Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
Nisam odgledao ovaj intervju, ali neka me neko ispravi, Biljana Plavsic je bila jedna od onih koja je drukala i Karadzica i Mladica i ostale u Hagu. Njena svedocenja su koriscena protiv njih ako se ne varam.
Ovo sam naceo na temi o bandama, pripada i tamo i ovde, a rec je o americkim skolama i haosu koji se uvlaci u sve veci broj americkih skola. Ovde cu ostaviti nekoliko klipova od kojih svaki vredi pogledati. U prvom profesorka koja u suzama saopstava skolskom odboru zasto napusta skolu koju voli, jer vise ne moze da podnese sa onim sto joj deca priredjuju svaki dan. Bukvalno horor. U drugom klipu penzionisani professor prica o onome sto se dogadja i kako skolska administracija vestacki daje deci koja cele godine nisu ni isla u skolu, da dodju do diplome, kako bi nabili brojke.
Treci je Vajsov dokumentarac (prvi u seriji) gde se stvari vidi pakao jedne skole gde imate klince koji su definitivno neprilagodjeni i nisu spremni da budu funkcionalne jedinke u drustvu.
Mnogi najavljuju da je ovo najava nacionalne katastrofe, jer iz ovakvih skola se proizvode sto se kaze “school dropouts”.
Ipak, ono sto je prava preporuka, procitajte komentare. To su licna iskustva ljudi koji su isli u neke od najgorih skola ili profesora koji su predavali.
Svi su saglasani da je rasna integracija koja je uvedena u SAD najveci promasaj. Da su sve skole gde su dosli crni ucenici, posebno u 80im i 90im godinama, postale fabrike delikvenata. Komentari su mozda rasisticki, ali svi ljudi prenose licna iskustva.
Ako je interesantno ima jos mnogo toga da se pise o svemu ovome. Ja sam isao u masinsku skolu od 1993. do 1997. godine u Beogradu. Mi smo bili prava kaubojska skola, ali to ni blizu nije onome sto se dogadja u pojedinim americkim skolama.
Dakle ovo je ispovest nagradjivane profesorke, ovo sto ona prica skolskom odboru je horor. Ne morate citav klip da gledate dovoljno je prvih pet-sest minuta.
https://www.youtube.com/watch?v=-SRCY8F ... ex=95&t=0s
Ovo je ispovest profesora u penziji koji proziva skolsku administraciju da su od mnogih americkih skola napravili mesta gde samo delikventi uzivaju.
https://www.youtube.com/watch?v=PVNC_R2 ... NTLo&t=15s
Ovo je prvi u nizu Vajsovih dokumentaraca. Ovde na delu mozete videti ono o cemu se prica u prethodna dva klipa. Posebno je jeziva ispovest devojcice koja objasnjava kako je u prethodnoj skoli slomila ruku profesorki.
https://www.youtube.com/watch?v=n-B_kmAebbQ
PS/nije htelo da im izadje normano kao pun jutjub, pa sam morao samo ovako da ostavim linkove.
Treci je Vajsov dokumentarac (prvi u seriji) gde se stvari vidi pakao jedne skole gde imate klince koji su definitivno neprilagodjeni i nisu spremni da budu funkcionalne jedinke u drustvu.
Mnogi najavljuju da je ovo najava nacionalne katastrofe, jer iz ovakvih skola se proizvode sto se kaze “school dropouts”.
Ipak, ono sto je prava preporuka, procitajte komentare. To su licna iskustva ljudi koji su isli u neke od najgorih skola ili profesora koji su predavali.
Svi su saglasani da je rasna integracija koja je uvedena u SAD najveci promasaj. Da su sve skole gde su dosli crni ucenici, posebno u 80im i 90im godinama, postale fabrike delikvenata. Komentari su mozda rasisticki, ali svi ljudi prenose licna iskustva.
Ako je interesantno ima jos mnogo toga da se pise o svemu ovome. Ja sam isao u masinsku skolu od 1993. do 1997. godine u Beogradu. Mi smo bili prava kaubojska skola, ali to ni blizu nije onome sto se dogadja u pojedinim americkim skolama.
