Спортске вести и занимљивости

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Bunt

Re: Спортске вести и занимљивости

Postby Bunt » Tue May 21, 2019 3:02 pm

casual fcv wrote:Niko da odgovori na ovo saopštenje, neko je nazvao to prvenstvo Srbije, al' to nije bilo prvenstvo Srbije jer nisu učestvovali klubovi iz Vojvodine, Vojvodina je od 1918-te neizostavni deo naše države i svaki normalan Srbin bez obzira za koga navija to zna, isto bi pitanje bilo postavljeno i da je neko drugi tad bio prvak grupe "Srbija". Kad smo prošli put imali priču izvodili su neke primere, dokaze, nešto su se objašnjavali da su im namere časne, da smo mi u zabludi, da im samo teramo ku..c, a mi smo i tad tvrdili da će priča trajati dok njima odgovara... iz ovog zla oko titule iz 46-te godine najbolje možete videti na šta se mislilo, da ih na ulici pitaš o Vojvodini, ma to je Srbija, ako treba puške, a onda da ih pitaš za 46-tu i titulu, nema veze što nije učestvovala Vojvodina, liga se zvala liga "Srbije", kad vam treba titula onda se i Vojvodine odreknete, ovde ste mogli da pokažete malo čojstva, da stavite nacionalni interes ispred klubskog, najtužnije je što u tolikoj masi "Srba" na vašoj tribini ima toliko malo ljudi koji razmišljaju svojom glavom...ostale grupe će verovatno stidljivo oko ove teme, da se ne usere ta "zdrava" priča koju gradite...budite nam pozdravljeni iz Srpske Vojvodine.

Ako je bilo prvenstvo Srbije zašto je Vojvodina (pokrajina) imala zasebno takmičenje za popunu prve lige Jugoslavije i zašto Spartak nije učestvovao u borbi za prvaka Srbije već u borbi za prvaka Vojvodine?

Dakle, imamo prvenstvo 1939/40 i Građanski kao prvak,

Zatim imamo prvenstvo 1945/X, dakle prvenstvo 1945. sklepano na brzaka po kup sistemu gde je svaka federalna jedinica imala svog predstavnika- Da li te šokira podatak da je AP Vojvodina imala učešća u tome a na primer KiM nije? Čekaj, zar nisu oni sastavni delovi Srbije, izgleda da po potrebi nisu odnosno jesu.

Sledeća sezona je 1946/47 gde između ostalih klubova učestvuje zvezda kao pobednik prethodno odigranog prvenstva Srbije i Spartak kao pobednik prethodno odigranog prvenstva Vojvodine? Pobednik prvenstva KiM ne postoji u toj ligi jer ga ne može ni biti s obzirom da je on deo Srbije i njene fudbalske organizacije. Ali pazi sad ku..a na ljubičastom biciklu, AP Vojvodina se takođe takmiči pod krovnom organizacijom Fudbalskog Saveza Srbije (FSS), kako sad pa to? Nije bitno, teraj, tako više odgovara AP Vojvodini. Niko se ne buni, niko ne piše saopštenja što imamo jednog "mufte" predstavnika "mufte" regiona, niko na stadionima na viče "A PE VOŠA HIPOFIZA SRBIJE" ili "VOJVODINA TALAMUS SRBIJE", to je samo sport, ćeraj.

Zatim sledi par decenija odigravanja te prve savezne lige Jugoslavije ali i druge savazne lige kao prvog nižeg stepena takmičenja gde se podela vršila po sistemu druga liga Istok/Zapad. U II ligi istok su bili učesnici Budućnost, Bor, Radnički Beograd, Napredak, Priština, Borac, Teteks, Timok, Galenika čak...

I druga liga Zapad sa učesnicima Zagreb, Dinamo Vinkovci, Spartak Subotica Maribor, Čelik, Kikinda, Rijeka, Iskra Bugojno, Proleter, Osijek, Leotar, Vojvodina! Ideeeemo matori. Bliži Maribor od Čačka, bliže Trebinje od Kragujevca. Nema veze kaže valjda neko, to je samo sport, ćeraj. A sve to vreme ovi klubovi su pod ingerencijom FSS i njen neizostavni deo što bi naravno svaki AP Srbin trebao da zna.

Da su pod patronatom FSS setili su/smo se kad je počeo pičvajz , ćeraj, vrti loptu bavimo se sportom sve ok, naravno da Vranje i Niš i nisu tako daleko i Vojvodina je neizostavni deo takmičenja što bi svaki Srbin trebao da zna.

