Занимљиве слике и клипови
Re: Занимљиве слике и клипови
Ја држим стафорде више од 13 година. То је раса у коју се човек свим срцем искрено заљуби. Изрека каже: Једном власник стафорда увек власник стафорда! То је пас који се у сваком секунду свог живота целим својим бићем труди да усрећи свог власника (кога види као вођу чопора, наравно). Пас који се жртвује за свог власника и његову породицу не мислећи на свој живот ни у једном трену и легендарном храброшћу се супротставља свему што угрожава његов "чопор"(породица са којом живи).
Кад кажем "стафорд" мислим на све "пит бул" расе, дакле на америчког стафордског теријера, америчког пит-бул теријера, стафордског бул теријера.
У својој постојбини Америци стафорд се често назива "нени дог"(nanny dog) тј. пас дадиља. Због заштитничког односа према деци, због пожртвоване љубави према члановима породице којој припада. У Америци се идеалним псом за малу децу сматра управо стафорд! Неко ће помислити: Како јеботе, па оглодо је неко дете пре пар месеци...? ОВАКО:
Прво: Стафорд није пас чувар! Према томе, агресија према људима му је страна и нема подлогу у генима. Није агресиван према људима. Онда када јесте, то је због тога што га је власник тако научио а постоји много начина да се пас тако "васпита". Агресија према људима је пажљиво искључивана у процесу селекције (aggression bred out) јер се тражио савршенији пас за борбе са другим псима а не пас чувар! Пси који су испољавали агресивност према људима су убијани или искључивани из парења. Тражио се послушан пас за борбу са другим псима а не пас који напада дресере или пас чувар каквих има на претек. Агресивност према људима је искључива кривица власника а не расе.
Друго: Будући да се ради о борбеним псима који имају гене теријера, стафорди су хиперактивни пси. Они захтевају пуно пажње власника и пуно времена проведеног у тренингу или игри. Ако се запоставе у овом погледу сами ће тражити активност и тако често наносити штету уништавајући све што им падне под зуб (мени су оглодали брдо намештаја, сони са џојстицима, даљински, фасаду, телевизор, много лопти, обуће...) Тако испољавају незадовољство и депресију.Тврдоглави су и врло упорни у свему. Када су са власником у игри или тренингу енергија и срећа коју тад емитују је довољна да излечи све душевне ране, да окрепи, да утеши у најмрачнијим тренуцима. Радост коју ови пси дарују је немерљива. Све опраштају и чине све што могу! Увек! Право братство човека и пса.
Борбени пси какви јесу, они морају бити контролисани и упућени у правом смеру од стране власника. На физичку активност и тренинг уместо на агресију. Према другим псима су често агресивни, што је нормално.Стафорд и треба да буде "оштар" иначе психички није стафорд. Власници треба то да исконтролишу и дозирају. Мој пси се нису никад први залетали али сам их увек пустао да одговоре на агресију других паса. Да се одбране, покажу снагу. Никад нисам пустао да повреде другог пса, када нападач одустане готово је, победа. Никад није било повреда, ни са џукелама ни са великим расним псима. А ретко се и десе овакве ситуације кад је пас добро социјализован.
Уједи људи се дешавају веома ретко код стафорда у поређењу са многим другим расама (ретривер, немачки овчар, ротвајлер, доберман, мешанци...). Оно што доприноси лошој репутацији расе су медији, предрасуде и идиоти власници.
Моје искуство је да су сви други пси јако досадни у поређењу са стафордом (поштовање свим расама, то је само мој укус), сви пси дају љубав и пријатељство али стафорди су нешто невероватно. Увек спремни на акцију, у здрављу и болести, по снегу и врућини, све за власников осмех... Обожава децу, не воли друге псе (нарочито оне агресивне према њему). До последљег даха је пријатељ до коске, то лично сведочим!
Пре сваког бављења овом расом (као и сваком другом) треба се лепо информисати јер је ово раса која је неоправдано попљувана од стране доконих педераша који серу у гаће од рођене сенке. А највише штете јој наносе искомплексирани идиоти који направе агресивне псе и онда се деси срање које сваки усрани портал пренесе. Временом се наноси љага и на стафорде и на власнике. Није жвака за сељака, што би рекли варошани.
Писао бих још али закуцавам па одох поалако... да спавам.