Dakle ovo je ispovest nagradjivane profesorke, ovo sto ona prica skolskom odboru je horor. Ne morate citav klip da gledate dovoljno je prvih pet-sest minuta.
https://www.youtube.com/watch?v=-SRCY8F ... ex=95&t=0s
Ovo je ispovest profesora u penziji koji proziva skolsku administraciju da su od mnogih americkih skola napravili mesta gde samo delikventi uzivaju.
https://www.youtube.com/watch?v=PVNC_R2 ... NTLo&t=15s
Ovo je prvi u nizu Vajsovih dokumentaraca. Ovde na delu mozete videti ono o cemu se prica u prethodna dva klipa. Posebno je jeziva ispovest devojcice koja objasnjava kako je u prethodnoj skoli slomila ruku profesorki.
https://www.youtube.com/watch?v=n-B_kmAebbQ
PS/nije htelo da im izadje normano kao pun jutjub, pa sam morao samo ovako da ostavim linkove.
Да би се могло ићи напред мора реално да се сагледају ствари и извуку правилни закључци.
Ја сам претходних 10ак година доста читао о дешавањима у хрватској, бих и србији током деведесетих.
За пад највећег дела РСК, не и целе РСК(постојала је и касније РСК у Вуковару(који је по попису из 1991 био убедљиво највећи град у РСК по популацији и највећи град који је војно освојен у ратовима деведесетих) и сектору исток(источна Славонија и Барања)), у мају и августу 1995 није само одговоран један човек иако је он најодговорнији јер је био најмоћнији.
У ствари, сада када погледам, Милошевић је више крив због катастрофалних преговора у Дејтону када је препустио Вуковар и источну Славонију за ништа тј. за укидање санкција и његовог покушаја да му САД гарантују власт.
Милошевић је већ почетком 1994, након катастрофалне хипер-инфлације у Србији 1993 због санкција(а ту одговорност има највише запад који је све то иницирао и притискао али Кина и Русија јер су остале неутралне на тим гласањима), спреман био да све испуни западу јер је он на изборима у децембру 1993 изгубио већину у Скупштини и само је напуштање Нове демократије Душана Михјаловића Депоса тј. опозиције спасила његову власт тада. Али то спашавање његове власти није било случајно ако разумете шта хоћу да кажем.
Оно што ће уследити, да би испунио западне услове, и тако скинуио санкције са Србије ће направити хаос у Републици Српској и РСК, страшне поделе у РС, на ивици грађанског рата, што се у Србији мало зна.
Други моменат је улетање САД који тера Туђмана и Изетбеговића да направе савез почетком 1994 против Срба тзв. Вашингтонски споразум, иако су се целу 1993 најгоре клали између себе, када су Срби спашавали и мује и ује, зависно од области у БиХ. Када је Туђман продао хрвате у БиХ , разбуцао Хрватску Републику Херцег-Босну. То је био један троугао где неко нешто губи а нешто добија:
Срби губе РСК али добијају Републику Српску, хрвати губе Херцег-Босну али добијају хрватску без РСК, муслимани добијају Херцег-Босну али морају да прихвате Републику Српску са Сребреницом, Жепом, био је план и Горажде али су дешавању у Сребреницу то спречила.
То је био замисао САД који је на крају спроведен. При чему су САД од 1994 почеле тренинг и наоружавање хрватске војске.
Дакле, делом је ту крив его Милошевиаћа, где је он себе замислио да по сваку цену мора да влада, а онда и ми сви остали имамо део кривице.
Али, за сам пад Книна онако како је пао није Милошвеић крив а још мање Србија.
Но, пре Книна да кажем да су постојали људи који су дали озбиљан отпор тог августа 1995 ујама и мујама и због тога настрадали.
Ради се о Кордуну и делимично Банији, и због тога су настрадали многи када су се нашли у окружењу, оно што је станопвништво Книна и Далмације избегло. Па је питање шта је боље.
Хрватски извори о борбама на Банији и Кордуну тог августа 1995,
Првих 3 дана хв није могла да пробије Кордун , нагли распад на Кордуну се дешава јер се распада позадина Кордуна(АП Западна Босна Фикрета Абдића се предала 5. муслиманском корпусу из Бихаћа) и потпуни пад сектора југ а они нису добијали никакву подршку од никога иако су се борили.
