Душевна болница

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
1748

Re: Душевна болница

Postby 1748 » Sun Sep 18, 2016 10:18 pm

A što je to problem što ne pričaju srpski?

Problem je što ga ne znaju, jer do fakulteta imaju jako malih dodirnih tačaka, dok uče slova na početku školovanja i to im je to od srpskog jezika. Meni drugar neke 4 godine ide na 6 meseci u Kanadu da radi, kaže da je možda 5x pričao engleski, tamo sve balkanci i razumeju se.

Debeljača, Ada, Senta, Mol, Kovačica i ima još dosta mesta gde su Srbi manjina jbg.

Ako hoćeš nešto da se stvarno zgradiš kucaj Lovćenac :mrgreen: mesto u Vojvodini u kom žive veći crnogorci od crnogoraca iz CG. I naravno da ih većina nije ni bila u CG.
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.

mungos

Postby mungos » Sun Sep 18, 2016 10:20 pm

Grbave oni pare i od ambasada i od vlasti pred izbore i mnogo stogod.

Cekaj brate sednes , lupam u Becu, u srpsku kafanu i 99% ljudi sto sedi su Srbi. Da li se prica na svabskom ili srpskom?
Inace Slovaci, Rusini, tako ti narodi su velikom vecinom lojalni i znaju srpski vrlo dobro/odlicno. Jedino sa metalikama se desevaju ti zabodi sa jezicima.

Eeee Lovcenac je pank zesci. Majstori skontali da ih u Malom Idjosu jebu Madjari koji su stalno na vlasti, proglasili se za Crnogorce i oteli deo kolaca za sebe, tj. dobili status opstine. Takva genijalnost ne biva cesto.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Sun Sep 18, 2016 10:25 pm

Brate drugar ti nije rodjen tamo i to razumem. Ali ovi su bre rodjeni ovde i ceo zivot zive ovde a nemaju pojma rec srpskog. Katastrofalno je da odes u neko mesto u drzavi i ne mozes da jedes jer ne znas jebeni madjarski jezik. Mada, ja sto sam obisao po tim slovackim mestima, oni vecinom znaju srpski i prijateljski su nastrojeni prema nama, dok sa madjarima nisam imao slicno iskustvo.

1748

Postby 1748 » Sun Sep 18, 2016 10:32 pm

Mungos ti je napisao gore, znaju oni srpski. Jednostavno ga međusobno ne koriste jer im ne treba. Pričaju svoj maternji jbg.

Isto kao kad bi ovih par stotina ljudi koji su otišli u Slovačku na bauštelu u samsung fabriku, ostalo da živi tamo, misliš da bi počeli slovački da pričaju? Ne bi.

Znam primere gde ljudi pričaju svoj jezik unutar familije, a ako je među njim neko ko ne priča taj jezik, pričaju srpski. Igrom slučaja idem dosta po Vojvodini i nikad problem nisam imao sa nijednom manjinom. Ljudima koji su iz sredina gde je 97-8% srpsko stanovništvo ne mogu to baš da pojme, ali vremenom skapiraš da je to normalno.
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.

Brdja

Postby Brdja » Sun Sep 18, 2016 10:47 pm

Susretao sam se sa raznim stvarima što se tiče manjina i jezika i u Srbiji i u Švabiji, ali nisam bio na nekom mestu da uopšte nigde ne čuješ srpski a da nije pogranično mesto. Ponavljam, mogu da shvatim u pograničnim mestima ali ovo nije takav slučaj. Bio sam ja i uslužen i ispoštovan, svi su oni bili max ljubazni ali mi je baš upalo u oči jer nisam navikao na tako nešto ovde kod nas.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Sun Sep 18, 2016 11:24 pm

1748 wrote:Mungos ti je napisao gore, znaju oni srpski. Jednostavno ga međusobno ne koriste jer im ne treba. Pričaju svoj maternji jbg.

Isto kao kad bi ovih par stotina ljudi koji su otišli u Slovačku na bauštelu u samsung fabriku, ostalo da živi tamo, misliš da bi počeli slovački da pričaju? Ne bi.

Znam primere gde ljudi pričaju svoj jezik unutar familije, a ako je među njim neko ko ne priča taj jezik, pričaju srpski. Igrom slučaja idem dosta po Vojvodini i nikad problem nisam imao sa nijednom manjinom. Ljudima koji su iz sredina gde je 97-8% srpsko stanovništvo ne mogu to baš da pojme, ali vremenom skapiraš da je to normalno.

Buraz vec sam rekao da razumem te koji su dosli da rade, ali ne ove koji tu zive ceo zivot. A i cisto sumnjam da su ovi na koje mislim dosli u Srbiju da rade... Ja saradjujem sa Italijanima, ljudi su tek par godina ovde a neki i ne zive ovde a opet su naucili da natucaju srpski bar toliko da razumeju sta govoris.

brucelee

Postby brucelee » Mon Sep 19, 2016 8:16 am

nije problem da li oni u medjusobnoj komunikaciji pricaju svoj jezik,problem je da kad se pojavi Srbin, oni mahom ili ne zele ili ne znaju da pricaju srpski jezik.

