Nexon wrote:Шта кажеш, изашао си.
Далтон wrote:Edit: za difficulty nema da se brines. Nece se on menjati kod etherea. Medjutim sto se tice cene ti upadas u meso. Sada je ether oko 1100$ i do kraja 2018 skocice na 2500$ sigurno. Gledaj ETHER nikada nece ici ispod svoje cene. Moze samo da raste i to je to. Iako sam za BTC, ether ce zajebati btc. Jer mu je cena visoka a ima ga vise u opticaju. E sad. Ako do kraja 2018 ne skoci preko 2000$ pljuni me u facu, iseri mi se u usta i izjebi mi sestru. Ali znam da ce preci. Zato i hocu sad da trejdujem jedan. Da ga kupim za kes, posto je moj rig za BTC
Етерум је тренутно $123.
https://www.tradingview.com/symbols/ETHUSD/Ево има још месец дана до краја 2018, па са сачекамо са кењањем у фацу, можда ти се посрећи и прескочи $2000.
То је мултипликатор 16 пута, па није то страшно, дешавала су се такве ствари.
Далтон wrote:S obzirom da smo pretrpeli pad BTC-a do skoro 6.000$ sada je onaj trenutak kada ce petostruko skociti (nadam se). Ocekuje se blag ali visok skok (20k-25k+).
Takodje toplo bih preporucio da se kupi Zcash. Podcenjena valuta koja ce imati ozbiljan skok. Otice na preko 1000$ u bliskoj buducnosti.
Btc naleteo na otpor na 3500, pa se malo oporavio na 3600 ali kontam da ide jos dole. A Z cash koji je Dalton spominjao ode na kljoknuo na 63$ sto je daleko isppd njegovr predikcije od 1000$ ali sto kaze Nexon ima jos mesec dana do kraja godine pa ajde da sacekamo.
Ajde sad ozbiljno...ovo je bio jedan ozbiljan balon, gori od dotcom, i jos uvek mislim da se cene preduvane.
Da me ne shvatite pogresno da hejtujem ovo, ja u blockchain tehnologiju verujem (vise cak u tehnologiju iza etheriuma) ali u ove coine nikako ne verujem pri ovakvim cenam, a pogotovo u to da ce to biti primarni novac, da ce unistiti banke i takve nebuloze.
Ovo je, sto kaze Nexon, jedna ogromna spekulacija i nista vise, gde su pretpostavljam ozbiljni igraci uleteli sa novcem, cena je explodirala, digao se hype oko BTC (a samim tim i ovih manjih valuta koji su njegovo ogledalo) i ljudi poceli da ulaze, samo sto nisu bili svesni da su se kasno ukrcali. Pa i kod nas je svaki dan bio tekst o BTC na svim mogucim portalima, a sada...nigde.
Veliki izasli i to je to - a boranija ostala.
Interesantno je kako su svi koji su bili zaludjeni cryptovalutama isto pricali: "to ce ici jos gore", "sad je vreme da udjes", "nisi zakasnio, kupuj kad je rasprodaja", "ovo je sezonski efekat, do kraja godine ide na 20-30k" itd...
A kada ih pitas kojensu osnove za taj zakljucak, na osnovu kojih fundamenata znas da je nesto precenjeno/podcenjeno, pricaju o market cap koji sam govori o vrednosti u tom trenutku, a nista o realnoj vrednosti.
Uglavnom u takve stvari udjes sa novcem koji si spreman da izgubis. Od starta se tako razmislja a sada znam ljude koji kukaju, ne isplati im se da rudare vise, ne mogu da se otarase rigova, u vise ni sami ne znaju u sta veruju i u konstantnoj su dilemi da li da sve rasprodaju i vise nikad ne pogledaju ovo govno ili da i dalje cekaju sa nadom da ce izvuci bar neke pare.