Тамо су људи настрадали јер су остали у окружењу па је чак колона у једном тренутку пресечена код Двора на Уни и људи су стрељани. Део Кордунаша се предао у оркужењу пар дана касније и онда је најгоре пљуван док се аутопутем "Братства и Јединства" кретао према Србији, неки су и убијени и мучени. А нису много ни у Србији били дочекани иако су они једини остали да се боре.
Книн и Далмација.
Брзи распад је настао у комбинацији хрватске пропаганде која је ширила панику и лажне вести о падањим разних места, што није било тачно, и одлуке врха у Книну да извшри евакуацију цивила према Србу. Очекивало се да хв, хво и муслимани одсеку Кинску област и ставе је окружење, што је било реално и требало је извучи цивиле из окружења. Али када су цивили кренули, уз јаку пропаганду хрватке због нато блокаде комуникација у РСК, настала је паника и није могло окупити војску да брани Книн и сузи фронт, што је био план. Уследио је тотални распад свега након одлуке увече 4. августа да се сви повуку из Книна према Србу, не само цивили. Книн је пао већ 5. августа 1995.
Дакле слаба дисциплина, организација и мотивација је играла велику улогу. И то треба јасно рећи.
На Банији и Кордуну није било тако, барем првих пад дана напада тога августа 1995.
Треба још нешто рећи.
План одбране РСК је био да ако хрвати и муслимани крену на РСК, СвК(Српска војска Крајине) крене да напада следеће хрватске градове као одговор на напад: Осијек, Винковце, Сисак, Загреб, Карловац, Задар, Шибеник и Сплит. Сви су били у домету СвК.
То се никада није десило јер Милошевич то није дозволио јер је то обећао Америма због притиска који је трпео, нарочито после Сребренице али и пре тога. Јер је код пада западне Славоније у мају 1995 Мартић наредио да се гађа Загреб и то се десило, али је убрзо након тога дошла екипа из Србије и размонтирала системе на Петровој Гори што је био велики сигнал хрватима како ће се Србија понашату у будућем нападу на РСК.
Треба рећи да су се муслимани у Бихаћком џепу били храбри(исламски екстремизам прилично радио) али је и наш шверц и криминал много њима помогао што је био један од кључева пада РСК.
Ето тако.
Ја сам претходних 10ак година доста читао о дешавањима у хрватској, бих и србији током деведесетих.
За пад највећег дела РСК, не и целе РСК(постојала је и касније РСК у Вуковару(који је по попису из 1991 био убедљиво највећи град у РСК по популацији и највећи град који је војно освојен у ратовима деведесетих) и сектору исток(источна Славонија и Барања)), у мају и августу 1995 није само одговоран један човек иако је он најодговорнији јер је био најмоћнији.
У ствари, сада када погледам, Милошевић је више крив због катастрофалних преговора у Дејтону када је препустио Вуковар и источну Славонију за ништа тј. за укидање санкција и његовог покушаја да му САД гарантују власт.
Милошевић је већ почетком 1994, након катастрофалне хипер-инфлације у Србији 1993 због санкција(а ту одговорност има највише запад који је све то иницирао и притискао али Кина и Русија јер су остале неутралне на тим гласањима), спреман био да све испуни западу јер је он на изборима у децембру 1993 изгубио већину у Скупштини и само је напуштање Нове демократије Душана Михјаловића Депоса тј. опозиције спасила његову власт тада. Али то спашавање његове власти није било случајно ако разумете шта хоћу да кажем.
Оно што ће уследити, да би испунио западне услове, и тако скинуио санкције са Србије ће направити хаос у Републици Српској и РСК, страшне поделе у РС, на ивици грађанског рата, што се у Србији мало зна.
Други моменат је улетање САД који тера Туђмана и Изетбеговића да направе савез почетком 1994 против Срба тзв. Вашингтонски споразум, иако су се целу 1993 најгоре клали између себе, када су Срби спашавали и мује и ује, зависно од области у БиХ. Када је Туђман продао хрвате у БиХ , разбуцао Хрватску Републику Херцег-Босну. То је био један троугао где неко нешто губи а нешто добија:
Срби губе РСК али добијају Републику Српску, хрвати губе Херцег-Босну али добијају хрватску без РСК, муслимани добијају Херцег-Босну али морају да прихвате Републику Српску са Сребреницом, Жепом, био је план и Горажде али су дешавању у Сребреницу то спречила.
