Dastanje 2016

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Nexon

Re: Dastanje 2016

Postby Nexon » Tue Mar 08, 2016 6:24 pm

1748 wrote:Niko nije objasnio kako se raspodeljuju glasovi i kako ovima odgovara da što manje ljudi izađe. Računajte da će sns-ovo glasačko telo izaći u 100% sastavu! I oni će da nategnu % koji nategnu. Glasovi stranaka koji ne pređu cenzus se raspodeljuju strankama koje su ga prešle u procentu u kom je narod glasao za njih. Znači ako sns ima npr 40%, sps 15% dss 5% ds 5% (cifre sam lupao) toliki procenat dobijaju od glasova stranaka koje nisu prešle cenzus. Neka me neko ispravi ako grešim.

Čudno je to kako, što Čombe reče, na lokalu međusobnih lizanja koliko oš pa je tako zamenik gradonačelnika u Ns dss-ovac. Dveri su prešli cenzus u Ns ali ih to nije sprečilo (deo ekipe) da izađu iz dveri zarad vlasti u gradu i oforme Treću Srbiju i dobiju par preduzeća da vode koje će im sns uzeti par godina kasnije a oni će napraviti jedno 5 nebitnih stranaka. Te kombinacije na lokalu su mi nešto najjače u državi.

Prema Dverima sam bio skeptičan od samog starta, u početku sam kontao možda neko osveženje na političkoj sceni međutim pokazali su se ko su i šta su. Postali su stranka (ok moralo se zbog novog zakona to mi je jasno), ali su zato komplet vođenje svega prebacili u Beograd i kada se omladina u Ns (koja je maltene vodila starešinstvo u Ns) pobunila protiv takvog načina vođenja stranke, koji je skroz kontra njihovoj početnoj priči, oni su iz fizički napali, istamburali i izbacili :D

Što se tiče ostalih stranaka, kad ih stavim na ''za i protiv'' listu mogu da skontam da ljudi glasaju za:

srs - zbog šekija i vernosti toj stranci
dss/dveri - ta neka srs ekipa koja vidi da ovi mogu a radikali ne mogu više ništa da urade na sceni i koji su za anti nato priču
radulović - što reče Nexon moderna levica prešla iz ldp-a
sps - još se nije očistio slobin kadar, ima ih još jebli sebe.

Za ostale stranke stvarno ne znam šta ima ZA da se glasa, a za sve nabrojane može jedno poduže PROTIV.

Da dodam da se u još jednoj stvari slažem sa Nexonom, na starom forumu je rekao da Tadića treba menjati (sns-om verovatno) i neko mu je postavio pitanje i šta kad dođu ti novi i ako nastave priču starih on je odgovorio ''menjati stalno dok neko konkretno ne krene da radi''. Odlično rečeno, ali kapiram jebeno neizvodljivo ovde.

2 pitanja za Neksona:

1. Kako ti gledaš na te dilove u lokalu?

2. Šta misliš koliki % bi dss dobio da izlaze solo na izbore?

Мислио сам да сам објаснио то са оним табелама на првој страни. Хајмо поново

Image

Која странка има највише ониих који ће сигурно да изађу? Они су мотивисани, између осталог, јер им послови зависе од тога, тако је увек са позицијом и зато је тешко скинути власт али не и немогуће и она мора да се мења.
Такође их интересује да што више странака остане испод цензуса јер Донтов математички модел, који се користи за расподеле мандата у Скупштини, фаворизује у том случају странку са највећим бројем гласова, што више странака уђе они имају мање мадата на истом проценту освојених гласова.
То значи да ако снс има 45% и мање странака уђе они ће имати више мандата, важи обрнуто на њихових могућих 45%.

1. Гледам као део локалне политике и преживљавање странака. Да би странка правила што мање "логичних" дилова на локалу мора да буде јача на републичком нивоу.

2. 3-4%, без камапње пред изборе.

1958

Postby 1958 » Tue Mar 08, 2016 6:45 pm

Nexon wrote:Венди прво промени ник да не срамотиш клуб и групу због свог писања. Од пљувања по људима који причају ијекавицу, док је група износила одузети транс муџахединима, као подршку Србима у Сарајеву током рата до гомиле момака са трибине који су крварили по БиХ, хрватској и КиМ.
До твог става око Обаминих талибана у Украјини, иако је група јасно рекла шта има на ту тему и на томе стоји данас и теби неколико пута објашњено овде, не само од мене, шта и како.
Можда би требало да се посаветујеш мало око ставова групе, није ту битно Беле Воде република већ што већа Србија. Чак и када се пева на мелодију Лили Марлен а појединци држе римски поздрав. Можда ти то није јасно?!

