Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
Марксистичка теорија је веома једноставна. Једни имају, други немају, нивелисање се врши тако што се отима од оних који имају да би се дало онима који немају. При чему се уопште не улази у разлоге ни имућности ни немаштине, већ се обе категорије трпају у један оквир - они који имају су непоштени, док су они који немају поштени али угњетени. Као што рекох, теорија за идиоте...
Преведено на нашу праксу, Срби су у моменту успостављања комунистичког режима имали све, други нису имали ништа (у смислу територија или државности). "Једнакост" је успостављена тако што су на рачун српских територија државне оквире добили ти други...
Преведено на нашу праксу, Срби су у моменту успостављања комунистичког режима имали све, други нису имали ништа (у смислу територија или државности). "Једнакост" је успостављена тако што су на рачун српских територија државне оквире добили ти други...
Razumem komunizam, odnosno potrebu za takvom idejom koja se kroz istoriju mislila i iščekivala. U stvari svakoj osobi na svetu izbrišemo informacije i sećanja na komunističke režime, svako bi rekao e jebote, super ideja. Ali kako je superiorni komunizam (odnosno hajde da kazemo socijalizam koji je tezio komunizmu, jer jelte kako kazu zagovornici komunizam nigde nije u potpunosti zaziveo) uspeo da zahvati skoro pola planete u jednom periodu, i da iza sebe ostavi toliko brdo leševa u Rusiji, Kini, pa i kod nas, i propadne. A da usput ostavi komunističke naslednike uhlebljene do jaja. Niko sem revolucionara nije bio imun na razne beneficije i povlastice koje običan radni narod nije imao.
Druga stvar, sem istorijskog proučavanja, ne vidim dalju svrhu lozenja na komunizam. Svet je toliko drugačiji, da ideje svako koliko moze, svakom koliko mu je potrebno mogu da zazive još samo u nekoj glavi odvojenoj od realnosti. I svet ne samo da sad jeste drugačiji, nego će tek da bude, i nema više mačeta kojima će se seći zemljoposednici, RAF-a, bader majnhofa, crvenih brigada. Sve poluge su na strani kapitala, ko je u zemlji sa dovoljno resursa i koliko toliko se pridrzava uputstava, zivece normalno, ostali će da jedu supine supe supu.
Lepa je tvoja priča fedayn, i razumem da si odgojen tako, ali ti si ziveo buraz u socijalističkom mehuriću, kao i cela tvoja porodica.
I još jedno stoput postavljano pitanje, kako ste vi to drugovi uspeli da u duhu udarničke bigade da udarite jedni na druge posle samo 40-ak godina blagostanja. Znači pričamo i o ljudima rođenim, odgajanim u SFRJ, dojeni tim idejama, uzivali blagodeti bratstva i jedinstva, toliko ste voleli tu SFRJ da vam je bilo dovoljno par ložača da vas resetuje na fabrička životinjska podešavanja i jebete majku milu jedni drugima.
A slobodno piši o distribuciji dobara, drzavnoj regulaciji trzista, besplatnom obrazovanju i zdravstvu, ali su to sve plemenite ideje koje čovek potura kao šarenu lažu radnicima, prigrabi vlast i boli ga dupe.
Druga stvar, sem istorijskog proučavanja, ne vidim dalju svrhu lozenja na komunizam. Svet je toliko drugačiji, da ideje svako koliko moze, svakom koliko mu je potrebno mogu da zazive još samo u nekoj glavi odvojenoj od realnosti. I svet ne samo da sad jeste drugačiji, nego će tek da bude, i nema više mačeta kojima će se seći zemljoposednici, RAF-a, bader majnhofa, crvenih brigada. Sve poluge su na strani kapitala, ko je u zemlji sa dovoljno resursa i koliko toliko se pridrzava uputstava, zivece normalno, ostali će da jedu supine supe supu.
Lepa je tvoja priča fedayn, i razumem da si odgojen tako, ali ti si ziveo buraz u socijalističkom mehuriću, kao i cela tvoja porodica.
