Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Мићара

Re: Вести

Postby Мићара » Sat Sep 15, 2018 9:14 am

друг члан wrote:Поред прслука,шлема, средста личне заштите су о наочаре,сигурносни појас,ципле заштитне итд. Дебели пропуст је да ли извођача да им нису осигуране радне платформе,оградама,мрежама,сајлама за качење појаса или има све,а несрећни људи нису користили појас. Веома често имају сва потребна средства,али освестити људе да им то живот чува је готово немогуће

У праву си, али као и сам што кажеш тешко је натерати да се носи све то, иначе се лично бавим грађевином, свакаквих људи има, и оних који ће испоштовати све, и оних који не желе то. Али што се тиче овог градилишта, веома је озбиљна свака фирма која учествује у изградњи, знам то јер сам био тамо, и имају готово све што се тиче обезбеђења и сигурности рада. Али једноставно несреће се догађају, седиш на плажи па те изрешета талибан...

kocka wrote:http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/2886144-u-ime-oca-sina-i-svete-ikea-e-covek-se-prekrstio-pre-ulaska-u-robnu-kucu-foto

:lol: ауу опасна лобања...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

фикрета

Postby фикрета » Sat Sep 15, 2018 10:58 am

Na zalost novac za malog jos nije skupljen
Jbg lakse skupimo za koje-kakav polusvet u rijalitiju

Чомбе

Postby Чомбе » Sat Sep 15, 2018 11:50 am

Ко уопште пласира те приче да је смс сервис искључен, од јуче серу о томе... Није. Ко је скептичан узме па пошаље и види да ли ради.

čompika

Postby čompika » Sat Sep 15, 2018 12:56 pm

Skupili su novac za mališu, anonimno je neko uplatio 70 soma evra iz inostranstva.
Jebiga, nadam se da će mu pomoći.

фикрета

Postby фикрета » Sat Sep 15, 2018 1:02 pm

Sms servis ne radi
Ne mogu se poslati poruke,ni prazne ni sa tekstom
Tako da nema potrebe za time da neko sere da ne radi
Najbitnije je da dete prezivi

Пери

Postby Пери » Sat Sep 15, 2018 3:05 pm

Мићара wrote:
За тебе сам анштајн што се тиче грађевине твитерашу и серашу са разним блоговима и информацијама са интернета...
Какви заштитни појасеви да ли си ти радио ишта у животу свом? Човек је био вођа радова што значи да није носио чекић и ништа попут мајстора и млађи момак који је био геометар знаш шта он носи?
Не стојиш на дасци него на оплати и за твоју информацију имају заштитне мреже на најоптерећенијим скелама. . .
Можда су прескакали са оплате на оплату па се омакло и повукли један другог, можда ово можда оно, не оправдавам него спорим да је било где друго се ово десило нпр у припичковићима нема везе, него је бг на води у питању јебо те вучко у шупак као и овог што је запео и овог што
споменуо икеу уопште..

Пројекат за дебиле је за дебиле попут тебе....

Sta i kako geometar meri na visokoj zgradi?
Mico moj

pertla

Postby pertla » Sat Sep 15, 2018 3:16 pm

фикрета wrote:Sms servis ne radi

Juce kad je momak napisao da ne radi radio je,a koliko vidim radi i dalje
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Sat Sep 15, 2018 3:30 pm

5757 је број фондације Подржи живот. Тај сервис није отворен због Дулета, значи и сада кад су хвала Богу скупљене паре за Дулета поруке које буду послате неће отићи у ветар, усмериће се на другу децу. Сав приход од улазница са утакмице Партизан-Рад је требао да иде за Дулетово лечење, пошто је скупљен новац, усмериће се средства у фондацију и биће искоришћена за потребе другог детета.
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

Panzram

Postby Panzram » Sat Sep 15, 2018 5:03 pm

Koji je to besmisao kad malo bolje razmisliš. Ne postoji nikakvo "sistemsko rešenje" od strane države za svu tu decu nego tako čekaju u redu da dobiju donacije. Al' dobro bar ljudi oće da pomognu, jebeš državu.
Ovo neće na dobro da izađe...

фикрета

Postby фикрета » Sat Sep 15, 2018 5:34 pm

pertla wrote:
фикрета wrote:Sms servis ne radi

Juce kad je momak napisao da ne radi radio je,a koliko vidim radi i dalje

Image

ne znam sta bih ti rekao
postoje dve opcije
prva da je u blizini mene crko repetitor,bazna stanica sta vec pa iz nekog razloga meni i ljudima koje znam ne radi
pa da odem do telekoma da vidim sto nece,sto me diskriminisu nisam ja najgori
ili druga da ne govoris istinu

pertla

Postby pertla » Sat Sep 15, 2018 6:01 pm

A koji bih bolesni motiv mogao imati da ne govorim istinu?