Ukratko, ne mrsite muda i ne mešajte sport i politiku. A odgovor na onu parolu drugom prilikom i na drugi način. Ljubi brat.

ukizaminje

Postby ukizaminje » Tue May 21, 2019 3:54 pm

Iskreno kao Grobar secam se jos pre desetaK godina je pocela ta prica bas da se provlaci i najiskrenije me ne tangira da li je CZ da li Spartak ili Radnik Surdulica osvojio titulu u godini kada mi je baba jos imala tikove da ce nemci da zapucaju. Vi iz NS ste i dalje pod utiskom sto ste ostali bez onih zastava pa sad svaku sitnicu iskoriscavate da napadate cigane koje jos vise zabole realno za tu titulu.

fuck_off

Postby fuck_off » Tue May 21, 2019 5:54 pm

Slican se slicnom raduje.
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

Rođaci

Postby Rođaci » Tue May 21, 2019 6:36 pm

i konj mu je MVP, bogotac

brucelee

Postby brucelee » Tue May 21, 2019 8:01 pm

Трудићу се бити објективан као навијач Звезде.

Сматрам да је та прича о тој титули кренула само и искључиво из разлога што се партизан у оној лажној владавини толе алкапонеа уздигао и приближио броју титула нама и да не би дошло до тога да се деси да фк партизан са све тим лажним доминацијама ђуре мутавог и нешто раније марјановић мирка преокренуо и постао најтрофејнији фк у Србији, као одговор чепркање по историји је кренуло из нашег клуба.

Искрено ни ја не видим поенту, дата је пажња свим мрзитељима нашег клуба да се више баве том небулозом, него да буду сјебани што је Звезда најдоминантније узела титула, одиграла сјајну сезону, одиграла добру улогу у Лиги Шампиона и остало.

Мени лично да ли је сад 30 или 29, апсолутно је небитно.

Међутим са друге стране чињеница је да је те године урачуната титула Хајдуку из Сплита по истом систему и принципу такмичења, но опет небитно скроз.

Сланинари се тобоже убише од нервирања сецесиониста а у ствари је чињеница да је само у питању бол због свих оних силних застава и расформирања фирме

brucelee

Postby brucelee » Tue May 21, 2019 8:07 pm

И ако ћу поштено опет, мени је апропо овог чепркања по историји много приближнија и схватљивија и битнија прича из 1986 год. Где би искрено не само пришили додатно титулу заслужено, већ напросто и гробаре оставили без једне титуле.

Дакле сви знамо причу о Шајберовом колу, цело коло због намештања се поништи. Наложи се поново одигравање целог кола, партизан не изађе на терен и Звезда узме титулу.

Звезда одигра као шампион државе у Купу Шампиона, Уефа јој призна титулу....и онда неки локални суд, суд удруженог рада, после неког времена донесе пресуду да се поништено коло признаје и да је партизан шампион.

Притом имамо доказ партизанове легенде која је то последње коло играла против партизана

Три деценије касније, у разговору за МОНДО, учесник спорних утакмица, некадашњи фудбалер Жељезничара, Радмило Михајловић, ПРИЗНАО ЈЕ да је Партизан наместио ту утакмицу.

„Најискреније, ми млађи нисмо знали за договор. Борили смо се за пласман у Куп УЕФА, Партизан за титулу. Када сам дао гол у првом полувремену и отишао ван терена да се радујем, судија Бериша Шинаси ми је показао жути картон и рекао: ‘Гол не важи, шта се правиш луд, зар не знаш?’. Ја у чуду. Знам да сам кренуо са своје половине, нема говора о офсајду. Тада сам схватио да нису чиста посла.

Сума сумарум, по Уефи и Фифи те године је Звезда била шампион тадашње СФРЈ и играла је такмичење које играју искључиво шампиони земаља у то време, по фудбалском савезу шампион те године је исто била Звезда, али ето неки тамо локални суд је пресудио другачије, суд који иначе није нити меродаван нити било шта по том питању.

Rođaci

Postby Rođaci » Tue May 21, 2019 9:12 pm

ove ciganske priče i izmišljotine su kao vicevi Bate Stojkovića u onom filmu - "e sad ja, ovaj, ne znam baš kako je sve to išlo po redu, samo na kraju, Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio", samo što je kod vas Keba sve u pravu

ciganska posla

pertla

Postby pertla » Tue May 21, 2019 10:01 pm

Price i izmisljotine,a ti se ubio od argumenata.rekao bi covek da si pekar a ne advokat :)
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Rođaci

Postby Rođaci » Tue May 21, 2019 10:04 pm

pa vas argumenti ne zanimaju, videlo se kad je UPPR bio aktuelan koliko vas je pravo interesovalo :D

pustinjska lisica

Postby pustinjska lisica » Wed May 22, 2019 8:47 am

Звездина титула из 1986. је чиста као суза и боље би било да се клуб фокусирао на њу, него на ову из 1946., за коју се ја иначе лично не слажем. Једноставно није било у питању државно, већ (тада) регионално првенство. Но добро, фрустрација гробара и сланинара никад није на одмет :mrgreen:
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.

