Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
blatnjavi

Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Postby blatnjavi » Sat Apr 30, 2016 9:46 pm

:D :lol: .... комунисти нису оштетили Србе и Србију територијално? :D

Па ко је онда створио осакаћену Србију у оквиру друге Југославије и потом је још и поделио на 3 територије са 2 покрајине и тако генијално уредио унутрашње политичке односе? Јесу ли комунисти или марсовци? Од тога данас се једна покрајина откиде и оде својим насељеницима које су комунисти гурали и фаворизовали у сваком смислу у дотичној покрајини. А друга покрајина ће тек да оде јер су за то постављени сјајни темељи од генијалних Брозових конституционалиста.

Ко измисли Македонију? Босну и Херцеговину? Одакле суверена Словенија? Како то да изрони 6(или 7) држава из друге Југославије? Има ли то везе са тим што је на конгресима Коминтерне одлучено да се откине што више од Срба и створи што више држава... какве то има везе с комунистима?
Који то Срби побише 200 хиљада Срба за време и после рата? Побише их они што су силом уводили једну идеологију на територију те исте Србије јер другачије нису могли на власт. О томе сведоче бројне масовне гробнице а једну од њих је мој деда избегао срећом после рата јер су га црвене усташе послале на робију без пресуде у казамат који су за време рата држале хрватске усташе. Његовог рођеног брата су ослободиоци убили 41. кад је имао 14 година и ослободили га од живота јер није био део њиховог црвеног покрета, а они су се ,иначе, борили највише против окупатора...
Комунисти су злочинци који су се борили искључиво за власт и то свим средствима. У њиховом покрету тј. партизанима нису били сви злочинци али су све вође били злочинци и циљ им је био злочиначки. Иза њих су остале само рехабилитације и реституције а животе које су угасили не може да врати нико и никад.

Зато ,што каже Лисица, комунисте треба требити увек и свугде јер доносе искључиво зло. Ако неки људи немају намеру да врате добра која уживају а која су отета од неког или ако неће да се извине за године потказивања и јахања на партијском таласу онда би могли макар да ћуте и не величају комунизам, у супротном прелазе границу укуса.
Имам три кера, два су различита а један је исти.

карданка

Postby карданка » Sun May 01, 2016 1:25 pm

нисам знао где да поставим па ајде овде... :!: :!: :!:

дабогда се преврнула наме приколица пуна удовица

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Sun May 01, 2016 6:22 pm

blatnjavi wrote::D :lol: .... комунисти нису оштетили Србе и Србију територијално? :D

Зато ,што каже Лисица, комунисте треба требити увек и свугде јер доносе искључиво зло. Ако неки људи немају намеру да врате добра која уживају а која су отета од неког или ако неће да се извине за године потказивања и јахања на партијском таласу онда би могли макар да ћуте и не величају комунизам, у супротном прелазе границу укуса.

Примећено је двадесет комунистичких бандита на коти Требишића до, поитај до госн капетана Вујовића, па крените брзо да их требите, али мораш пожурити, јер госн капетан не воли да треби комунисте на пун стомак, а навалио на гибаницу, па ће после касно бити.
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

blatnjavi

Postby blatnjavi » Sun May 01, 2016 9:18 pm

:D ево крећем, ваља данас да би их требили целе године после.

Добар си сатиричар, вазда ме насмеју твоји постови. Боље на комеНдију да се тера јер нема озбиљно шта да подупре комунистичко благостање које уживамо од '45.

Христос васкрс браћо!

И срећан 1. мај свим комунистима!
Имам три кера, два су различита а један је исти.

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Sun May 01, 2016 10:47 pm

Ваистину васкресе, и жив ми био сто година, и да се ми Срби више никад не требимо због глупости и туђих рачуна ;)

pustinjska lisica

Postby pustinjska lisica » Mon May 02, 2016 11:01 am

Па кад није урађено кад треба, сад нема сврхе ;)
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.

