Brdja wrote:Poštovanje za Ivanića i Stojkovića. Naravno i Tumbakovića
Nalog je pozajmljen.
Nisam registrovan na forumu ali sam osjetio potrebu da ti odgovorim na ovaj post. Pratim forum od početka, znam ko je kakav lik i za tebe sam siguran da si samo neobavijesten ili ne znas sta se tacno desilo, jer mislim da kad cujes pravu istinu, neces imati isto misljenje.
A realno je da, ljudi koji su povrsno ispratili ovu situaciju, dozive sve to na isti nacin kao i ti, jer su portali imali naslove tipa TUMBAKOVIC,STOJKOVIC I IVANIC ODBILI DA IGRAJU PROTIV KOSOVA. Sto je sustinski tacno, ali mnogo bitniji je razlog za tu odluku nego sama odluka
Prije nekih pola godine na zrijebu izvucena je grupa u kojoj su zajedno CG i Kosovo. Da su tada, ili u nekom periodu nakon zrijeba, ovi ljudi izasli sa stavom da nece da igraju tu utakmicu, mislim da ne postoji zdravorazuman covjek da bi im to zamjerio. Mi Srbi bi ih gledali onako kao ti sto ih gledas, sa velikim postovanjem i svi bi im skinuli kapu i navodili njihova imena kao zlatan primjer patriotizma i ljudskosti. Ali to se nije desilo, naprotiv. Oni su bez dileme odlucili da tu utakmicu odigraju isto kao i svaku drugu sto su igrali do sad. Patriotizma ni u tragovima. ( A kakav crni patriotizam mogu da posjeduju ljudi koji odluce da igraju za drugu drzavu).
I sve je to tako islo do dana utakmice. Na dan utakmice šok, nece da igraju, Tumba nece da vodi. Mislis li da im je taj patriotizam naglo proradio tek na dan utakmice? Ne, oni nisu odustali od utakmice iz patriotskih razloga vec iskljucivo iz STRAHA. Da nije bilo prijetnji koje su prouzrokovale strah, ne bi se oni sjetili da su Srbi i da je Kosmet naš.
Sad ti zaključi da li treba veličati "junaka" koji je kukavica bez hrabrosti, bez nacionalnog osjecaja i patriotskog razmisljanja, ili ga treba prezreti i samo zakljuciti da je on
ustvari samo jedan od mnogo NAS koji su bacili pod noge sve sto je sveto zarad licnog interesa i sitnih benefita?
Za mene i vecinu ZDRAVIH ljudi iz mog okruzenja, oni su bijedbici koji ce zavrsiti na negativnoj strani istorije.
Veliki Njegos je rekao...
STRAH ZIVOTU KALJA OBRAZ CESTO.
Ovim bijednicima ga je debelo ukaljao, ako ga uopste imaju.
Svako dobro svim srpskim patriotama.