Pritom vecina Srba sa Kosmeta zna siptarski, vecina Srba sa severa gde su vecinom madjari ili slovaci,znaju ponesto od tih reci iz tog jezika i to je normalno. Zato je nenormalno da negde udjes i ne mozes da budes usluzen jer u Srbiji ne znaju srpski jezik.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Mon Sep 19, 2016 1:00 pm

Upravo tako.

Мићара

Postby Мићара » Tue Sep 20, 2016 7:45 am

Замисли данашњу власт на власти у току 90 на бранику отаџбине, како би били избрисани као народ. Боже гдје су ови људи расли, у Србији нису сигурно?! :cry:

Image
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

CrazySupporter

Postby CrazySupporter » Tue Sep 20, 2016 9:26 am

Prava, ali ona PRAVA DUSEVNA BOLNICA je kada procitas da je neko mesto uredjeno jer drzava gura lovu...Srbi, pizda vam materina lenja i bezobrazna!!! Jebite se!!!

njasvi

Postby njasvi » Tue Sep 20, 2016 1:42 pm

Мићара wrote:Замисли данашњу власт на власти у току 90 на бранику отаџбине, како би били избрисани као народ. Боже гдје су ови људи расли, у Србији нису сигурно?! :cry:

ne razlikuju se ovi mnogo od onih iz 90 - ih, sve je to ista bagra koja gleda samo kako da se obogati, i ovi bi mogli da lamprdaju o srpstvu, nacionalizmu, nebeskom narodu da je takvo vreme i situacija al jednostavno okolnosti su se promenile, sad je moderno pricati o evropi, ljudskim pravima i demokratiji, vide da se na tome mogu uzimati glasovi i to ce da furaju, prodavace narodu pricu o eu, narod ce to gutati a oni se ostajati u foteljama... pricace sta god treba samo da ostanu na vlasti, devedesetih je narod ginuo a gospoda je gledala samo kako da se obogati, kakvo srpstvo i velika srbija...

pa najbolji primer nam je veliki vodja, cim je video da sa pricom o velikoj srbiji nece uspeti da dodje na vlast promenio plocu i onda eu, demokratija, idemoooooooooo a narod pglu i onda jbg

devedesete mozda i najvece izdaja srpskog naroda, pojedinci se bogate narod gine i gladuje...
04 X 1945

riper

Postby riper » Tue Sep 20, 2016 2:00 pm

U vojsci je bio sa nama jedan madjar koji nije znao rec sprskog. Za manje od dva meseca naucio :D . U principu nije on los lik, ali madjari su prilicno izolovane zajednice, okrenuti su sebi samima, malo ih gura nos u tudja posla. Mahom su zemljoradnici i prilicno su plasljiv narod, makar ovi u Vojvodini. Tako za njih me zabole kurac da li pricaju ili ne, sramota je nas kao drzave sto ti obrazovni sistem dopustio da ti raste pokoljenje gradjana koje ne zna jezik zemlje u kojoj zivi.

Sa nama u vojsci bio je i jedan Rusin (iz Ruskog krstura) i jedan Slovak (mislim da je iz Pivnica). Naravno, znaju srpski, a bila su i tri Vlaha. Bili su manje vise ok likovi, lojalni gradjani Srbije, neki od njih srpski nacionalisti. Kada razmislim, od svih nas bila su najgora tri Uzicanina. Jedan stipsa i grebator, drugi bez mozga, dok je treci bio jos i dobar kakva su ova prva dvojica. Naravno, postovanje prema braci iz Uzica, kod nas u ceti zalomila su se tri mentola.

Sustina je da od tih manjina u severnom delu zemlje ne treba da zaziremo. Sto ne znaju srpski je propust ove nase drzave. Zna se ko je nelojalna manjiina, sipci i ovi sto se od skoro zovu bosnjaci. Ostali su ok.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Tue Sep 20, 2016 2:18 pm

Kad smo već pokrenuli vojne teme da se nadovežem. :mrgreen:
Takođe sam imao 3 odvratna lika. Jedan iz Vlasotince i tog smo ćebovali nas četvorica, da bi nas on posle drukao i kada smo trebali nas 4 da najebemo, cela spavaona izađe za nama u 2 noću kod dežurnog i kaže da smo ga svi ćebovali i hteli svi da idu kao sa nama u buvaru, pa vi razmišljajte koliko je taj đubre bio kad su svi na keca izašli za nama. Druga dvojica su iz Vranja i bili su isto bezobrazni do jaja, ali ih niko nije dirao. Neverovatno kako zbog nekih likova možeš da zamrziš neki grad iako je to idiotski. Najbolji utisak sam stekao o ljudima iz Kragujevca, jebo te ni jednog lošeg čoveka odande nisam upoznao, svi su bili ljudine.