О твом последњем смешном питању: у земљи где се цела лига врти око наредби шта и како, ти мени постављаш то питање након догађаја са оним трансевима од прошле године и позиције Рада сада?! Да ли ти то можда имаш неке друге информације?
Што се тиче индекса, је л Мајин?
А, сада једно питање за тебе: да ли твоја аверзија према дверима долази због Бошка Обрадовића који има нагласак из западне Србије?

Slusaj ovako, boli mene kurac I za tebe I za dveri I za tvoju politiku.

Posto ja sramotim grupu, ja za kojeg dobar deo foruma zna ko sam I sta sam, I svi ljudi sa moje tribine. Sto se lepo ne dogovorimo pa da vidimo uzivo ko sta radi I ko sta blati I sta sve ne. Evo u duhu tvojih politickih kurcevih pisanija ja ti upucujem javni poziv, pa ti odgovori ili seri po netu zauvek.
Toliko.
Често одем до на село

Nexon

Postby Nexon » Tue Mar 08, 2016 6:47 pm

Такође бих хтео да поздравим сендвичаре који су коначно нешто погодили што се мене тиче. Тачно, на овим изборима подржавам дсс-двери, као што то нисам радио на прошлим изборима 2014 јер сам сматрао да још тада треба да иду заједно а они то нису урадили. Пре свега их подржавам јер мислим да је основни разлог зашто је Вучић расписао изборе због промена устава, која ће ићи шатро на смањене посланичких мандата(што није проблематично) а ту ће се онда провући и још неке "стварчице" око позиције КиМ.
Да, знам, да тебе венди то не занима, они прескачу шине за тебе, ти си стари београђанин који не подносиш то што ти прљају град, пошто је велика већина њих дошла у избеглички центар да би теби напакостили. Је л си некада био у избегличком насељу, венди? Знаш, до тамо нема шина па је можда то проблем за тебе.
Али ти захваљујем венди што сматраш да сам капацитет за министарство. Додуше то код тебе није случај јер си болно необразована особа. Тако скоро извесно да ја боље знам историју града Београда од почетака до времена када се звао Дар-ал-Џихад(је л сам ти показивао слику папе у Лувру, лидеру, који је везан за догађаје из историје Београда, када смо ишли у француску на утакмицу?). Што вероватно значи да ни ти, као стари београђанин, ниси толико по пореклу стар у Београду, осим ако ниси турчин.

Са тиме у вези, понављам, ја сам спреман да се за опкладу провери да ли сам био икада члан неке странке. Изволите послати поруке и спремите новац, пошто ја нећу изгубити.

Nexon

Postby Nexon » Tue Mar 08, 2016 6:57 pm

1958 wrote:
Nexon wrote:Венди прво промени ник да не срамотиш клуб и групу због свог писања. Од пљувања по људима који причају ијекавицу, док је група износила одузети транс муџахединима, као подршку Србима у Сарајеву током рата до гомиле момака са трибине који су крварили по БиХ, хрватској и КиМ.
До твог става око Обаминих талибана у Украјини, иако је група јасно рекла шта има на ту тему и на томе стоји данас и теби неколико пута објашњено овде, не само од мене, шта и како.
Можда би требало да се посаветујеш мало око ставова групе, није ту битно Беле Воде република већ што већа Србија. Чак и када се пева на мелодију Лили Марлен а појединци држе римски поздрав. Можда ти то није јасно?!

О твом последњем смешном питању: у земљи где се цела лига врти око наредби шта и како, ти мени постављаш то питање након догађаја са оним трансевима од прошле године и позиције Рада сада?! Да ли ти то можда имаш неке друге информације?
Што се тиче индекса, је л Мајин?
А, сада једно питање за тебе: да ли твоја аверзија према дверима долази због Бошка Обрадовића који има нагласак из западне Србије?

Slusaj ovako, boli mene kurac I za tebe I za dveri I za tvoju politiku.

