Bande

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
1958

Re: Bande

Postby 1958 » Wed Jul 06, 2016 2:22 pm

Lepo je sto se slazete. Samo ne znam gde vi zivite. A to da nisam razgovarao u muriji sa nekom jacom glavom, ili uopste isao da razgovaram u muriji to je tacno, to radi neka druga vrsta ljudi.
Често одем до на село

Panzram

Postby Panzram » Wed Jul 06, 2016 4:11 pm

A evo šta na ovu vašu, vazda aktuelnu temu, ima da kaže Splića, starosedelac Čikaga:

"Kad pogledas procenat ubistava I razbojnistava odmah upadne u oce kako je Cikago jedan od najnesigurnijih gradova na svijetu. Taman da se users od same pomisli na to da zivis u blizini a kamoli u samom gradu. Medjutim, postoji jedna bitna stvar, ubistva, razbojnistva I tako te zajebancije se desavaju u 99% slucajeva dijelovima grada gdje zive iskljucivo crnci, mexikanci, portorikanci… Tamo gdje postoje bande I gdje su najgori uslovi za zivot. Nece tebi niko prici da te opljacka dok setas centrom Cikaga, bilo koje doba dana I noci, nebitno kuda ides, nebitno kako izgledas I nebitno ko si. Zna se gdje su geta ili projects, tamo nema sta da zalazis, I tamo nema potrebe da ulazis ni po danu a kamoli po noci.

Ono sta se desava u tim naseljima tipa, westside, southside cak I dio eastside (tamo je jedno vrijeme bio ogroman broj Srba, cak su I imali organizovanu krimi grupu pa su se po dobrom obicaju izrokali medjusobno) je stvarno ravno nekom ratu u africi. Eastside (kojeg mnogi I zovu southside ) je bio pun evroazilanata, Iraca Italijana Poljaka Srba Hrvata… Na Commercial I 95th street bile su jedna do druge srpska I hrvatska crkva. Kraj je bio totalno OK dok nisu poceli da ulaze crnci I mexosi koji su sada tamo vecina. Tu je recimo skup svih mogucih bandi, I tu se granice sve moguce teritorije, Latin Kingsi, Disciples… Znaci svi su tu na par blokova. E u svom tom sranju, postoji irski bar O’Hare’s gdje crnog uveta neces vidjet, gdje dolaze iskljucivo bijelci koji su nekad tu zivjeli, I njihovi prijatelji naravno. Mozes da dodjes u kavom god hoces autu, da ostanes dokle god hoces I nece ti ni dlaka sa glave falit. Ni jednom jedinom clanu bilo koje bande ne pada na pamet napravit sranje tu. Prvo jer se zna ko je vlasnik, drugo jer se zna da bi ih murija razjebala u roku od odmah I trece bande ne napadaju obicne gradjane (citaj bijelce). U INdiani se nalazi Gary najveci geto sto postoji, skoro 100% crnci, najsiromasniji kraj, bukvalno grad izgleda kao Derventa 92. Na njega se naslanjaju 3 gradica iskljucivo bijelo stanovnistvo I to srednja visa klasa. Kuce su od pola miliona pa na vise. Nikad ali nikad se nije desilo da naprave kakvo razbojnistvo ili nedaj boze ubistvo u tim gradovima. Ovo kazem, da bi shvatio da ta rata kriminala, iako se govori o Cikagu, nikako nije mjerilo sigurnosti. Jednostavno u tim zabitima nema sta da trazis niti oni smiju da prave sranja van toga.

Jos nesto je vrlo bitno, takozvani “recreational users” ili ovi sto krkaju drogu (uglavnom koks) rekreativno vikendom ili dva-tri puta nedjeljno su najvece musterije kartelima koji drze sapu nad svim bandama u Cikagu. Praveci sranja u okruzenju srednje/vise klase samo im sjebavaju trziste a to nikome ne odgovara. Nedavno su Kingsi imali pokusaj da naprave iskorak, misleci da je Sinaloa obezglavljena, pa su preko noci nasli 20-ak visokih likova priklanih u krevetu. Preko noci. Svu drogu dostavlja kartel, sve bande prodaju na sitno I dobiju procenat a najvace trziste nisu krekis koji pljunu 10 dolara za kamencic nego bijelac koji nedjeljno kupi dva 8ball za $160-$250 po komadu. E takvih je recimo u Cikagu I okolini milion, pa sad ti vidi sta se kome vise isplati.

Ono sto bande kontrolisu jeste njihova kuca I dva bloka okolo, tu se rokaju I ubijaju a samim tim nabijaju ratu kriminala, pa izgleda kako je grad totalno nesiguran. Ono jeste ali dio grada gdje su oni, koji izgleda kao sierra leone. I to je bas tako, kuce popaljene, razrusene smece svuda okolo, krekis na ulicama bauljaju kao zombiji. Preko dana prodjes cisto da vidis, po noci ni uludilu ne ulazis I nece se nista ruzno desit.

A sam grad I dalje drzi takzvani “outfit” vrlo slicno kao 5 familija u NYC, samo sto su u Cikagu italijani dozvolili neitalijanima da budu dio organizacije pa nema klasicnog “cosa nostra” tripa. Doduse na vrhu je I dalje Italijan. To je prava krimi organizacija koja ima udio u bukvalno svemu, od gradjevinstva, preko deponija smeca, do sportskih timova. A ove ulicne bande, brutalne, nemilosrdne, nije se sa njima zajebavat, ali su ograniceni na teritoriju koju im na kraju dozvoli vlast. South side u Cikagu je bio najveci geto, sve bande bile prisutne, pocetkom dvijehiljaditih, vlast je bukvalno za 10 dana srusila sve zgrade I sve ih raselila po okolnim naseljima. Znaci samo su rekli 20000 vas se seli u Michigan City, 15000 vas ide u Gary, 17000 vas ide u Calumet City… Mislis da se neko bunio, ili da su bande pravile neki protest??? Jesu kitu. Za manje od mjesec dana raselili su oko 200 000 ljudi, kao da su golubovi, I srusili kompletan dio grada. Sravnili sa zemljom. To ti recimo govori koliko bi im trebalo da ih sve uniste da hoce."
Ovo neće na dobro da izađe...

bully

Postby bully » Wed Jul 06, 2016 6:24 pm

Da, to radimo mi cinkarosi ;) Sto gde zivimo? Sta smo mi rekli a da je bajka? Ti nesto kao pricas a argumenata nigde sto mi se desava 100ti put na ovom forumu. Ja te nista ne vredjam da se odma razumemo samo ti skrecem paznju da nisi nikako upravu sto ti mozes da prihvatis i naravno ne moras. Napisacu jos samo ovo i od mene dosta, ocu citam ripera i tezvija, ljudi znaju sta pisu.