pertla

Postby pertla » Tue Sep 20, 2016 2:19 pm

riper wrote:Sustina je da od tih manjina u severnom delu zemlje ne treba da zaziremo. Sto ne znaju srpski je propust ove nase drzave. Zna se ko je nelojalna manjiina, sipci i ovi sto se od skoro zovu bosnjaci. Ostali su ok.

upravo tako.a ako ne daj boze dodje do neke price o odcepljenju, srbi ce to bolje odraditi od bilo koje manjine, veliki smo mi izdajnici i srebroljupci
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Мићара

Postby Мићара » Tue Sep 20, 2016 7:23 pm

njasvi wrote:
Мићара wrote:Замисли данашњу власт на власти у току 90 на бранику отаџбине, како би били избрисани као народ. Боже гдје су ови људи расли, у Србији нису сигурно?! :cry:

ne razlikuju se ovi mnogo od onih iz 90 - ih, sve je to ista bagra koja gleda samo kako da se obogati, i ovi bi mogli da lamprdaju o srpstvu, nacionalizmu, nebeskom narodu da je takvo vreme i situacija al jednostavno okolnosti su se promenile, sad je moderno pricati o evropi, ljudskim pravima i demokratiji, vide da se na tome mogu uzimati glasovi i to ce da furaju, prodavace narodu pricu o eu, narod ce to gutati a oni se ostajati u foteljama... pricace sta god treba samo da ostanu na vlasti, devedesetih je narod ginuo a gospoda je gledala samo kako da se obogati, kakvo srpstvo i velika srbija...

pa najbolji primer nam je veliki vodja, cim je video da sa pricom o velikoj srbiji nece uspeti da dodje na vlast promenio plocu i onda eu, demokratija, idemoooooooooo a narod pglu i onda jbg

devedesete mozda i najvece izdaja srpskog naroda, pojedinci se bogate narod gine i gladuje...

Ниси у праву, много се разликују. Нећемо залазити али сам знаш да је рат велики бизнис, а наравно и одбрана отаџбине. А што се тиче војводе, он није војвода како му је додјељен чин тако му га је одузет од стране Ђујића, зна се ко је био Шешељ и какав је остао потпуно исти.

Причам ти о људима који су похапшени од стране ПОЛИЦИЈЕ, СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ и послати у Хаг, поубијани од стране СРПСКЕ РУКЕ, многи проглашени ратним профитерима и криминалцима а нису то били. Да би ти данас пичкоусти водио државу, па ти види ко је исти.
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

Хајдучија

Postby Хајдучија » Tue Sep 20, 2016 7:35 pm

Одемо жена и ја на свадбу код неког њеног другара из основне,кад сам ушао спазио сам 2 педера,касније ми женина другарица да их има још двојица и да су узели апартман на неколико сати,што су младенци изнајмили за своје госте...

Размишљам,јбт како смо отишли у три лепе као народ,пре ће се неки педери нахватати него што ће лик одвојити рибу или она њега :x

njasvi

Postby njasvi » Wed Sep 21, 2016 12:24 am

Мићара wrote:Причам ти о људима који су похапшени од стране ПОЛИЦИЈЕ, СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ и послати у Хаг, поубијани од стране СРПСКЕ РУКЕ, многи проглашени ратним профитерима и криминалцима а нису то били. Да би ти данас пичкоусти водио државу, па ти види ко је исти.

ja sam samo hteo da ti kazem da su tad zemljom uglavnom upravljali ljudi koji su gledali svoje licno pedu a da su za to koristili pricu o srpstvu i nacionalizmu, omogucavali bogacenje svog dzepa i raznoraznih prijatelja brace kumova, dok je narod ginuo, crkavao, bio go bos gladan i zedan, i da bi isti ovi danas mogli isto tako da pricaju o velikoj srbiji o srpstvu nebeskom narodu ako provale da ce im to doneti glasove, ako pomisle da ce ih to odrzati na funkciji, kao sto su provalili ovu pricu o evropi, strane investicije, ulaganja idi mi dodji mi, narod to guta i boli ih uvo...

:oops: :oops: :oops:

Image

veliki vodja na pocetku karijere

20. jula 1995. godine: "Pa vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana. Pa da vidimo sme li međunarodna zajednica ili bilo ko drugi da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom?" Zašto pre 20 godina nije išao u Ameriku da propagira mir u regionu sa Klintonom?!
04 X 1945

MidnighT

Postby MidnighT » Wed Sep 21, 2016 11:42 am

20. jula 1995. godine: "Pa vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana. Pa da vidimo sme li međunarodna zajednica ili bilo ko drugi da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom?" Zašto pre 20 godina nije išao u Ameriku da propagira mir u regionu sa Klintonom?!

Jednostavno,zato sto tada nije bio na poziciji na kojoj je sada,a to je upravnik kolonije.Ljude se loze da je sve to njegova prica,a on je najobicniji dobosar koji samo prenosi ono sto mu je naredjeno,uvijeno naravno,a masa se lozi.Doduse masu nikada nije bilo tesko izloziti.
2 WeireD 2 LivE 2 raRe to DiE

Return to “Само опуштено”