Posto ja sramotim grupu, ja za kojeg dobar deo foruma zna ko sam I sta sam, I svi ljudi sa moje tribine. Sto se lepo ne dogovorimo pa da vidimo uzivo ko sta radi I ko sta blati I sta sve ne. Evo u duhu tvojih politickih kurcevih pisanija ja ti upicujem javni poziv, pa ti odgovori ili seri po netu zauvek.
Toliko.

Прво, нисмо цигани да се тако изражавамо, што стално радиш.
Друго, да тачно, ти немаш везе са ничим само улећеш да провоцираш јер ти је досадно
Треће, заборави на мене док пишем, што се тебе уопште не тангира и уживај.

1958

Postby 1958 » Tue Mar 08, 2016 7:17 pm

Tako sam I mislio. Picketina obicna.

Ja mozda nisam nacitan, politicki potkovan, obrazovan, ali kad pisem I govorim onda je to ni sa cim, a ne sa nicim
Често одем до на село

Nexon

Postby Nexon » Tue Mar 08, 2016 7:40 pm

Одмори мало, нервоза говори из тебе, онда хладне главе размисли.
Да се вратим на тему.
Обећао сам да ћу рећи коју о томе како је Тадић добијао. Његови саветници су проучили јавност и схватили да се он може истурити женама, зато је онај дебели Сомборац стално форсирао причу о Клунију. Жене се мало ирационалније понашају при гласању од мушкараца, реагују често на импулс, у овом случају продана "лепота" Тадића.
Са друге стране дсс, добрим делом и остале десничарске странке у Србији, имају велики проблем са женским гласовима, које никако да добију.

1748

Postby 1748 » Tue Mar 08, 2016 8:36 pm

Hvala na odgovorima. :smajlikojinazdravlja: :)
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.

Чомбе

Postby Чомбе » Wed Mar 09, 2016 1:01 am

Kockalone wrote:Извињавам се што се мијешам, али прочитао сам читаву тему па ми једна ствар занимљива. Није ми јасно како људи не разумију основне ствари што се тиче политике, а то је да је једна ствар државни ниво, а друга ствар општински. Ако је државни ниво логично је да странке које имају слична идеолошка опредељења иду заједно, десничари заједно, љевичари заједно, натоовци заједно итд... Што се локалног дијела тиче ту се не води полемика оће ли се у Нато или ће са Русима, оће ли у ЕУ или неће. Ту се воде питања о локалним проблемима и ама баш никакве везе нема ко је лијево, а ко десно. Ако су у неком мјесту рецимо радикали и Јовановићеви имају добру екипу, способне људе који могу унаприједити то мјесто какав је проблем да ти људи буду у коалицији на локалу? Па свуђе по свијету имате случајеве да партије које су тотално идеолошки супротне на локалу добро сарађују и завршавају посао.

Па једино око чега су се до сада слагали и спајали на локалу сви неспојиви је било запошљавање партијских кадрова, комбинације, стицање личне материјалне користи и увећавање имовине. Ево ти поплаве као најбољи пример. Ни ови напредни, ни пре њих жути, дос, ни пре њих црвени и плави...нико никад ништа није радио на томе да овако нешто спречи или бар предупреди. А сви који су икад били на власти у локалу у власт су ушли сиромашнији него што су изашли, тачније изашли су далеко богатији са комплетним фамилијама запосленим у јавном сектору. Толико о идеологији и добром слагању на локалном нивоу.
И јебеш ти то како је у свету. У свету имаш политичаре који на посао иду пешке, бициклом или јавним превозом. Где си ти то видео у Србији? Него дај одма службене аудије, супербе, мечке...дај телохранитеље, ротације, пичке миле матере. Укратко речено ГОВНА сви до једног.

Kibiców

Postby Kibiców » Wed Mar 09, 2016 11:14 am

Sad citam da je potrebno izdvojiti 53 miliona za kutije, lampe, sprejeve i te gluposti!
Prvo me zanima sta uradise sa svim tim sa zadnjih izbora? Gde su te kutije, lampe... to potrosna roba, kutije pucaju nakon par meseci stajanja? Sta

Drugo, koliko ce svaka stranka dobiti od drzave na ime kampanje? Pa ovi od ovog JP oni od onog... i koliko ce sve to da kosta? I sta je sve moglo sa tim parama da se uradi? Koliko dece da se izleci...??

p.s. ne dirajte Arenu kad budemo igrali plejof evrolige, lose cete proci

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Wed Mar 09, 2016 11:28 am

Kibiców wrote:Sad citam da je potrebno izdvojiti 53 miliona za kutije, lampe, sprejeve i te gluposti!
Prvo me zanima sta uradise sa svim tim sa zadnjih izbora? Gde su te kutije, lampe... to potrosna roba, kutije pucaju nakon par meseci stajanja? Sta

Drugo, koliko ce svaka stranka dobiti od drzave na ime kampanje? Pa ovi od ovog JP oni od onog... i koliko ce sve to da kosta? I sta je sve moglo sa tim parama da se uradi? Koliko dece da se izleci...??