То је био замисао САД који је на крају спроведен. При чему су САД од 1994 почеле тренинг и наоружавање хрватске војске.
Дакле, делом је ту крив его Милошевиаћа, где је он себе замислио да по сваку цену мора да влада, а онда и ми сви остали имамо део кривице.
Али, за сам пад Книна онако како је пао није Милошвеић крив а још мање Србија.
Но, пре Книна да кажем да су постојали људи који су дали озбиљан отпор тог августа 1995 ујама и мујама и због тога настрадали.
Ради се о Кордуну и делимично Банији, и због тога су настрадали многи када су се нашли у окружењу, оно што је станопвништво Книна и Далмације избегло. Па је питање шта је боље.
Хрватски извори о борбама на Банији и Кордуну тог августа 1995,
Kako je general Ivan Basarac promijenio plan i ugrozio Oluju
General Stipetić: Mi Petrinju nikad nismo planirali zauzimati direktnim udarom, nego obuhvatom s dvije strane
06. kolovoza 2015. u 14:55
Najveće odstupanje od postavljene zadaće prvog dana Oluje imale su postrojbe Zbornog područja (ZP) Zagreb, jer zapovjednik general-bojnik Ivan Basarac nije postupio po direktivi načelnika Glavnog stožera HV-a. Umjesto da Petrinju napada obuhvatno, zapovjeđenim smjerom Mošćenica – Češko Selo – Petrinja, Basarac je snagama 2. gardijske brigade i postrojbama taktičke skupine zapovjedio da na grad krenu izravno, krećući se uz komunikaciju Sisak – Petrinja. Taj smjeli manevar poduzeo je kako bi brzo oslobodio Petrinju i onemogućio neprijateljsko topništvo da tuče po Sisku. No neprijateljske snage 31. pješačke brigade iz 39. korpusa Srpske vojske krajine (SVK) u Petrinji bile su dobro pripremljene za zaustavljanje frontalnog napada i njezini protutenkovski topovi uništili su nekoliko tenkova HV-a na prilazu gradu te spriječili napredovanje pješaštva. Tom prigodom poginuo je i pukovnik Predrag Matanović. Na smjeru napada Bijela cesta – Rimsko vrelo neprijatelj je zaustavio 57. brigadu HV-a nanijevši joj znatne gubitke. Tada je poginuo i zapovjednik brigade bojnik Stjepan Grgac. Isto se dogodilo i na pomoćnom smjeru napada Sunja – selo Mrčaj – Kostajnica, kad su zaustavljene 103. i 151. brigada HV-a te 17. domobranska pukovnija. Neprijateljski protunapad Na pomoćnom smjeru napada selo Brkiševina – selo Viduševac – Glina 20. domobranska pukovnija i 153. brigada započele su napad nasilnim prelaskom rijeke Kupe, ali ih je dočekao dobro utvrđeni neprijatelj na drugoj strani rijeke i nanio im gubitke. Nakon što su ovladale manjim mostobranom na suprotnoj strani, hrvatske su postrojbe zaustavljene. Na tom bojištu ni drugog dana Oluje nije bilo znatnijeg pomaka. Unatoč gubicima te jakoj neprijateljskoj obrani, 2. gardijska brigada s taktičkom skupinom nastavila je napad prema Petrinji. Uvođenjem tenkovske postrojbe i pješaštva neprijatelj je krenuo u protunapad. Gubici 2. gardijske brigade s postrojbama taktičke skupine bili su zabrinjavajući pa su joj u pomoć stigle postrojbe Specijalne policije MUP-a. Zajedničkim snagama uspjeli su odbiti protunapad neprijatelja.
Првих 3 дана хв није могла да пробије Кордун , нагли распад на Кордуну се дешава јер се распада позадина Кордуна(АП Западна Босна Фикрета Абдића се предала 5. муслиманском корпусу из Бихаћа) и потпуни пад сектора југ а они нису добијали никакву подршку од никога иако су се борили.
