego bilo ko u Evropi. Ne kažem da je Jugoslavija bila dobra stvar za Srbiju, samo kažem da smo osnovali pokret nesvrstanih, da smo se useravali od keša po Africi koju su naše firme i izgradile. Mi ne možemo bilo koga za bilo šta da krivimo, sami smo mentoli.

Nexon

Postby Nexon » Tue May 12, 2020 9:02 am

Несврстане нисмо ми основали, та организација је имала своју улогу у одвлачењу сиромашних земаља од комунистичког блока.
Да смо се тако усеравали па распалој Африци од новца не би СФРј била једна од најсиромашних земаља Европе када се гледа бпд по глави становника просечно, чак пали из Бугарске код ИБ кризе 1948 и нисмо их стигли до осамдесетих када се ионако све распадало у комунистичком европском блоку. СФРј је била говно са све њеним аварским ратардом на челу који је био познати лопов још из периода пре Другог светског рата, о чему можете читати у мемоарима Владе Дапчевића из времена СКОЈа по Београду тридесетих. Друга је ствар што је вашим родитељима удба преко медија напунила главу да је СФРј била неки опаки пенис, и да чим одете у Праг не можете исти да задржите у џинсу из Трста. Зато та геријатрија и данас гласа како гласа и гласала је како је гласа, а видимо где смо дошли.
Ми смо се курчењем по африци само замерали французима и британцима, а пре тога смо се замерили Москви. Па када је дошла 1990 и 1991 због наше луде жеље да останемо комунисти сви на нас гледали као на оне што су им уништавали колоније и говорили историјскка-не. Е, онда издуваш на велико.

Видим да је рехабилитација аварског Броза у пуном замаху, војника аустро-угарске, који је нападао Србију 1914 и који је разбуцао Србију и Србе диљем СФРј са све покрајинама, које је довела до свих несрећа деведесетих И стварно мораш бити глуп па да таквог подржаваш. Добро, то су елементран несхватања света, као када ставиш лезбејку на чело Владе када у САД победе конзервативци. Од пада Берлинског зида до данас, схватање међународних односа у Србији је на нивоу Анђуса.

савабјан

Postby савабјан » Tue May 12, 2020 10:39 am

Eto, sad je SFRJ bila govno, živelo se užasno. Na netu svašta možeš da nadješ, pogotovo kada je ogroman napad na sfrj, ali je činjenica kakav god BDP da je bio, da se živelo najbolje nego bilo kada u istoriji na ovim prostorima. Mislim na Srbiju naravno.

Мићара

Postby Мићара » Tue May 12, 2020 10:52 am

Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

Nexon

Postby Nexon » Tue May 12, 2020 11:46 am

савабјан wrote:Eto, sad je SFRJ bila govno, živelo se užasno. Na netu svašta možeš da nadješ, pogotovo kada je ogroman napad na sfrj, ali je činjenica kakav god BDP da je bio, da se živelo najbolje nego bilo kada u istoriji na ovim prostorima. Mislim na Srbiju naravno.

Ти ниси гледао прва дела "Тесне коже" јер да јеси видео би лепоте живљења у сфрј осамдесетих без струје, пар-непар гориво на пумпама(ни не знаш шта је то), хиперинфлација далеко пре санкција 1993, огромна незапосленост, несташице у продавницама. Тај филм је траги-комична критика тог режима и лепоте живљења.
После другог светског рата у свим земљама Европе се живело боље него пре. Шта са тиме? Било је време велике обнове само што је и ту сфрј била на дну по брзини развоја мада вам то удба није рекла док сте шверцовали из Трста и имали рекламу Коле.

Image

Једино је тачно да је инфструткура у делу сфрј била боље него код пољака, бугара и румуна, који још серу у ве-це у пољу или ти пољски, из историјских разлога пре сфрј.