Kod nas na praksi je bio jedan zandarm, sizofrenija sveze sa kosova. Puca na siptare i drugar koji cini isto je odma do njega i samo u jednom trenutku glava eksplodira(drugaru). Dakle posttreumatski stres, cuje glasove, vidi stvari itd. u svakom slucaju jako sjeban. Medjutim zanimnjiv deo price je sto mu MUP ne da invalidsku pa on tako lud, bez trunke straha ide na utakmice vikendom pod punom opremom na klince koji se izdrogiraju i misle da su jaki jer su u masi..

U svakom sl. nasu muriju ni ja ne mirisem, upoznao sam razne, kompleksa ima tu dosta. Mene legitimisu 3 puta mesecno a znaju tacno ko sta i gde. Ipak to ne menja cinjenicu da su jaki mnogo. To je to drugari, odjava :D
Svaciji prijatelj je niciji prijatelj.

1958

Postby 1958 » Wed Jul 06, 2016 6:50 pm

A tvoj argument je sto ides u muriju i pricas sa pandurima, pritom i razne upoznajes. Jak ti je argument, pobedio si. Inace ko zna mozda bi taj ludi zandar isao i na tebe, a ne samo na drogirane klince da ides na utakmice. Pozdrav, sve najbolje.
Често одем до на село

bully

Postby bully » Wed Jul 06, 2016 7:12 pm

Znam ja razne ljude i da naravno ako hoces da vidis kako neko zivi, upoznas ga medjutim poenta je da slusas razne price i vidis koje se kose i poklapaju pa sam zakljucis sta je istina. Ma naravno da je isao i na mene samo ja znam na sta je sposoban pa se sklonim. Mislim da me uopste nista nisi razumeo i idalje naravno nisi izneo nijedan svoj argument vec samo napadas moje. Nek bude da su panduri brkate cike sa velikim stomacima koji ne znaju nista meni apsolutno svejedno. Takodje sve najbolje.

Panzram

Postby Panzram » Thu Jul 07, 2016 8:41 am

@1958

ma Bully je upoznavao te ljude u vidu zanata, jer je učio takvu školu pa je hteo ne hteo morao da sreće budale raznog tipa i fenotipa. Jednom, pre 7-8 godina smo pohodili kafanu Mornar pa je jednoj sličnoj budali (nije pub) sa kompleksom više vrednosti reko, parafraziram: Brate, jel' ti shvataš da ti i dalje držiš predavanje a ono se završilo pre sat vremena? I dan danas citiram istoj toj budali tu rečenicu te ovaj svaki put pizdi, nije mu dobro, jer je istina samo takva. Alal vera Bully, izvalio si ga još onomad u toj jednoj jedinoj rečenici, dok sam mu ja tada još praštao, iz fazona - ma dobar je on samo ga ego malo jebe, i to što je patujak, i to što su ga maltretirali u tom selu okle je, i što je zakržljao, i što je štreber, ma vido si ga, sve ti beše jasno. Kancer, brate moj, kancer. ;)

Inače, mene murija nije startovala ima sigurno 10 godina, jer odma kad me vide ocene da sam bogougodan, pošten srpski domaćin, i sve što ide uz to. Aj kapiram za sve vas koji idete na tekme pa vas navataju za ličnu i slično, al ne vidim zašto bi bilo koga startovali ako nije razbojnik, diler, narkoman ili prodavač lubenica? Ok, kapiram i ono kad si u društvu takvih sticajem okolnosti (blejite u kraju) pa dovate i tebe, al' inače mene jok, ja policajce viđam samo u filmovima, evo juče sam gledo Klopka za inspektora Kalahana, živ sam se prep'o.

riper

Postby riper » Thu Jul 07, 2016 9:49 am

Ajde ovde da iskoristim znanje pokupljeno iz filmova da pokusam da objasnim razliku ponasanja pandura u amerikama i kod nas u Srbiji, ili bolje receno razlike u citavom pravosudnom sistemu. Secam se kako je ozloglaseni vodja alkatraza Kimi jednom rekao, komentarisuci optuzbe za paljenje dzamije i Brankicu insajder, kako bi vise voleo da mu sudi neki plemenski sud u africkoj dzungli, da bi imao pravednije sudjenje nego u Srbiji. Drugo sto cu parafrazirati je citat iz knjige Kum, kada Don Vito Korleone, vise glasno razmislja nego sto komentarise, maksimu americkog pravosudja koja ide odprilike ovako „bolje je pustiti 1000 krivih nego osuditi jednog nevinog“. Komentar Don Vita je bio u fazonu „kakva divna zemlja“.

Sta je sustina, u nekim uredjenijim zemljama, da bi te neko osudio za neki zlocin, na sudu mora da dokaze da si zaista kriv. U Srbiji te osude politicari, mediji, javnost, a onda sud samo ispise presudu.

Opet, u Americi, ako je verovati brdu akcionih filmova, da bi te neko legitimisao na ulici, potrebno je da ima osnovanu sumnju, kako famozno zovu „probable cause“. U Srbiji naravno toga nema. Moze pandur da te legitimise i pretresa nasumicno, moze da se izivljava, izdrkava, privodi, stagod mu padne na pamet.