I još jedno stoput postavljano pitanje, kako ste vi to drugovi uspeli da u duhu udarničke bigade da udarite jedni na druge posle samo 40-ak godina blagostanja. Znači pričamo i o ljudima rođenim, odgajanim u SFRJ, dojeni tim idejama, uzivali blagodeti bratstva i jedinstva, toliko ste voleli tu SFRJ da vam je bilo dovoljno par ložača da vas resetuje na fabrička životinjska podešavanja i jebete majku milu jedni drugima.
A slobodno piši o distribuciji dobara, drzavnoj regulaciji trzista, besplatnom obrazovanju i zdravstvu, ali su to sve plemenite ideje koje čovek potura kao šarenu lažu radnicima, prigrabi vlast i boli ga dupe.
Last edited by čompika on Fri Feb 01, 2019 8:42 pm, edited 1 time in total.
Једни имају, други немају, нивелисање се врши тако што се отима од оних који имају да би се дало онима који немају. При чему се уопште не улази у разлоге ни имућности ни немаштине, већ се обе категорије трпају у један оквир - они који имају су непоштени, док су они који немају поштени али угњетени. Као што рекох, теорија за идиоте...
Hahahahahaha....
Sta reci,covek drzi Marksov Kapital u malom prstu.

Што се "Капитала" тиче, само обим тог смећа показује идиотизам аутора и његових следбеника, изгубити онолико времена и написати онолике странице да би се објаснило нешто што стаје у пар реченица

С моје тачке гледишта, Марксизам је тешко срање. Или као што рече на претходној страни, добар је, али само у теорији. Али ето. Велики немачки Карл Маркс је осмислио ту идеју, па зашто га онда Немачка није прва применила? Ваљда је то од њих потекло. И тај капиталистички запад који је био у залету након другог светског рата. Зашто се није применио барем у тој источној Немачкој где су људи гладовали и масовно умирали, него су пребегавали у западни део.
Не, него смо ми најпаметнији ко пацови у лабораторији то први увели. Па онда видиш да се све утуца у тешке фабрике и пуне џепови. А народ остаје незадовољан и гладан. Па ти дођу брђани из Босанских припиздина у Србију (читај Војводину) без двоје гаћа, кучета и мачета и добију од државе станове, полицијску униформу и као удба иду по селима и плене? Ти ћеш некога да плениш бре пизда ти материна. Индијанац из неке вукојебине без педигреа. Ко не зна ни ко му је деда ни прадеда ни одакле је потекао. И још плениш српском сељаку дедовину.
А још једна ствар. Зар мислиш Феде да су сви тада толико волели ту Југославију и комунизам? Јесу курац мој. 50% је сигурно било против. И код нас и код усташа и босанских муслимана. Него си морао да ћутиш ко пичкица или ћете стрељати или послати на голи оток да туцаш камен док си жив.
А од тих силних кредита се и живело лепо, и сви су тако навикли. Као Венецуеланци, док неко није заврнуо славину.
А неко рече овде на форуму. Ми као народ сами себе не волимо. А камоли да се са другима братимимо.
Не, него смо ми најпаметнији ко пацови у лабораторији то први увели. Па онда видиш да се све утуца у тешке фабрике и пуне џепови. А народ остаје незадовољан и гладан. Па ти дођу брђани из Босанских припиздина у Србију (читај Војводину) без двоје гаћа, кучета и мачета и добију од државе станове, полицијску униформу и као удба иду по селима и плене? Ти ћеш некога да плениш бре пизда ти материна. Индијанац из неке вукојебине без педигреа. Ко не зна ни ко му је деда ни прадеда ни одакле је потекао. И још плениш српском сељаку дедовину.
А још једна ствар. Зар мислиш Феде да су сви тада толико волели ту Југославију и комунизам? Јесу курац мој. 50% је сигурно било против. И код нас и код усташа и босанских муслимана. Него си морао да ћутиш ко пичкица или ћете стрељати или послати на голи оток да туцаш камен док си жив.
А од тих силних кредита се и живело лепо, и сви су тако навикли. Као Венецуеланци, док неко није заврнуо славину.
