Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
pustinjska lisica

Re: Вести

Postby pustinjska lisica » Thu May 24, 2018 4:31 pm

lost&found wrote:Posto se moramo sloziti da je neko kriv, zakljucujem da je tebi logicnije da su Ukrajinci imali dovoljno:
a) muda da obore komercijalni avion sa 300 putnika raznoraznih nacionalnosti
b) samouverenosti da ce to moci da prikriju od Rusa, iako se sve desava upravo na granici sa njima
da bi odradili false flag i dobili podrsku sveta. Pricamo o 2014toj godini, gde je internet dostupan (skoro) svima, i gde se sve prati, snima itd.
Evo, imali smo situaciju u Siriji, sa hemijskim napadom, koji je najverovatnije (iskreno zelim da verujem da je tako) bio false flag. Ocigledno da ni
Americka javnost nije bila ubedjena, a napadi su odradjeni cisto da ne ispadnu toliko smesni, u suprotnom, moguce da bi bila opsta invazija na Siriju.
Poredjenje s Markalama i Rackom mi je stoga neumesno, a da ne pricam sto su tu ginuli zapadu "nebitni" Bosnjaci i Albanci, pa su se mogli koristiti
kao zrtvena jagnjad. Ovde su bili Holandjani, Australijanci itd.
Dakle, ponavljam, moje licno misljenje je da je svakako bila greska u pitanju, nazalost, kako stvari stoje s ruske strane (ovo sam inace mislio i pre
danasnje konferencije, na osnovu sopstvenog istrazivanja od kad se to desilo).
Uostalom, evo ovi su predstavili BUK raketu za koju tvrde da pripada ruskoj vojsci, dakle ponudili su kakav-takav dokaz, videcemo sta ce Rusi imati da
kazu na to.

Ништа је не закључујем, али комисијама састављеним 90% од земаља које имају благо речено непријатељски став према Русији (не знам једино у каквим су односима Малезија и Русија), не да не верујем шта пише у извештају, него им не верујем када кажу да је данас четвртак.

У том смислу поређење са Рачком и Маркалама и те како јесте умесно, јер је то образац на коме земље НАТО-а (Запада) функционишу када треба наћи повод да некога за нешто оптуже и крену и напад на истог (не само оружани, већ било какав напад, пошто, сложићемо се, данас се рат не води само оружјем).

А што се тиче ове последње реченице, ти кажеш: "evo ovi su predstavili BUK raketu za koju tvrde da pripada ruskoj vojsci, dakle ponudili su kakav-takav dokaz". У том смислу, парафразираћу Клаудија Каниђу: Ако је тврдња те Комисије доказ, онда сам ја наркоман :mrgreen:

На крају, ја лично не знам ко је авион оборио, из разлога које је Сарма навео, нема никакве логике да су то Руси урадили макар и случајно, али не искључујем и такву могућност. Међутим, једностраним закључцима комисијама оваквог типа, као што сам већ рекао, ич не верујем. Барем би ми Срби требало да знамо зашто.
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.

марамица маркизет, мене воли цео свет

fedayn82

Postby fedayn82 » Thu May 24, 2018 4:46 pm

Ti si bar malo ozbiljniji i trebao bi da znas da se avioni ne obaraju tek tako. E cek da oborim avion pa cemo posle da vidimo da li je putnicki ili ne..

Putnicki avioni obicno ne lete u zonama ratnih sukoba.

Naravno da radar zna kakav je avion osmotren, tj. posada zna.

