Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
E a sto je bas Isus ili Bog kako vec odlucio bas da tad dodje?
Sta zajebavao malo narode pa ajde malo Ra, Jupiter, Tor, Perun, Vinca, Pecine sala zabava I onda bup u nekoj tamo pustinji ajmo malo ozbiljna prica posle 20 000 godina dolazi na svet, pisu se knjige ovo ono... ili je to tako sudjeno a?
A jel muslimanski bog ne postoji, jel indijanci I dalje veruju u guposti? Sto svima nije dosao isti Bog? Jel mi idemo u turski pakao a oni u nas?
A da, dobicu kilometarske odgovore koji ne odgovaraju ni na jedno pitanje.
Sta zajebavao malo narode pa ajde malo Ra, Jupiter, Tor, Perun, Vinca, Pecine sala zabava I onda bup u nekoj tamo pustinji ajmo malo ozbiljna prica posle 20 000 godina dolazi na svet, pisu se knjige ovo ono... ili je to tako sudjeno a?
A jel muslimanski bog ne postoji, jel indijanci I dalje veruju u guposti? Sto svima nije dosao isti Bog? Jel mi idemo u turski pakao a oni u nas?
A da, dobicu kilometarske odgovore koji ne odgovaraju ni na jedno pitanje.
Често одем до на село
Fora je u tome što Isus nikad nije bio sin Božiji, niti je to tvrdio, no su ovi to nakalemili posle u jevanđeljima da bi navukli sirotinju raju u svoju crkvu (crvka ko i svaka crkva, samo juri nove sledbenike). Isus je bio propovednik kao Buda, malo teže kao Muhamed jer je taj jaran bio ogrezo u jebačini maloletnica i svega što hoda na dve noge. Zašto se baš tad pojavio? Pa tad se rodio jbga, nije on biro kad će da se rodi, a eto ispostavilo se da su tad Jevreji tu harali pa im je malo uzjebo taj njihov poredak, ali kontam da svi znamo šta je dalje bilo tj. kako je hrišćantsvo od male jevrejske sekte preraslo u najorganizovaniju religiju na planeti. Uglavnom meni je Isus kao čovek za rispekt, ali ta priča o božijem poslaniku, to bolje neko verujući da ti napiše, jer ja sam jeretik jbga, mi Srpski Gnostici Srbije smo još 60-ih godina AC rekli historijsko NE! 

Ovo neće na dobro da izađe...
Da parafraziram jednog old school navijača iz 80-ih, pošto ja baš i nisam neki relevantan primer kao anti-hrišćanin:
Vezivati tribinu uz veru-popove-crkvu je po meni luksuz koji sebi mogu da priušte malecke grupe iz unutrašnjosti...mada mi je i to potpuno nemoguće kad malo bolje razmislim...ja uz pojam navijač i dalje vežem atribut izopštenik i otpadnika od takozvanog normalnog i šatro pristojnog sveta.
Vezivati tribinu uz veru-popove-crkvu je po meni luksuz koji sebi mogu da priušte malecke grupe iz unutrašnjosti...mada mi je i to potpuno nemoguće kad malo bolje razmislim...ja uz pojam navijač i dalje vežem atribut izopštenik i otpadnika od takozvanog normalnog i šatro pristojnog sveta.
Доста ту има нелогичних ствари од самог почетка Библије, али увек питам ове што невјерују ни у шта, како је то настао свемир? Наука говори праском чујјј праском а како је тај прасак настао? Е то је доказ да смо ми ништа јер ми чак не знамо ни како смо настали нити вјерујемо. Зато је наш мозак мали и немоћан да схвати космос, а Бога поготово... Да ли би ти направио неког робота на пример да зна како је направљен и да још хоће да зна како је његов творац настао?!
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...
Problem je što mi ljudi imamo taj trip u glavi da sve mora da bude napravljeno od nečega, da iza svega mora da stoji tvorac. Tako mi svojim patuljastim mozgićima kontamo da ako mi svojim rukama napravimo kuću, il' auto il' tog robota, da isto tako sve oko nas mora da je tamo neko stvorio, i onda zamišljamo nekog džina il' starca s bradom kako mu dosadno i eto on tako dokon jbga stvara i univerzum i planete, ljude, životinje, ma sve živo, a za čije babe zdravlje to pojma nemamo. Dakle, to što mi stvaramo ovu svoju patetičnu civilizaciju ne mora obavezno da znači da je baš sve oko nas neko stvorio. Mi to jednostavno ne možemo da pojmimo, nama je to nezamislivo, a samim tim što smo na nivou subhumanoida, ljudskog nakota, i pojam večnosti nama je nepojmljiv no tripujemo da sve mora da ima svoj početak i kraj. Ključna reč VEČNOST.
- Blackadder
Panzram wrote:Problem je što mi ljudi imamo taj trip u glavi da sve mora da bude napravljeno od nečega, da iza svega mora da stoji tvorac. Tako mi svojim patuljastim mozgićima kontamo da ako mi svojim rukama napravimo kuću, il' auto il' tog robota, da isto tako sve oko nas mora da je tamo neko stvorio, i onda zamišljamo nekog džina il' starca s bradom kako mu dosadno i eto on tako dokon jbga stvara i univerzum i planete, ljude, životinje, ma sve živo, a za čije babe zdravlje to pojma nemamo. Dakle, to što mi stvaramo ovu svoju patetičnu civilizaciju ne mora obavezno da znači da je baš sve oko nas neko stvorio. Mi to jednostavno ne možemo da pojmimo, nama je to nezamislivo, a samim tim što smo na nivou subhumanoida, ljudskog nakota, i pojam večnosti nama je nepojmljiv no tripujemo da sve mora da ima svoj početak i kraj. Ključna reč VEČNOST.