А неко рече овде на форуму. Ми као народ сами себе не волимо. А камоли да се са другима братимимо.
(Street Force / Curva Orientale)
Pa sto ne rece Daltone odmah da si pun predubedjenja,mada ja nisam ni mislio bilo sta da ti objasnjavam...Evo ovako je Stevo Zigon pobacao:voditeljku,svestenika,publiku mrsomude...
A tema komunizam,religija,staljin...
...ajmo svi u glas Stevo Zigon jedan je od nas...
VIDEO:
A tema komunizam,religija,staljin...
...ajmo svi u glas Stevo Zigon jedan je od nas...
VIDEO:
fedayn wrote:Socijalizam je drustveni sistem u kojem drzava regulise proizvodnju,distribuciju i razmenu dobara.
Не улазећи у то да ли је ово болдовано могуће, тј. могуће је али да ли је такав друштвени систем одржив, оно што је сигурно потребно за то су људи стручни. То гарнитура која је водила сфрј није била.
Тако да су јасни резултати њиховог управљања.
fedayn wrote:Ma mogao bi ti meni da popusis tvrdi komunisticki kurac crvene boje
druze gigo ja bi ovo proverio kod doktora.
opet su te tiltovali pa si poceo da vredjas,zajebi to,banovace te,ko ce nas zabavljati u ove tmurne dane?
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu
U trenucima kada se kontrolisu emocije cak i ovoj temi se vodila kvalitetna rasprava. Kada krene u ovom pravcu napusavanjem, to vise nema veze sa bilo cime. Dajte samo malo spustite loptu ako je moguce.
Mene interesuje Fedayne tvoje misljenje zbog cega je propao komunizam u Evropi. I to ne mislim kod nas.
Da li je pao samo na ekonomskom planu ili i na drustvenom planu. U svemu ovome komotno mozemo zanemariti nas slucaj, mi smo imali i specificni komunizam i multinacionalnu drzavu sto vecina drugih (osim SSSR) nije imala.
Na konto tvog misljenja zasto je propao kominizam zasto mislis da bi on bio spasonosan danas.
Ja imam naravno svoje misljenje zasto je ovaj sistem propao, ali me interesuje kako gleda neko sa leve strane na sve to.
Izmenjeno:
- Izbrisano je 50-ak poruka.
- Fedayn i Vinjak upozorenje zbog međusobnih pretnji i vređanja.
- Ko nastavi da vređa na ovoj temi, ide vremenski ban.
- Ko ne može da se pridržava toga, jednostavno nek preskoči temu.
admin
Mene interesuje Fedayne tvoje misljenje zbog cega je propao komunizam u Evropi. I to ne mislim kod nas.
Da li je pao samo na ekonomskom planu ili i na drustvenom planu. U svemu ovome komotno mozemo zanemariti nas slucaj, mi smo imali i specificni komunizam i multinacionalnu drzavu sto vecina drugih (osim SSSR) nije imala.
Na konto tvog misljenja zasto je propao kominizam zasto mislis da bi on bio spasonosan danas.
Ja imam naravno svoje misljenje zasto je ovaj sistem propao, ali me interesuje kako gleda neko sa leve strane na sve to.
Izmenjeno:
- Izbrisano je 50-ak poruka.
- Fedayn i Vinjak upozorenje zbog međusobnih pretnji i vređanja.
- Ko nastavi da vređa na ovoj temi, ide vremenski ban.
- Ko ne može da se pridržava toga, jednostavno nek preskoči temu.
admin
Sta sam propustio?
Lucija i Snupi se tuku.tizlabor wrote:Sta sam propustio?
- Кудрави Гаучос
tizlabor wrote:Sta sam propustio?
Ово
Само за Булајићеве филмове
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
- јахач магле
Теби је боље да се не мешаш. Најебао си ако Fedayn види да си из Ужица а четнички си настројен.tizlabor wrote:Sta sam propustio?

...Сијају звезде као очи конобарице...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...
riper wrote:U trenucima kada se kontrolisu emocije cak i ovoj temi se vodila kvalitetna rasprava. Kada krene u ovom pravcu napusavanjem, to vise nema veze sa bilo cime. Dajte samo malo spustite loptu ako je moguce.