U Americi, ako te pandur zaustavi iz cista mira, a da nije imao osnovanu sumnju i provali da si ubijao, silovao, palio, da si najgori zlikovac koji hoda na kugli zemaljskoj, sud te ne moze osuditi. Sudovi u SAD veoma obracaju paznju da takozvane „tehnikalije“, odnosno da li je sam cin hapsenja (privodjenja) u skladu sa zakonom, da li prilikom toga nisu narusena neka osnovna ljudska prava. Ali ne samo to, obraca se paznja na nacin na koji su sakupljani dokazi, da tu nije doslo do povreda zakona ili privatnosti. Dosta krimosa se izvlacilo na tehnikalije, sa dobrim advokatima cesto se napadao taj deo, vise nego onaj da se dokaze da neko nije kriv. U Americi, do rusenja kula bliznakinja, prisluskivanje, uhodjenje i slicne stvari bile su izuzetak, gde si morao da imas veoma dobar razlog da bi potegao za tako necim. Sve se to radi tako sto imas pokrice u nalogu koji izdaje verovatno tuzilac. Dakle odluka o priskuskivanju nikako nije nesto sto ce sami panduri odluciti o tome (gledali ste seriju „Wire“).

Nakon teroristickih napada donet je neki „Homeland security act“, gde ukoliko bilo koja bezbednosna sluzba posumnja da neko priprema teroristicki napad, moze bez problema da prisluskuje, uhodi i cini sve ono sto je inace zabranjeno postojecim zakonima. Taj zakon je Dzordz Bus uneo na mala vrata, podmuklo, koristeci sok obaranja kula bliznakinja, kada bi bilo koji senator ili kongresmen, koji bi se suprotstavio, u javnosti bio okarakterisan kao izdajica. Mnogi se danas kaju zbog ovog zakona, ali on je trenutno neoboriv.

Dakle osim tog izuzetka, sva legitimisanja, privodjenja, prisluskivanja, anderkaver zadaci, sve se radi sa odobrenjem neke vise instance. Svako ko radi na svoju ruku, slucaj pada u vodu, kriminalac seta slobodan. Zbog toga recimo vodje bandi i kriinalnih organizacija, nikada sami nece da imaju kontakt sa drogom, oruzjem ili bilo cime. Oni samo izdaju naredjenja, ekipe ispod izvrsavaju. Postoji struktura mafije koja je opisana i u „Kumu“ i u drugim knjigama, gde do sefa ima najmanje tri zida onih koji vrse naredjenja. Da bi pala neka glavna mafijaska njuska, potrebno je svedocenje nekoga ko mu je najblizi (recimo Semi Garvanao protiv Dzona Gotija).

E sad, u idealnom svetu u Americi to tako funkcionise. Na ulici naravno da ima dosta devijacija. Ima jedan film koji je radjen po istinitim motivima, gde pandurska patrola vidi cetiri crnca u kabriju. Zaustave ih, naravno jer su mladi crnci u skupim kolima. Nadju pistolj kojim je izvrsen neki tezak zlocin. Kako citav slucaj ne bi propao, jer nisu imali opravdanu sumnju da zaustave vozilo, izmisljaju pricu da je auto prosao na crveno svetlo i da su zbog toga zaustavili. Naravno tus e odigrava drama jer jedan od pandura u patroli je crnja, pa i ima grizu savesti i nije mu pravo itd. U krajnjem slucaju ko je gledao seriju „Shield“ ili kako je prevedeno „Prljava policijska znacka“, zna kako policija bez nekih problema zna da steluje dokaze.

Opet da se vratim u Srbiju. Zasto mislim da ovde znaju ko sta radi na ulici (pre svega mislim na drogu). Znam jednog drugara koji je drukao muriji duze vreme ko se cime bavi. Decko je jednom uhvacen sa vutrom za licnu upotrebu. Naravno prosao je ono citavo drkanje koje ide kada neko hoce da se izdrkava na tebi, plus kenjanje kod kuce od matoraca kako je narkoman, kako ce ga izbaciti i slicno. ISti pandur koji je patrolirao uhvatio ga je nekoliko dana kasnije ponovo sa vutrom. Pretio mu je nekim kaznama, ovom se govno smrzlo jer nije nikakav ni mangup ni krimos. Ali bio je u fazonu, ajde reci ti meni sta znas ovde u kraju pa cu te sada pustiti. I tako kada ga god vidi pandur ga prve ispretresa, onda ga ispituje, maltretira itd. Ali to je samo jedan od nacina kako se dolazi do onoga sto u nasoj policiji kazu „operativnih podataka sa terena“. Sa druge strane, u kraju je bio i jedan momak koji se za kratko vreme malo vise uzdigao u dilerskom svetu. Dobri smo bili sa njim, ali lik je bio i problematican. Komsije su zvale muriju kada je nesto senlucio po kraju, dosla patrola ispozdravljala se sa njim kao sa najrodjenijim. Nikada nije bio hapsen do trenutka dok ga nisu roknuli ispred ulaza u zgradu.

Dakle kod nas nema nezavisnog sudstva, policija radi tako sto ti bez problema krsi osnovna ljudska prava, zato je kod nas moguce da se osudi neko iako nema dovoljno dokaza, samo zato sto je pritisak javnosti ili medija takav. I kada kazem nezavisno sudstvo, ne mislim tu samo da su nezavisni od politickih pritisaka, vec upravo od pritisaka javnosti. Za sada samo apelacioni sud obara neke presude i donekle radi tu korektivnu funkciju. Na taj nacin ti teras policiju i tuzilastvo da kvalitetno uradi svoj posao sakupljanja dokaza. Kod nas su se sve te institucije opustene. Policija ne mora da sakuplja dokaze, dovoljno je da nadje osumnjicenog, tuzilastvo ne mora da se trudi da pravi nekakav slucaj, zna da ce sudija svakako dati presudu koja svima odgovara.

