Tilt wrote:Kad već imaš informacije iz prve ruke
- Koliko košta to zadovoljstvo?
- Da li ima neko ograničenje u smislu veličine dioptrije? Npr. da se ne radi ispod - 1 i sl.
- Koliko traje oporavak?
- Ima li nekih neželjenih efekata?
- Da li opet može da dođe do kraktovidosti itd.?
Meni je davno ustanovljena mala dioptrija, ali nikad nisam naočare nosio iako sam ih izradio. U poslednjih godinu dana ih češće nosim i to samo za noćnu vožnju itd. Kad mi neko kaže "jao što bih ja voleo da nosim naočare" zapitam se šta je s mozgom. Baš ne volim naočare, ali kako vreme prolazi mislim da još malo neću moći bez neke korekcije.
Sve sto ti pisem je kako je bilo u mom slucaju.
Mene je kostalo 1000e operacija i 100e pregled pre operacije. Operacija traje 15ak minuta. Pregled je 10 puta gori od operacije, jer ti stavljaju neka sranja u oči koja mere količinu suza,skeniraju oči gde ne smes da trepces,stavljaju neku lupu u oko,da bi gledali u oko...Zna biti neprijatno ali pregura se. Operacija je sa lokalnom anestezijom,lezis i gledas u jednu tačku. Oči ti otpore nekim pomagalima kao u paklenoj pomorandzi
sve u svemu bukvalno nista ne osetis. Mislim da ne postoji ogranicenje,ali proveri. Zato se i radi taj pregled pre operacije da se ustanovi da li si podoban za operaciju.
Ja sam imao -1,75 i -2,5
Oporavak ti se sastoji u tome da ukapavas neke antibiotske kapi u oci jedne nedelju dana,druge dve nedelje,trece po potrebi (vestacke suze) kontrole ima sutra dan posle operacije,za 7 dana i za 6 meseci. Posle na godinu dana. Nikakvih nezeljenih efekata nemam,ali su mi rekli kad smo razgovarali da niko nikad ne moze da ti garantuje 100% da ce operacija uspete. Uvek kako postoji par % rezerve
Kratkovidost su rekli da moze da se javi, ona staračka koja se moze javiti i kod ljudi koji nikad nisu imali problemm sa vidom
Dopuna: sto se tice oporavka, savetuju da par dana blejis gajbi,polu mrak,bez dima ne blejis mnogo u tv. Ja sam operisan 05.01. u jeku praznika. Prvo veče bio malo u kafani,nisam cugo. Drugo vece, posle pregleda bilo Badnje veče. Da ti ne pisem kakav postoperativni tok
Obavezno na operaciju poneti sunčane,jer je jebena svetlos odmah posle,kad su zenice prosirene.
Ako sta treba jos viči