Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
ultrastito

Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Postby ultrastito » Sat Apr 30, 2016 10:15 am

значи ја треба да мрзим свог покојног деду зато што је побегао у партизане од усташког ножа или од тога да га као што су му добар део фамилије запалили у цркви у славонији, а неке су Бога ми и везали за камионе, вукли их до јасеновца (а пакрац и није тако близу), па им сипали со на тела?

лепо сам ја говорио, требао је да сачека да се распише тендер, да све ТРИ СРПСКЕ стране изнесу свој план и програм деловања, па да тек онда он извага и да види где ће и шта ће, а не овако као мува без главе.

само да се на конто броја побијених ОКУПАТОРА дода и то да је деда убио тројицу усташа (једног сеоског кољача после рата), једног немца...а онда је добио шарац и ту је престао да броји.

јебо нас онај ко нас измисли, а поготово потомке који са дистанце од 50-60-70 година паламуде да ли је 40-их тренди било да се буде партизан, четник, нека отуђена формација четника или љотићевац. ал ајд...живела србија!
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

pustinjska lisica

Postby pustinjska lisica » Sat Apr 30, 2016 11:02 am

Јел то значи да је треба да поштујем нечијег деду (уопштено говорећи), који се прикључио партизанима да би се борио против Немаца, зато да би ми (а не смао мени) после унаказио фамилију, одузео нам територије за које смо пропишали мајчино млеко у претходним ратовима да бисмо их вратили назад, створио три нације на уштруб српске, побио, протерао и позатварао већину предратне интелектуалне (дакле не и политичке) елите, јер су се ето они борили против Немаца.

Да, заиста, јеб'о нас онај ко нас измисли и коме је аустријски каплар и петокрака била милија од најодликованијег српског официра, круне и крста и законите војске још увек постојеће, мада окупиране државе.

Само да се разумемо нешто, да су српски комунисти били као хрватски, уз све резерве које имам према тој идеологији реч не би рекао. Али они су према сопственом народу исказали на речима и делу већу мржњу него хрватски комунисти. Шта више, Вицко Крстуловић, партизански комадант у Далмацији и каснији високи политички функционер је крајем рата спречио Ђиласа да и Бачку поклони хрватској, након што им је Барању, као интегрални део Војводине који је у састав Краљевине Србије 25.11.1918. године ушао Србију, већ поклонио.

Е то је оно о чему сам причао у једном од претходних уписа. Да се барем ико од њих покајао за саучесништво у злочину према сопственом народу. Али не, и даље Тито, партија, слаба Србија, јака југославија доминира у њиховим срцима или је доминирало док су били живи.
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.

марамица маркизет, мене воли цео свет
марамица маркизет, мене воли цео свет

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Apr 30, 2016 11:12 am

видим разумео си о чему сам писао, али добро...

#живеласрбија
преле

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Sat Apr 30, 2016 11:13 am

@ultrastito Не мораш ти, мрзи га Лисица већ довољно, већ је написао да је све такве требало стрељати увек и у свакој прилици.

Ал' да зајебемо ту причу, превише је лична постала. Да закључим, за мене је Други светски рат једна велика наша срамота, једино чиме се можемо "подичити" је да смо већински били на страни победника, као и увек, али смо исто као и увек крварили за потпуно погрешне циљеве. Партизани и Јосип нису никако могли територијално да осакате Србију, јер Србија уочи Другог св. рата није ни имала никакве границе, ни административне ни било које друге, управо захваљујући генијалним некомуњарама и господи од пре тог рата.

Идеологија је ствар коју стварају филозофи, злоупотребљавају бандити, и због које гине раја која већински не зна ни шта тај термин значи.
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Apr 30, 2016 11:17 am

немој тако, мој деда који је чувао овце је био просвећени филозоф, нудили су му трансфер у четнике и љотићевце, али је он добро проучио маркса и рекао "не, моја животна жеља је да играм за партизане". то ти је спортски дух, ишао је за срцем, не за парама.
:фалионајсмајлиштоудараглавомузид:

а што се тиче стрељања, то је више лични утисак ко би кога стрељао. тај покојни кога би колега да стреља, је стрељао опет неког сеоског усташког кољача. кад га је ћале питао како си се осећао тад, деда је мртав хладан одговорио "лепо".
преле