марамица маркизет, мене воли цео свет
марамица маркизет, мене воли цео свет

mungos

Postby mungos » Wed May 22, 2019 10:09 am

I ajdukova iz 75. :mrgreen:

pertla

Postby pertla » Wed May 22, 2019 11:42 am

Ko ne voli 'ajduka iz splita, da bog da mu ćaća poma'nita
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

mungos

Postby mungos » Wed May 22, 2019 5:24 pm

... nan je samo heroin.

prcko

Postby prcko » Fri May 24, 2019 10:17 am

"Veoma sam zadovoljan sa svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu, u kojoj sam nastupao na Ol-staru i bio izabran u prvu petorku NBA. Za mene bi krunu ove cele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svetskom prvenstvu u Kini, i potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari", rekao je Jokić Tanjugu.

op op

revolucija

Postby revolucija » Fri May 24, 2019 10:25 am

ni to sto igra nece biti dovoljno jer oni sto su ga pljuvali imaju problem sa sujetom i problem sa tim da priznaju da su pogresili pa ce se vaditi na pricu da rusi ugled nase kosarke sa tim oce kaki nece kaki i ako on nikad nije reko da nece da igra(a igrao je kad god je mogao i kad god je bilo potrebno) nego je rekao da ce da kaze kad bude odlucio. samo mogu da kazem da sam presrecan zbog dezurnih hejtera :)))

Rođaci

Postby Rođaci » Fri May 24, 2019 10:31 am

Rođaci wrote:igrao na OI, iz potpuno razumljivih razloga propustio EP i sad neće da u februaru kažu da će sto posto sigurno da igra za repstaciju
Miško reče da će verovatno da igra, Đorđević bio gost Denvera nekoliko dana, ništa negativno nije rekao, sve super

:mrgreen:

Tilt

Postby Tilt » Fri May 24, 2019 11:37 am

Tilt wrote:Najbolje za sve je da propusti ovo EP i da preko leta ostane u Americi da radi individualno.
A sad vidim da decko ima privilegiju da pošalju trenera s njim ovamo. Gde ćeš bolje.

Post od pre dve godine. Danas Jokic u najboljoj petorci NBA. Tu je i za reprezentaciju. Gde ćeš bolje.
Malo falilo da mediji i maloumnici nateraju čoveka da ih napuši sve. Živeo on nama što godina :)

Rođaci

Postby Rođaci » Fri May 24, 2019 12:14 pm

divne sprotske vesti danas i juče, a onda pre dva minuta izađe tekst o debilnom govnetu Krstajiću i njegovom usranom spisku...

Џими Заказака

Postby Џими Заказака » Fri May 24, 2019 1:12 pm

Сезона ложења и паметовања је званично отворена. Мојих 12:

Теодосић - са мањом минутажом него што смо навикли, али једнаком слободом док је у игри
Мицић - зацементиран после овакве сезоне
Јовић - првенствено због одбране, у мојој глави трећи плеј али никако пешкирџија
Богдан - коментар непотребан, само нек' нам је жив и здрав буквално
Гаги - вероватно (добро, сигурно) сам пристрасан али увек њега пре Недовића, ко је играо са мном било шта рекреативно "у балону" (за боље нажалост никад нисам ни био) зна колико ми значи одбрана и борбеност
Калинић - Калина је закуцан реално, нема ту шта.
Лучић - иако нису исти тип играча, мислим да је други највећи "дуел" за место у 12 између њега и Гудурића. Опет сам субјективан али бих пре водио Лучића због скока, атлетицизма и чињенице да смо најтањи на 4-орци где он као висока тројка може да помогне у неким поставкама.
Бјелица - зацементирана прва четворка
Јокић - фала курцу
Милутинов - звер
Боби - пре него Радуљица, ког заиста ценим. Мислим да нам је уз Милутиноваи Јокића потребнији играч који ће их одмарати укупно 7-10 минута по текми и на кога тих пар минута можеш да играш и да је константно опасан. Боби нема физикалије за пуно минута, али уз ову двојицу их неће ни добијати. А знамо да може много када се игра пар акција заредом на њега.

То је 11, остаје фамозна друга четворка - највећа мистерија српског спорта тренутно. Не знам у каквом је стању Мачван и да ли може да кроз припреме хвата физичку спрему и форму ако је уопште близу да изађе из повреде. Ако може и ако ће бити здрав, немам дилему. Ако не може, онда повести Бирчу/Јеловца. Сале је на свим првенствима имао јасан систем 7-5 (плејеви,бекови,крила - крилни центри, центри) и не верујем да би ту импровизовао много. Алтернатива је вођење Гудурића чиме би Јокић, па и Лучић у неким ротацијама био више на четворци, али мислим да од тога нема ништа и да иде друга класична четворка, каква год да је. Кажем дај Боже Мачван.

tizlabor

Postby tizlabor » Fri May 24, 2019 1:40 pm

Posto vidim da se po drustvenim mrezama raja lozi da cemo da oduvamo amere,da saopstim sad pa cu lako jesti svoja govna u septembru. Odrace nas crnci 20+ razlike ko izpicke. :mrgreen:

Return to “Само опуштено”