Кум Жоржо wrote:Кудрави Гаучос wrote:Причао сам са човеком који је гледао Маратонце представу, у почетку сам чак мислио да ме баронише, кад ми је испричао ко је играо коју улогу у представи, мислим да је Ташко Начић био Били Питон, итд. Рекао је да је кад се појавио тај филм отишао у биоскоп и да је изашао после 20 минута, сличан осећај као кад сам ја први пут гледао филм Професионалац..
Nažalost, ja sam predstavu "Profesionalac" gledao samo na JT, više od 20ak puta, nevjerovatna razlika, ali baš nevjerovatna. Posle nje, film zaista djeluje očajan.
Batin Luka Laban je, bukvalno, onakav čovjek kakvog možeš zamisliti tokom čitanja same drame.
Није то исто као на вхс-у ) Ја сам је гледо тако као клинац, снимио ћале са тв-а мислим. Прво ништа нисам капирао али ми се свидела прича и крај са касетофоном, како је представа замишљена да те окрене. Касније сам извалио дубљи смисао, и онда се појавио филм који ме прво сморио.. и то је трајало буквално годинама. Данас некако другачије гледам на тај муви. Прво свиђа ми се што Теју глуми други највећи смрад у историји српског глумишта, мислим да је успео да попуни ципеле Чомбету денунцијанту. Можда је још бољи од Дика, овај је стварно био део те "нове" екипе, чак је био министар. Бора.. ако неко може да замени Бату.. па не може нико, али Бора је једино решење које је могло да прође. Са данашње дистанце ми делује као да филм доста верно прича причу о том времену.. једино што не могу да му опростим су оне кретенске Секула форе са педерским смислом кад их затиче секретарица и тако те ситнице, али неког ко није прво погледао представу вероватно то не погађа...
А замисли тек- Гага Николић- Ђенка... Били Питон- Ташко Начић Који ли је то тек скок био.