фикрета

Postby фикрета » Sat Apr 30, 2016 11:31 am

zasto stavljate znak jednakosti izmedju partizana i komunista??
mnogi ljudi koji su bili u partizanima nisu bili komunisti vec im je bila vazna borba protiv okupatora,sacuvati narod
a partizani su bili konkretniji u tome od cetnika i to je privuklo narod
na kraju krajeva da je narodu bilo lepo pod kraljem ne bi radije odlazio u partizane

sve to sto sad vi pricate za komuniste
vazi i za karadjordjevice
i on je poklanjao teritorije,i on nije slusao pametnije od sebe,srpske oficire
na kraju krajeva nisu komunisti stvorili ideju o jugoslaviji vec karadjordjevici i njihova zelja da imaju granicu do beca

karadjordjevici su najvece zlo srbije,za njih vazi ono lako je tudjim kurcem koprive mlatiti,jos od djordja to rade

Мићара

Postby Мићара » Sat Apr 30, 2016 12:33 pm

фикрета wrote:zasto stavljate znak jednakosti izmedju partizana i komunista??
mnogi ljudi koji su bili u partizanima nisu bili komunisti vec im je bila vazna borba protiv okupatora,sacuvati narod
na kraju krajeva da je narodu bilo lepo pod kraljem ne bi radije odlazio u partizane

na kraju krajeva nisu komunisti stvorili ideju o jugoslaviji vec karadjordjevici i njihova zelja da imaju granicu do beca

karadjordjevici su najvece zlo srbije,za njih vazi ono lako je tudjim kurcem koprive mlatiti,jos od djordja to rade

А зашто ти прво не научиш да пишеш? Па тек онда полако прочиташ неку књигу, па после тога нешто овде напишеш?
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

фикрета

Postby фикрета » Sat Apr 30, 2016 12:41 pm

dete,ne kaki

Мићара

Postby Мићара » Sat Apr 30, 2016 1:39 pm

фикрета wrote:zasto stavljate znak jednakosti izmedju partizana i komunista??

Добро тата, ако ниси видио да овде се читаво вријеме расравља о подјелама а не о једнакости, онда ниси ништа прочитао.
Сваки партизан је био комуниста. Борба против окупатора је представљана каснијим филмовима, као и остале лажне офанзиве.
Док су ти исти партизани, које ти називаш да су чували народ почели да упадају у народне сељачке куће, чији су укућани служили легитимној краљевој војсци. Партизани су наравно били конкретнији, што у многим њиховим записима имаш наглашено да окупатори нису били кључни непријатељи. Подаци убијених Срба од стране комуниста су уништени током комунистичке власти. Који је барем 5 пута већи него од стране краљеве војске. А ево ти приче моје породице:

Мученичка Смрт Драге и Савке Јовановић - Џелић

Фамилија Џелић има четири огранка : Јовановићи, Максимовићи Тодоровићи и Деспотовићи. Ова четири братства настала су од четворице браће : Јована, Маскима, Тодора и Деспота. Постојбина Џелића је мајевичко село Тобут, а крсна слава св. Георгије.

Током четири ратне године (1941-1945) побијено је и умрло петнаест чланова фамилије Јовановић-Џелић.

Нарочито потресна смрт Драге Јовановића - Џелића и његове супруге Славке. Драго је био тих и миран човјек, угледан домаћин који се никада није бавио политиком. Када је погинуо имао је 53 године.

Августа 1943. године у Градцу су комунисти држали збор на којем су пропагирали своје револуционарне, комунистичке идеје. Тада је један активиста говорио са импровизоване трибине о "бољој будућности", о "бескласном друштву" и другим лијепим жељама. Све је то, из прикрајка, са пристојне удаљености, посматрала група сељака, мјештана, међу којима је био и Драго. Људи су се згледали, није им било јасно да неко жели добро цијеломе народу и планети, а руке је окрвавио братском крвљу. А управо су комунисти били надалеко познати по томе, јер се већ увелико говорило о њиховим злодјелима.

Точак револуције се окреће и ломи све пред собом у цијеломе свијету, грмио је политички комесар са говорнице, и више га нико не може зауставити.

Драги је био смијешан овај говорник и сигурност са којом је говорио о комунистичком друштву у далеком Совјетском Савезу, као о нечему идеалном и непогрјешивом, премда никада није ни био тамо.

У шали је рекао тада: "Богами ћу ја зауставити тај њихов точак. Ухватићу га за шарге и зауставити га!"

Сутрадан су у кући Драге банули партизани. На челу те групе био је Илија Крбањевић из Црњелова. Домаћин их је дочекао како приличи. Изнио је ракију, наредио жени да насјече мезе и пристави ручак за госте. Крбањевић и остали "гости" нису ништа говорили. Посједали су око стола, раскомотили се и припалили цигарете. Домаћин је започео уобичајан разговор о сељачким пословима, о времену и здрављу, не помињући политичке теме ни једном ријечју. Комунисти су прихватили разговор, не помињући зашто су дошли.

