Солунац wrote:Dajte neki info u vezi tog drafta... svi nesto objasnjavate al nikako da objasnite
za razliku od pravog fantazija, ovdje nemaš budžet i samo jedan tim može imati jednog igrača, npr. ti draftuješ aguera, ja azara, ovaj kutinja, i ne može niko drugi izabrati istog, dakle 1 igrač u 1 ligi
poeni funkcionišu isto kao kod svakog fantazija
draft se dešava sutra u 7, ko bude tu onlajn na sajtu, bira sebi 15 igrača (2 golmana, 5 def, 5 mid, 3 off), ko ne bude - bira mu se automatski prvi najskuplji slobodni igrač na listi (ukoliko ne namjesti igrače na Watchlistu). redoslijed biranja igrača na draftu se odredi random za prvi krug biranja igrača, drugi krug redoslijed ide unazad i tako dok se ne popune timovi
Round 1: Team A, Team B, Team C, Team D
Round 2: Team D, Team C, Team B, Team A
Round 3: Team A, Team B, Team C, Team D
Round 4: Team D, Team C, Team B, Team A
kad se timovi popune i kad počne liga, transfere možeš praviti na 2 načina. kako sam ja razumio, prvi je standardni uzimanje slobodnih igrača, tj. onih koji nisu izabrani prvobitno na draftu (naravno moraš nekog ispustiti iz tima u tom slučaju). drugi je preko "waivera" kojem je sistem isti kao draft (za prvi Gameweek, redoslijed liste čekanja je obrnuti draft redoslijed, a kasnije pravo prvog izbora na waiveru ima najslabiji tim u ligi pa za njim drugi najslabiji itd.) na waiveru se nalaze igrači koje je neko od menadžera iz lige ispustio ili nova pojačanja. znači ukoliko liverpul potpiše keitu iz lajpciga poslije našeg drafta , on će biti na waiver listi i ko ga izabere (najbolju mogućnost ima najlošiji tim), sljedeće "kolo" na waiveru pada na zadnje mjesto u redu za biranje na waiveru. waiver kolo je u stvari jedna sedmica
e tako sam ja razumio, nije puno drugačije od nba fantazija, jedino što nema transfera direktno između menadžera (trejdova) što mi je glupo al dobro