Image
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Rođaci

Postby Rođaci » Sat Sep 15, 2018 6:11 pm

negde sam pročitao da je u Britaniji zdravstvo džabe i da svi imaju osiguranje, Đujić neka potvrdi ili demantuje

al zato američki bendovi malo-malo traže donacije na gofundme i sličnim sajtovima za svoje članove koji su npr. slomili nogu ili imali upalu nečega, o tumorima da i ne govorim

фикрета

Postby фикрета » Sat Sep 15, 2018 7:01 pm

Pertla
Izvinjavam se.ne zameri
Bitno je da dete ozdravi

ultrastito

Postby ultrastito » Sun Sep 16, 2018 9:03 pm

a smejali smo se zagrebu, splitu, podgorici... :mrgreen:
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

prcko

Postby prcko » Mon Sep 17, 2018 7:17 am

Kakva gnjida.

Очајник

Postby Очајник » Mon Sep 17, 2018 8:00 am

Пери wrote:
Мићара wrote:
За тебе сам анштајн што се тиче грађевине твитерашу и серашу са разним блоговима и информацијама са интернета...
Какви заштитни појасеви да ли си ти радио ишта у животу свом? Човек је био вођа радова што значи да није носио чекић и ништа попут мајстора и млађи момак који је био геометар знаш шта он носи?
Не стојиш на дасци него на оплати и за твоју информацију имају заштитне мреже на најоптерећенијим скелама. . .
Можда су прескакали са оплате на оплату па се омакло и повукли један другог, можда ово можда оно, не оправдавам него спорим да је било где друго се ово десило нпр у припичковићима нема везе, него је бг на води у питању јебо те вучко у шупак као и овог што је запео и овог што
споменуо икеу уопште..

Пројекат за дебиле је за дебиле попут тебе....

Sta i kako geometar meri na visokoj zgradi?
Mico moj

Човек је овог пута у праву, не спрдај га. :)

Ово ми рече човек који ке радио са њима: "Bez njih ne može ništa da se uradi. Oni određuju gde se šta postavlja. Sa projekata i planova određuju gde se postavljaju stubovi, određuju visine zidova, stubova, sve tačke sa projekta prenose u stvarnost na terenu."

Мићара

Postby Мићара » Mon Sep 17, 2018 10:01 am

ultrastito wrote:a smejali smo se zagrebu, splitu, podgorici... :mrgreen:

Пери

Postby Пери » Mon Sep 17, 2018 10:46 am

Очајник wrote:Човек је овог пута у праву, не спрдај га. :)

Ово ми рече човек који ке радио са њима: "Bez njih ne može ništa da se uradi. Oni određuju gde se šta postavlja. Sa projekata i planova određuju gde se postavljaju stubovi, određuju visine zidova, stubova, sve tačke sa projekta prenose u stvarnost na terenu."

Tacno. Malo im je dao taj batica na vaznosti, ali u principu tacno. Samo to sto si rekao je primenjivo za svaki projekat. (pritom oni sigurno ne odredjuju visinu zidova i stubova, mogu samo da ih proveravaju).

Sa razlogom sam pitao za visoke zgrade, jer je njihova primarna uloga tu da mere horizontalno odstupanje od centralne ose- drugim recima da li zgrada bezi u stranu, da li se nejednako sleze... A to se radi tako sto se ostavi jedna mala rupa u ploci na svakom spratu, i onda oni nesto mere i drkaju se. To je namerno tako uradjeno da ne bi morali ''da skacu sa oplate na oplatu'' i ostala sranja koja je izlupetao.

Taj pilicarski mentalitet svakakvih ljudi ima, i kao ne mogu ja da kontrolisem sve radnike je nesto najgore sto postoji.

друг члан

Postby друг члан » Mon Sep 17, 2018 3:40 pm

Могли су сто кураца да им обележавају( зидове,анкер плоче ако их има..)
Choose Life

Мићара

Postby Мићара » Mon Sep 17, 2018 3:55 pm

Сувишно причати о томе... Ја правим објекат па су ми геометри било на ископу и на контра плочи и на првој плочи (приземље). И више нису ни долазили, друг члан статичар тј. "надзор" ти помјера анкере и зидове и плоче... А геометар је ту само да упише у књигу читав обим и конструкцију објекта... јер то мора бити уписано и катастру и урбанизму тачно како је изграђено уколико има неких већих промјена типа потпорних зидова тиме се мења пројекат и мора се звати геометар да забиљежи то...

Још овај мене пита шта то мери геометар, шта не мери боље је питање...

Return to “Само опуштено”