Кад кажем "стафорд" мислим на све "пит бул" расе, дакле на америчког стафордског теријера, америчког пит-бул теријера, стафордског бул теријера.
У својој постојбини Америци стафорд се често назива "нени дог"(nanny dog) тј. пас дадиља. Због заштитничког односа према деци, због пожртвоване љубави према члановима породице којој припада. У Америци се идеалним псом за малу децу сматра управо стафорд! Неко ће помислити: Како јеботе, па оглодо је неко дете пре пар месеци...? ОВАКО:
Прво: Стафорд није пас чувар! Према томе, агресија према људима му је страна и нема подлогу у генима. Није агресиван према људима. Онда када јесте, то је због тога што га је власник тако научио а постоји много начина да се пас тако "васпита". Агресија према људима је пажљиво искључивана у процесу селекције (aggression bred out) јер се тражио савршенији пас за борбе са другим псима а не пас чувар! Пси који су испољавали агресивност према људима су убијани или искључивани из парења. Тражио се послушан пас за борбу са другим псима а не пас који напада дресере или пас чувар каквих има на претек. Агресивност према људима је искључива кривица власника а не расе.
Друго: Будући да се ради о борбеним псима који имају гене теријера, стафорди су хиперактивни пси. Они захтевају пуно пажње власника и пуно времена проведеног у тренингу или игри. Ако се запоставе у овом погледу сами ће тражити активност и тако често наносити штету уништавајући све што им падне под зуб (мени су оглодали брдо намештаја, сони са џојстицима, даљински, фасаду, телевизор, много лопти, обуће...) Тако испољавају незадовољство и депресију.Тврдоглави су и врло упорни у свему. Када су са власником у игри или тренингу енергија и срећа коју тад емитују је довољна да излечи све душевне ране, да окрепи, да утеши у најмрачнијим тренуцима. Радост коју ови пси дарују је немерљива. Све опраштају и чине све што могу! Увек! Право братство човека и пса.
Борбени пси какви јесу, они морају бити контролисани и упућени у правом смеру од стране власника. На физичку активност и тренинг уместо на агресију. Према другим псима су често агресивни, што је нормално.Стафорд и треба да буде "оштар" иначе психички није стафорд. Власници треба то да исконтролишу и дозирају. Мој пси се нису никад први залетали али сам их увек пустао да одговоре на агресију других паса. Да се одбране, покажу снагу. Никад нисам пустао да повреде другог пса, када нападач одустане готово је, победа. Никад није било повреда, ни са џукелама ни са великим расним псима. А ретко се и десе овакве ситуације кад је пас добро социјализован.
Уједи људи се дешавају веома ретко код стафорда у поређењу са многим другим расама (ретривер, немачки овчар, ротвајлер, доберман, мешанци...). Оно што доприноси лошој репутацији расе су медији, предрасуде и идиоти власници.
Моје искуство је да су сви други пси јако досадни у поређењу са стафордом (поштовање свим расама, то је само мој укус), сви пси дају љубав и пријатељство али стафорди су нешто невероватно. Увек спремни на акцију, у здрављу и болести, по снегу и врућини, све за власников осмех... Обожава децу, не воли друге псе (нарочито оне агресивне према њему). До последљег даха је пријатељ до коске, то лично сведочим!
Пре сваког бављења овом расом (као и сваком другом) треба се лепо информисати јер је ово раса која је неоправдано попљувана од стране доконих педераша који серу у гаће од рођене сенке. А највише штете јој наносе искомплексирани идиоти који направе агресивне псе и онда се деси срање које сваки усрани портал пренесе. Временом се наноси љага и на стафорде и на власнике. Није жвака за сељака, што би рекли варошани.
Писао бих још али закуцавам па одох поалако... да спавам.
Имам три кера, два су различита а један је исти.
савабјан wrote:3a_Cp6ujy wrote:Da nisu tvoje ove zveri koje su zavrsile posao, smekeru?