Тамо су људи настрадали јер су остали у окружењу па је чак колона у једном тренутку пресечена код Двора на Уни и људи су стрељани. Део Кордунаша се предао у оркужењу пар дана касније и онда је најгоре пљуван док се аутопутем "Братства и Јединства" кретао према Србији, неки су и убијени и мучени. А нису много ни у Србији били дочекани иако су они једини остали да се боре.
Книн и Далмација.
Брзи распад је настао у комбинацији хрватске пропаганде која је ширила панику и лажне вести о падањим разних места, што није било тачно, и одлуке врха у Книну да извшри евакуацију цивила према Србу. Очекивало се да хв, хво и муслимани одсеку Кинску област и ставе је окружење, што је било реално и требало је извучи цивиле из окружења. Али када су цивили кренули, уз јаку пропаганду хрватке због нато блокаде комуникација у РСК, настала је паника и није могло окупити војску да брани Книн и сузи фронт, што је био план. Уследио је тотални распад свега након одлуке увече 4. августа да се сви повуку из Книна према Србу, не само цивили. Книн је пао већ 5. августа 1995.
Дакле слаба дисциплина, организација и мотивација је играла велику улогу. И то треба јасно рећи.
На Банији и Кордуну није било тако, барем првих пад дана напада тога августа 1995.
Треба још нешто рећи.
План одбране РСК је био да ако хрвати и муслимани крену на РСК, СвК(Српска војска Крајине) крене да напада следеће хрватске градове као одговор на напад: Осијек, Винковце, Сисак, Загреб, Карловац, Задар, Шибеник и Сплит. Сви су били у домету СвК.
То се никада није десило јер Милошевич то није дозволио јер је то обећао Америма због притиска који је трпео, нарочито после Сребренице али и пре тога. Јер је код пада западне Славоније у мају 1995 Мартић наредио да се гађа Загреб и то се десило, али је убрзо након тога дошла екипа из Србије и размонтирала системе на Петровој Гори што је био велики сигнал хрватима како ће се Србија понашату у будућем нападу на РСК.
Треба рећи да су се муслимани у Бихаћком џепу били храбри(исламски екстремизам прилично радио) али је и наш шверц и криминал много њима помогао што је био један од кључева пада РСК.
Ето тако.
Bolje da si pričao sa učesnicima rata, ne bi sad imao te iluzije.
Ево баш данас на парастосу за убијене сам причао са пар учесника.
Морам да признам да је могло бити више људи.
Морам да признам да је могло бити више људи.
Ето тако.
Jel misliš konkretno na Izeta Nanića?
(Street Force / Curva Orientale)
Није само он, али он је био важан.
Они су у августу чинили злочине над Србима што по Крајини тако касније по РС. Сам Нанић је убијен тих дана из снајпера, наши су га рокнули, по неким причама, мада има и других прича.
Али су дуго били у окружењу и борили су се.
Иако је наш криминал и шверц помогао да опстану, без тога не би могли.
То је било јако важно за пад РСК, јер да је Бихаћ пао нпр. 1994 под српску контролу, као што је могао(били смо у предргађу Бихаћа и растурили 5. корпус, када се стало), много би било теже извести онакву акцију у августу 1995 против РСК.
Нажалост, мислим да је ту било свачега са наше стране.
Они су у августу чинили злочине над Србима што по Крајини тако касније по РС. Сам Нанић је убијен тих дана из снајпера, наши су га рокнули, по неким причама, мада има и других прича.
Али су дуго били у окружењу и борили су се.
Иако је наш криминал и шверц помогао да опстану, без тога не би могли.
То је било јако важно за пад РСК, јер да је Бихаћ пао нпр. 1994 под српску контролу, као што је могао(били смо у предргађу Бихаћа и растурили 5. корпус, када се стало), много би било теже извести онакву акцију у августу 1995 против РСК.
Нажалост, мислим да је ту било свачега са наше стране.