Nexon

Postby Nexon » Tue May 12, 2020 11:54 am

И за крај једна песмица за весеље, спевана од вође по мени најбољег социјално активистичког бенда у сфрј-забрањеног пушења

савабјан

Postby савабјан » Tue May 12, 2020 11:59 am

Pa naravno da je privreda razvijenija kod država koje su bile samostalne pre drugog i orvog sv rata, mi smo 50 godina ranije izašli iz ropstva i feudalnog odnosa kao država. Mi smo se do jaja razvili kakvi smo bili, činjenica je da, koliko god srali po slovencima i hrvatima, mi i bosna, ili ako ćemo preciznije srpske teritorije su bile daleko nerazvijenije od ostalih delova sfrj.
Hrvate i Slovence ni ne gledam kao naše, ali objektivno, muslimani su Srbi koliko i mi pravoslavci. Porediti Jugoslaviju sa Italijom ili Nemačkom je smešno, bez obzira ko je na kojoj strani bio tokom rata.

Nexon

Postby Nexon » Tue May 12, 2020 12:12 pm

Не знаш ни историју Србије. Србија је почела да укида феудализам и ропство још Сретењским уставом 1835. Пре Аустрије или САД, респективно. Јбг. Србија је била прва земља у централној и источној Европи и Балкану као национална држава 1804. Није било никакваих Пољака, Мађара, Чеха, Грка, Бугара не дај Боже хрвата, словенаца и некаквих бошњака, македонаца и арбанаса. Само Србија и Русија, Аустрија, Пруска и Османлије као вишенационалне феудалне царевине и краљевина. Шта кажеш на то? Све ти набројани говнари са истока Европе и Балкана, су на овај или онај начин добили независност захвљаујући Србији.
Војводина је била најразвијена област која је ушла 1918 у састав Краљевине и била је то све док је нису комунисти преузели. Центрлана Србија је била девастирана Првим светским ратом али је пре 1914 Београд био на сличном нивоу као Аграм или ти Загреб. Али је тридесетих тешка индустрија Србије(што су швабе покрале 1941) била на већем нивоу од хрватске, која је била једна од најсиромашних области Аустроугарске а и тамо су Срби међу богатијим, иако су хрвати радили све да не буде тако одакле и потиче мржња док је Србин био слободан у Војној крајни а авар хрват-кмет иза Војне крајине, попут Српске банке дд Загреб која је настала крајем 19. века од деоница и депозита Срба у јужној Угарској па су неке од најстарих грађевина у загребу, Дубровнику и Сплиту у власништву те банке које након комунизма, који је национализовао имовону, коју су претходно усташе национализовале убијајући власнике у Јасеновцу, авари нису вратили до данас.
Е, сада ту је дошло до малих неспоразума јер се тадашњем вођи, Милошу, много допало да шверцује а био је неписмен. Кажу да је био међу најбогатима у европи када га отераше из Србије да ужива на својим имањима у Влашкој. Па му се није баш допадало да народ буде писмен и индустријализован јер лепше је терати магнулицу преко Саве и Дунава од неписмених сељака које си на велико крао на разлици у цени. То ти је корен свега онога што не ваља у Србији.
Ево да те мало образујем модерном историјом Србије од 1804, одеш на данашњи Студентски трг у Београду, седнеш на клупу лицем окренут према згради Ректорара Београдског Универзитета и прочиташ чија је то задужбина и онда почнеш да истражујеш.

Иначе, Краљевина Југославија је у просеку била изнад Бугарске када се гледа бдп по глави становника што се не може рећи за СФРј током већег дела постојања. Мислим да слично важи за Грчку.

савабјан

Postby савабјан » Tue May 12, 2020 12:27 pm

Ajde pokazao si elementarno znanje istorije, svaka čast, ali opet porediti nas i Nemce, Špance, Italijane, je neumesno i smešno. To što ti svršavaš na Kraljevinu, ne znači da je tako bilo. 1878 Srbija zvanično postaje nezavisna. Izmedju sv ratova, postoje knjige i zapisi u kojima se navode činjenice da je kralj trčao u Zagreb i Sloveniju jer je u Beogradu bila seljanija, jer je bilo neizgradjeno a kraljevskoj guzici su prijale urbanizovane oblasti, i katolička gospoda. To su mu zamerali srpski nacionalisti i Srbi generalno, zato je ovde tako lako i prihvaćen komunizam i više ljudi je išlo u partizane nego u četnike tokom ratova.
I ajde sa Bugarima i Grcima ima smisla da se poredimo, to su države sa sličnom istorijom, ali sa državama sa zapada porediti Srbiju/Jugoslaviju bilo šta sa ovih prostora......
Pogotovo što smo mi zbog Turaka sišli sa planina pre 150 godina, ljudi nam živeli po krševima, brdima, gde sve ne.
Last edited by савабјан on Tue May 12, 2020 12:29 pm, edited 1 time in total.