марамица маркизет, мене воли цео свет
марамица маркизет, мене воли цео свет

Мићара

Postby Мићара » Wed May 04, 2016 8:00 pm

карданка wrote:нисам знао где да поставим па ајде овде... :!: :!: :!:

Image

Тада су све имали. Редовне плате, добре пензије, регресе, љетовања и зимовања, задруге, али једино не имаше Бога у себи! Стотине хиљада дјеце мајке абортираше -убише у утроби својој. Преча партија и фунција од чеда свога. Заборавише Срби тада Јасеновац, Јадовно, Пребиловце и многе друге јаме, пошто заборавише бацише их у јаме опет 91. године њихови "другови"...
И тако, разгњеви се Господ, па сруши царство сатанино, па "друг" на "друга" удари. Порушише сами себи државу Брозова чеда.
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

gradski_boem

Postby gradski_boem » Fri May 13, 2016 4:17 pm

Неле Карајлић о Југославији и комунизму....

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Thu May 19, 2016 7:41 pm

...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Fri May 20, 2016 8:02 pm

Jбт, да ли ми верујеш да сам већ скоро поновио овај линк... А онда видим да је неко већ поделио. Најбољи текст који сам прочитао ове године. Могу се наћи интервјуи на ћубу с овим човеком, има маса ствари у којима се разликујем с њим у ставовима, али могу само да кажем да је невиђена срамота да се за овакве људе код нас јебено не зна. Не мислим притом на људе који знају за Станију али не знају за Кеплера, него на такозване интелектуалце и ту курчеву елиту, говна југословенско титоистичка.

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Fri May 20, 2016 11:03 pm

Кудрави Гаучос wrote:

Jбт, да ли ми верујеш да сам већ скоро поновио овај линк... А онда видим да је неко већ поделио. Најбољи текст који сам прочитао ове године. Могу се наћи интервјуи на ћубу с овим човеком, има маса ствари у којима се разликујем с њим у ставовима, али могу само да кажем да је невиђена срамота да се за овакве људе код нас јебено не зна. Не мислим притом на људе који знају за Станију али не знају за Кеплера, него на такозване интелектуалце и ту курчеву елиту, говна југословенско титоистичка.

Одличан интервју, једно вредно сведочанство. Иначе морам признати да сам и ја за њега сазнао тек кад је умро.

...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

Мићара

Postby Мићара » Sat May 21, 2016 9:59 pm

reziser

Postby reziser » Sat May 21, 2016 10:25 pm

Кудрави Гаучос wrote:

Уз Марка С Марковића,несумљиво наш најзначајнији условно говорећи хришћански мислилац.Код нас дуго затрпаван,мало се и он због година није сналазио,тек већина Срба ће сигуран сам у годинама које долазе схватити величину овога човека.
Текст овај и многе друге ,посебно о Пагу,Јадовну,Јасеновцу,српској књижевности,нашим лутањима,странпутицама,и слепцима који нас воде, и другим стварима треба штампати у милионским тиражима и делити овом заборавном народу.Али чини ми се да нема вајде.Србин не памти више од три дана у просеку. :oops:

MARKER

Postby MARKER » Tue May 24, 2016 10:55 am

Мићара

Postby Мићара » Wed May 25, 2016 8:38 pm

У школе увести...

Nexon

Postby Nexon » Wed Jun 08, 2016 12:48 pm

Image

Ово је цитат из књиге једног од најчувених немачких историчара 20. века, Фрица Фишера(у периоду 1939-1942 био члан Хитлеровог НСДАП, али немојте да вас то заавара у погледу његовог професионалног ангажмана у историјској науци(као доказ прилажем дело са Оксфорда-http://past.oxfordjournals.org/content/34/1/100.extract), човек је био изузетно цењен као историчар после рата, његова дела се изучавају на свим водећим Универзитетима света), и његове изузетно популарне и цењене књиге "Ратне илузије", која говори о годинама у немачкој пре 1914 и како је немачка елита размишљала о будућем рату. Конкретна изјава од стране намачког Кајзера Вилхелма II је изречена у другој половини 1913 на састанку са Министром спољних послова Аустро-Угарске.

За оне који не разумеју енглески, парафразирам:
Велики рат у Европи је неизбежан. Словени нису рођени да владају већ да служе и томе их треба научити. Ако Словени мисле да ће им спас доћи из Београда они(Словени) морају бити излечени од тих помисли. Србија може само да буде роб Аустро-Угарској.

MARKER

Postby MARKER » Mon Jun 13, 2016 4:04 pm

:mrgreen:

Вреди погледати

МГП

Postby МГП » Wed Jun 22, 2016 10:07 pm

copy/paste

Postby copy/paste » Thu Jun 23, 2016 12:22 pm

Return to “Само опуштено”