Sve bi to otislo na sluzbena putovanja i ko zna jos na sta. Niti bi te pare video narod, niti bolesna deca

Kibiców

Postby Kibiców » Wed Mar 09, 2016 11:36 am

SAO_Zeljin wrote:
Kibiców wrote:Sad citam da je potrebno izdvojiti 53 miliona za kutije, lampe, sprejeve i te gluposti!

Sve bi to otislo na sluzbena putovanja i ko zna jos na sta. Niti bi te pare video narod, niti bolesna deca

Znam ali ako hoces neke politicke poene posto realno sve njih zabole za narod izadji i kazi sve to kosta toliko i toliko i umesto izbora neki zivoti neka se spasu!
Ili sto bi rekao jedan moj drugar drzava ne sme ni dinar da da za izbore nego svi koji se kandiduju iz svog dzepa sve! Znam da kenjam ne morate da mi kazete ali barem bi licilo na nesto!

Чомбе

Postby Чомбе » Wed Mar 09, 2016 11:49 am

Па што се баја не врати у Србију да се бори с народом против уласка Србије у еу?

нуклеарни удар

Postby нуклеарни удар » Wed Mar 09, 2016 12:16 pm

Тешко може да са овако затупљеним хипнотисаним народом нешто промени ,само робију да навуче неку . Овде ( http://gorandavidovic.com/davidovic-za-kosmopol-republika-srpska-je-bastion-srpstva/ )најављује да ће да се врати ускоро:

Када ће те се вратити у Србију?
Ако се нешто не промени на горе, вероватно ћу током ове године доћи у Србију. Нисам још сигуран колико се процеса против мене води, јер се то стално мења. Од неких оптужница су одустали, неке пишу поново, а обавештен сам да постоје и неке потпуно бесмислене истраге.

Да ли планирате поново покренути патриотску организацију?
Да, свакако легалну и потпуно јавну политичку организацију. Радимо сасвим озбиљно на томе. Нешто од резултата тог рада јавност ће имати прилике да види током овог месеца.

Чомбе

Postby Чомбе » Wed Mar 09, 2016 12:33 pm

Демагогија.

Лудак из луднице

Postby Лудак из луднице » Wed Mar 09, 2016 2:02 pm

Није демагогија. Бар ово што се тича формирања нове организације, убрзо ће се све знати...

Што се мене тиче дајем глас ДВЕРИ-дсс или радикалима. Одлучићу на дан избора. И о једнима и о другима замерам милион ствари и имају доста тога негативног, али ето , бар да буде занимљивије у скупштини. Осим Воје и Бошко зна да направи пичвајз , па ћу само због тога и гласати.

prcko

Postby prcko » Wed Mar 09, 2016 2:06 pm

Da li su predate konacne liste? Mogli bi da napravimo onu anketu na vrhu stranice, da vidimo kako je raspolozenje ljudi. :mrgreen:

јахач магле

Postby јахач магле » Wed Mar 09, 2016 2:12 pm

prcko wrote:Da li su predate konacne liste? Mogli bi da napravimo onu anketu na vrhu stranice, da vidimo kako je raspolozenje ljudi. :mrgreen:

СНС, ДС и СПС су до сада предали.
...Сијају звезде као очи конобарице...

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Wed Mar 09, 2016 3:28 pm

Hahahahahhaha pa ovo je za sanatorijum

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Wed Mar 09, 2016 7:55 pm

Oви избори су процес, који служи да сазнамо ко ће из велике ЦИА- СРБ коалиције да формализује своје коалиционо деловање <3

Жанка Стокић је играла Швабама, ови клошари играју новом газди, а ми смо публика, само са правом гласа :)
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

Return to “Само опуштено”