Nexon

Postby Nexon » Tue May 12, 2020 12:28 pm

Nexon wrote:Не знаш ни историју Србије. Србија је почела да укида феудализам и ропство још Сретењским уставом 1835. Пре Аустрије или САД, респективно. Јбг. Србија је била прва земља у централној и источној Европи и Балкану као национална држава 1804. Није било никакваих Пољака, Мађара, Чеха, Грка, Бугара не дај Боже хрвата, словенаца и некаквих бошњака, македонаца и арбанаса. Само Србија и Русија, Аустрија, Пруска и Османлије као вишенационалне феудалне царевине и краљевина. Шта кажеш на то? Све ти набројани говнари са истока Европе и Балкана, су на овај или онај начин добили независност захвљаујући Србији.
Војводина је била најразвијена област која је ушла 1918 у састав Краљевине и била је то све док је нису комунисти преузели. Центрлана Србија је била девастирана Првим светским ратом али је пре 1914 Београд био на сличном нивоу као Аграм или ти Загреб. Али је тридесетих тешка индустрија Србије(што су швабе покрале 1941) била на већем нивоу од хрватске, која је била једна од најсиромашних области Аустроугарске а и тамо су Срби међу богатијим, иако су хрвати радили све да не буде тако одакле и потиче мржња док је Србин био слободан у Војној крајни а авар хрват-кмет иза Војне крајине, попут Српске банке дд Загреб која је настала крајем 19. века од деоница и депозита Срба у јужној Угарској па су неке од најстарих грађевина у Загребу, Дубровнику и Сплиту у власништву те банке које након комунизма, који је национализовао имовону, коју су претходно усташе национализовале убијајући власнике у Јасеновцу, авари нису вратили до данас. Могу да ти покажем ту зграду која је практично на тргу Бана Јелачића у загребу коју је направила Српска банка дд загреб а данас је део аварских пошта.
Е, сада ту је дошло до малих неспоразума јер се тадашњем вођи, Милошу, много допало да шверцује а био је неписмен. Кажу да је био међу најбогатима у европи када га отераше из Србије да ужива на својим имањима у Влашкој. Па му се није баш допадало да народ буде писмен и индустријализован јер лепше је терати магнулицу преко Саве и Дунава од неписмених сељака које си на велико крао на разлици у цени. То ти је корен свега онога што не ваља у Србији.
Ево да те мало образујем модерном историјом Србије од 1804, одеш на данашњи Студентски трг у Београду, седнеш на клупу лицем окренут према згради Ректорара Београдског Универзитета и прочиташ чија је то задужбина и онда почнеш да истражујеш.

Иначе, Краљевина Југославија је у просеку била изнад Бугарске када се гледа бдп по глави становника што се не може рећи за СФРј током већег дела постојања. Мислим да слично важи за Грчку.

савабјан

Postby савабјан » Tue May 12, 2020 12:32 pm

Inače i ti sam navodiš da su zapadne teritorije sfrj bile razvijenije istorijski. Ne kapiram o čemu sada polemišeš. Okej, jesu bili vlasnici Srbi svega toga, ali je činjenica da je pod austrougarima bilo daleko više prostora za prosperitet nego pod turcima.

Nexon

Postby Nexon » Tue May 12, 2020 12:35 pm

Колико ја знам једино ко је ишао да се коцка и курва је био Милан Обреновић али у Беч.
Шпанија није била много развбијенија од Југославије, али је Франко крајем педесетих извршио реформу преко Опус Деи економије када су нагло одскочили од СФРј што се и види на графикону изнад.