У то вријеме није била ријеткост да у кућу изненада, без икакве најаве, бане војска. Тада би домаћин нахранио и, ако је имао с чиме, одјенуо војнике, не питајући ко су и одакле су. Наилазили су и четници и партизани, па би и једни и други били угошћени без разлике. Није се смјело ни помишљати да се одбије, јер се глава губила лако и за мање ствари.

Цијели дан су Илија Крбањевић и његова група пили и јели у кући Драге Јовановића-Џелића, сво вријеме подло кријући разлог због којег су дошли. Када су се већ добро понапијали, почели су са вријеђањем:

"Шта ти оно рече, свињо кулачка, да ћеш се ухватити за шаргеи зауставити наш точак револуције? Пас матер, богаташку, нећеш ти више газдовати и стицати, него ћемо ти ми све одузети када дођемо на власт.

Добро дјецо, биће како мора бити, мирљивим тоном је говорио Драго, осјећајући да је ђаво одио шалу. Да да Бог да ми главе сачувамо, док не прође ова вртутма.

Бога више нема, чича! - кезили су се пијани зликовци- ми га укинули, а и ти се нећеш још дуго наносити главе!"

Неколико њих скочише и оборише Драгу на под. Потом га стадоше ударати ногама и кундацима. Један од убица потрча до штале и тамо скиде штрљњгу са краве, па је донесе у кућу да њоме вежу Драгу и Савку.

Онако везане и окрвављене, стадоше их зликовци још више и јаче тући и злостављати, настављајући да се госте и пију. Тукли су их на смјену, док су се једни иживљавали, други су одмарали и пили. Најпосле, кад им досади, поведоше их онако полумртве на гробље да их побију. Међутим и ту су наставили да их муче и мрцваре ножевима. Секли су их и копали им очи (Мој ђед их је као дјете видио без очију, страшан призор, иако нама дјеци нису дали да их видимо, рекао је.) , наслађујуђи своју болесну психу страшним призорима, од којих се ледила крв у жилама. Лешеве су убице оставиле онако бачене на гробљу несахрањене. Касније је то учинила фамилија. Тако је погинуо Драго Јовановић - Џелић због ријечи да ће зауставити точак револуције. Овај човјек током рата ником није ништа нажао учинио, нити је кога убио, јер , као старији није ни учествовао у рату са оружјем у руци. Једина његова кривица била је "вербални деликт", који још тада почеше да кажњавају комунистичке власти.

Бројни су примјери комунистичикх злодјела на просторима Семберије, који јтек чекају да буду откривени и забиљежени. Често су овакви злочини изазвали освјету, која не може се ничим оправдати, па се тако несрећа увећавала и множила. Једини губитник у свему томе био је српски народ!

Драго Јовановић - Џелић 1890-1943 са својом кћерком
Attachments
DSC_0002.jpg
DSC_0002.jpg (46.71 KiB) Viewed 11700 times

njasvi

Postby njasvi » Sat Apr 30, 2016 1:49 pm

moj tata je iz komunisticke porodice(mama je iz cetnicke :mrgreen: kako to obicno biva), deda je bio u partizanima... kad sam pricao na tu temu sa njim on mi je rekao da su ljudi prilazili onima koji prvo dodju do njihovog mesta, tamo gde su prvo dosli partizani ljudi su se priklonili njima ili obrnuto... kakve ideologije, rezimi, kraljevi, ljudi su zeleli da pruze neki otpor okupatoru, da pokusaju da oslobode zemlju, deda je govorio da je bilo ljudi koji su verovali u boga i bili u partizanima, cak je bio i jedan pop :shock: meni to sad zvuci nestvarno al tad je sve izgledalo drugacije, bar sam ja steko takav utisak.... kasnije se tu umesala politika, propaganda, mrznja i zelja sa vlasti, pohlepa, to je onda sve otislo u drugom pravcu... ja ne mogu da verujem da se i dalje o tome prica, da i dalje se ljudi dele, eee alooo cinili su i jedni i drugi pogotovo kasnije mnogo toga sto ne treba, mnogo toga sto je uprljalo celu stvar ali mislim da je najvise ljudi uslo u celu pricu cistog srca i kod jednih i kod drugih, e kad je politika uzela svoje onda jbg ...
04 X 1945