Kako sam slusao u mnogim slucajevima nasi najbolji nasi advokati se cesto zale upravo na to, spregu policije, tuzilastva i sudstva, gde se sa slabim dokazima donose presude.

bully

Postby bully » Thu Jul 07, 2016 8:39 pm

Jbt de se toga seti. Gud tajms dobri moj Tezvi :) Meni nije jasno jedino sto si ti branio idiota uopste, mada ti prvo vidis dobro u ljudima a ljudi 90% govna pa si u startu napravio sebi problem. Ne ide dzaba ono -ako imas dva prijatelja u zivotu ti si bogat covek-. Ziva istina. Tako i ovde mozes da procitas ko je kakav po postovima, ko ima bubrege a kome pises i pricas ko zidu. Svi mi moramo da jedemo govna u zivotu, pitanje je samo ko koju kolicinu pojede. Kad covek to shvati kompleksi odose. Ubice nas riper :/

Panzram

Postby Panzram » Fri Jul 08, 2016 9:25 am

Ma pusti, ufatilo me tad nešto praiskonsko hrišćansko u meni, al' sam srećom sve to potro i zatro na vreme, te se okreno ZLU kao jedinom pravom DOBRU. :D

1958

Postby 1958 » Fri Jul 08, 2016 12:17 pm

Lepo je kad se ljudi druze
Често одем до на село

Nexon

Postby Nexon » Fri Jul 08, 2016 1:38 pm

riper wrote:Ovde cu se jos samo kratko vratiti, pricao sam ranije o novinaru Geriju Vebu. On je veoma bitan lik, koji je otkrio vezu CIA i epidemije kreka u SAD. I to nije bila teorija zavere, nego izvanredno istrazivacko novinarstvo, gde je Geri Veb, koristeci transkripte sa sudjenja narko bosova u Nikaragvi, Panami i drugim drzavama, video da su svi do jednog govorili da su za uvoz kreka i kokaina u SAD imali za vezu ljude iz CIA, koji su im obezbedjivali logistiku i sve druge neophodne stvari da bi sverc bio uspesan. Veba pominjem jer je sve lepo ispisao u knjizi “Dark Alliance”, koju sam skinuo na engleskom jeziku, ali koja je valjda i dalje nekako bila zasticena da nije htela da mi otvori nista osim uvoda.

То је била много већа афера од тога што пишеш. Они јесу давали крминлацима из Латинске Америке да послују у САД како би их везали за себе, да не би отишли код Руса, јер се око тога радило. Почетак скоро свих кланова, картела у Латинској Америци је везан за пословање са циа, или неком другом службом. Примера ради, Фарк у Колумбији, због којег је пао Шарић када је почео да ради са њима, који је марксистичко-револуционарни покрет са везама у Москви, пре пада СССР-а, а и данас се бори против про-сад владе у Колумбији. САД нису хтеле то да дозволе па су везивали што више великих кримоса за себе.

Сама афера Иран-Контра је већа од самог шверца коке. Циа је илегално продавала оружје Ирану, иако је Иран био под најтврђим санкцијама после Исламске Револуције, када су побили туце Амера у амбасади, а онда ушли у рат са арапско-сунитским Ираком, који је био подржаван од стране целог света, против Ирана, и нису успели да добију Персијанце, али то је нека друга тема. Дакле, циа продаје САД оружје Ирану а онда тај новац користи за наоружаавње гериле у Централној Америци, дрога је ту била само додатак.

А, што се тиче криминланих банди у САД, та држава је настала из криминала. Проверите ко је први потписник Декларације назвисности и зашто је дошле до побуне у 13 колонија против британске управе. Наравно, данас они причају како је то због неких виших циљева слободе али је истина због шверца, разних нелегалних ствари и издајом Лондона у Седемогодишњем рату против Француске, јер су кријумчарили оружје Французима.

Да не говорим како је Лас Вегас настао као заслуга мафије(не само италијанске) за помоћ у рату против Мусолинија и мањој мери Хтилера, примера искрцавање Савезника на Сицилији. Узгред, мафија је практично истребљена из Италија за време Мусолонија.

Тако да није тачно да није могуће уништити мафију, само ако држава довољно жели али нејчешће не жели јер се добро живи од спреге мафија-политичари.

Mori's campaign ended in June 1929 when Mussolini recalled him to Rome. Although Mori did not permanently crush the Mafia, his campaign was successful at suppressing it. The Mafia informant Antonino Calderone reminisced: "The music changed. Mafiosi had a hard life. [...] After the war the mafia hardly existed anymore. The Sicilian Families had all been broken up."

Sicily's murder rate sharply declined. Landowners were able to raise the legal rents on their lands; sometimes as much as ten-thousandfold.The Fascist Party propaganda machine proudly announced that the Mafia had been defeated.

Гомила њих је побегла од Мусолинија да раде криминал у САД, а онда су Амери поново донели мафију са инвазијом за заслуге. Нешто као Афганистан, где је производња хероина наголо скочила после пада Талибана.

Many Mafia members fled to the United States. Among these were Carlo Gambino and Joseph Bonanno, who became powerful Mafia bosses in New York City. In 1943, nearly half a million Allied troops invaded Sicily. Crime soared in the upheaval and chaos. Many inmates escaped from their prisons, banditry returned and the black market thrived. During the first six months of Allied occupation, party politics in Sicily were banned. Most institutions, with the exception of the police and carabinieri were destroyed, and the American occupiers had to build a new order from scratch. As Fascist mayors were deposed, the Allied Military Government of Occupied Territories (AMGOT) simply appointed replacements. Many turned out to be former Mafia members, such as Calogero Vizzini and Giuseppe Genco Russo. They easily presented themselves as fascist dissidents and their anti-communist positions strengthened their bids for political offices. Mafia bosses reformed their clans, absorbing some of the marauding bandits into their ranks.

riper

Postby riper » Fri Jul 08, 2016 2:28 pm

Nexon

U pravu si, u pitanju je mnogo sira prica, ali postovi su mi ionako opsirni i kilometarski, tako da nisam hteo dodatno da ih prosirujem. Ali svakako jeste zanimljiva tema, kako je propast jedne operacije u Iranu, doveo do Kontri i Nikaragve, pa dalje do pojave juznoamerickih kartela, kasnije meksickih itd. IMa tu bas dosta materijala i to je jedna od mnogih mracnih stranica americke istorije, a desavanja su povezana iako su se desavala na razlicitim delovima zemljine kugle.
Postoji slucaj koji se zove „Mina incident“ (Mena), neko malo mesto u Arkanzasu. Zanimljvo je da su postojale optuzbe da je u sve to je cak donekle umesan i Bil Klinton za vreme dok je bio guverner Arkanzasa, ali se za to vezuju imena jos dvojice americkih predsednika, Regana i Busa.