ау је, која доза исфолираности на овом форуму. Шта хоћете да кажете да нико никад није пустио кера да се похрве са неким џукелама са улице, па шта буде буде? Или кад га шета без поводца, и кер сними мачку, обично сте трчали за њим да му извадите мачку из уста? Уствари ви сте сви оне баке и деке које хране псе луталице и мачке луталице на улици, сад сам скапирао.
pretpostavljam da setas staforda ili pita,pa ga pustis na lutalicu avlijanera i onda jbg sta bude-bude.. sto ne kupis dzek rasela,pa ga odgajas i zivis sa njim par godina i onda ga pustis na ulici na nemackog ovcara,pa jbg sta bude-bude? ustvari ti si onaj lik koji kupuje agresivnog psa da bi sa njime hranio izgladnele lutalice i macke.. jadan si.
Jeste, svi smo kuckari. I heanimo kerove lutalice kostima iz maksija I nosimo one balone od 5 litara da ne budu zedni I onda dodjes ti tako zajeban u 2 3 posle ponoci I pustis kera na macke I kerove a ti pokoljes nas jel jelte ajde da se pohrvemo malo. Koji si ti degenerik, jos se hvalis time. Nadam se da si krenuo u srednju skolu jer drugog objasnjenja nema. Ako ribe citaju forum sad si najpopularniji jer si jako zajeban.
Често одем до на село
@blatnjavi odličan post.
Predrasude su čudo, ja znam nekih 10ak staforda i samo 1 je zajeban. Zajeban u smislu da mi se vlasnik ''pohvalio'' da je jednom napao na livadi i morao je da snosi troškove kod veterinara. I to nije agresivnost nego borba za dominaciju i ljudi to stalno brkaju. Borba za dominaciju nije agresivnost! Nisam zagriženi ljubitelj staforda, ne odgovara mi njihova tvrdoglavost ali kao pasmina su odlični. Naravno ako ne dopadnu u ruke onog mangupa šoih šeta u 3 ujutru i šilji nejebice na slabijim psima.
Predrasude su čudo, ja znam nekih 10ak staforda i samo 1 je zajeban. Zajeban u smislu da mi se vlasnik ''pohvalio'' da je jednom napao na livadi i morao je da snosi troškove kod veterinara. I to nije agresivnost nego borba za dominaciju i ljudi to stalno brkaju. Borba za dominaciju nije agresivnost! Nisam zagriženi ljubitelj staforda, ne odgovara mi njihova tvrdoglavost ali kao pasmina su odlični. Naravno ako ne dopadnu u ruke onog mangupa šoih šeta u 3 ujutru i šilji nejebice na slabijim psima.
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.
Dzojstik mu nije odgovarao.
- Neizlecivi
савабјан wrote:ау је, која доза исфолираности на овом форуму. Шта хоћете да кажете да нико никад није пустио кера да се похрве са неким џукелама са улице, па шта буде буде? Или кад га шета без поводца, и кер сними мачку, обично сте трчали за њим да му извадите мачку из уста? Уствари ви сте сви оне баке и деке које хране псе луталице и мачке луталице на улици, сад сам скапирао.
Koja ti je satisfakcija da pustis zivotinju da ubije drugo, slabije zivo bice? Budes li srecan posle toga?
Ako se palis na to, trebao si kupiti terijera, jamara, pa ga voditi u lov, pustati na lisice, jazavce, sta se vec radi sa njima... Mada meni ni to nije neka zabava.
''У рингу до крви'', емисија о борби питова у Србији, ко није гледао...
http://www.vice.com/rs/video/u-ringu-do-krvi
http://www.vice.com/rs/video/u-ringu-do-krvi
Па једноставно ми се свиђа да прикоље другог пса или мачку, драго ми је да то гледам. И кер буде радостан после тога. Дпк је био мали, учио сам га чим види другог кера да напада. Пуштао сам га пар пута и са азијатима да се похрве, али никад није успео да прикоље ниједног, због дебеле.коже на врату, а због своје спретности и тренинга, азијат му није ни до колена. Кад год сам га пуштао, пуштао сам га на.веће керове од њега, или на чопор луталица, јер сматрам да је смешно да га пустим на једног кера мањег од њега, то би био смешан подухват за таквог истренираног расног кера. Не волим лов, већи ми је грех убити пушком јелена или било шта друго, него пустити пса да одмери снагу са неким другим. Јелен против пушке је беспомоћан, пас није беспомоћан кад га нападне други пас.
daj decko ne glupiraj se
nikog ovde te price ne impresioniraju
a mislim da nisi ni svestan kakve gluposti pises
nikog ovde te price ne impresioniraju
a mislim da nisi ni svestan kakve gluposti pises
Па објаснио сам проблематику, пошто видим да људи пишу да пуштам кера на керове који не мпгу да се одбране, што је глупост. Увек на физички јаче, сад да ли је то лечење комплекса, или како већ хоћете да кажете, не знам.