фикрета

Postby фикрета » Sat Apr 30, 2016 2:03 pm

micara ti si budala,ali ozbiljna
a sto je najgore,imas 22-23 godine
mlad a dusevno oboleo
da iole ista znas i da imas iole mozga
ne bi tvrdio da je svaki partizan komunista i zlocinac
ali sta drugo ocekivati od balavca

nekada je srpski narod ginuo za srpsku zastavu
danas je polusvet koristi kao cebe

moj tata je iz komunisticke porodice(mama je iz cetnicke :mrgreen: kako to obicno biva), deda je bio u partizanima... kad sam pricao na tu temu sa njim on mi je rekao da su ljudi prilazili onima koji prvo dodju do njihovog mesta, tamo gde su prvo dosli partizani ljudi su se priklonili njima ili obrnuto... kakve ideologije, rezimi, kraljevi, ljudi su zeleli da pruze neki otpor okupatoru, da pokusaju da oslobode zemlju, deda je govorio da je bilo ljudi koji su verovali u boga i bili u partizanima, cak je bio i jedan pop :shock: meni to sad zvuci nestvarno al tad je sve izgledalo drugacije, bar sam ja steko takav utisak.... kasnije se tu umesala politika, propaganda, mrznja i zelja sa vlasti, pohlepa, to je onda sve otislo u drugom pravcu... ja ne mogu da verujem da se i dalje o tome prica, da i dalje se ljudi dele, eee alooo cinili su i jedni i drugi pogotovo kasnije mnogo toga sto ne treba, mnogo toga sto je uprljalo celu stvar ali mislim da je najvise ljudi uslo u celu pricu cistog srca i kod jednih i kod drugih, e kad je politika uzela svoje onda jbg ..

bas tako,ko prvi dodje u selo,narod ide sa njim u borbu
moji do 43 nisu znali razliku izmedju partizana,cetnika,niti je postojala razlika
vazno je bilo boriti se protiv nemaca i bugara
i sad ti dodje balavac neki i prica ti kako su svi ljudi u partizanima zlikovci,zlocinci

Мићара

Postby Мићара » Sat Apr 30, 2016 2:11 pm

фикрета wrote:micara ti si budala,ali ozbiljna
a sto je najgore,imas 22-23 godine
mlad a dusevno oboleo
da iole ista znas i da imas iole mozga
ne bi tvrdio da je svaki partizan komunista i zlocinac
ali sta drugo ocekivati od balavca

nekada je srpski narod ginuo za srpsku zastavu
danas je polusvet koristi kao cebe

А другачији одговор нисам ни очекивао. Сваки партизан јесте комуниста, да је злочинац нисам рекао. Не знам зашто ме вријеђаш да сам душевно оболио и да не знам ништа и да немам мозга. Како то да ти мене знаш а ја тебе не знам?

фикрета

Postby фикрета » Sat Apr 30, 2016 2:50 pm

retki su psihoratnici,a ti si jedan od njih
koji po forumu kace slike sobe i cebeta sa dizajnom zastave
i pricaju ljubavne jadi
to je najbolji pokazatelj u kom su stanju tvoje mozdane celije
svaka dalja konverzacija je prazna prica
sto se mene tice pobednik si ove rasprave,daj sebi plus

Мићара

Postby Мићара » Sat Apr 30, 2016 3:35 pm

Волио бих да те упознам... :mrgreen: Све до сада што си написао, си ме извређао, имам деку и кревет са дизајном кокарде или српског грба двоглавог орла, ја се поносим и хвалим са тим, а то тебе очито вређа можеш да се спрдаш и шалиш а не директно упућујеш такве ријечи, љубавни јади се и причају по форуму, зато форум и постоји.

Мићара

Postby Мићара » Sat Apr 30, 2016 3:59 pm

Изнеси овде нешто конкретно осим тих дебилних изјава што имаш. Како се неко покрива заставом као ћебетом и тако... Па читава нација се покрива својом заставом хвала Богу, ако се покривам то не значи да серем и да газим по њој него да се покривам идиоте сањам испод ње и штити ме од хладноће и волим је. Ти узми па реци да ти направе неки комуњарски кревет или тако нешто, одкуд знам. Осим што покушаваш да ме омаловажаваш а попушио си сваки пост који си написао. Првом својом изјавом "zasto stavljate znak jednakosti izmedju partizana i komunista." Ајде прочитај још једном шта си написао.