Ovo malo mesto u zapadnom Arkanzasu doslo je u fokus kada je dvoje tinejdzera pronadjeno mrtvo pored pruge. Prvo se sumnjalo da ih je udario voz, onda da su se predozirali, itd itd. Na kraju se ustanovilo da se u blizini nalazi privatni aerodrom sa na koji (i sa kojeg) se vrse letovi ka Nikaragvi (i drugim destinacijama Juzne i Srednje Amerike) gde se dovlaci droga u ogromnim kolicinama. Ova ruta je bila potpuno bezbedna, a letovi su vrseni pod zastitom CIA i verovatno mnogih delova americke administracije. Poceli su pod Reganom, nastavili se pod Busom starijim uz (kako pojedini tvrde), potpuno znanje i pomoc tadasnjeg guvernera Arkanzasa Bila Klintona.

Jedan od glavnih likova u ovom svercu bio je Beri Sil, koji je sam prevezao ko zna koliko stotina tona droga u SAD. Lik je radio za CIA sto je i potvrdjeno. Iz ovog malog uspavanog mesta, droga se rasturala dalje po SAD. Inace, kada je javnost prvi put pocela da se interesuje za ovaj slucaj, Beri Sil je postao opasan za tadasnje mocnike. Berija SIla su 1986. godine ubili pripadnici Medeljin kartela u Baton Ruzu u Luizijani.

Ovo je u najkracim crtama napisano sta se desavalo i kako je droga svercovana, a Mina je bila samo jedna od mnogih ruta. Za razliku od kartela i kriminalaca koji su krisom prevozili kokain, ova ruta je bila skoro potpuno zasticena i bezbedna. Uglavom, Bila su u prvoj kampanji za predsednika prozivali za to, prozivali su i mnoge druge, ali nikada nije doboijen neki cvrst odgovor ili prizanje odgovornih.

A sada nesto drugo, moram da se osvrnem kratko na danasnje ubistvo petorice policajaca u Dalasu. Jos se ne objavljuje da li je ovo teroristicki akt (svakako jeste teroristick), odosno da li je delo ISIS/a i slicno. Po onome sto se desilo, da su ubijena uniformisana lica, da je policija uhapsila neke od napadaca, nekako ne bih rekao da ovo ima veze sa islamskim fanatizmom, koji bira lake mete i sto vise zrtava uz samoubistvo na kraju. Nije iskljuceno da je ovo delo bandi, imajuci u vidu da se to dogadjalo za vreme protesta crnaca sto su u poslednja dva dana dvojica ubijena od strane policije.
Iako se to cini kao veoma smeo potez, nije nesto sto se nije dogadjalo ranije. U nekom od prethodnih postova napisao sam da su iz snajpova rokali pandure po cikaskim projektima.

Na starom forumu sam pisao o jednom od najpoznatijih coop/killera u Americi, Lovel Vilsonu, koji je 2009. godine roknuo cetvoricu pandura u Ouklendu. Dvojicu je upucao na ulici, kada su mu zaustavili kola. Duga dvojica su clanovi SWAT tima koji je uleteo u kucu gde se Mikson sakrio. Jednog je roknuo kroz zid sobe, drugog u vugla, pre nego sto su ga izresetali.
Mikson je postao legenda mladih crnaca u Ouklendu, gde su se mnogi divili njegovom otporu prema policiji. Bili su mnogi protesti i skupovi u njegovo ime itd.

Dakle, ako se ispostavi da je ovo u Dalasu na bilo koji nacin povezano sa bandama ili sa nekom rasnom osvetom, to prevazilazi cak i ono sto je Mikson ucinio.

NorthSide024

Postby NorthSide024 » Sat Jul 09, 2016 5:30 am

Riperu, mozes li nesto o pocetku delovanja KKK i neke njihove najvece akcije protiv crnaca, u kojim delovima Amerike su bili najaktivniji?

1958

Postby 1958 » Sat Jul 09, 2016 1:34 pm

Ti su zarili I palili :) ovo sad sto rade je smesno, obuku se ko da idu na maskembal u kst I setaju ulicama moroni.

Inace seca li se neko onog crnje sto je nasumicno ubijao ljude snajperom, valjda da bi na kraju roknuo I zenu I uzeo svoje dete. Valjda je I nekog pandura nagazio. Tako neka prica je bila, kroz maglu se secam...
Често одем до на село

niko

Postby niko » Sun Jul 10, 2016 7:38 pm

navodno su se ujedinili oko ovog sranja u SAD-u Bladsi i Kripsi, na ovu sliku sam naleteo na fejsbuku, pitanje je naravno koliko u tome ima istine...

Image

riper

Postby riper » Mon Jul 11, 2016 10:06 am

North Side

O KKK moze se pisati posebna prica, ali samo za period dok su bili zaista bitan faktor u Americi. Danas su, kao sto je 1958 napisao, smejurija. KKK je oformljen u periodu nakon gradjanskog rata u Americi, na ameickom jugu i do sada ima neke tri faze, odnosno tri formiranja, jer se svaka prethodna organizacija gasila. Oformila su ga sestorica oficira konfederativne vojske. Kao osnovni princip delovanja, imali su oni neke moralne standarde, ali sustina je bila u tome da se crncima spreci bilo kakva integracija u politicki sistem. Prvo su napadani crni politicki aktivisti, crnacke zajednice u ruralnom jugu i pre svega crnacke skole.