И објасни ми какве глупости, пошто су ови коментари горе утицали на то да будем још одлучнији у пуштање пса на друге.
И објасни ми какве глупости, пошто су ови коментари горе утицали на то да будем још одлучнији у пуштање пса на друге.
znaci sad si jos odlucniji?
batali to pustanje ker na druge
preskoci stepenik ludila
uzmi noz i odmah ubi oca majku
kapiram da imas 16-17 godina
i da si iz nekog ruralnog dela beograda ili srbije
gde se jos loze na kristijanove price,setanje pitova i budzenje jugica
batali to pustanje ker na druge
preskoci stepenik ludila
uzmi noz i odmah ubi oca majku
kapiram da imas 16-17 godina
i da si iz nekog ruralnog dela beograda ili srbije
gde se jos loze na kristijanove price,setanje pitova i budzenje jugica
не бих клао оца и мајку, они су ми подарили живот, али уколико дође до рата, мој кер и ја ћемо бити у крви до колена минимум.
Одакле си ти, Дорћол? Врачар? Где живе високосвесни Срби који се гнушају Кристијана, мог идола?
Одакле си ти, Дорћол? Врачар? Где живе високосвесни Срби који се гнушају Кристијана, мог идола?
-
савабјан wrote:не бих клао оца и мајку, они су ми подарили живот, али уколико дође до рата, мој кер и ја ћемо бити у крви до колена минимум.
`de smem da ti kazem
da dodjes i da napravis zulum u 2 sata nocu
pa da mi zakoljes dzekija sto mu komsijska deca napravila kucicu u parkicu
da dodjes i da napravis zulum u 2 sata nocu
pa da mi zakoljes dzekija sto mu komsijska deca napravila kucicu u parkicu
- Кудрави Гаучос
савабјан wrote:Па једноставно ми се свиђа да прикоље другог пса или мачку, драго ми је да то гледам. И кер буде радостан после тога. Дпк је био мали, учио сам га чим види другог кера да напада. Пуштао сам га пар пута и са азијатима да се похрве, али никад није успео да прикоље ниједног, због дебеле.коже на врату, а због своје спретности и тренинга, азијат му није ни до колена. Кад год сам га пуштао, пуштао сам га на.веће керове од њега, или на чопор луталица, јер сматрам да је смешно да га пустим на једног кера мањег од њега, то би био смешан подухват за таквог истренираног расног кера. Не волим лов, већи ми је грех убити пушком јелена или било шта друго, него пустити пса да одмери снагу са неким другим. Јелен против пушке је беспомоћан, пас није беспомоћан кад га нападне други пас.
Маторикс, мислим да би требало да попричаш с неким о томе. Ако ниси неки клиња који се безвезе курчи, и стварно то мислиш, а видим да већ у неколико уписао овде браниш ту причу као да је то нешто најнормалније. Буди ми поздрављен.
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
Ајде да га меримо?
Свака част на храбрости што си признао оно што сви потајно волимо да радимо са нашим љубимцима.
Свака част на храбрости што си признао оно што сви потајно волимо да радимо са нашим љубимцима.
Cega se pametan stidi...e moja deco
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu
zrno wrote:Ајде да га меримо?
Реално сви воле, а сад глуме морал неки, фолирају се.
Наравно, не воле сви они који имају деградираме расе, попут пикинезера, малтезера, чивава, они своје кериће обуку у бундице да се н прехладе на ветру, али зато сви ми, власници правих раса, теријера, питова и осталих правих керова, радо волимо да погледамо макљажу наших чувара, иако смо свесни да можемо остати без истих. Искрено, иако би нас срце болело због тога, свесни смо да је нашим керовима најбитнији престиж и доминација, и да они уживају у томе. Мој пас је стцјем околности, пре месец дана усмртио пса од мог најбољег другара, у жару борбе. Десило се, и шта је, ту је. Договорио сам се са другом да сносим трошкове куповине новог кера, и заједно смо га сахранили. Дешава се, јебига.