Ja možda jesam lud...ali nisam blesav, anderstend? 

-
Мићара wrote:Да ли би ти направио неког робота на пример да зна како је направљен и да још хоће да зна како је његов творац настао?!
ja bi brate, lepo bi seli i popricali o svemu,kako je nastao on, ja, zivotu, sportu, ribama...

- Кудрави Гаучос
Panzram wrote: Uglavnom meni je Isus kao čovek za rispekt
Ма татин син.
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
-
Panzram wrote:Čekaj, smeta ti vera naših predaka, a ovaj hrišćanski paganizam ti ne smeta?
Šta tek reći za ljude koji tripuju da je Isus vaskrso? (to ni oni ne veruju)
Šta, zar iko ovde zaista veruje da kad dođe sudnji dan da ćemo svi ko zombiji da iskočimo iz grobova?
Ako već vređaš tuđe religije nemoj jbga da se osetiš prozvanim kad ja krenem da vređam tvoju. Molim lepo.
Са једне стране имамо Цара Лазара који је веровао у Христа и погинуо за Христа,Николу Теслу који је познавао све природне законе и опет веровао да Бог постоји,затим Њутна,који је веровао у Бога и био религиозан,а са друге стране имамо Тезвија и сличне па ви видите
Имаш ли какав одговор на егзорцизам ? Како је то настало? Одкуд то ? Panzram мићо мој...
- Blackadder
Мићара wrote:Имаш ли какав одговор на егзорцизам ? Како је то настало? Одкуд то ? Panzram мићо мој...
A sta ti nije jasno sa egzorcizmom?
Egzorcizam katolički debilizam, u tri reči.
Tesla nije verovao u tog Boga, no u ovog našeg. Da je verovo u tog mainstream pa valjda ne bi tražio da ga se kremira, zar ne?
Serbian Church of that Other Guy...mi ne držimo monopol nad svećama, mi ih bre ni ne palimo...join us...and RISE with us...to the new light...365
Serbian Church of that Other Guy...mi ne držimo monopol nad svećama, mi ih bre ni ne palimo...join us...and RISE with us...to the new light...365
Али најјача је прича како ће корумпиране попове и остале из врха СПЦ стићи казна за њиове грехе у загробном животу.
Па да за живота издркавање, а гистро кад умру е онда су га најебали, а ми ћемо свој живот да живимо као пси, ал зато кад рикнемо чека нас рај и награда за наш скорман и примеран живот. : (
Само једну ствар молим вас вернике, људи молите се код куће, направите неко своје светилиште у дворишту куће, у стану, на њиви, у шуми, зајебите корпоративно правсолавље.
И да панцраме, чисто да знаш ес пе це попови опуштено држе парастосе приликом испараћаја за кремацију. Лова је чудо.
Па да за живота издркавање, а гистро кад умру е онда су га најебали, а ми ћемо свој живот да живимо као пси, ал зато кад рикнемо чека нас рај и награда за наш скорман и примеран живот. : (
Само једну ствар молим вас вернике, људи молите се код куће, направите неко своје светилиште у дворишту куће, у стану, на њиви, у шуми, зајебите корпоративно правсолавље.
И да панцраме, чисто да знаш ес пе це попови опуштено држе парастосе приликом испараћаја за кремацију. Лова је чудо.
З В Е З Д А Л Е !
Opa, digli sranje na viši nivo, jer se danas baš dosta ljudi kremira, pa valja ispratiti nove trendove, valja ići u korak sa svetom, nema zajebancije. G-style. 