To je period druge polovine 19. veka, kada su juzne drzave jos uvek bile u nekom tranziocionom periodu nakon rata. Najveci masakri desavali su se uoci izbora. Zanimljivo je da su na jugu crnci tada podrzavali republikansu partiju, koja je radila na njihovoj inkluziji. To znaci da su osim crnaca, na udaru prvobitnih klanovaca bili i republikanski politicari na jugu zemlje. Na Vikipediji se nalaze podaci da su u to vreme najveci zlocini bili uoci predsednickim izbora u Luizijani, gde je u par nedelja uoci izbora ubijeno i povredjeno 2.000 ljudi. Naravno, to je samo delic onoga sto je KKK radio.

Kada se prvi klan raspao, zbog lose organizacije (nikada nisu uspeli da se oforme kao centralna organizacija sa jakom hijerarhijom), negde 1915. godine je oformljen drugi Klan. Za razliku od prvog, ovaj drugi KKK imao je ogroman broj pristalica u gradovima i mestima americkog srednjeg zapada, dakle ne samo na jugu. Sto je jos zanimljivije, KKK prvi put osim crnaca, za protivnike vidi katolike i jevreje.

Ranije sam pisao da je tokom Prvog svetskog rata krenuo prvi talas migracije crnackog stanovnistva sa juga, ka severu. Imajuci u vidu da je veliki broj ljudi otisao u rat, fabrikama su bili potrebni novi radnici, pa je resenje nadjeno u crnackoj radnoj snazi koja je zivela kao teska sirotinja na jugu. DOlazak crnaca na sever (odnosno srednji zapad), dovelo je do reakcije belog stanovnistva koje je tamo zivelo. Ovim je pokazano svo licimerje amerikanaca, koji su se tokom gradjanskog rata kao brinuli i borili za oslobodjenje crnih robova. Cinjinica je da su se oni zalagali za taj cilj sve dok su crnci ostajali na jugu, ali kada su krenuli da se doseljavaju na sever, u njihove komsiluke, ponasali su se kao njihova bela braca sa juga SAD.

Uglavnom, to je jedan od razloga zasto je KKK sada dobijao jaku bazu na srednjem zapadu, Primer je da je samo u Detroitu u tom period KKK imao oko 60.000 zvanicnih clanova. Sve one parade, popout one u Vasingtonu tamo negde 20/ih godina proslog veka, nastale su bas u doba kada se KKK prosirio kroz SAD.

Sa druge strane, novoubaceni neprijatelji, gde su osim crnaca bili i katolici i jevreji, ponovo su reakcija na doseljavanje evropskih migranata (pre svega Poljaka, Iraca i Italijana). Isto tako antisemitski stavovi su podstaknuti deseljavanjem i jacanjem jevrejske zajednice. Tada se i potpuno isprofilisao onaj WASP fazon, gde su klanovci mogli da budu smao White Anglo Saxon Protestants, sto ih prati do danasnjih dana.

Treci KKK je stvoren nakon Drugog svetskog rata. Ovaj je bio jedan od najagresivnijih i mozda je najvise opisan u filmovima. Obim pokolja i lincovanja nije bio kao u starije vreme, jer su i u divlje juzne drzave dosli neki zakoni i uveden je nekakav red. OPet, tada su bile serije bombaskih napada na crnacke zajednice, paljenja, lincovanja i slicno. Osim tradicionalnih neprijatelja (crnaca, katolika, jevreja i svih drugih koji nisu WASP), ovde se prvi put dodaju i ideoloski neprijatelji, simpatizeri komunisticke partije i slicnih levicarskih organizacija, kao i sindikati.

Za razliku od nekih ranijih masakara, pocetkom 60/ih ojacale su nevladine organizacije i pokreti za ljudska prava, gde su ojacali i pokreti manjina. Tako je klan prvi put imao i opoziciju pred sobom, ali to je samo dovelo do toga da se pokret ekstremizije.

Svi KKK, koji su nastajali i nestajali, patili su od istih nedostataka. Nije bilo centralne organizacije, vec su radili kao labava koalicija nezavisnih ekstremnih grupa. Sa jedne strane to je sprecavalo koordinaciju oko organizovanja nekih vecih akcija, sa druge strane, to je otezalo vlastima da se infiltriraju i sruse celu ideju KKK, imauci u vidu da su mogli samo da ruse jednu po jednu lokalnu grupu. Sa pojacanim nasiljem KKK, odgovri vlasti posle Drugog svetskog rata bili su zabranjivanje i pojacana borba.

Danasnji KKK je bleda senka nekadasnje organizacije. Stavise oni su da kazemo muzejski klanovci, imajuci u vidu da je snaga njihove organizacije nikakva. Sto bi kod nas rekao za onoga ko sa kokardom najjace peva cetnicke pesme u kafani, a rata nije video niti bi smeo da ode,tako su i ovde obicni indijanci koji imaju samo kostime i nista vise.

To naravno ne znaci da je time zamro onaj izvorni rasizam belih protestanata koji postoji vekovima. Skoro citavo belacko protestanstko stanovnistvo u SAD su otvoreni a cesce prikriveni rasisti. Oni najekstremniji se danas okupljaju u neke lokalne milicije i neformalne grupe.

Da kazemo da su najekstremniji u nekom trenutku bile bele zatvrske bande, tu pre svega mislim na Arijevsko bratstvo.Oni su, kao i mnoge druge najopasnije bande, nastali u zatvoru Sent Kventin tamo negde 60/ih godina. Pisao sam o njima u ranijim postovima. Banda je mala u odnosu na mnoge druge koji postoje, ukupno ih ima oko 10.000. U zatvorskom sistemu Arijevsko bratstvo cini 0,1 zatvorske populacije a odgovorni su za 30 odsto ubistava. Oni su u okviru zatvora nastali kao odgovor na rastuce crnacke i latino bande, koji su poceli da zestoko maltretiraju bele zatvorenike.