Ima dosta istine u neksonovom postu.Zapamtite koliko god mrzeli ds ili sns,najbljutavija stranka u Srbiji tad bi Nova demokratija,potonjeg ministra mup-a D.Mihailovica.Projekat nastao da bi se osigurala ledja u muvanjima sa zakonima,namestanjima,nedostatkom kvoruma i sl.Sps je vesto igrao sa njima, kad bi se srs kacila sa sps-om,kad je frka,tu su drugari iz nove Demokratije da ,za debelu naknadu,dignu rucice.Nekoliko detalja.Hvo izbija na dinaru jos 31-ovog jula,i vojno okruzuje Knin.Vec tada uocava se ono sto sledi.Na to upozorava par ljudi i 1-og, i 2-og prave,ajmo reci, miting pred radio Kninom.Ljudi shvataju stanje stvari,bogatiji vec beze.Petrova Gora je prva gadjana direktno od Nato.Kordun puca 7-og na 8- mi jer je trula pozadina,tj nestaje podrska od babovih separatista sa kojima je Slobo muljao vec 3 godine,i cija su jaja spasavali Legija,crvene Beretke itd.Licno,zao mi je MilanaMartica,mutio je i petljao i on,ali ostaje fakat da je njegov plan totalne destrukcije hrvatskih gradova mogao usporiti stvari.Do njega ne dolazi jer mrtvi Slobodan,salje ekipu,koja sve razmontirava,od oruzja,znajuci da Martic vec ranije gadja ZG,pa vele uzmite mu sve da ne gadja Split,Rijeku itd.Moral je bio klimav,narod umoran od rata,bede,zrtvi.Pamtim kad su dosli u Bg,Beograd zvanicni ko picke.Obican svet ih je primio bratski.Tuga i nesreca,neka se nikad ne ponovi!!Vukovar pada 96-97 mirnom reintegracijom koju je Slobodan M. dogovorio mnogo pre.Kad covek razmisli,mozda je i bolje tako,nasi bi jos jace propali u Slovoniji i delu Srema nego u Dalmaciji i Ravnim Kotarima.Bolje je i obican svet tamo prosao nego u Kninu i okolini.
Pitam za Nanića jer se tiče baš toga o čemu govoriš Neksone. Same mutne radnje koje su naši pripadnici radili međusobno.
Pitam jer sam jednom prilikom, pre par godina, gledao jedan intervju/dokumentarac o Izetu i mislim da je u jednom navratu njegov brat (ili neko iz 5og korpusa) baš o tome govorio što si i sam sada potvrdio.
Da su na praznike (srpske i muslimanske) prestajale borbe i da su jedni drugima maltene dolazili u goste. Nosili cigare/piće/hranu itd..
Jer koliko sam skontao Nanić je pred smrt bio okružen i mislim da ima na ćubu i snimak toki-voki govora njegovog sa nekim od pripadnika naše vojske a što se tiče daljih poteza iliti odvijanja sukoba.
Sve je bilo stvar dogovora i onako kako će glave iz fotelja reći.
Pitam jer sam jednom prilikom, pre par godina, gledao jedan intervju/dokumentarac o Izetu i mislim da je u jednom navratu njegov brat (ili neko iz 5og korpusa) baš o tome govorio što si i sam sada potvrdio.
Da su na praznike (srpske i muslimanske) prestajale borbe i da su jedni drugima maltene dolazili u goste. Nosili cigare/piće/hranu itd..
Jer koliko sam skontao Nanić je pred smrt bio okružen i mislim da ima na ćubu i snimak toki-voki govora njegovog sa nekim od pripadnika naše vojske a što se tiče daljih poteza iliti odvijanja sukoba.
Sve je bilo stvar dogovora i onako kako će glave iz fotelja reći.
