Panzram wrote:Drugo, neko je napisao da su ga zli naslednici, verovatno komunisti, otkopali i onda kremirali tamo posle rata te doneli u Beograd. Otkad to da komunisti kremiraju ljude, a posebno u to doba krajem 40-ih i početkom 50-ih godina? Jel su Lenjin, Staljin i Tito bili kremirani? Ja razumem da je trenutno u toku žešća borba izmedju vas hrišćana i ateista-liberala ko će da prisvoji Teslin pepeo i da od njega profitira, ali mene to al' ni malo ne zanima, jer Tesla nije u tom pepelu. Teslina duša je napustila telo posle smrti al' nažalost nije otišla ni u raj ni u pakao, jer takva mesta ne postoje, to su bajke iz Biblije koje su hrišćani skontali isuviše bukvalno, isto kao što i muslimani tripuju džehenet sa devicama i sranjima, a toga nema. A šta duša radi, i gde ide posle smrti tela, dal se ponovo rađa u drugom telu il' nastavlja ka svetlosti (to the new light) to ćemo saznati tek kad nam telo otkaže poslušnost, dotad ja mogu da pričam jedno, vi drugo, nit ja mogu da ponudim dokaz nit vi, jedino što nam ostaje je vera i nada koje umiru poslednje. Što je babi milo to joj se i snilo.
Opet kažem, trenutno se nalazimo na navijačkom forumu, dakle nasilje, puno nasilja, skandiranje uvredljivih poruka i pesama, alkohol, gudra, karanje kurvi po Amsterdamu i svuda, nacionalizam, rasizam, sav mogući -IZAM, kuvane motke, štangle, teleskopi, noževi, zastave sa raznim izuzetno bogougodnim nazivima, a ne propovedanje hrišćanstva ili koje već velike svetske religije. Zato ja podržavam sve male grupe, sve te male religijske organizacije što ih hrišćani nazivaju sektama, kultovovima, jer one su budućnost. Evo primera, Sajentološka crkva je do pre pola veka bila mala malešna zajednica poput ranog hrišćanstva, danas je to već i te kako ozbiljna organizacija ali i dalje osuđena od većine, šta li će biti s njom za lupam 100 godina? Takođe postoji grupa u SAD koja veruje da je Tesla božiji poslanik, nešto kao Isus, danas je to mali kult, slab, šta će biti za 50 godina kada se bude ispostavilo da je sve što je Tesla predvideo bilo istina?
Ovo prvo vezano za kremaciju,ja nisam rekao da je njegov sestric komunista njega izvadio iz groba i kremirao zato sto je komunista,nego sam naveo da je komunista da se vidi o kom sklopu se radi,svakako razlicitom od onog kako je izgledala sama sahrana Nikole Tesle uz pesmu "Tamo daleko" i sahranu po pravoslavnim obicajem,uz pravoslavnog svestenika i pravoslavnog vladiku Dionisija. Ti si naveo da je Tesla bio pravoslavac ne bi dao da se kremira,ja sam samo to izneo kao argument na tvoje neznanje da to nije bila Teslina zelja,vec da je on kremiran na insistiranje rodbine,ako se ne varam nekoliko godina posle sahrane.
U Pravoslavlju svaki covek je gresan i bezgresnost te vrste ne postoji,cak se kaze za one koji zive prividno Boguugodno i pritom sam za sebe veruje da je dostigao neki zenit ispravnosti po pravoslavlju,u prelesti odnosno na losem putu,zabludi,zamci,dakle sami po sebi smo gresni.
Savle je gonio hriscane,progonio ih,tukao,Hristos ga je izabrao za svog ucenika i kasnije ucitelja drugima i Savle je postao sveti apostol Pavle.
Nikad se ne zna kad ce Savle koji cuci sigurno u svima nama,kad tad postati Pavle,naravno ne mora da znaci da ce postati ikad,ali da ce imati Boziji priziv za to,to je sigurno,pa sad kako se ko tad u toj situaciji pokaze i snadje.