Arijevsko bratstvo u svojim prvim godinama delovanja imalo je neke plemenite ciljeve, izmedju ostalog da stite bele zatvorenike od napada crnaca i latinosa, i druge slicne stvari. Ipak, kako je Arijevsko bratstvo uslo u poslove sa drogom, mnoga prvobitna nacela su se izopacila. U zatvorskom sistemu i van njega Arijevsko bratstvo tesno saradjuje sa Meksickom mafijom, dok su im protivnici Black Guerilla i druge crnacke bande. IMajuci u vidu da su se isprofilisali za ubistva, clanove ove bande, koji su na slobodi, cesto angazuju italijanska, irska mafija, pa i meksicki karteli, za likvidacije.

O njima pisem jer su sada ideologiju “White Supremacy” preuzele upravo bande. Imate i repliku, ako se ne varam iz filma “Americka istorija X”, gde ih pita neko da li su oni KKK, gde Edvard Norton odgovara da su KKK seljacine a da su oni prava stvat.

I ovo sve imajednu veliku napomenu, koju sam i pomenuo. Beli amerikanci, protestanti, u sebi imaju genetski usadjen kod za rasizam, ksenofobiju i sve druge stvari. Nije potrebno biti clan KKK ili neke bande da bi bio rasista. Danas u vreme politicke korektnosti, medijima je dosta da se jedna populacija prekrsti u “afro/amerikance” i da se tako dokazuje rasizma nema. Dakle sve te organizacije su se napajale na izvoru koji je i dalje jak.

Kada su u pitanju poslednji dogadjaji, gde je ovaj crnja roknuo pet pandura i oko ujedinjenja Kripsa i Bladsa, napisao sam u nekom ranijem postu, ne bi bilo prvi put da se tako nesto desi. Prema svedocenju policajaca koji se bave bandama, rasni rat na ulicama je poceo kada su latino bande pocele agresivno da napadaju ne samo crnacke bande, vec i crnacke zajednice. Latino populacija je u ekspanziji, sto zbog ilegalne emigracije, sto zbog visokog nataliteta. Oni prodiru u neka tradicionalna crnacka naselja. Recimo legendarni Kamton vise nije dominantno crnacki kraj, to je sada kraj sa pretezno latino populacijom. Sa latino populacijom te ulice preuzimaju latino bande, koje istiskuju ostatak crnackog zivlja da se sto pre iseli. Bile su pucnjave gde je recimo jedna od najekstreminjih latino banda iz LOs Andjelesa “Avenije” (Los Avenidas) napadala crnacke zajednice. Bolesnici sui z cista mira ubili crnu devojcicu na biciklu, jer su poslali poruku crncima da se odsele iz naselja koje se nalazi do njihovog.

Reakcija je bila da u mnogim mestima, gde je navala latino bandi, kripsi i bladsi naprave primirje, a negde cak i da zapocnu saradnju, kako bi se odbranili.

Inace jak spajajuci faktor za latino bande je bila Meksicka mafija (i kasnije Nuestra Familia). Meksicka mafija kao banda koja je 50/ih nastala u zloglasnom zatvoru Sent Kventin, takodje je nastala kao reakcija na zestoka maltretiranja meksickih zatvorenika. Kada su provalili da ih ima najvise u zatvorima, organizovali su se i postali najmasovnija i najbrutalnija zatvorska banda u kalifornijskim zatvorima. Njihova filozofija je ta da oni iz zatvora ucenjuju sve druge latino bande. Kako je jedan od njih rekao, na ulici mozes da si bog, ali ces kad tad doci u zatvor, a tu mi vladamo. Ko god od latino bandi dodje u zatvor, on je pripadnik Meksicke mafije i podredjuje se toj hijerarhiji. Meksicku mafiju ne interesuje sto su recimo na ulici te bande u ratu, u zatvoru su svi kao jedan, da paze jedni na druge, a kada izadju komotno mogu da se kolju. Cak kada izdaju naredjenja iz zatvora da se zavrsi neki posao koji zahteva saradnju ulicnih bandi koje su u ratu, svi moraju da se povinuju, a posle toga ako zele neka nastave da se rokaju.

Sa druge strane crnci nikada nisu imali taj ujedinjujuci faktor. Svi koji su dolazili u zatvore, ostajali su verni bandama na ulici. Zato je crnacka zatvorska populacija cesto bila u ratu izmedju sebe po linijama podela kakve su vazile na ulici. Jedini ko ih je u odredjenim trenucima vezivao je Black Guerilla, koja je vise ekstremna politicka organizacija nego banda.

Grandad

Postby Grandad » Tue Jul 19, 2016 9:32 am

Procitao sam vecinu tekstova i vidim da niko nije pisao o Order-u, mada je rec o ljudima za koje malo sveta i zna uopste. Procitao sam i preslusao The Turner Diaries od pokojnog Vilijama Pirsa, osnivaca Nacionalne Alijanse i jedinog coveka (pored republikanca Rona Pola) koji je stao u zastisu srbskog naroda za vreme bombardovanja. Audio govor Vilijama Lutera Pirsa: http://www.youtube.com/watch?v=tcBdPd9oomQ

Ovako. The Turner Diaries je zabranjena knjiga u Evropi i sire, koja je ranih 80-tih inspirisala jednog idealistu po imenu Robert Metjuz. Smucile su mu se cisto propagandne price bez akcije, pa je preuzeo stvar u svoje ruke. Ekstremne mere za dobrobit i opstanak svoje rase. Da reanimira i ostale, od kojih su se neki i dalje krili ispod belog plasta, palili krstove i drali se White Power.