савабјан

Postby савабјан » Tue May 12, 2020 12:39 pm

Čekaj bre, porediš Španiju koja je bila kolonijalna sila sa Srbijom/Jugoslavijom. Španija je otkrila Ameriku dok smo se mi krili po planinama dok su nam Turci nabijali pretke na kolac.

Nexon

Postby Nexon » Tue May 12, 2020 12:55 pm

Западни крајеви нису били богатији. Била је најбогатија Војводина или ти Војводство Српско, што је оригинални назив, где су Срби били већина и поред велике мађаризације и германизације од 18. века. И била је Војводина најбогатија све до комунистичког доба, чак и за време Краљевине. Једино ако си коњушар онда верујеш да си био богатији али не знаш да ти је градњу прве пруге између Загреб и примироја(Ријека) током 19. века финансирала српска банка за време Обреновића у сарадња са мађарима.
Да ти је пруга Загреб-Сплит изграђена за време Карађорђевића.
Централна Србија је до 1914 била на сличном нивоу као већи део аустроугарске хрватске. Славонија је била нешто боља. Али је Србија током Првог светскго рата девастирана, швабе и њихови робови су односили пруге, потапали руднике 1918, побијен је читав сточни фонд итд. Србија скоро никакву ратну одштету није добила док су Британија и Франуцска добиле до последњег по Јанговом плану који еј то гарантовао Србији, и гарантује и данас да смо били правно паметни код наслеђивања СФРј.

Иначе у Београд су долазили аварски коњушари међу њима и отац модерних Авара, Анте Старчевић, који је поставио темеље хрватског наицонализма и усташтва након што је одбијен на Београдском лицеу па је отишао у Будимпешту где је покупио антисрпску мађарску пропаганду која је настала јер су Мађари издували у рату и револуцији 1848 и 1849 са Србима па је тако настала Војводина.

А модерну Србију се стварали образовани Срби Пречани(из данашње хрватске, Славоније и Војводине), укључујући и једног немца из Панчева који постао Србин и налази се на црвеној од 1000 динара, а који је развијао руднике у Источној Србији и Сартид у Смедереву од 19. века а то је Ђорђе Вајферт. Tако смо међу првима имали у Европи Грађански законик из 1844

Српски грађански законик (скраћено СГЗ) је најважнији, најпознатији и најдуговечнији српски правни акт у новијој историји. Донет је 25. марта 1844 . године за време владавине Уставобранитеља и кнеза Александра Карађорђевића. Законик је саставио Јован Хаџић (на том послу је радио од 1837. године) по аустријском узору, четврти по реду у Европи (после француског из 1804., аустријског из 1811. и холандског из 1838.)
Важио је пуних 100 година, а многа његова правила важе и данас кроз друге законе који су донети касније. Све до комунистичког доба.

А модерне природен и техничке науке на Београдском Универзитету ти је поставио Србин из данашње хрватске-Милутин Миланковић, он није запалио за Амеирку већ је развијао српску науку, где је псотавио чувену теорију о Леденим добима и промени климе на планетама Сунчевог система. Иако НАСА о томе зна много па га прогласи за једног од највећих научника 20. века, Србија везе нема о њему док о Тесли који ништа Србији није дао дају имена кучићима. Миланковић је рођен у Даљу, то ти је место на Дунаву у нажалост данас хрватској јер је Слоба то предао у Дејтону. Није добио Ноблеа јер се супроставља нацистима и комунистима та разлику од Иве Андрића.

А могло је бити много боље да Милош Обреновић није био тако похлепан, да се одмах 1815 кренуло са школама и индустријом а не да се држави становништво необразовано и цео посао да буде узгајање мангулица.

Србија је добила суштинску независност руским притиском на Порту кроз Хатишерифе 1830 и 1833. Од тада имамо своју војску, устав и све остало независно од Османлија.
Ова Србија је историски гигант и доведите се у ред, престаните да крадете, мафијашите и да се циганишете у свакодневном животу.

савабјан

Postby савабјан » Tue May 12, 2020 1:08 pm

Dobro ajde, u pravu si. Vojvodina je isto bila u sastavu austrougarske. To je sve što ću da kažem.

Return to “Само опуштено”