(Street Force / Curva Orientale)
reziser wrote:Ima dosta istine u neksonovom postu.Zapamtite koliko god mrzeli ds ili sns,najbljutavija stranka u Srbiji tad bi Nova demokratija,potonjeg ministra mup-a D.Mihailovica.Projekat nastao da bi se osigurala ledja u muvanjima sa zakonima,namestanjima,nedostatkom kvoruma i sl.Sps je vesto igrao sa njima, kad bi se srs kacila sa sps-om,kad je frka,tu su drugari iz nove Demokratije da ,za debelu naknadu,dignu rucice.Nekoliko detalja.Hvo izbija na dinaru jos 31-ovog jula,i vojno okruzuje Knin.Vec tada uocava se ono sto sledi.Na to upozorava par ljudi i 1-og, i 2-og prave,ajmo reci, miting pred radio Kninom.Ljudi shvataju stanje stvari,bogatiji vec beze.Petrova Gora je prva gadjana direktno od Nato.Kordun puca 7-og na 8- mi jer je trula pozadina,tj nestaje podrska od babovih separatista sa kojima je Slobo muljao vec 3 godine,i cija su jaja spasavali Legija,crvene Beretke itd.Licno,zao mi je MilanaMartica,mutio je i petljao i on,ali ostaje fakat da je njegov plan totalne destrukcije hrvatskih gradova mogao usporiti stvari.Do njega ne dolazi jer mrtvi Slobodan,salje ekipu,koja sve razmontirava,od oruzja,znajuci da Martic vec ranije gadja ZG,pa vele uzmite mu sve da ne gadja Split,Rijeku itd.Moral je bio klimav,narod umoran od rata,bede,zrtvi.Pamtim kad su dosli u Bg,Beograd zvanicni ko picke.Obican svet ih je primio bratski.Tuga i nesreca,neka se nikad ne ponovi!!Vukovar pada 96-97 mirnom reintegracijom koju je Slobodan M. dogovorio mnogo pre.Kad covek razmisli,mozda je i bolje tako,nasi bi jos jace propali u Slovoniji i delu Srema nego u Dalmaciji i Ravnim Kotarima.Bolje je i obican svet tamo prosao nego u Kninu i okolini.
Нису хрвати били спремни да поднесу ризик и жртве да нападну источну Славонију. Правили су неке планове али су одустали од тога.
Превише близу Србије.
Сећам се добро тога времена и знам да је ВЈ гомилала снаге према источној Славонији.
Није боље тако. Тамо је било свачега и Срби данас тешко живе. Само што се та интеграција поклапа са сукобима на КиМ па нико није обраћао пажњу.
То је била катастрофална одлука Милошевића да то пусти све у нади да само што пре падну санкције и добије гаранције за своју власт-фактор мира и стабилности, како су га Амери прозвали, мислећи да ће ови заборавити КиМ.
Експанзија сукоба на КиМ почетком 1998 се поклапа са потпуним преузимање источне Славоније од стране хрвата као и још неким променама у БиХ.
Истине ради, још те 1995, су неки са запада претили бомбардовањем Србије док је нато рокао РС и РСК као испомоћ хрватима и муслиманима на терену.
Tuča u Protlandu između ANTIFA i Trampovih pristalica! Pre nekih dve nedelje
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Raspad sistema PFC Ex Mali Batica.
Sećam se da je još jednom na forumu prikazana neka tuča amera, grupna.
I tad mi je ostavilo utisak da ne znaju pošteno da udare, pa seoski derbiji su videli boljih tuča od ovoga.
I tad mi je ostavilo utisak da ne znaju pošteno da udare, pa seoski derbiji su videli boljih tuča od ovoga.
-
Смех младића
čompika wrote:Sećam se da je još jednom na forumu prikazana neka tuča amera, grupna.
Znam par riba koje udaraju jace i pravilinije od ovih fegeta,bilo levih ili desnih..Presmesna "nacija",kad bi ostali bez struje 24h pocrkali bi
Jos jedan maestralan klip naseg drugara Pola Dzozefa Votsona o emocionalnoj nestabilnosti ili nezrelosti (rec koju koristi je emotional Incontinence, za koju nemamo adekvatan prevod na srpski, ili ja makar nisam nasao) zapada. Iako govori pre svega o Britaniji i SAD dobar deo ovoga moze se primeniti i na nas, dosta stvari cemo prepoznati u nasem okruzenju.
Pre će biti emocijalna nedozrelost
Raspad sistema PFC Ex Mali Batica.
reziser wrote:Питам се да ли је НКПЈ Врњачка Бања у садејству са Друговима из интернационале издао ово саопштење,или опет нешто на своју руку?Може их неко прогласити за троцкисте,ионако намигују капитализму,издавајући апартмане.