Ne zna.
(Tj doticni BUK ne zna, moderniji znaju)
Ниси храбар као Јагода!

chester_perry

Postby chester_perry » Thu May 24, 2018 4:55 pm

Naravno da zna.

lost&found

Postby lost&found » Thu May 24, 2018 4:56 pm

pustinjska lisica wrote:
lost&found wrote:Posto se moramo sloziti da je neko kriv, zakljucujem da je tebi logicnije da su Ukrajinci imali dovoljno:
a) muda da obore komercijalni avion sa 300 putnika raznoraznih nacionalnosti
b) samouverenosti da ce to moci da prikriju od Rusa, iako se sve desava upravo na granici sa njima
da bi odradili false flag i dobili podrsku sveta. Pricamo o 2014toj godini, gde je internet dostupan (skoro) svima, i gde se sve prati, snima itd.
Evo, imali smo situaciju u Siriji, sa hemijskim napadom, koji je najverovatnije (iskreno zelim da verujem da je tako) bio false flag. Ocigledno da ni
Americka javnost nije bila ubedjena, a napadi su odradjeni cisto da ne ispadnu toliko smesni, u suprotnom, moguce da bi bila opsta invazija na Siriju.
Poredjenje s Markalama i Rackom mi je stoga neumesno, a da ne pricam sto su tu ginuli zapadu "nebitni" Bosnjaci i Albanci, pa su se mogli koristiti
kao zrtvena jagnjad. Ovde su bili Holandjani, Australijanci itd.
Dakle, ponavljam, moje licno misljenje je da je svakako bila greska u pitanju, nazalost, kako stvari stoje s ruske strane (ovo sam inace mislio i pre
danasnje konferencije, na osnovu sopstvenog istrazivanja od kad se to desilo).
Uostalom, evo ovi su predstavili BUK raketu za koju tvrde da pripada ruskoj vojsci, dakle ponudili su kakav-takav dokaz, videcemo sta ce Rusi imati da
kazu na to.

Ништа је не закључујем, али комисијама састављеним 90% од земаља које имају благо речено непријатељски став према Русији (не знам једино у каквим су односима Малезија и Русија), не да не верујем шта пише у извештају, него им не верујем када кажу да је данас четвртак.

У том смислу поређење са Рачком и Маркалама и те како јесте умесно, јер је то образац на коме земље НАТО-а (Запада) функционишу када треба наћи повод да некога за нешто оптуже и крену и напад на истог (не само оружани, већ било какав напад, пошто, сложићемо се, данас се рат не води само оружјем).

А што се тиче ове последње реченице, ти кажеш: "evo ovi su predstavili BUK raketu za koju tvrde da pripada ruskoj vojsci, dakle ponudili su kakav-takav dokaz". У том смислу, парафразираћу Клаудија Каниђу: Ако је тврдња те Комисије доказ, онда сам ја наркоман :mrgreen:

На крају, ја лично не знам ко је авион оборио, из разлога које је Сарма навео, нема никакве логике да су то Руси урадили макар и случајно, али не искључујем и такву могућност. Међутим, једностраним закључцима комисијама оваквог типа, као што сам већ рекао, ич не верујем. Барем би ми Срби требало да знамо зашто.

Ova konferencija/izvestaj, ponavljam, nije imala uticaja meni licno da formira misljenje oko toga ko je krivac.
Ako si siguran da neka strana nesto nije uradila, onda valjda treba da procackas malo i sam po netu bar, da dodjes do takvog zakljucka.
A ako zelis biti objektivan o donosenju zakljucka, onda ne moze pocetna tacka da ti budu Markale i Racak, jer onda tesko da ces doci do objektivnog zakljucka.
I ja opet kazem, danas praviti false flag nije bas toliko jednostavno kao 90tih, i to da ga pravis protiv ozbiljne zemlje, koja ima odlicnu obavestajnu sluzbu.
Jedno je izdrkavati se na Srbima, koji ne mogu ni ozbiljno istrazivanje o Srebrenici da odrade, pa i te Merkale i Racak, ne secam se da su potkrepljene nekim jakim dokazima,
osim onog standardnog "to je odgovaralo njima = oni su to i uradili". To bas i ne prolazi u svetkoj javnosti, tako da je moralo nesto ozbiljnije od toga da se ponudi, ako smo vec sigurni da smo bili
nevini u tim situacijama. Takodje, ignorises cinjenicu da su ovde izginuli pretezno zapadnjaci, a ne tamo neki nebitni istocnoevropljani, sto je po meni jos jedan argument protiv false flag teorije.
Simpatican je citat Klaudia Kanidje, al ce Rusiji trebati mnogo bolje od toga da pokaze da je ostatak one rakete Miki Maus prica.
I na kraju, sta znaci ovaj deo "нема никакве логике да су то Руси урадили макар и случајно"? Sta, logicnije je da su Ukrajinci napravili gresku, nego da su Rusi napravili gresku?
Pa ako se napravi greska, obicno je ona u sustoj suprotnosti logici i tvojim interesima , naravno ne uvek - ako su Ukrajinci napravili tu gresku, a lazno se dokaze da su Rusi krivi, onda je to odlicno po njih.
Al to bi onda bila samo neverovatno srecna okolnost po Ukrajince, i dalje ne menja cinjecu da su za gresku mogle biti krive obe strane, skoro pa podjednako. Ok, ovo podjedanko bi trebalo da proceni neki ozbiljan
vojni analiticar, na osnovu vojnih kapaciteta obe strane, i drugih faktora, sto verujem ovde niko od nas nije.