budalinjo

Postby budalinjo » Sat Apr 30, 2016 4:09 pm

njasvi wrote:moj tata je iz komunisticke porodice(mama je iz cetnicke :mrgreen: kako to obicno biva), deda je bio u partizanima... kad sam pricao na tu temu sa njim on mi je rekao da su ljudi prilazili onima koji prvo dodju do njihovog mesta, tamo gde su prvo dosli partizani ljudi su se priklonili njima ili obrnuto... kakve ideologije, rezimi, kraljevi, ljudi su zeleli da pruze neki otpor okupatoru, da pokusaju da oslobode zemlju, deda je govorio da je bilo ljudi koji su verovali u boga i bili u partizanima, cak je bio i jedan pop :shock: meni to sad zvuci nestvarno al tad je sve izgledalo drugacije, bar sam ja steko takav utisak.... kasnije se tu umesala politika, propaganda, mrznja i zelja sa vlasti, pohlepa, to je onda sve otislo u drugom pravcu... ja ne mogu da verujem da se i dalje o tome prica, da i dalje se ljudi dele, eee alooo cinili su i jedni i drugi pogotovo kasnije mnogo toga sto ne treba, mnogo toga sto je uprljalo celu stvar ali mislim da je najvise ljudi uslo u celu pricu cistog srca i kod jednih i kod drugih, e kad je politika uzela svoje onda jbg ...

U ovom dijelu se krije sva istina, bar po meni. Sa mamine strane svi bili četnici do 1943. dok nisu došli partizani na prostore gdje su tada živjeli i jednostavno svi prešli u partizane, da bi nastavili pružati otpor okupatoru i da sačuvaju žive glave. Plus, što nije uopšte istina da se stigmatizovalo ljude koji su bili vjernici. Deda bio član partije, cijeli život proveo u državni firmama, služba po čitavoj bivšoj Jugi, a kući se uvijek slavili svi praznici i pop dolazio na krsnu slavu. Ali jbg, kod nas se na ovim prostorima otišlo iz jedne krajnosti u potpuno drugu krajnost. Koliko god komunistički sistem bio loš za nekakve nacionalne interese, on je samo nastavio da jaše na valu onoga što je započeo kralj ujedinitelj, a opet imao je masu dobrih i pozitivnih stvari o kojima danas možemo samo sanjati.

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Apr 30, 2016 4:24 pm

njasvi wrote:moj tata je iz komunisticke porodice(mama je iz cetnicke :mrgreen: kako to obicno biva), deda je bio u partizanima... kad sam pricao na tu temu sa njim on mi je rekao da su ljudi prilazili onima koji prvo dodju do njihovog mesta, tamo gde su prvo dosli partizani ljudi su se priklonili njima ili obrnuto... kakve ideologije, rezimi, kraljevi, ljudi su zeleli da pruze neki otpor okupatoru, da pokusaju da oslobode zemlju, deda je govorio da je bilo ljudi koji su verovali u boga i bili u partizanima, cak je bio i jedan pop :shock: meni to sad zvuci nestvarno al tad je sve izgledalo drugacije, bar sam ja steko takav utisak.... kasnije se tu umesala politika, propaganda, mrznja i zelja sa vlasti, pohlepa, to je onda sve otislo u drugom pravcu... ja ne mogu da verujem da se i dalje o tome prica, da i dalje se ljudi dele, eee alooo cinili su i jedni i drugi pogotovo kasnije mnogo toga sto ne treba, mnogo toga sto je uprljalo celu stvar ali mislim da je najvise ljudi uslo u celu pricu cistog srca i kod jednih i kod drugih, e kad je politika uzela svoje onda jbg ...

и овиме бих закључио дискусију на ову тему за вјек вјекова
преле

Лудак из луднице

Postby Лудак из луднице » Sat Apr 30, 2016 4:26 pm

ultrastito wrote:значи ја треба да мрзим свог покојног деду зато што је побегао у партизане

И мој прађед је био "принуђен" да крене с партизанима. Стога ја данас отворено тврдим да ми је прадеда био издајник и зликовац. :mrgreen:

Мићара

Postby Мићара » Sat Apr 30, 2016 4:48 pm

Више се не зовем Богоје него Мустафа, и не идем више у цркву него у џамију...

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Sat Apr 30, 2016 8:27 pm

Мићара wrote:Више се не зовем Богоје него Мустафа, и не идем више у цркву него у џамију...

Oк. Твоја ствар, млад си човек.

Волети Србију и схватати повезаност православних Словена у односу на мрзети четнике- патризане- ове оне, је као капирање историје и судбине једне реке у односу на капирање дербија СК Југосјавија- БСК.

Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

Return to “Само опуштено”