Не знам и нисам упознат.Једно време пре више година сам сарађивао са НКПЈ и Београду,али невезано за то,немам никакав проблем да прочитам ствaри везане за сазнања која имаш.
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА – НАТО ИДИ КУЋИ

http://www.nkpj.org.rs/clanci-sr/tekst469.php
Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) поводом срамне изјаве Александара Вучића, председника Србије али и других представника власти о „ разграничење са Албанцима на Косову и Метохији“ поручује да се из таквих порука јасно препознаје тежња проимперијалистичког режима да настави погубну политику која неминовно води признавању окупиране јужне српске покрајине као „самосталне државе“ са представништвом у Уједињеним нацијама.
НКПЈ истиче да је таква политика потпуно погрешна и супротстављена интересима како Србије тако и српског народа на Косову. Било какав „споразум“ који Вучић постигне са албанским сепаратистичким и марионетским властима у Приштини под патронатом империјалистичке Европске уније неће заштити српски живаљ на Косову већ га насупрот томе оставља на милост и немилост терориста из бивше такозване Ослободилачке војске Косова који сада, између осталих, чине марионетске власти у Приштини.
НКПЈ наглашава да је Косово и Метохија од окончања злочиначке агресије западног империјализма на Савезну Републику Југославију 1999. године окупирана територија од стране његове ударне војне песнице НАТО. Окупирани су како Срби, тако и Албанци, као и сви други житељи јужне српске покрајине у којој је изграђена највећа војна база НАТО на Балкану у склопу политике окруживања Русије снагама тог империјалистичког војног савеза и зарад грамзивих циљева крупног капитала.
НКПЈ поручује да су недопустива било каква „разграничења“, поделе, замене територија и слично. Основни циљ западног империјализма је да присили власти у Београду да признају границе између Србије и Косова и чланство Косова у Уједињеним нацијама што је апсолутно неприхватљиво.
НКПЈ користи и ову прилику да затражи од окупаторских НАТО трупа да одмах напусте територију јужне српске покрајине и захтева њен моментални повратак у састав матице Србије. Власти у Београду су дужне да одмах прекину преговоре под покровитељством западног империјализма са марионетском владом у Приштини. Срби и Албанци на Косову треба да се уједине у борби против империјализма и окупације следећи славни пример партизанских хероја Боре и Рамиза из Народно- ослободилачке борбе у Другом светском рату.
Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,
Београд,
Је л си се упознао са тезвијем у међувремену?
Имам још једно питање: зашто је тај са твога аватара дао Лепосавић и Лешак под контролу Приштине?
Имам још једно питање: зашто је тај са твога аватара дао Лепосавић и Лешак под контролу Приштине?
Српско (источно) Сарајево, град који настаје последњих 20 година. Град који је никао на болу и патњи људи који су били предани Дејтонским споразумом након што су 3 године трпели највеће војне притиске и дали хиљаде људи за своје квартове а нису војно поражени. Остављени сами након 1995, без ичије помоћи и милијарди донација, које су се слиле код оних других, људи направише град,
Шта су ти људи преживели за време рата већина Срба није осетила 1/10 током деведесетих а опет витални довољно да се дигну.
У овом Сарајеву има више правих Сарајлија неког код оних доле.
Шта су ти људи преживели за време рата већина Срба није осетила 1/10 током деведесетих а опет витални довољно да се дигну.
У овом Сарајеву има више правих Сарајлија неког код оних доле.
Требиње, земља Травунија, земља Бранковића и Немањића, на 15 минута вожњом од Јадрана а без гужве и вреве са медитеранском климом. Некадашњи центар целе области која се данас зове Херцеговина, Мостар је тек доласком Турака постао значајни.
Ево и оно се гради и прави,
Иначе само Требиње, стари град, је прелеп градић. Предлажем свима да га обиђу када оду у Боку, врло је близу ХН аутомобилом. Има средњеваковних остатакак српских владарских породица око Требиња.

Ево и оно се гради и прави,
Иначе само Требиње, стари град, је прелеп градић. Предлажем свима да га обиђу када оду у Боку, врло је близу ХН аутомобилом. Има средњеваковних остатакак српских владарских породица око Требиња.

Ovo malo reklame za Dodika pred izbore je li Nexone?