fedayn82

Postby fedayn82 » Thu May 24, 2018 4:57 pm

Basically, when sitting behind an old-fashioned radar screen, the system does not help too much to distinguish a military cargo plane from a Boeing 777 enroute at FL330 as both aircraft would appear to the operators as blips.

https://theaviationist.com/2014/07/20/i ... ar-images/
Ниси храбар као Јагода!

chester_perry

Postby chester_perry » Thu May 24, 2018 5:04 pm

haha da...
Prvo cak i tu lepo pise, na ekranu osmatrackog radara ne moze da razlikuje B777 i Il-76, ali vrlo dobro svaka obucena posada moze da razlikuje B77 i Su-25 npr.
Drugo svi putnicki avioni moraju da nose transpondere i njihova lokacija je dostupna svima, i kada je neka letelica primecena preko sistema veze se odmah saznaje da li je komercijalni avion.
Rusenje putnickog aviona buk-om moze da se desi samo: namerno, neobucenoj posadi ili totalnim nepostovanjem pravila.
Ja u sustini ne ulazim u to pitanje da li su Rusi bukom oborili taj avion, naravno da je moguce da je jesu, a mozda i nisu, samo tvrdim da nijedna obuena posada ne moze da pomesa veliki putnicki avion i borbeni avion, i da svaka posada ne samo buk-a nego i kub-a moze lako da sazna da li je primecena letelica civilna ili nije.

fedayn82

Postby fedayn82 » Thu May 24, 2018 5:16 pm

Evo ti jos jedan malko detaljniji i duzi tekst, pa ako ti se cita.
http://www.whathappenedtoflightmh17.com ... down-mh17/

Elem glavno pitanje je to, da li je bio stariji ili moderniji radar. U slucaju da je bio moderniji "equipped with IFF (Identify Friend or Foe) systems" posada mora da bude dobro obucena da bi prepoznala sta je sta.

A ako me secanje dobro sluzi postoji cak i presretnut snimak komunikacije izmedju posade i komande.
Ниси храбар као Јагода!

chester_perry

Postby chester_perry » Thu May 24, 2018 5:25 pm

IFF nema veze sa ovom situacijom al ok, samo ti citaj :D
Koji god sistem da je bio, Buk 9K37, 9K37M, 9K37M1, 9K37M1-2A... , Neva, Kub... opet vazi ono sto sam napisao prethodno.

Ono sto je meni najlogicnije da se desilo je da su Rusi dotereali njihovima u Ukrajinu Buk, i da su posade bili raketasi iz Donbasa koji su istupili iz Ukrajinske vojske. Onda oni nisu ispostovali celu proceduru, primetili avioni oborili ga. A naravno moguce je da se skroz nesto drugacije desilo.

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Thu May 24, 2018 5:55 pm

Добро, ја се не разумем у авјацију и војну технику, али овде се колико контам тврди да су заправо Руси случајно оборили путнички авион, изнад Украјине. Ах ти Руси, баш су шашави.