Covek je, prakticno, zabranio tu piknik varijantu i poceo, bas te, odabrane ljude da uverava da je Bela revolucija moguca danas. I ubedio ih je.
Bio je fanaticni vodja, veliki entuzijasta, i neverovatno hrabar covek. Imao je jasnu viziju. Bio je korak ispred svih ostalih, tako da su ljudi sa odusevljenjem prihvatili Metjuzovu ideologiju, po uzoru na The Order, fiktivne licnosti koje osnivaju organizaciju sa istim imenom i prave celije u raznim drzavama USA.

Ovako je pocelo, a zavrsilo se za manje od godinu dana... i to tako sto je jedan od bliskih saradnika ekipe otkucao Metjuza i lokaciju gde se skriva. Agenti su ispalili 3 velike baklje, kako bi zapalili kucu i natarali Metjuza na predaju, mada ni to nije pomoglo. Ne predavajuci se vlastima ni po koju cenu, bas kao sto je i obecao, branio se sam do kraja. Ispaljeno je hiljade metaka u unakrsnoj pucnjavi iz rafalne paljbe, ali je autopsijom utvrdjeno da se ugusio od dima?! Nakon svega, agenti su pored Metjuzovih spaljeih ostataka, pistolj kojim se branio nasli u njegovoj ruci, kao i Bruders Schweigen medaljon, koji je uvek nosio, istopljen na njegovim grudima. Posle tog dogadjaja uhapseno je ukupno 75 clanova The Order-a. Vec odmah nakon toga, postao je mucenik u NS krugovima.

1983 Octobar 26, Vasington.
Pljacka Seks sopa, odneto 369.10 dolara.

1983
Printanje falsifikovanog novca.

1983 Decembar, Sijetl.
Pljacka banke, odneto 26.000 dolara.

1984 Mart, Sijetl.
Pljacka transport kombija pored soping mola, odneto 43.000 dolara.

1984 April, Sijetl.
Postavljena bomba na drugom delu grada, kako bi napravila diverziju policiji.
Jos jedna pljacka transportnog vozila, odneto 230.000 dolara. Rob Metjuz je sve sam isplanirao.
Nije bilo ocevidaca, dokaza, niti osumnjicenih na kraju. Novac je podelio Arijevskoj Naciji i N. Alijansi, kao sto je i obecao.

1984 Maj, lokacija nepoznata.
The Order ubija jednog iz svojih redova, Voltera Vesta, zbog previse brbljanja i hvalisanja.

1984 Jun 18, Denver.
Po naredjenju RM i Dejvida Lejna, clanovi Order-a su likvidirali Alana Berga, Jevrejina, koji je imao svoj talk show, gde se uzivo u programu raspravljao sa svakim ko je negirao Holokaust ili je bio neistomisljenik, kad su u pitanju Bergovi ultra-levicarski stavovi.

1984 Juli, S. Kalifornija.
RM sa jos 11 pripadnika Order-a dobija dojavu od svog coveka koji radi u BRINKS-u, da kombi pun para prolazi kroz S. Kaliforniju i da zna put gde mogu sacekati vozaca. Clanovi Order-a, pod punim naoruzanjem, dolaze sa pik-ap kamionima i tako postavljaju blokadu na obe strane puta. Ukratko, posle krace pucnjave, preuzimaju vozilo u kome je u dzakovima bilo 3.600.000 dolara i odlaze sa lica mesta. Vecinu para su donirali jednoj patriotskoj partiji iz S. Karoline i ostalim rasonalistickim organizacijama. Nezvanicno, kako neki od FBI agenata i LAPD inspektora tvrde, ova sacekusa je najveca pljacka nekog vozila u istoriji SAD-a.

Jos samo jedna stvar o Redu. The Order/Brüder Schweigen/Silent Brotherhood ili kako god zvali tu bandu... to je da ce seuvek razlikovati od AB i svih ostalih belih supermista. Imali su samo dva zlatna pravila. Bez ikakvih veza sa porno industrijom i narkoticima.
Osudjeni su za pranje novca, pljacke, reketiranje i krsenje ljudskih prava. I posle serije ubistava, sudije su bile voljnije da zataskaju deo slucaja zbog javnosti, tj. nedostatka dokaza.

Robert Dzej Metjuz (Januar 16, 1953 – Decembar 8, 1984)

P.S. Izvinjavam se ako sam bio malo subjektivan.

dok

Postby dok » Tue Jul 19, 2016 12:11 pm

naravno da je ova prica o tajnom bratstvu poznata ljudima u ns krugovima i da je pravi pokazatelj kako sa reci preci na dela,a samo da dodam da su mnogi od clanova i dalje po zatvorima,a smatra se da ih je bilo preko pedeset i da su neki cak i tamo aktivni kao npr.Richard Scutari!mislim da je slicna organizacija postojala i u svedskoj,ali nisam siguran da li su aktivni

Panzram

Postby Panzram » Wed Jul 20, 2016 8:12 am

Grandad wrote:Procitao sam vecinu tekstova i vidim da niko nije pisao o Order-u, mada je rec o ljudima za koje malo sveta i zna uopste. Procitao sam i preslusao The Turner Diaries od pokojnog Vilijama Pirsa, osnivaca Nacionalne Alijanse i jedinog coveka (pored republikanca Rona Pola) koji je stao u zastisu srbskog naroda za vreme bombardovanja.

Svaka čast za podsećanje na Pirsa i The Turner Diaries, mnogo jaka knjiga, između ostalog bila inspiracija i Timoti McVeighu za akciju u Oklahomi:

"At 9:02 am on Wednesday April 19, 1995, two tons of explosives ripped apart the federal office building in Oklahoma City and the psyche of America. The worst case of domestic terrorism in our history, this explosion killed 169 men, women, and children. The author of this book has written, If [this book] had been available to the general public . . . the Oklahoma bombing would not have come as such a surprise. It has been considered by the Justice Department and other government agencies as the bible of right-wing militia groups, and the FBI believes it provided the blueprint for the Oklahoma City bombing. Barricade Books has published it so America can better understand the cause of racism and extremism."

Panzram

Postby Panzram » Wed Jul 20, 2016 8:21 am

Return to “Само опуштено”