Odgovoricu ti nema nikakvih problema,samo sto sad nemam toliko vremena.Neki od tih odgovora izbrisani u mojim porukama koje su stajale ovde vezanih za ekonomiju.
A kad vec pomenuste tizlabora,prosle nedelje sam bio u SKC-u u pauzi popio kafu,svratio do knjizare i pogledao naslove u Delfima.Izasla je knjiga o Slobodanu Penezica Krcunu,koja je vec ranije promovisana u samom Uzicu (kao sto znate Uzice je partizanski grad),a bila je i postavka u njihovom gradskom muzeju.U svakom slucaju,drago mi je da lokalno stanovnistvo neguje tradiciju tog kraja,imaju kampove na Zlariboru,kulturno umetnicki program,razne akcije...
SAMO ZA NAS ZVEZDASE KUPITE KNJIGU! JA SAM SVOJ PRIMERAK KAO STO REKOH NABAVIO!
https://www.delfi.rs/knjige/128229_pisma_bez_kurira_knjiga_delfi_knjizare.html

Eksluzivni materijal u kojem su do sada nikada objavljena pisma čuvenog komunističkog lidera Slobodana Penezića Krcuna, šefa OZNE, predsednika Vlade Izvršnog veća SK KPJ, svojoj supruzi Zini.
U knjizi su opisane i do sada neobjavljene istorijske činjenice koje će mnogima približiti vreme posle Drugog svetskog rata i otkriti atmosferu u kojoj su funcionisali, razmišljali, razmenjivali emocije najviši funkcioneri komunističkog vrha tadašnje zemlje.
Је л' описано како је мучио и стрељао сопствену девојку, чланицу СКОЈ-а?
Nexon wrote:Је л' описано како је мучио и стрељао сопствену девојку, чланицу СКОЈ-а?
Tek sam krenuo da citam.
Otvorena izložba posvećena Slobodanu Peneziću Krcunu

http://uzice.rs/otvorena-izlozba-posvecena-slobodanu-penezicu-krcunu/?script=lat
Užički gradonačelnik Tihomir Petković je Krcuna naveo kao čoveka koji je odredio razvojni put Užica kao savremenog grada:
„Postoje ljudi koji ostave trag u vremenu. Krcun je jedan od takvih ljudi jer zahvaljujući njegovoj istrajnosti i spremnosti da se založi za svoj rodni kraj, u Sevojnu je izgrađena Valjaonica bakra koja je, slobodno možemo reći, postavila temelje savremenog Užica. Omogućila je Užicu da od kasabe postane moderan grad koji je bio u mnogo čemu prvi u tadašnjoj Jugoslaviji. Teško bi bilo naslutiti u kom pravcu bi išao razvoj Užica da nije bilo Krcuna i njegovog stava da Valjaonica mora biti izgrađena ovde.“
Федајин,танка јако танка књига.Писао је како чујем,од мојих контаката,директор архива.Моја је препорука Матићева књига,уз ограду од оних смешних реченица типа"Друг Слободан наше росно цвеће"итд.Какав би тек пораз за Крцуна био факт да му је син у мрској Америци,где у још црњем Холивуду,ради за најцрње капиталисте.Иначе,у новоје време Славко Штимац говори јако похвално о њему,контам јер се дружи са Крцуном јуниором.Није да се хвалим,али рачунам да сам компетентан за тумачење лика тог човека,био је ретка зверка.
Tvoje upise izbegavam da čitam u najširem luku ali na ovo sam se iskreno slatko ismejao
Tihomir, Krcun i Užice... 

Rođaci wrote:odlični su mu ovi upisi o legendama severa, to treba da se čita
A evo i za tebe,sve zbog onoga sto si stao u odbranu Cica Draze,deo sa sudjenja...
Cica Drazo, gde je moje dete, cica Drazo, gde je moje dete? Cuvaju ga srpske bajonete, cuvaju ga srpske bajonete
A Drazina deca u SKOJ-u odrekli ga se.