Друже, скоро свака важнија америчка операција почиње неким фолс флегом, временом су чак престали да се труде, праве смешне фолове. Вероватно тако остварују дупли ефекат, слично као што Вујага ради са нама лажући све више и очигледније. Мрзи ме и да набрајам, смешна је прича. Стручне комисије и Хелене Ранте....сисају ми курац
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

pustinjska lisica

Postby pustinjska lisica » Thu May 24, 2018 6:29 pm

lost&found wrote:
pustinjska lisica wrote:Ok, ovo podjedanko bi trebalo da proceni neki ozbiljan
vojni analiticar, na osnovu vojnih kapaciteta obe strane, i drugih faktora, sto verujem ovde niko od nas nije.

Наравно.

Само да додам да је и Честер Пери у уписима после твог лепо описао могући развој ситуације у војно-техничком смислу, а Кудрави у суштинском смислу.

Према томе, не веруј(ем) Западњацима ни када дарове донесе, а камоли када донесе Закључке из неких њихових курчевих комисија, који, гле чуда, оптужују њиховог највећег политичког непирјатеља и то у јеку новог хладног рата.

fedayn82

Postby fedayn82 » Thu May 24, 2018 6:47 pm

chester_perry wrote:IFF nema veze sa ovom situacijom al ok, samo ti citaj :D
Koji god sistem da je bio, Buk 9K37, 9K37M, 9K37M1, 9K37M1-2A... , Neva, Kub... opet vazi ono sto sam napisao prethodno.

Ono sto je meni najlogicnije da se desilo je da su Rusi dotereali njihovima u Ukrajinu Buk, i da su posade bili raketasi iz Donbasa koji su istupili iz Ukrajinske vojske. Onda oni nisu ispostovali celu proceduru, primetili avioni oborili ga. A naravno moguce je da se skroz nesto drugacije desilo.

Kako IFF nema veze? Sta ako se radilo o Buk 9K37, a ne npr 9K37M1, jer lepo pise:
No sooner had the 9K37 "Buk" entered service than the Central Committee of the CPSU authorised the development of a modernised 9K37 which would become the 9K37M1 Buk-M1, adopted into service in 1983.[6] The modernisation improved the performance of the system radars, its "probability of kill" and its resistance to electronic countermeasures (ECM). Additionally a non-cooperative threat classification system was installed, relying on analysis of returned radar signals to purportedly identify and clearly distinguish civilian aircraft from potential military targets in the absence of IFF

Eto ja samo tvrdim da ukoliko je u pitanju bio Buk 9K37 i posada nije imala IFF, mogli su da budu najobuceniji na svetu, pojma ne bi imali o kom avionu se radi.

A sto ovog tice :
"Ono sto je meni najlogicnije da se desilo je da su Rusi dotereali njihovima u Ukrajinu Buk, i da su posade bili raketasi iz Donbasa koji su istupili iz Ukrajinske vojske."

Ovo nije realno ni za vojsku Mjanmara, da svoj PVO sistem da tamo nekim likovima koji su istupili iz druge vojske, a kamoli sa rusku.
Ниси храбар као Јагода!

chester_perry

Postby chester_perry » Thu May 24, 2018 7:14 pm

Ok, nije ni bitno, ti meni pises i kopiras tekstove o necemu o cemu ja ucim godinama. Na kubu moze da se prepozna da li je B737 ili MiG29, i bez IFF da se sazna jel civilni ili nije, i cak kad koristis IFF opet moras da proveris zasto neka letelica ne daje odgovor da je frendli. I dalje ako neki ruski sistem deluje bilo gde, ne radi to samostalno, nego uvezano sa VOJIN tako da se odlicno zna ko je ko. Ne puca ozbiljna vojska tek tako.

pustinjska lisica

Postby pustinjska lisica » Thu May 24, 2018 8:45 pm

lost&found wrote:Ok, ovo podjedanko bi trebalo da proceni neki ozbiljan

Наравно.

Само да додам да је и Честер Пери у уписима после твог лепо описао могући развој ситуације у војно-техничком смислу, а Кудрави у суштинском смислу.