Предалеко смо отишли, живимо у напредном свету, све нам је на дохват, технологија у наредним годинама ће достизати савршенство. Губе се основни духовни осјећаји, губи се вјера, губе се основни животни кодекси. Више децу не васпитају родитељи, него таблети... Још ако су из породице типа Бог не постоји, онда је то за мене онај најнижи слој човечанства, то дете може само да израсте у безосећајну особу и празну попут пустиње. У односу на дете чији родитељи стављају основно начело испред њега а то је најчистија вера православна и чији родитељи славе свеце, и своје предке поштују, са тим долази и нормално васпитање... Црква је црква, а поп је поп. Поп који служи у Бг нормално да ће да се бахати. Али онај који служи Богу на Св. Гори и по Косову и осталим Српским светим земљама у манастирима нису такви, бар због њих би требали имати поштовања према светињама.
Pa o njima i govorim, to su jedini pravi hrišćani. Ti ljudi su upravo iz svih ovih razloga otišli čak na Svetu Goru jer im je muka od materijalnog sveta i svega toga šta SPC radi po gradovima i selima Srbije. Njih poštujem ali sve ove ostale jok. Ali gde smo mi to vređali svetinje, i šta ti uopšte smataraš pod svetinjama? Meni crkva nije svetinja, jer je ogrezla u grehu, jer je organizovana religija kojoj je jedini cilj jurnjava za kešom i bogaćenje.
A ovo drugo o vaspitavanju dece to baš i nije tako, postoji gomila primera gde su deca odrasla uz svece i pravoslavlje danas barabe i nasilnici. A evo ja sam odrastao u porodici gde je slavu slavila samo prababa pokojna, pa nit sam bezosećajan, nit prazan poput pustinje, čak naprotiv, dobio sam šansu da sam pronađem ono što isključivo mene zanima, a ne da mi roditelji to nameću i nekakva tradicija, jer ako ćemo po tradiciji ja bi se opet vratio na to da je i pre hrišćanstva postojala vera. Šta bi sa tom tradicijom?
A ovo drugo o vaspitavanju dece to baš i nije tako, postoji gomila primera gde su deca odrasla uz svece i pravoslavlje danas barabe i nasilnici. A evo ja sam odrastao u porodici gde je slavu slavila samo prababa pokojna, pa nit sam bezosećajan, nit prazan poput pustinje, čak naprotiv, dobio sam šansu da sam pronađem ono što isključivo mene zanima, a ne da mi roditelji to nameću i nekakva tradicija, jer ako ćemo po tradiciji ja bi se opet vratio na to da je i pre hrišćanstva postojala vera. Šta bi sa tom tradicijom?
-
Panzram wrote:Tesla nije verovao u tog Boga, no u ovog našeg. Da je verovo u tog mainstream pa valjda ne bi tražio da ga se kremira, zar ne?
Тесла јесте веровао у Бога,само је он то видео на много вишем нивоу него што обичан човек може да поима.Нпр ти кад замишљаш Бога вероватно мислиш да би то могао да буде неки седи чичица са брадом који седи на небу,док је Тесла то видео овако: "Постоји у васиони неко језгро одкуда ми добијамо сву снагу,сва надахнућа.Оно нас вечно привлачи и ја осећам његову моћ и вредности које оно емитује целој васиони и тиме одржава у складу.Ја нисам продро у тајну тога језгра али знам да постоји и када хоћу да му придодам какав материјални атрибут онда мислим да је то светлост,а када покушавам да га схватим духовно онда је то лепота и самилост..." Исто тако је говорио да су Православље и Будизам религије будућности
Tesla nije hteo da se kremira,da je hteo,bio bi kremiran,a ne sahranjen,vec su njegovi kasniji potomci izvadili njegove posmrtne ostatke i kremirali. Tesla je sahranjen po pravoslavnom obredu,a kasnije je njegov sestric koji je pride bio komunista njegove ostatke izvadio iz groba i kremirao.
Ako zelis da diskutujes o nekim stvarima,bar se raspitaj iole povrsno,da ne ispadne da toliko ne znas ali ko sivonja potenciras nesto sto ne znas.
Tesla je verovao u Boga,otac mu je bio pravoslavni svestenik,a covek koji mu je pomagao,davao pare za skolovanje je bio mitropolit Nikolaj Mandic,kome je Nikola Tesla bio sestric.
Ako zelis da diskutujes o nekim stvarima,bar se raspitaj iole povrsno,da ne ispadne da toliko ne znas ali ko sivonja potenciras nesto sto ne znas.
Tesla je verovao u Boga,otac mu je bio pravoslavni svestenik,a covek koji mu je pomagao,davao pare za skolovanje je bio mitropolit Nikolaj Mandic,kome je Nikola Tesla bio sestric.