Према томе, не веруј(ем) Западњацима ни када дарове донесе, а камоли када донесе Закључке из неких њихових курчевих комисија, који, гле чуда, оптужују њиховог највећег политичког непријатеља и то у јеку новог хладног рата.

нуклеарни удар

Postby нуклеарни удар » Thu May 24, 2018 10:34 pm

у коликом смо курцу кад уопште расправљамо о оваквим комисијама ,западним курцима ,палцима.уместо игнор и смајли на све што ти ноторни лажови изјаве.

Ultra Sarma

Postby Ultra Sarma » Fri May 25, 2018 6:08 am

http://rs.n1info.com/a390656/Biznis/Vuc ... insom.html

Koji ce nam kurac ovaj Keri nije mi jasno... sta radi ovaj supak, sta ga dovlaci ovamo pa njega ni majka rodjena ne zeli da vidi vise
Комунисти бандо без морала
ви убисте Дражу ђенерала

Nikodije

Postby Nikodije » Fri May 25, 2018 7:55 am

https://www.kurir.rs/crna-hronika/30558 ... ckoj-ulici
Nadam se samo da nije neki navijacki obracun, iako su mediji brze bolje stavili da je navijac Rada i da je verovatno doslo do sukoba sa pripadnikom druge navijacke grupe. Novinarska govna! Ovo sto se desava forsima u poslednje 2-3 godine nikako da stane. Covece stradalo im 5-6 ljudi u ovakvim i slicnim obracunima? Koliko sam ispratio ni jedan nije bio na navijackoj osnovi. Strasno, neka decko pociva u miru!

tizlabor

Postby tizlabor » Fri May 25, 2018 9:16 am

chester_perry wrote:Ok, nije ni bitno, ti meni pises i kopiras tekstove o necemu o cemu ja ucim godinama. Na kubu moze da se prepozna da li je B737 ili MiG29, i bez IFF da se sazna jel civilni ili nije, i cak kad koristis IFF opet moras da proveris zasto neka letelica ne daje odgovor da je frendli. I dalje ako neki ruski sistem deluje bilo gde, ne radi to samostalno, nego uvezano sa VOJIN tako da se odlicno zna ko je ko. Ne puca ozbiljna vojska tek tako.

Upravo tako.Da bi se uopste nisanski radar koji ide uz raketni sistem stavio u pogon,treba da dobije signal od VOJIN-a da se u podrucju njegovog delovanja nalazi neindetifikovana letilica.
A da je na osmatranju bio cak i P-14 iz 70 i neke godine,obican vodnik prve klase(a verovatno i obicni vojnik sa nesto boljom obukom)bi izvalio sta je u pitanju po samom obrisu.Da ne pricamo o nekim zastavnicima ili visim oficirskim cinovima.
Ne pale se raketni sistemi iz cista mira,tek tako aj da popalimo kub pa ako ima sta da ga roknemo.

I ja isto ne branim Ruse,moglo je da se desi da su oni zakucali avion,ali da bi se to desilo morao bi da se desi niz toliko nemarnih i cudnih okolnosti,da mi je to prosto neverovatno.Isto vazi i za ukrajinsku stranu,i za njih neverujem da je moglo da im se desi da slucajno ovako nesto urade.

Ovo je neka namerna akcija,od strane nekoga,Boga pitaj koga.

1958

Postby 1958 » Fri May 25, 2018 8:46 pm

Често одем до на село

Rođaci

Postby Rođaci » Fri May 25, 2018 8:53 pm

Jer, nema potrebe povratku u vremena pre pravoslavne crkve

ne bojte se, neće ljubitelji Peruna da vam odvuku klijentelu i prihode

njasvi

Postby njasvi » Fri May 25, 2018 10:24 pm

o toj slovenskoj mitologiji ljudi gotovo nista ne znaju, u skolama se vise uci i o grckoj mitologiji al ova se gotovo ne spominje
04 X 1945

Return to “Само опуштено”